X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dziewczyny, a pobolewa Was brzuch jakoś mocniej? Mi się jakoś od 2h daje we znaki, aż umówiłam się do lekarza na jutro, a ze jedna stratę mam za sobą to oczywiście panikuję. Może to progesteron, nie wiem w sumie bo nie badałam. Co prawda zauważyłam, ze takie mocniejsze bóle brzucha jeśli w ogóle się zdarzają to wtedy rownolegle bolą mnie piersi jeszcze bardziej i jeszcze bardziej mi niedobrze. Plamienia nie mam.
    Ja czasami czuje takie ciągnięcia z jednej strony, najczęściej lewej, ale nie zawsze. Najwięcej jak leżę na plecach. Ale słyszałam że takie bóle mogą się pojawiać. Jeśli masz obawy to jak najbardziej idź do lekarza i upewnij się że wszystko jest dobrze, trzymam kciuki kochana 😗 i nie stresuj się niepotrzebnie bo to na pewno nie pomoże. Postaraj się odpocząć i jutro daj znać po wizycie . Będzie dobrze 🙂

• Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja już po wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy, daleko od blizny więc super, ciąża jeszcze wczesna, więc zarodka jeszcze nie widać, mam przyjść za 2 tygodnie, bo wtedy już powinno co być więcej widać 😊

Wspaniale to słyszeć! To już co najmniej połowa kamienia z serca 😍😍

Katt wrote:
    Ale na usprawiedliwienie tłumaczę sobie że była promocja w Rossmannie więc trzeba było brać bo nie wiem co u mnie się sprawdzi.

Hihihi, wierzę w siłę tego argumentu! Trzeba korzystać póki promocje 🤭🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 22:26

meggie94 lubi tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NN wrote:
    Wiem co czujesz za nami 11 lat, cztery procedury in vitro, słowa lekarza, że na naturalne poczęcie daje kilka procent, a jednak się udało naturalnie i do tego ze strony gdzie mam wycięty jajowód, więc mu to w ogóle traktujemy jako cud

Woooow! To jest historia! Gratulacje ❤️ mocno trzymam kciuki!!!

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NN wrote:
    Wiem co czujesz za nami 11 lat, cztery procedury in vitro, słowa lekarza, że na naturalne poczęcie daje kilka procent, a jednak się udało naturalnie i do tego ze strony gdzie mam wycięty jajowód, więc mu to w ogóle traktujemy jako cud

Tak po prostu miało być 😍😍😍

Riptide lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Dam znać! Dziękuję dziewczyny za dobre słowa ❤️ jak tu miło!
    Jak sobie radzicie z tym, żeby nie zwariować? Staram się nie stresować, być spokojna, ale jednak wciąż się zastanawiam czy to małe ziarenko nadal tam jest, czy się rozwija, czy jest już serduszko. Nie wiem jak wytrzymam do 3 listopada do usg 🙈 z drugiej strony sobie tłumacze, ze mam leki, wiec powinno być okej. No nie jest to łatwe 🥺 tyle lat na to czekałam, ze po prostu nie umiem o tym nie myślec.
    Też tak mam często myślę czy właśnie to ziarenko się rozwija czy nie mam czasem poronienia zatrzymanego.Wizyte mam dopiero 7 listopada.Staram się myśleć że jeszcze tam jest.

• NN Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Też tak mam często myślę czy właśnie to ziarenko się rozwija czy nie mam czasem poronienia zatrzymanego.Wizyte mam dopiero 7 listopada.Staram się myśleć że jeszcze tam jest.
    To mamy takie same myśli i tego samego dnia wizytę, ja wierze, że musi być dobrze

Anuska94 lubi tę wiadomość

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NN gratulacje! Nawet nie chce sobie wyobrażać co czujesz po tylu latach starań, silna kobieta z Ciebie :)

👧❤️ 19.06.24
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Ja czasami czuje takie ciągnięcia z jednej strony, najczęściej lewej, ale nie zawsze. Najwięcej jak leżę na plecach. Ale słyszałam że takie bóle mogą się pojawiać. Jeśli masz obawy to jak najbardziej idź do lekarza i upewnij się że wszystko jest dobrze, trzymam kciuki kochana 😗 i nie stresuj się niepotrzebnie bo to na pewno nie pomoże. Postaraj się odpocząć i jutro daj znać po wizycie . Będzie dobrze 🙂

Już po wizycie, zmotywowalyscie mnie wiec z rana poleciałam. Wszystko w najlepszym porządku, termin na 9.06, serce jak dzwon. Jest mały człowiek, jak to powiedział mój dr :) pozostaje teraz tylko przetrwać, nie tylko uciazliwosci ciążowe, ale i strach…

Patka28, meggie94 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Woooow! To jest historia! Gratulacje ❤️ mocno trzymam kciuki!!!

Kochana, na myśli w głowie nic się nie da poradzić. Pozostaje dobre nastawienie i wiara, ze będzie Ok. Oczywiście możesz iść na usg wcześniej, ale to w sumie niewiele da; pęcherzyk w ogóle widać od bety 1000, a poza tym ciąża rozwija się w określonym tempie, dlatego lekarze kaza przyjść tak 2 Tyg po terminie miesiączki - wtedy widać już zazwyczaj zarodek :) Inna sprawa, ze tak naprawdę do końca pierwszego trymestru wszystko jest możliwe… dlatego pozostaje cierpliwie czekać, daj sobie czas i wszystko bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na kolejnej becie , po 14 wyniki można odebrać. Zobaczymy, jestem ciekawa ile urosła od czwartku... 🙂
    Też od rana dzisiaj czuję ciągnięcie z lewej strony na dole, jakbym kolkę złapała.. ale innych niepokojących objawów nie mam więc tak chyba musi być 😅 coś czuję że te dzisiejsze wyniki powiedzą mi wszystko.. 🙂

• Paatka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z USG piersi bo niepokoiła mnie zmiana w jednej, ale na szczęście nic groźnego - kwestie hormonalne. Zrobiłam przy okazji betę, a jutro wizyta. Przypuszczam, że serduszka jeszcze nie będzie, bo jeszcze ciut za wcześnie, także zapewne w przeciągu kilku dni się pojawi. Najchętniej poszłabym do lekarza dopiero w przyszłym tygodniu, żeby już mieć pewny obraz, no ale muszę wreszcie załatwić kwestię tej wycieczki z ubezpieczycielem, więc potrzebne mi zaświadczenie od lekarza... :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do was dziewczyny🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️
    Dziś w środku nocy zrobiłam test ciążowy z dwiema pięknymi ciemnymi liniami, wybarwiły się momentalnie aż byłam w szoku. Dziś przypada mój termin miesiaczki. Zrobiłam test w nocy bo jestem chora mam chyba zapalenie gardła i biłam się z myślami czy wziąść lekarstwa grubszego kalibru. Ale jednak ich nie wezmę, muszą wystarczyć herbatki itp. Dzwoniłam też z tego powodu do mojego lekarza, wizytę mam dopiero 13 listopada.
    Dziewczyny które już jesteście po pierwszej wizycie, jakie badania wam zlecono? Chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:39

• Riptide Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziś w środku nocy zrobiłam test ciążowy z dwiema pięknymi ciemnymi liniami, wybarwiły się momentalnie aż byłam w szoku. Dziś przypada mój termin miesiaczki. Zrobiłam test w nocy bo jestem chora mam chyba zapalenie gardła i biłam się z myślami czy wziąść lekarstwa grubszego kalibru. Ale jednak ich nie wezmę, muszą wystarczyć herbatki itp. Dzwoniłam też z tego powodu do mojego lekarza, wizytę mam dopiero 13 listopada.
    Dziewczyny które już jesteście po pierwszej wizycie, jakie badania wam zlecono? Chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie?

Hejka! Miałam to samo, przed testem ciążowym brała mnie choroba i chyba organizm już mi coś podpowiedział, bo nie wzięłam żadnych leków, tylko naturalne leczenie 😁
    Ja chodzę tylko prytanie, pierwszą wizytę mam 3 listopada, chyba zniosę jajo do tego czasu 😅 też jestem ciekawa, jakie badania mi zleci lekarz. Na ten moment już tylko muszę powtórzyć TSH na wizytę (urosło mi i lekarz mi zwiększył Euthyrox). Bety już nie badam.

• Riptide Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Nieśmiałe cześć!

Z apki termin na 16.06. to trzecia ciąża i mamy już jednego synka ,5lat.

Niestety pojawiło się krwawienie więc zgłosiłam się na pilna wizytę do przypadkowego lekarza i dostałam duphaston.

Potem byłam na wizycie na NFZ która oryginalnie umówiłam, ale jest nadal tylko pęcherzyk. Beta niby przyrasta.

Kolejną wizytę mam wyznaczona na 3.11 aby sprawdzić czy zarodek się rozwinął.

Zapisałam się też do innej lekarki tym razem prywatnie przy szpitalu na 8.11 . Był też termin na 3.11 ale nie dam rady obskoczyc ich obu jednego dnia. Zastanawiałam się czy nie skasować wizyty ja NFZ ale w razie czego będę mieć opinie dwóch lekarzy więc chyba nie będę już mieszać.

Trochę się martwię czy coś z tego będzie.
    Dziś już koniec laby. Leżę sobie w pracy przed kompem. Trochę klikam, trochę myślę.
    Jutro jeszcze raz planuje zrobić betę i jeszcze TSH

Kochana! Jak beta przyrasta, to jest nadzieja! Trzymamy kciuki ✨

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Ja chodzę prywatnie, na ostatniej wizycie był widoczny dopiero pęcherzyk. Kolejną wizytę mam jutro.
    Zlecona miałam morfologię, badanie moczu, tsh, glukozę i przeciwciała IgG i IgM toxoplasmoza.
    Pewnie resztę badań będę mieć zlecone jutro jak już coś więcej będzie widać na usg.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:39

• Katt Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Hej, ja chodzę prywatnie, ale mam pakiet medyczny który ratuje moje finanse. Jeśli chodzi o pierwszy pakiet badań to ja dostałam standardowe mocz, morfologię, glukozę, elektrolity (potas i sód), kwas foliowy, Witaminę D, Tsh i test na kiłę, HCV, HBs, HIV, toksoplazmoze, różyczkę i CMV. Usłyszałam że to taki standardowy zestaw na początek. Kolejna wizyta w poniedziałek więc zobaczę co dalej.

Wysłany: 24 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Ja prywatnie. Na pierwszej wizycie raczej badań się nie zleca, dopiero jak pojawi się zarodek z prawidłowo bijącym serduszkiem.

Wysłany: 24 października 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z USG piersi bo niepokoiła mnie zmiana w jednej, ale na szczęście nic groźnego - kwestie hormonalne. Zrobiłam przy okazji betę, a jutro wizyta. Przypuszczam, że serduszka jeszcze nie będzie, bo jeszcze ciut za wcześnie, także zapewne w przeciągu kilku dni się pojawi. Najchętniej poszłabym do lekarza dopiero w przyszłym tygodniu, żeby już mieć pewny obraz, no ale muszę wreszcie załatwić kwestię tej wycieczki z ubezpieczycielem, więc potrzebne mi zaświadczenie od lekarza... :/

Daj znać, ciekawi mnie co ubezpieczyciel powie na to wszystko, bo ciąża sama w sobie nie jest przeciwwskazaniem do podróżowania.

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ