X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 też trzymam kciuki i wierzę że będzie wszystko w jak najlepszym porządku 😊
    Co do mdłości to u mnie wystąpiły tylko raz ale to po dłużej przejażdżce autem a tak to nie mam na razie w ogóle 😅
    Ale mam do Was pytanie, bo moja gin na wizycie kazała mi zrobić badania krwi : tsh, toksoplazmoze, grupę krwi i glukoze, czy Wam też tak szybko zleciły badania ? 🤔

Domi_95 lubi tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, macie/ miałyście plamienia i wszystko dobrze się skończyło? ja dziś dostałam brązowego plamienia, które jest tylko widoczne na papierze toaletowym, leciutki kolor. tak strasznie się zmartwiłam... biorę luteinę, więc tym bardziej dziwne :( tak się boję. Lekarz kazał się oszczędzać i obserwować. Potrzebuję pocieszenia chyba :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    dziewczyny, macie/ miałyście plamienia i wszystko dobrze się skończyło? ja dziś dostałam brązowego plamienia, które jest tylko widoczne na papierze toaletowym, leciutki kolor. tak strasznie się zmartwiłam... biorę luteinę, więc tym bardziej dziwne :( tak się boję. Lekarz kazał się oszczędzać i obserwować. Potrzebuję pocieszenia chyba :(
    Kochana z tego co słyszałam to czasami zdarza się że dziewczyny mają takie delikatne plamienia i z ciąża wszystko dobrze, może być to spowodowane delikatnym podrażnieniem. Dobrze że konsultowałaś to z lekarzem, mam nadzieje że to u Ciebie jednorazowe plamienie. Oszczędzaj się tyle ile możesz, odpoczywaj i nie stresuj niepotrzebnie 😗 wierzę że będzie dobrze ! Trzymaj się ❤

Riptide lubi tę wiadomość

• NN Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    W 5.2 miałam takie plamienie które utrzymywało się z tydzień ( takie raz na jakiś czas właśnie na papierze bardzo mała ilość) i tez brałam luteinę, tylko że ja najpierw zobaczyłam różowe plamienie jednorazowe i od razu pojechałam na izbę ( była to sobota ok 21), tam zrobili mi usg i wszystko wyglądało Oki, kazała mi zmienić progesteron na duphaston i tyle. W tamtym tygodniu miałam usg już u swojego lekarza i było serduszko wiec wszystko Oki, a i on mi kazał wrócić do luteiny. Wiec tak zdążą się plamienie i nikt nie wie dlaczego, może jakieś naczynko pękło

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Domi_95 też trzymam kciuki i wierzę że będzie wszystko w jak najlepszym porządku 😊
    Co do mdłości to u mnie wystąpiły tylko raz ale to po dłużej przejażdżce autem a tak to nie mam na razie w ogóle 😅
    Ale mam do Was pytanie, bo moja gin na wizycie kazała mi zrobić badania krwi : tsh, toksoplazmoze, grupę krwi i glukoze, czy Wam też tak szybko zleciły badania ? 🤔

Jak byłam na pierwszej wizycie przy becie ok 1000 i przy widocznym pęcherzyku to lekarz kazał mi zrobić już na dzisiejszą wizytę morfologię, mocz, glukozę, tsh i toxoplasmoze.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już dostałam cały pakiet badań do zrobienia, mimo że nie mam jeszcze nawet założonej karty ciąży. Teraz wizyta w piątek i wszystko się wyjaśni czy kropek podgonił trochę w rozwoju czy jednak mam szykować się na najgorsze. Wydaje mi się, że beta wyhamowala, bo mdłości już prawie nie mam, teraz zastąpiła je ciągłą senność 🙈

👧❤️ 19.06.24
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam rozpiskę badań do zrobienia jak pojawił się zarodek z serduszkiem. Ktoś pytał o wizyty, czy prywatnie, czy na NFZ. Ja planuję prowadzic ciążę prywatnie u mojego lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzic, ale jutro mam wizytę na NFZ u drugiego lekarza, który również pracuje w tym samym szpitalu. Idę do niego po skierowania na badania, bo tych początkowych jest sporo i po co mam za to płacić, skoro mogę dostać skierowanie :)

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Ja też już dostałam cały pakiet badań do zrobienia, mimo że nie mam jeszcze nawet założonej karty ciąży. Teraz wizyta w piątek i wszystko się wyjaśni czy kropek podgonił trochę w rozwoju czy jednak mam szykować się na najgorsze. Wydaje mi się, że beta wyhamowala, bo mdłości już prawie nie mam, teraz zastąpiła je ciągłą senność 🙈
    Ja też się zastanawiam czy się tam coś rozwija czy nie bo czuję się dobrze.

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:

Ja dostałam cały pakiet na początku 8 tygodnia, czyli wczoraj. Czego tam nie ma! HIV, nie HIV, różyczka, jakieś odczynniki combo i inne bajery, ale mam za sobą poronienie na wiosnę i to może dlatego. Jak sprawdzam ceny w lab to aż mi słabo ;) mój lekarz przyjmuje prywatnie, ale poza tym chodzę do swojej starej ginki na luxmed, planuję wbić do niej w przyszłym tygodniu aby wystawiła mi na to wzystko skierowanie, nawet jeśli tylko czesc będzie na luxmed to i tak dobrze.

Wysłany: 25 października 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Ja nie miałam, ale na tym forum przeczytasz najprzeróżniejsze historie związane z plamieniami, to nie zawsze jest zły znak, także nie ma co się martwic, trzeba na spokojnie poczekać. Wierzę, ze wszystko będzie Ok!

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki! ❤️

Ciąża wewnątrzmaciczna potwierdzona. Serduszka jeszcze nie widać, ale tak jak pisałam nie spodziewałam się tego, bo jeszcze wcześnie.
    Lekarz wypisał mi bez problemu zaświadczenie, robiąc to tak, żeby ubezpieczyciel nie miał pola do manewru. Kategoryczny zakaz podróży.
    Dostałam duphaston ze względu na wcześniejszą stratę i nakaz oszczędzania się. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Ogólnie to szłam tam lekko przerażona, że lekarz da mi wykład, że ciąża tak szybko po stracie. 🙈 A lekarz mi powiedział, że natura wie najlepiej co robi i to ona sama wyznacza najlepsze widełki kiedy czas kolejnej ciąży. ❤️
    No także teraz zobaczymy jak los się dalej potoczy. ✊🏻
    Na ten moment jestem mocno zdystansowana do tego co się dzieje, ale tamto jest chyba jeszcze za świeże, żebym umiała się już w pełni cieszyć.

Patka28, Kfiatuszek666, Katt, Tamiikoo, meggie94, Riptide lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Dzięki dziewczyny za kciuki! ❤️

Ciąża wewnątrzmaciczna potwierdzona. Serduszka jeszcze nie widać, ale tak jak pisałam nie spodziewałam się tego, bo jeszcze wcześnie.
    Lekarz wypisał mi bez problemu zaświadczenie, robiąc to tak, żeby ubezpieczyciel nie miał pola do manewru. Kategoryczny zakaz podróży.
    Dostałam duphaston ze względu na wcześniejszą stratę i nakaz oszczędzania się. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Ogólnie to szłam tam lekko przerażona, że lekarz da mi wykład, że ciąża tak szybko po stracie. 🙈 A lekarz mi powiedział, że natura wie najlepiej co robi i to ona sama wyznacza najlepsze widełki kiedy czas kolejnej ciąży. ❤️
    No także teraz zobaczymy jak los się dalej potoczy. ✊🏻
    Na ten moment jestem mocno zdystansowana do tego co się dzieje, ale tamto jest chyba jeszcze za świeże, żebym umiała się już w pełni cieszyć.
    No to super !😊 teraz możesz odetchnąć 🥰

• Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z 1.75 cm małego człowieka serduszko pieknie bije wszystko zgodnie z terminem idzie czyli mamy dzis 8 t i 1 dzień termin na 4.6. Do 7 mam być na zwolnieniu i leżeć jak najwięcej plamienia są prawdopodobnie od aplikacji luteina.

Patka28, Kfiatuszek666, Tamiikoo, meggie94, Riptide lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:
    Ja też się witam z 1.75 cm małego człowieka serduszko pieknie bije wszystko zgodnie z terminem idzie czyli mamy dzis 8 t i 1 dzień termin na 4.6. Do 7 mam być na zwolnieniu i leżeć jak najwięcej plamienia są prawdopodobnie od aplikacji luteina.
    Super wiadomość 😊

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Jest zarodek z serduszkiem ❤️ tydzień ciąży zgodny z aplikacją. Według USG termin na 17.06.2024.
    Kolejna wizyta 08.11

Patka28, Tamiikoo, meggie94 lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵

Wysłany: 25 października 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:

A jak aplikujesz? Bo mi polozna właśnie zawsze mowila, ze tylko ręcznie, żadnych aplikatorow żeby uniknąć stresu…

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Ja też już po wizycie. Jest zarodek z serduszkiem ❤️ tydzień ciąży zgodny z aplikacją. Według USG termin na 17.06.2024.
    Kolejna wizyta 08.11
    Kolejna super wiadomość 🥰

Domi_95 lubi tę wiadomość

• Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A jak aplikujesz? Bo mi polozna właśnie zawsze mowila, ze tylko ręcznie, żadnych aplikatorow żeby uniknąć stresu…

Paluchem ale mam dość dlugie paznokcie i to chyba jest tego efekt 🤣

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Ja też się zastanawiam czy się tam coś rozwija czy nie bo czuję się dobrze.

U mnie beta była zbyt wysoka vs wygląd zarodka, więc cieszę się, że nie rośnie. Chociaż wiadomo, objawy nie muszą o niczym świadczyć :)

Gratulacje dziewczyny wizyt, super, że wszystko jest ok!

👧❤️ 19.06.24
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    U mnie beta była zbyt wysoka vs wygląd zarodka, więc cieszę się, że nie rośnie. Chociaż wiadomo, objawy nie muszą o niczym świadczyć :)

Gratulacje dziewczyny wizyt, super, że wszystko jest ok!
    Ja prawie teraz żadnych objawów nie mam.

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ