X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabierania partnera do lekarza to zapytałam się czy chce jechać to powiedział że nie jest pewny. Ma czas do poniedziałku żeby podjąć decyzje bo jadę na kolejną wizytę. Pani doktor powiedziała żebysmy śmiało przyjeżdżali razem jeśli chcemy. Ale jak byłam na pierwszej wizycie i było serduszko to sama powiedziała żebym nagrała dla męża więc w sumie coś już tam widział w warunkach domowych. Mam wrażenie że to dla niego za dużo emocji a on jest tym typem co nie lubi publicznie okazywać uczuć.

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Co do zabierania partnera do lekarza to zapytałam się czy chce jechać to powiedział że nie jest pewny. Ma czas do poniedziałku żeby podjąć decyzje bo jadę na kolejną wizytę. Pani doktor powiedziała żebysmy śmiało przyjeżdżali razem jeśli chcemy. Ale jak byłam na pierwszej wizycie i było serduszko to sama powiedziała żebym nagrała dla męża więc w sumie coś już tam widział w warunkach domowych. Mam wrażenie że to dla niego za dużo emocji a on jest tym typem co nie lubi publicznie okazywać uczuć.

Mój się wczoraj pytał czy iść ze mną, ale zabiorę go dopiero wtedy jak już będzie coś więcej widać i jak już usg będzie przez powłoki brzuszne.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną na pierwszej wizycie, gabinet był tak zrobiony ze ja z lekarka byłyśmy jakby za rogiem, a on został przy biurku i miał tam dodatkowy ekran, na którym widział i słyszał to samo co my. I chyba bardziej niż ja się wzruszył jak usłyszał serduszko, wiec warto tatusiów zabierać 😊

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • NN Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Dokładnie w tej jednostce nmol/l , w moim laboratorium jest to w granicy górnej normy i zdziwiłam się właśnie ze taki wysoki .
    Moja babcia miała siostrę bliźniaczkę a tak to nie ma bliźniakow 😅
    Dzisiaj mam wizytę u gin o 15 także zapytam się jej , o ile coś już będzie widać 🙂 stresuje się bardzo bo ostatnio nic nie zobaczyła
    Nie stresuj się wtedy było jeszcze za wcześnie, teraz już będzie widać pęcherzyk, może zoltkowy

Patka28 lubi tę wiadomość

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle, że wysoki progesteron nie ma powodu do zmartwień, to dobrze raczej że wysoki 😊

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża uwielbia progesteron ;) wysoki nie jest problemem, niski jest zły

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, w końcu było widać pęcherzyk ciążowy prawie 1 cm w macicy 😊 na razie nic więcej, kartę ciąży założy jak będzie coś widać, może już za tydzień bo wizytę mam 3.11 🥰 jestem dobrej myśli, beta dzisiaj była 3835 , także jak dobrze pójdzie to za tydzień liczę że zobaczę juz serce 🥰 dzięki za wsparcie i dobrze że mogę się tutaj wygadać 😊😗

Anuska94, Kfiatuszek666, Lani, Domi_95, Katt, Tamiikoo, meggie94, Nowa_Ola, Madzia35 lubią tę wiadomość

• Lani Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) jestem późno, ale może mnie przygarniecie :) termin z obliczeń wychodzi mi na 30.06, ale o ile wszystko pójdzie dobrze to będę mieć CC, także jeszcze szybciej. Pod względem etapu ciąży jestem bardziej na początku niż wy, bo wiem dopiero od kilku dni, a udało mi się dość wcześnie wyłapać. Potwierdzone betą, przyrosty są dobre. Zrobiłam dwie plus prog i więcej nie zamierzam robić. Mam do was pytanie o prowadzenie ciąży. U mnie jest strasznie ciężko znaleźć ginekologa na NFZ, a jeśli chodzi o prywatnie to obawiam się kosztów badań. Czy da się jakoś je ograniczyć? Macie jakieś pakiety medyczne wykupione przez siebie prywatnie?

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowne wiadomości tu!!! Bardzo, bardzo się cieszę i ogromnie wierzę, że po pierwszym USG (3.11) też Wam się pochwalę jakimiś super informacjami 🥰 u mnie plamienia dziś ustały i chyba wiem, co jest przyczyną - aplikowanie luteiny tym okropnym aplikatorem. Rano właśnie na nim zobaczyłam brązową plamkę. Od dzisiaj wieczora już nie będę tego używać, przerzucam się na dłoń 😂

Jeśli chodzi o wizyty z facetem, ja sobie nie wyobrażam nie zabrać go na pierwszą wizytę i chciałabym, żeby towarzyszył mi w całej naszej drodze, w końcu to też jego sprawka 😁 i on też jest chętny. Ale chyba mamy takie nastawienie, bo to nasza pierwsza, wyczekana ciąża, od prawie 5 lat czekaliśmy na ten moment 😊

Patka28, shikaka86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Ale cudowne wiadomości tu!!! Bardzo, bardzo się cieszę i ogromnie wierzę, że po pierwszym USG (3.11) też Wam się pochwalę jakimiś super informacjami 🥰 u mnie plamienia dziś ustały i chyba wiem, co jest przyczyną - aplikowanie luteiny tym okropnym aplikatorem. Rano właśnie na nim zobaczyłam brązową plamkę. Od dzisiaj wieczora już nie będę tego używać, przerzucam się na dłoń 😂

Jeśli chodzi o wizyty z facetem, ja sobie nie wyobrażam nie zabrać go na pierwszą wizytę i chciałabym, żeby towarzyszył mi w całej naszej drodze, w końcu to też jego sprawka 😁 i on też jest chętny. Ale chyba mamy takie nastawienie, bo to nasza pierwsza, wyczekana ciąża, od prawie 5 lat czekaliśmy na ten moment 😊
    Ooo to mamy wizytę tego samego dnia 😊 no to dobrze ze plamienia ustały 😊
    Mój mąż też chciałby być ze mną na wizytach ale nie zawsze może w związku ze swoją pracą 😬

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani wrote:
    Cześć :) jestem późno, ale może mnie przygarniecie :) termin z obliczeń wychodzi mi na 30.06, ale o ile wszystko pójdzie dobrze to będę mieć CC, także jeszcze szybciej. Pod względem etapu ciąży jestem bardziej na początku niż wy, bo wiem dopiero od kilku dni, a udało mi się dość wcześnie wyłapać. Potwierdzone betą, przyrosty są dobre. Zrobiłam dwie plus prog i więcej nie zamierzam robić. Mam do was pytanie o prowadzenie ciąży. U mnie jest strasznie ciężko znaleźć ginekologa na NFZ, a jeśli chodzi o prywatnie to obawiam się kosztów badań. Czy da się jakoś je ograniczyć? Macie jakieś pakiety medyczne wykupione przez siebie prywatnie?

Nie masz opcji wykupić pakietu w pracy albo u kogoś z rodziny? Bo tak prywatnie to musiałabyś dokładnie poczytać jakie badania wykonuje się w ciąży, a jakie są zawarte w pakiecie i czy sie oplaci. Właśnie rzuciłam okiem na luxmed - prowadzenie ciąży dopiero za 309zl miesięcznie, co w sumie zła kwota nie jest, ale trzebaby policzyć czy faktycznie się kalkuluje. Ja chodzę prywatnie i na pakiet, ale z pracy.

• Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Już po wizycie, w końcu było widać pęcherzyk ciążowy prawie 1 cm w macicy 😊 na razie nic więcej, kartę ciąży założy jak będzie coś widać, może już za tydzień bo wizytę mam 3.11 🥰 jestem dobrej myśli, beta dzisiaj była 3835 , także jak dobrze pójdzie to za tydzień liczę że zobaczę juz serce 🥰 dzięki za wsparcie i dobrze że mogę się tutaj wygadać 😊😗

Cudnie! Wspaniale! Oby tak dalej 😍😍

U Ciebie Riptide też na pewno będzie pięknie! 💚 Słusznie że rezygnujesz z tego aplikatora, to też dodatkowe siedlisko bakterii bądź co bądź 🤔

Witaj Lani 🤗 Oby ciąża była spokojna i zakończyła się pomyślnie 😍🍀

Chyba przekonałyście mnie, żeby go faktycznie zabrać na wizytę. Może nie na pierwszą, bo się jej jakoś strasznie boję 🙈 ale na kolejną 🤔🤭 Jeszcze na pierwszej nie byłam, a już kolejne planuje 😂

Lani, Riptide lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:39

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani, polecam Ci od razu dzwonić do lekarzy NFZ i szukać terminu na za 2/3 tygodnie. Ja dostałam informację, że lekarz nie ma miejsc ale przyjmie mnie między pacjentkami, a okazało się, że to bzdura i nie przyjął. Wszelkie inne terminy na za 2-3 tygodnie, a ja zaczęłam 9 tydzień, więc nie mam czasu na czekanie. Oczywiście chodzę prywatnie, ale badania też będę musiała wykonać prywatnie, koszt pierwszych to 700 zł w diagnostyce. To gadanie o przyjęciu ciężarnej w ciągu 1 tygodnia okazało się w moim mieście bzdurą.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Lani, polecam Ci od razu dzwonić do lekarzy NFZ i szukać terminu na za 2/3 tygodnie. Ja dostałam informację, że lekarz nie ma miejsc ale przyjmie mnie między pacjentkami, a okazało się, że to bzdura i nie przyjął. Wszelkie inne terminy na za 2-3 tygodnie, a ja zaczęłam 9 tydzień, więc nie mam czasu na czekanie. Oczywiście chodzę prywatnie, ale badania też będę musiała wykonać prywatnie, koszt pierwszych to 700 zł w diagnostyce. To gadanie o przyjęciu ciężarnej w ciągu 1 tygodnia okazało się w moim mieście bzdurą.

Ale te gwarantowane terminy wizyt to chyba jako kolejne wizyty jak już masz założoną kartę ciąży na NFZ? Ja teraz też czekam na pierwszą wizytę na NFZ, którą będę miała w połowie 9. tygodnia, a do tego czasu zdążę juz byc 3 razy prywatnie na pakiet i mieć większość badań zrobionych ;)

👧❤️ 19.06.24
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Ale te gwarantowane terminy wizyt to chyba jako kolejne wizyty jak już masz założoną kartę ciąży na NFZ? Ja teraz też czekam na pierwszą wizytę na NFZ, którą będę miała w połowie 9. tygodnia, a do tego czasu zdążę juz byc 3 razy prywatnie na pakiet i mieć większość badań zrobionych ;)

Nie wiem, bo ja chciałam tylko i wyłącznie skierowanie na początkowe badania, całą resztę robię prywatnie, a teraz już w sumie wszystko prywatnie :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Właśnie mam to samo. Jest dobra lekarka na NFZ to rejestracja specjalnie mówi, że nie ma terminów i od razu chce do innego lekarza zapisać, a tam u mnie sami rzeźnicy. Dwa miesiące temu mówiła mi to samo, a dziś mi mówi, że mogę zadzwonić w grudniu. Gadanie o ciąży jej nie rusza. Jesteśmy z mężem na działalności, więc przypuszczam, że te pakiety nie złapią tego..
    no nic chyba zostanie mi jeszcze poszukać w innych miejscowościach

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Patka28, Riptide, Tamiikoo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    A tak wogole to wpadłam tu napisać że zrobiłam kolejny raz bete- już ostatni raz ;) i jest nadal przyrost więc mam nadzieję że będzie jednak wszystko dobrze i następnym razem zobaczę jednak coś więcej niż pęcherzyk.
    A jaka masz bete ? 🙂 Ja mam dobre przeczucia ostatnio więc na pewno zobaczysz juz coś więcej, tak czuje 😊 I mam nadzieję że obydwie zobaczymy 😀

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ