Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Wam powiem, ze tez chciałam chłopaka i dziewczynki sobie nie wyobrażałam. Aż do wczoraj lekarz mnie prawie zabił stwierdzeniem ‚wie pani, jak siusiaka nie ma to nie ma i już nie bedzie’ od wczoraj oswajam się z myślą, ze mam w brzuchu małą panienkę :)))))
Coffeebreak, Kaktusowa, Kokosankaa, meggie94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kfiatuszek666 wrote:Jak to się czuje? ja jestem tydzień później i albo jeszcze nic albo nie umiem rozpoznać
Mi lekarz powiedział, że w pierwszej ciąży to można nawet poczuć dopiero ok 20 tygodnia, a jak masz łożysko z przodu to nawet w 22 tygodniu i początkowo to tak jakby Ci się przelewało w żołądku... Też czekam z niecierpliwością 😊😊 -
Coffeebreak wrote:Ok to co poczułam przed chwilą to już na pewno były ruchy dziecka. 16+3
Tęskniłam za tym czasem 😅
Mi też się wydaje że od kilku dni czuję ruchy, ale pewna nie jestem, bo to moja pierwsza ciąża i nie mam porównania. Dzisiaj zaczynam 18tc a “ruchy” od 3-4 dni czuję -
Ja też zastanawiam się, jak to jest, czuć ruchy dziecka Narazie nie czuję. Dziś za to boli mnie brzuch. Zwykle pobolewał mnie nad ranem, dziś boli w ciągu dnia. Oby to nic złego.
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja Wam powiem, ze tez chciałam chłopaka i dziewczynki sobie nie wyobrażałam. Aż do wczoraj lekarz mnie prawie zabił stwierdzeniem ‚wie pani, jak siusiaka nie ma to nie ma i już nie bedzie’ od wczoraj oswajam się z myślą, ze mam w brzuchu małą panienkę :)))))
A chciałabyś napisać czemu wolałaś chłopca? Może mi to pomoże znaleźć więcej pozytywów i bardziej cieszyć się z synka, bo póki co jestem też bardziej na etapie oswajania się z tym 😊 przyznam, ze historię o presji social media na dziewczynki sprawiły ze już się trochę bardziej cieszę ze pierwsze dziecko to będzie chłopak, ale dalej troszkę mi jednak smutno, bo ja bardzo chciałam córeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2024, 17:25
-
Kokosankaa wrote:A chciałabyś napisać czemu wolałaś chłopca? Może mi to pomoże znaleźć więcej pozytywów i bardziej cieszyć się z synka, bo póki co jestem też bardziej na etapie oswajania się z tym 😊 przyznam, ze historię o presji social media na dziewczynki sprawiły ze sprawiły ze już się trochę bardziej cieszę ze pierwsze dziecko to będzie chłopak
U mnie to dość prosta sprawa - od początku mi wszyscy mówili, ze jak jem kwaśne, ładnie wyglądam i mam taki kształt brzucha to będzie chłopiec i mi się tez tak wydawało i po prostu się nastawiłam ba, byłam przekonana, ze chłopiec! A tu niespodzianka 🩷Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Też byłam od początku pewna, że chłopiec. Wszyscy byli pewni chlopaka oprócz mojego taty, który usilnie mówił, że będzie wnuczka no i jest mojej mamie też mówił, że imię dla chłopca nie potrzebne bo będzie dziewczyna i byłam ja
Kokosankaa, Kaktusowa lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
Byłam dziś na wizycie, ponieważ od wczoraj miałam ból brzucha taki ciągnący i dziwny jak porządne zakwasy.
Na szczęście okazało się że wszystko w porządku. Po prostu ciało się przygotowuje i się rozciąga. Mam odpoczywać i brać nospe oraz magnez.
I co się już potwierdziło na 100% mamy chłopca 🩵meggie94, Kaktusowa, Kokosankaa, Coffeebreak, Magdak-51, Saimi lubią tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
U mnie to było dziwnie, bo strasznie chciałam dziewczynkę, ale przeczuwałam chłopca przez moje sny (dwa razy mi się dzidziuś jako chłopiec przyśnił) i mimo że liczyłam na dziewczynkę, to od tego czasu ciężko mi było myśleć o dziecku inaczej niż że to chłopiec 🙈
Dzisiaj mam trochę kryzys ciążowy z bardzo głupiego powodu - opiekujemy się kotem sąsiadów pod ich nieobecność (a oni naszymi) i teraz wyjechali i napisali że w lodówce zostawili bardzo dobre otwarte wina i że możemy je wypić. Oni są super bogaci, mają zarąbistą chatę i wiem że na pewno piją drogie dobre wino, a ja go nawet nie mogę spróbować 😭 -
Kokosankaa wrote:U mnie to było dziwnie, bo strasznie chciałam dziewczynkę, ale przeczuwałam chłopca przez moje sny (dwa razy mi się dzidziuś jako chłopiec przyśnił) i mimo że liczyłam na dziewczynkę, to od tego czasu ciężko mi było myśleć o dziecku inaczej niż że to chłopiec 🙈
Dzisiaj mam trochę kryzys ciążowy z bardzo głupiego powodu - opiekujemy się kotem sąsiadów pod ich nieobecność (a oni naszymi) i teraz wyjechali i napisali że w lodówce zostawili bardzo dobre otwarte wina i że możemy je wypić. Oni są super bogaci, mają zarąbistą chatę i wiem że na pewno piją drogie dobre wino, a ja go nawet nie mogę spróbować 😭
Ehh znam ten ból bo ja dostałam wino od Zarządu z Austrii i stoi sobie w witrynce, przynajmniej ładnie wygląda ( a na bank bedzie pyszne). Kupiłam grzaniec bez alko, ale dla mnie za slodki, a wino riesling 0% powiem szczerze też mi nie siada. Przerzuciłam się po prostu na wodę i ewentualnie sok pomarańczowy 🤣 także łącze się w bólu. Ajjj ale bym się napila Aperolka albo białego winka 😭Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:A chciałabyś napisać czemu wolałaś chłopca? Może mi to pomoże znaleźć więcej pozytywów i bardziej cieszyć się z synka, bo póki co jestem też bardziej na etapie oswajania się z tym 😊 przyznam, ze historię o presji social media na dziewczynki sprawiły ze już się trochę bardziej cieszę ze pierwsze dziecko to będzie chłopak, ale dalej troszkę mi jednak smutno, bo ja bardzo chciałam córeczkę
Jestem mamą trzech chłopców w tym roku będą kończyć 17,13 i 9 lat nie zamieniła bym ich na żadna dziewczynkę, jak do tej pory nie sprawiali mi jakichkolwiek problemów, są dobrymi uczniami, w domu wiadomo czasem kłócą się między sobą jak to w rodzeństwie, ale na podwórku jeden drugiego pilnuje i broni. Teraz prawdopodobnie będzie dziewczynka o której nie będę ukrywać zawsze marzyłam jak byłam w poprzednich ciążach, ale teraz jak patrzę co się dzieje w dzisiejszych czasach to też mam duże obawy jak to będzie.
To Twoje pierwsze dzieciątko zobaczysz,że będziesz szczęśliwa że pierwszy synek.Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny brałyście coś na zapalenie pęcherza? Od kilku lat się z tym męczę bakterie w moczu co jakiś czas mnie dopada po tym jak miałam wysiłkowe nietrzymanie moczu po porodach i jestem po zbiegu wszycia taśmy, a lekarz dopiero w piątek.
Riptide lubi tę wiadomość
-
Za mną od 2 tyg chodzi taka ochota na piweczko… zimne, pszeniczne, niefiltrowane… ze aż płaczę w ciągu dnia. Bezalkoholowego Leszka mięta limonka czy coś takiego wypiłam już 4 butelki i nic i żalę się wczoraj lekarzowi, ze pierwsza myśl rano to to pszeniczne, a on ku mojemu zaskoczeniu ‚i co stoi na przeszkodzie? Na tym etapie ciąży już nic. Jak ma się pani stresować chcicą na piwo to proszę sobie kupić i szklaneczkę powoli wypić’ mimo wszystko chyba nie zaryzykuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2024, 20:18
-
Kfiatuszek666 wrote:Jak to się czuje? ja jestem tydzień później i albo jeszcze nic albo nie umiem rozpoznać
-
Domi_95 wrote:Byłam dziś na wizycie, ponieważ od wczoraj miałam ból brzucha taki ciągnący i dziwny jak porządne zakwasy.
Na szczęście okazało się że wszystko w porządku. Po prostu ciało się przygotowuje i się rozciąga. Mam odpoczywać i brać nospe oraz magnez.
I co się już potwierdziło na 100% mamy chłopca 🩵
Mnie dziś boli.