X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny to piękne wieści 💕 wieści z badań i znanie płci to piękne wiadomości ❤️

Ja byłam u koleżance na kawie to się trochę odstresowałam tym ciśnieniem i wyluzowałam. Teraz zjadłam i poleżę chwilę póki starsze w szkole.

Dziewczyny myślicie że taką dostawkę do łóżeczka to ile dziecko używa? Myślę o kupnie takiej zamiast łóżeczka

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Ja właśnie chciałam Leona najpierw, bo krócej, ale potem sobie przypomniałam że mi się zawsze podobało jak ktoś miał imię po kimś z rodziny, więc zmieniliśmy na Leonard 😊 wiec imię po pradziadku moim zdaniem super pomysł, dobrze że mąż się zgodził 😊

Mnie martwi to że chłopcy są zazwyczaj tacy energiczni i muszą się wyszaleć, z dziewczynka sobie usiądziesz przy stole i możesz kilka godzin rysować, a takiego chłopca to trzeba wybiegać bo inaczej im głupie pomysły przychodzą do głowy 😂 poza tym np synek mojej koleżanki jest maniakiem koparek, ciągle mu musi czytać książki o koparkach, bawić się koparkami, jeździć oglądać koparki a ja bym wolała czytać o księżniczkach 😂 a mój siostrzeniec jest teraz fanem komputerów i już można z nim gadać tylko o systemach operacyjnych, grach, jakichś programach itd a gość ma tylko 8 lat 😂 no nic, zobaczymy może nasz Leoś będzie się interesował czymś ciekawszym i będę jednak umiała z nim złapać wspólny język 😜

Właśnie mi się wydaje, że to jednak charakter determinuje jakie dziecko jest. Brat mojego męża to zawsze był taki wybij okno, pierwszy do kłopotów i rozrabiania, a mój mąż był spokojnym dzieckiem i rodzice go na siłę wypychali z domu bo jego tylko książki interesowały i śpiewanie;) ja to w sumie jako dziecko byłam grzeczna, ale jako nastolatka to szalone pomysły miałam, wszędzie mnie pełno było i do teraz mi to zostało. W sumie dobrze się z moim uzupełniamy bo on mnie stopuje, a ja jego motywuje. Co do teściowej to ja też jestem od niej różna, ale mamy kilka cech wspólnych jak na przykład to, że jesteśmy rodzinne, opiekuńcze. Tylko właśnie ona się boi wszystkiego, a ja jestem ryzykantka 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2024, 13:13

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Właśnie mi się wydaje, że to jednak charakter determinuje jakie dziecko jest. Brat mojego męża to zawsze był taki wybij okno, pierwszy do kłopotów i rozrabiania, a mój mąż był spokojnym dzieckiem i rodzice go na siłę wypychali z domu bo jego tylko książki interesowały i śpiewanie;) ja to w sumie jako dziecko byłam grzeczna, ale jako nastolatka to szalone pomysły miałam, wszędzie mnie pełno było i do teraz mi to zostało. W sumie dobrze się z moim uzupełniamy bo on mnie stopuje, a ja jego motywuje. Co do teściowej to ja też jestem od niej różna, ale mamy kilka cech wspólnych jak na przykład to, że jesteśmy rodzinne, opiekuńcze. Tylko właśnie ona się boi wszystkiego, a ja jestem ryzykantka 🙈

Właśnie ja się pocieszam tym że chłopcy później są łatwiejsi, bo zazwyczaj nie przechodzą tak intensywnego buntu nastoletniego 😜 ja też nieźle dałam moim rodzicom popalić jak byłam w gimnazjum a z tego co wiem chłopcy aż tak wtedy nie szaleją

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Właśnie ja się pocieszam tym że chłopcy później są łatwiejsi, bo zazwyczaj nie przechodzą tak intensywnego buntu nastoletniego 😜 ja też nieźle dałam moim rodzicom popalić jak byłam w gimnazjum a z tego co wiem chłopcy aż tak wtedy nie szaleją

Dużo też od wychowania zależy, miałam takiego kumpla, któremu rodzice nie pozwalali nigdzie wychodzić i jak się w końcu wyrwał na studia to tak imprezował, że rok zawalił i powtarzać musiał 😅 jak się chłopak wda we mnie to ja się już boję. A najlepiej moja mama, a spróbuj nie puścić go na imprezę to zaraz powiem, że Ty chodziłaś i ma się nie dać i też ma stać i wymuszać 🙈

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, ja jestem kompletnie inna niż moja teściowa i wszyscy to potwierdzają 😅
    Dzisiaj mam wizytę i mam nadzieję, że w końcu wyklaruje się płeć. Aż się boję, że jak będzie dziewczynka to będzie taką samą wredotą jak ja byłam 🙈

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Dużo też od wychowania zależy, miałam takiego kumpla, któremu rodzice nie pozwalali nigdzie wychodzić i jak się w końcu wyrwał na studia to tak imprezował, że rok zawalił i powtarzać musiał 😅 jak się chłopak wda we mnie to ja się już boję. A najlepiej moja mama, a spróbuj nie puścić go na imprezę to zaraz powiem, że Ty chodziłaś i ma się nie dać i też ma stać i wymuszać 🙈

Właśnie chyba też nie do końca od wychowania, np mój mąż nie chciał imprezować bo planował karierę naukową, a przeczytał gdzieś że alkohol zabija szare komórki i nie chciał pić 😜 a jego starszy brat to non stop imprezki, piwko, papieroski itd a wychowani tak samo przez tych samych rodziców. No tylko nawet jego brat to tak później zaczął szaleć, a ja jakoś w 2 gimnazjum zaczęłam mocno imprezować i pić alkohol więc nieźle dałam rodzicom popalić. A najlepsze jest to, że jako dziecko byłam bardzo grzeczna, potem mi coś odwaliło i teraz na starość znowu jestem ultra spokojna, zrobiłam się totalnym introwertykiem, a w okresie tego buntu nastoletniego dusza towarzystwa. Nie widzę innego wytłumaczenia niż szalejące hormony 😜

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Właśnie chyba też nie do końca od wychowania, np mój mąż nie chciał imprezować bo planował karierę naukową, a przeczytał gdzieś że alkohol zabija szare komórki i nie chciał pić 😜 a jego starszy brat to non stop imprezki, piwko, papieroski itd a wychowani tak samo przez tych samych rodziców. No tylko nawet jego brat to tak później zaczął szaleć, a ja jakoś w 2 gimnazjum zaczęłam mocno imprezować i pić alkohol więc nieźle dałam rodzicom popalić. A najlepsze jest to, że jako dziecko byłam bardzo grzeczna, potem mi coś odwaliło i teraz na starość znowu jestem ultra spokojna, zrobiłam się totalnym introwertykiem, a w okresie tego buntu nastoletniego dusza towarzystwa. Nie widzę innego wytłumaczenia niż szalejące hormony 😜

Hahaha no tak, w sumie sama sobie zaprzeczyłam bo to tak jak szwagier i mój mąż, jak ogień i woda, a wychowanie to samo. No ja też w gimnazjum zaczęłam szaleć, imprezować, włosy farbować, a jako dziecko byłam grzeczna. Rodzice to mieli ze mną siedem swiatow. Na studiach w sumie się uspokoiłam, ale tak na drugim roku dopiero. Chociaż dalej jestem towarzyska i nie lubię siedzieć w domu, ale już do imprez mnie nie ciągnie i wolę wyjazdy albo spotkania w knajpce.

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dobrych wieści ❤️❤️ oby tylko takie już do końca 😊

Kaktusowa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Mnie od wczoraj też boli głowa. W ogóle w drugim trymestrze boli mnie często.

Mam to samo! A nigdy nie miałam problemów z bólem głowy. W pierwszym trymestrze tak nie miałam. Ale na szczęście jest do wytrzymania.

• Riptide Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    W jakiej pozycji śpicie?Ja do tej pory spałam na brzuchu oczywiście coś go odciążając.Czytałam że lepiej spać na lewym boku ze względu na przepływ krwi.Nie wyobrażam zasnąć na lewym boku.Zwłaszcza teraz gdy się nie męczę.

Ja śpię na prawym albo lewym boku i baaaardzo mi pomaga poduszka rogal :) Już od miesiąca z nią śpię i naprawdę jest mi bardzo wygodnie.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wam się wydaje, że dziewczynki to tylko takie grzeczniutkie i cichutkie co sobie grzecznie i spokojnie siedzą i się bawią, to ja Wam chętnie pożyczę moje dwa kwietniowe baranki. Szybko zmienicie zdanie. :D Kobiety z charakterem. Ja już w przedszkolu na dywaniku byłam, że moja córka rozstawia chłopaków po kątach. xd

U mnie migreny też dokuczają. Może trochę mniej odkąd biorę magnez, ale nadal się pojawiają.
    Co do spania, normalnie zawsze na brzuchu. Teraz w ciąży najczęściej lewy bok, ale całą noc w jednej pozycji nie wyleżę, więc wymiennie z prawym bokiem. :)

Kaktusowa, Kfiatuszek666, Coffeebreak lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłabym sobą gdybym nie poszła sprawdzic czy z Młodym ok. Na usg wszystko dobrze, ładnie było widać kręgosłup, póki co głową w dół sobie spał :) serduszko ładnie biło. Sprawdził szyjkę i jest ok, mam kosmówkę przodujaca i przez to lekarz uprzedził, że mogę czuć ruchy synka później. Ale bardzo fajny lekarz, powiedzial, że jak nifty są ok to mam już się nie stresować i mam się cieszyć ciąża. Właśnie mąż odbiera tajskie bo taka ochotę miałam i dla uczczenia, że wszystko dobrze 🙈

IssGreen, Kasia1988, Kokosankaa, Magdak-51, Saimi lubią tę wiadomość

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie.
    Potwierdzona dziewczyna 💓 200 g, 17 cm. Wszystko pięknie tylko szyjka na granicy więc zalecenie duuuzo odpoczywać.

IssGreen, Kaktusowa, Domi_95, meggie94, Katt, Kokosankaa, Kaatii, Magdak-51 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Ja też po wizycie.
    Potwierdzona dziewczyna 💓 200 g, 17 cm. Wszystko pięknie tylko szyjka na granicy więc zalecenie duuuzo odpoczywać.

Właśnie się dziś zastanawiałam od którego czasu może się skracać szyjka. Kurde nie pamiętam jak miałam z pierwszą ciążą. Ale dużo się o tym słyszy

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    Mam to samo! A nigdy nie miałam problemów z bólem głowy. W pierwszym trymestrze tak nie miałam. Ale na szczęście jest do wytrzymania.

I mnie coś często głowa boli, ale nie wiem czy pogoda na to nie ma wpływu bo jest bardzo zmienna :/

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, u mnie kolejna wizyta 30.01 i wtedy tez mam badania połówkowe :) mnie na szczęście głowa nie boli, miałam migrenę dotychczas tylko 2 razy w pierwszym trymestrze (odpukać).

Ja śpię na lewym albo prawym, obydwa są Ok, ale zawsze spałam tak pół na brzuchu, tzn jedna noga prosta druga zgięta. Teraz mi już trochę tak brzuch przeszkadza. Muszę chyba zakupić poduszkę do spania w ciąży. I większe biustonosze, bo moja mama dziś zauważyła, ze biust urósł :)

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    I mnie coś często głowa boli, ale nie wiem czy pogoda na to nie ma wpływu bo jest bardzo zmienna :/

Ja też się dołączam, mnie również boli często głowa, średnio tak co 3 dni. Trochę mnie martwi ten ból głowy, nie jest jakiś silny, nie brałam jeszcze tabletek ale nie daje mi spokoju. Muszę koniecznie zadbać bardziej o nawodnienie.
    Czuje też że od mniej więcej tygodnia mam większą zadyszkę i trochę szybciej się męczę jak chce się szybko przemieścić z punktu a do b. Niby na tym etapie ciąży jest do powszechne ale naczytałam się różnych rzeczy o zakrzepicy, zatorowości i jakoś bardziej zaczęłam się obserwować pod tym względem. Kupię też sobie ciśnieniomierz, chociaż myślę że ciśnienie mam ok.
    Też tak macie?

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, potwierdzona dziewczynka 🥰

Ale z wizyty jestem średnio zadowolona, było duże opóźnienie i na szybko sprawdzona szyjka - jedyny komentarz „ok” i potem szybkie USG, na którym oprócz potwierdzenia płci nic nie było mierzone. Z tego co czytam u was na wizytach na tym etapie sprawdzanych jest więcej szczegółów?

Kokosankaa, Kaktusowa, meggie94 lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to używam poduchy ciążowej i śpię na zmianę na prawym i lewym boku, albo i na plecach. Ciężko stwierdzić, strasznie się wiercę 😅
    A głowa mnie boli co chwilę, ale zrzucam to na moje problemy z zatokami.

👧❤️ 19.06.24
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała nisko położone łożysko, ale zmienilo ono położenie i wszystko jest dobrze? Spojrzałam dzisiaj jeszcze raz na wynik USG 12+, mam takie łożysko. Wiem, że to wczesny etap, ale ciut mnie to zaniepokoiło.
    Sama chętnie dowiem się, od jakiego etapu może skracać się szyjka...

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ