Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska0907 wrote:Dziewczyny brałyście coś na zapalenie pęcherza? Od kilku lat się z tym męczę bakterie w moczu co jakiś czas mnie dopada po tym jak miałam wysiłkowe nietrzymanie moczu po porodach i jestem po zbiegu wszycia taśmy, a lekarz dopiero w piątek.
Ja mając bakterie w moczu i zapalenie dróg dostałam nakaz brania Wit C w leku z apteki, dużo wody i sok z żurawiny 100% taki z apteki. Pomogło.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja czuję takie pulsowanie z lewej strony brzucha jak przyłożę rękę, ale to raczej tętnica a nie ruchy dziecka. Do tego czasami czuję napięcie w brzuchu, jakieś ciągnięcia jak długo się nie ruszam albo przeciwnie po wysiłku, nic poza tym.👧❤️ 19.06.24
-
Nowa_Ola wrote:Ja mając bakterie w moczu i zapalenie dróg dostałam nakaz brania Wit C w leku z apteki, dużo wody i sok z żurawiny 100% taki z apteki. Pomogło.
-
Kfiatuszek666 wrote:Za mną od 2 tyg chodzi taka ochota na piweczko… zimne, pszeniczne, niefiltrowane… ze aż płaczę w ciągu dnia. Bezalkoholowego Leszka mięta limonka czy coś takiego wypiłam już 4 butelki i nic i żalę się wczoraj lekarzowi, ze pierwsza myśl rano to to pszeniczne, a on ku mojemu zaskoczeniu ‚i co stoi na przeszkodzie? Na tym etapie ciąży już nic. Jak ma się pani stresować chcicą na piwo to proszę sobie kupić i szklaneczkę powoli wypić’ mimo wszystko chyba nie zaryzykuję
Piłam ostatnio w knajpie Książęce Pszeniczne 0,0% i dla
mnie niczym się nie różniło w smaku od tego z alkoholem, więc mogę polecić ☺️ któraś wcześniej pisała o Aperolku - też są wersje bezalkoholowe i nieźle smakują. W dobrych czasach żyjemy 😅Kokosankaa, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość
-
Anuska0907 wrote:Dziewczyny brałyście coś na zapalenie pęcherza? Od kilku lat się z tym męczę bakterie w moczu co jakiś czas mnie dopada po tym jak miałam wysiłkowe nietrzymanie moczu po porodach i jestem po zbiegu wszycia taśmy, a lekarz dopiero w piątek.
Mi na pęcherz bardzo pomaga sok z żurawiny 100% i duuuuuuuuzo wody. -
Jeju jak ja bym sie napila czegos alkoholowego, juz 3lata nie pilam bo ciaza, karmienie i teraz szykuja sie kolejne3🤣 na sylwestra jak bylismy u kuzynki to taka mialam straszna ochote ze z zalem patrzylam jak ona i ciocia sobie sacza drinki, tym bardziej ze widujemy sie 2razy do roku i kiedys lubilysmy sobie posiedziec razem przy winku a pomyslec ze nigdy jakos specjalnie nie ciagnelo mnie do alko🤣🤣🤣
-
Właśnie mi te bezalkoholowe opcje nie podchodzą i jakoś mi chemicznie smakują. Widziałam aperola 0 w biedrze, ale po grzańcu, który mi totalnie nie siadł to już nie brałam 🙈 mi smakuje heineken 0% tak w miarę, a to książęce 0 tez jest bardzo dobre
-
Ja też sok z żurawiny w stokrotce możesz kupić,
Dziewczyny ja jestem w szpitalu. Wczoraj na wieczór tak mnie ciągnęło w pępku godzinę i nospa nie pomogła że pojechałam. Z dzidzią wszystko ok, zobaczymy co powiedzą na obchodzie bo przyjęli mnie wczoraj po 21.
Martwi mnie też szyjka w bo w 18 tyg i 4 dni mam 2,5 -
Kasia1988 wrote:Ja też sok z żurawiny w stokrotce możesz kupić,
Dziewczyny ja jestem w szpitalu. Wczoraj na wieczór tak mnie ciągnęło w pępku godzinę i nospa nie pomogła że pojechałam. Z dzidzią wszystko ok, zobaczymy co powiedzą na obchodzie bo przyjęli mnie wczoraj po 21.
Martwi mnie też szyjka w bo w 18 tyg i 4 dni mam 2,5
Kasia najważniejsze, że jesteś pod obserwacją, w szpitalu i masz zapewnioną opiekę. Skoro z dzidzią wszystko ok to nie masz się co martwić. Co do szyjki to słyszałam, że można założyć szew albo pessar i wtedy nie będzie się skracać. Głowa do góry, będzie dobrze -
Dobrze,że jesteś pod obserwacją dużo zdrówka dla Ciebie I maluszka. -
Kochana dużo cierpliwości i mało nerwów daj znać co po wizycie. Ja słyszałam, że te bóle pępkowe to normalna rzecz ale jeśli ból był ostry wcale Ci się nie dziwię, że wybrałaś szpital.
Napisz jakie zalecenia masz do krótkiej szyjki.
Mi też wyszło, że mam krótka (nie zapytałam ile🤦♀️) , ake niby na granicy normy, poza tym wszystko idealnie w usg.Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
Kasia1988 wrote:Czekam na konsultacje chirurgiczną. Zobaczymy co po niej
A czemu chirurgiczną? Ja w pierwszej ciąży miałam takie kłucia jak igłą przy pępku i lekarz mi mówił, że nam najwidoczniej zrosty po laparoskopii i jak rozciąga mi się tam wszystko to te zrosty tak ciągną i bolą. Czekamy na wieści ✊🏻 -
A ja mam dziewczyny takie pytanie, czy jesteście badane ginekologicznie na fotelu na każdej wizycie? Ja jak narazie na 3 wizyty ciążowe które są za mną, badana w ten sposób byłam tylko raz, a tak to zawsze usg. Zastanawiam się czy to normalne i każdy lekarz ma takie postępowanie czy tylko mój?
-
Natka9106 wrote:A ja mam dziewczyny takie pytanie, czy jesteście badane ginekologicznie na fotelu na każdej wizycie? Ja jak narazie na 3 wizyty ciążowe które są za mną, badana w ten sposób byłam tylko raz, a tak to zawsze usg. Zastanawiam się czy to normalne i każdy lekarz ma takie postępowanie czy tylko mój?
A co to znaczy badanie ginekologiczne? -
Natka9106 wrote:A ja mam dziewczyny takie pytanie, czy jesteście badane ginekologicznie na fotelu na każdej wizycie? Ja jak narazie na 3 wizyty ciążowe które są za mną, badana w ten sposób byłam tylko raz, a tak to zawsze usg. Zastanawiam się czy to normalne i każdy lekarz ma takie postępowanie czy tylko mój?
Jak zgłosiłam lekarzowi, że nie podoba mi się wydzielina z pochwy to mnie zbadał ręcznie na fotelu, ale tak to mnie bada tylko poprzez usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 20:06