Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama89. wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was już od pewnego czasu, ale jakoś tak nie mogłam się zebrać żeby napisać. Mam bagaż niepowodzeń w przeszłości (3 poronienia,jedna biochemiczna i jedna pozamaciczna..) ale aktualnie 19+3
jednakże w głowie ciągle strach, niby człowiek się cieszy i snuje jakieś plany, ale przychodzą takie chwile, że najzwyczajniej w świecie zaczynam myśleć że jest coś nie tak, wkręcanie sobie..
Czytając Wasze historie to jak sobie pomagacie, wspieracie się pomaga i mnie.
Tak chciałam się z Wami przywitać
Miło nam, że chcesz do nas dołączyć. W grupie razniej ! I widzę, że mój rocznik 😎 strach nam wszystkim towarzyszy mniej bądź bardziej, ale to naturalne. Pomyśl, że już praktycznie połowa za Tobą 😊Kama89. lubi tę wiadomość
-
Jestem dziś po wizycie. I chyba zacznę się oswajać z myślą że to córcia ponieważ po raz 3 lekarz nie dopatrzył się chłopca więc uznaje ze rośnie mi pod sercem silna dziewczynka. Od początku były przypuszczenia ale nie chciałam się zwracać do bobasa jako o niej żeby później się nie rozczarować że jest zmiana na chłopca. 260g malucha ruchy zaczynam czuć a szczególnie jak ubiorę za ciasne spodnie 😄
Nowa_Ola, Domi_95, Kaktusowa, meggie94, Magdak-51, IssGreen, Kfiatuszek666, Saimi, Katt lubią tę wiadomość
-
Kama89. wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was już od pewnego czasu, ale jakoś tak nie mogłam się zebrać żeby napisać. Mam bagaż niepowodzeń w przeszłości (3 poronienia,jedna biochemiczna i jedna pozamaciczna..) ale aktualnie 19+3
jednakże w głowie ciągle strach, niby człowiek się cieszy i snuje jakieś plany, ale przychodzą takie chwile, że najzwyczajniej w świecie zaczynam myśleć że jest coś nie tak, wkręcanie sobie..
Cześć Kama! Przykro mi, że musiałaś doświadczyć takich chwil w życiu, ale cieszę się, że udało się i zdecydowałaś się odezwać ❤️ Strach potrafi sparaliżować i przysłonić pozytywne myśli, mnie co prawda spotkały dwie ciążę biochemiczne, ale chyba dopiero po połówkowych czuję się w miarę spokojna o Malucha. Trzymam kciuki aby ten strach jak najmniej przysłaniał Ci radość z tej ciąży ❤️Kama89., Kaktusowa lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, od kiedy dziewczyna może nosic sukieneczki, rajstopki i dzianinowe sweterki? Trzeci miesiąc, rozmiar 62, na urodziny babci będzie Ok?
bo w c&a widzę piękne rzeczy, tak bardzo moja estetyka, ale nie wiem czy to nie za wcześnie? Planowałam do rozmiaru 68 jechać na body i legginsach/polspioszkach
Kama89 miło że do nas dołączyłaś. Każdej z nas towarzyszy jakiś strach, każda ma inną historie, przykro że ciebie to spotkało ale połowa ciąży już za nami więc mam nadzieję że teraz już wszystko będzie dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 18:31
Kfiatuszek666, Kama89. lubią tę wiadomość
-
Rozgosc się kochana i dużo spokoju ducha życzę już do samego rozwiązania ❤️Kama89., Paulla29 lubią tę wiadomość
-
Gosia9 wrote:Są takie sukieneczki body. One się chyba sprawdzają najlepiej u takich maluszków 😊
Kama89 miło że do nas dołączyłaś. Każdej z nas towarzyszy jakiś strach, każda ma inną historie, przykro że ciebie to spotkało ale połowa ciąży już za nami więc mam nadzieję że teraz już wszystko będzie dobrze ❤️
O tak potwierdzam! Sukieneczki body są super, bo fajnie wyglądają tez do legginsów 😁 No i body, wiec trzymają wszystko w ryzach 😁Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Kama89. Witamy🤗
Shikaka86, koniecznie inny lekarz z jak najlepszym aparatem USG. Nic nie jest przesądzone. Nie ma nic gorszego niż nastraszyć matkę, która i tak martwi sie o swoje dziecko. Moją kyzynke tez lekarz nastraszyl, ze to, to i tamto w anatomii płodu wskazuje na ZD, a amnio nie poleca, bo już za późno i ryzyko za duże. Poszla gdzie indziej i co usłyszała: "wie Pani ile ja sie juz takich dzieci naogladalem? Nie martwić sie, bo to o niczym jeszcze nie przesadza". No i dziecko jest zdrowe.Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam cały wachlarz bóli w nocy podczas ruszania się, aż ciężko stwierdzic co mnie boli
A tak poważnie, to czasem coś mnie zakłuje, czasem coś zaboli, ale nie wiem czy potrafiłabym powiedzieć czy to konkretnie jajowód. A kiedy masz wizytę, Anuska?
IssGreen lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja mam cały wachlarz bóli w nocy podczas ruszania się, aż ciężko stwierdzic co mnie boli
A tak poważnie, to czasem coś mnie zakłuje, czasem coś zaboli, ale nie wiem czy potrafiłabym powiedzieć czy to konkretnie jajowód. A kiedy masz wizytę, Anuska?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 19:25
-
Kaktusowa wrote:Miło nam, że chcesz do nas dołączyć. W grupie razniej ! I widzę, że mój rocznik 😎 strach nam wszystkim towarzyszy mniej bądź bardziej, ale to naturalne. Pomyśl, że już praktycznie połowa za Tobą 😊
Nasz rocznik 🥳Kaktusowa, Kama89. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam. Te które są już po połówkowych jaką macie wpisaną grubość fałdu karku? U mnie 5,1 mm i trochę się zestresowałam że jednak to za dużo, chociaż dr powiedział że wszystko jest w porządku.
Przeziernosc karkowa podczas I badań prenatalnych miałam 1,6 mm a ryzyka dla ZD niskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 20:00
shikaka86 lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Domi_95 wrote:Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam. Te które są już po połówkowych jaką macie wpisaną grubość fałdu karku? U mnie 5,1 mm i trochę się zestresowałam że jednak to za dużo, chociaż dr powiedział że wszystko jest w porządku.
Przeziernosc karkowa podczas I badań prenatalnych miałam 1,6 mm a ryzyka dla ZD niskie.
Nie mam żadnej wartości na opisie USG, więc niestety nie pomogę👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Shikaka, a Ty nie miałaś przypadkiem na pierwszych prenatalnych wysokiego ryzyka ZD? Coś takiego kojarzę, że lekarz zaproponował Ci amniopunkcję lub NIFTY, a Ty chyba się na to nie zdecydowałaś, prawda? To był ten sam lekarz? Może dlatego był taki nieprzyjemny? Co oczywiście nie zmienia faktu, że powinien zachować się jak profesjonalista, podejść do Ciebie z empatią, a nie jak burak.
Z pewnością skonsultowałabym to z jeszcze jednym lekarzem, najlepiej z jakimś bardzo polecanym specjalistą z dobrym sprzętem.
Miałam dość wysokie, bo 1:232, ale wiecie, że brane jest pod uwagę wszystko, wiek, poronienia, które też miałam itd. we wcześniejszym badaniu prenatalnym wszystkie inne parametry dziecka były w normie, nie stresowałam się tym tak bardzo, bo to tylko statystyka, ale teraz widzialam na USG realne problemy. Tak, to ten sam lekarz, ale wcześniej przy konsultacji wyniku mówiłam z góry, że nie będziemu poszerzać diagnostyki, bo na choroby genetyczne wpływu nie mamy, a ja bym dziecka nie zabiła. Przyjal to normalnie, nawet ze zrozumieniem, a wczoraj taki wyrzut. Przecież każdy ma wybór, to nie są obowiązkowe badania, mój lekarz prowadzący też mówił, żeby tym pappa się nie przejmować. Wizytę u swojego mam za tydzień to zobaczę, co powie. Lepszego lekarza, z lepszym USG będę musiała szukać chyba w Katowicach. Mam ogromną nadzieję, że nie wszystko jest przesądzone i że wiele może się zmienić. Dziękuję za wsparcie i historie z happy endem.
A pytanie do dziewczyn, które miały połówkowe: miałyście pobieraną znowu krew? Bo ja miałam tylko USG, nawet szyjki nie sprawdził. -
Domi_95 wrote:Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam. Te które są już po połówkowych jaką macie wpisaną grubość fałdu karku? U mnie 5,1 mm i trochę się zestresowałam że jednak to za dużo, chociaż dr powiedział że wszystko jest w porządku.
Przeziernosc karkowa podczas I badań prenatalnych miałam 1,6 mm a ryzyka dla ZD niskie.
U nas fałd karku wynosi 3,8mm. a przezierność wynosiła 1,63 -
Nie mam w opisie usg z drugiego badania prenatalnego przezierności karku, z pierwszych mam 1,3 było to w 12tc+6
Krwi mi teraz nie pobierali, tylko usg miałam wykonane, prosiłam lekarza aby sprawdził kość nosową, ponieważ mała na pierwszym badaniu była tak ułożona,że nie było widać i teraz lekarz się bardzo postarał, żebym była spokojniejsza, ogólnie jestem mega zadowolona z tych badań co teraz miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 21:13
-
[QUOTE=shikaka86
A pytanie do dziewczyn, które miały połówkowe: miałyście pobieraną znowu krew? Bo ja miałam tylko USG, nawet szyjki nie sprawdził.[/QUOTE]
Krwi nie miałam pobieranej, samo USG.
Szyjkę zawsze na wizycie sprawdza mój lekarz prowadzący.shikaka86 lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Nasz miał 1.7 na prenatalnych, a teraz 4.4. Krwi mi nie pobierali, cisnienia nie mierzyli, a szyjkę mam sprawdzaną u mojej gin. Teraz tak patrzę, że kość nosowa jest prawie maksymalna, będzie mieć wielki nochal, tylko po kim 🤣😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 21:10