Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama89. wrote:Może banalne pytanie ale czy czujecie ruchy? Bo ja tak czekam i czekam i nie wiem w zasadzie na co konkretnie czekam, trochę się tym martwię bo to już 19 tydzień. Wizytę mam dopiero w poniedziałek a im bliżej wizyty tym bardziej się stresuje.
Ja poczułam ruchy 15.01 i to było jakoś 20+3 albo 4 Lekarz mówił mi, że mam czas do 22 tc na to, żebym była spokojna. Mam też nadwagę, więc tłuszczyk amortyzował ruchy, ale niektóre szczupłe dziewczyny też czują po 20tc, więc na spokojnie👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Coffee, powiedz to mojej mamie, która już przygotowała całą pakę ubrań dla Małego, pierwszy wnuk w rodzinie 🤣🤣 Nie kupuje ubranek dopóki jej szaleństwo się nie skończy, bo obawiam się właśnie mieć potem wszystkiego za duzo na te małe rozmiary
Zostanie na kolejnego bobasaNowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy kupowaliście ciuszki w Smyku? Patrzę na ich wyprzedaż i mają turbo niskie ceny. 3 szt odzieży 35zl, a jak bawełna organiczna to 2 za 40. To mega tanio, tylko pytanie jak z jakością?
Edit: Ok, czytam, ze kiepsko raczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2024, 14:38
-
Ja mam wszystkie ciuszki używane, kupiłam pakę na Vinted i do tego poszalałam w lumpie może coś z letnich rzeczy będę dokupować, ale też tylko używki. Z nowych chcę jeszcze zamówić pieluchy i jakiś cienki otulacz. Myślałam nad lakatatorem, ale widziałam, że nawet w Rossmannie można kupić laktator neno, więc kupię w razie potrzeby po porodzie.
Teraz chcę przekierować myśli na jakieś inne tematy, za bardzo się nakręcam jak tylko o porodzie i macierzyństwie czytam 🙄👧❤️ 19.06.24 -
Kwiatku, ja kupiłam komplet 3x body na długi rękaw i jest naprawdę spoko. Nie prałam jeszcze.
Kati, polecam seriale i książki, u mnie to skutecznie działa, gdy chce się odciąć od tematu dzieciowego i odpocząć👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kama89. wrote:Może banalne pytanie ale czy czujecie ruchy? Bo ja tak czekam i czekam i nie wiem w zasadzie na co konkretnie czekam, trochę się tym martwię bo to już 19 tydzień. Wizytę mam dopiero w poniedziałek a im bliżej wizyty tym bardziej się stresuje.
Ja czuję tak raz dziennie takie bąbelki jakby ale to zależy czy masz łożysko z przodu czy z tyłu (z przodu amortyzuje ruchy) plus jaką masz wagę/ jak rozłożony tłuszczyk bo na brzuchu to też amortyzuje. Mi gin powiedział, że czasem nawet można zacząć czuć w 24 tygodniu jak to pierwsza ciąża i żeby się nie przejmować. Na usg Mały się ruszał jak szalony, a ja tego nie czułam. Poza tym takie mocniejsze ruchy to i tak chyba od 28 tygodnia się czuje 😊 -
Nowa_Ola wrote:Kwiatku, ja kupiłam komplet 3x body na długi rękaw i jest naprawdę spoko. Nie prałam jeszcze.
Kati, polecam seriale i książki, u mnie to skutecznie działa, gdy chce się odciąć od tematu dzieciowego i odpocząć
Przekichane z tymi ciuszkami dla dzieci. Rozum podpowiada: KUPUJ TANIO, PRZECIEŻ SZYBKO WYROŚNIE. Serduszko mówi: BIERZ NAJPIĘKNIEJSZE I NAJDROŻSZE, PIERWORODNEJ BĘDZIESZ ŻAŁOWAĆ? 🤣Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Przekichane z tymi ciuszkami dla dzieci. Rozum podpowiada: KUPUJ TANIO, PRZECIEŻ SZYBKO WYROŚNIE. Serduszko mówi: BIERZ NAJPIĘKNIEJSZE I NAJDROŻSZE, PIERWORODNEJ BĘDZIESZ ŻAŁOWAĆ? 🤣
Dokładnie tak się czuję 🤣Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kfiatuszek666 wrote:Przekichane z tymi ciuszkami dla dzieci. Rozum podpowiada: KUPUJ TANIO, PRZECIEŻ SZYBKO WYROŚNIE. Serduszko mówi: BIERZ NAJPIĘKNIEJSZE I NAJDROŻSZE, PIERWORODNEJ BĘDZIESZ ŻAŁOWAĆ? 🤣
Oj znam to ! Podpisuję się rękami i nogami 🙈Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja za tydzień piję glukozę ale nie widzę w tym problemu tylko te 2 h rano w szpitalu. Dobrze że lubię książki czytać.
Mi koleżanka ma dać ubranka więc najpierw je przejrzę chociaż i tak kupię z 3 komplety aby były na większe wyjścia. Narazie jesteśmy na etapie wyboru łóżeczka. -
Nowa_Ola wrote:Ja poczułam ruchy 15.01 i to było jakoś 20+3 albo 4 Lekarz mówił mi, że mam czas do 22 tc na to, żebym była spokojna. Mam też nadwagę, więc tłuszczyk amortyzował ruchy, ale niektóre szczupłe dziewczyny też czują po 20tc, więc na spokojnie
A swoją drogą do czego można porównać te pierwsze ruchy? -
Kama89. wrote:No ja też trochę tłuszczyku tu i ówdzie więc może i dlatego jeszcze nic nie czuję.
A swoją drogą do czego można porównać te pierwsze ruchy?
O ile to są ruchy dziecka, a nie ruchy jelit to ja czuję takie mrowienie, smyranie, pękające bąbelki w okolicy pępka. Ale to dopiero mi się zdarzyło 3 razy poczuć -
Kama89. wrote:No ja też trochę tłuszczyku tu i ówdzie więc może i dlatego jeszcze nic nie czuję.
A swoją drogą do czego można porównać te pierwsze ruchy?
U mnie to były nie bąbelki, a bąble pojedyncze, co kilka minut, szczególnie wieczorem po kolacji, jak już leżałam w łóżku. I były bardzo nisko, zaraz nad wzgórkiem. Na początku nawet trochę bolesne, jakby mi coś macicę przeszywało. Dopiero od kilku dni czuję w różnych miejscach, po bokach i w okolicy pępka tez. -
Ja jestem dzisiaj 18+3 a ruchy czuje od jakiegoś tygodnia. Na początku było to właśnie takie delikatne smyranie, jakby dotknięcie i żeby to poczuc musiałam się wsłuchać w siebie i leżeć cicho. Pamiętam jednego dnia poczułam to wyraźnie jak jechałam samochodem gdzie wogole się nad tym nie skupiałam ale po poprostu wiedziałam że to jest to. 😍😍 a teraz od kilku już dni codziennie rano i wieczorem jak leżę to również czuje ruchy są nawet widoczne przez brzuch, tzn widzę i czuje w danym miejscu ruch brzucha. Cudne uczucie 🥰🥰🥰 właśnie teraz też leżę z odkrytym brzuchem i czekam, to staje się takim moim rytuałem.
Jeśli chodzi o wyprawkę to wciąż nie mam nic, czekam na połówkowe za 18 dni, mam nadzieję że potwierdzi płeć i wtedy zaszaleje. Żałuję tylko że te całe wyprzedaże mnie ominęły, bo do porodu już raczej drugiej takiego okazji nie będzie.Emimo lubi tę wiadomość
-
Trochę się ostatnio nie udzielałam ale wiernie czytam na bieżąco 😀
Co do wyprawki zaczęłam trochę od ubranek, głównie 62, jedne bodziaki 56 + już kilka rzeczy na 68. Ale faktycznie wszystko jest na długi rękaw więc myślę że nie mam co więcej szaleć. Oglądam intensywnie mebelki ale myślę że jeszcze za wcześnie na kupowanie. Co do wózków to czytam, patrzę i po kilku opiniach wymiękam, powinniśmy pójść do sklepu i zobaczyć tak na żywo bo łapie się na tym że w galeriach czy na ulicy oglądam sie za wózkami. 😋
Krzywą miałam już robioną kilka razy w życiu więc nie nie boje smaku, chociaż podobno w ciąży ten smak jest tragiczny ale dużo opinii czytałam że cytrynowa pomaga. Najbardziej boje się wyników bo synowa znajomej jest już na insulinie, a ja kiedyś miałam problemy z cukrem więc strach gdzieś siedzi. Ale mam silne postanowienie żeby już teraz ogarnąć sobie ograniczenie żywieniowe ale od kilku dni nie mam na nic siły.
A co do ruchów to u mnie już 22+5 i od kilku dni to po prostu widać, taki guzek mi się rusza na brzuchu, wczoraj nawet udało mi się nagrać i pokazać mamie bo jak na złość jeszcze nie było okazji żeby mogła poczuć.agnieszkallo lubi tę wiadomość