X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee, no to faktycznie może być problematyczne 🤣 U mnie na ten moment na szczęście babcie trzymają się tego, czego oczekuję, kupują beżowe, szare, błękitne ubranka, z jakimiś delikatnymi nadrukami, bez szaleństw. Często najpierw dostaje fotkę do akceptacji, oby tak było cały czas 😂

Jeśli chodzi o czucie ruchów, to ja najpierw czułam takie muśnięcia w dole brzucha, pod pępkiem, z czasem to nabrało intensywności, teraz czuję jak maluch się wierci, kopie, nie lubi jak zasypiam na prawym boku, a ja uwielbiam zasypiać na prawym boku 😆 Ale nie czuję jeszcze pod ręką tych ruchów, to pewnie przez ten tłuszczyk. Czekam na to, bo tatuś też chciałby już poczuć pod dłonią 🥰

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dziewczyny, a czy kupowaliście ciuszki w Smyku? Patrzę na ich wyprzedaż i mają turbo niskie ceny. 3 szt odzieży 35zl, a jak bawełna organiczna to 2 za 40. To mega tanio, tylko pytanie jak z jakością?

Edit: Ok, czytam, ze kiepsko raczej.

Kiepsko? Jak dla mnie ciuchy ze smyka są naprawdę fajnej jakości tylko rozmiarówka według mnie ciut zawyżona ;)

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuchami się wstrzymuje, bo koleżanki ze szkoły rodzenia miały samych chłopaków kiedy ja jedna miałam córkę i teraz wszystkie się zadeklarowały, że już segregują ciuchy dla Młodego 😁 wiec myśle, że w związku z tym, ze byłyśmy mamami jesienno-zimowymi będzie mi bardziej brakować letnich ciuszków, a na te jeszcze poczekam w sklepach 😊 Dl córki tez dostawałam od koleżanek ciuchy po ich córkach to mam tego tyyyyle, że tylko czekam aż kolejna zajdzie w ciąże z dziewczynką żeby przekazać dalej 😁

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odkryłam Vinted. Proszę się nie śmiać 🤣 ja nie wiedziałam, ze tam tyle rzeczy nowych z metka można kupić! No i po co kupować nowe w np. Newbie albo użerać się na wyprzedaży, jak można spokojnie sobie na vinted zajrzeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2024, 21:34

Kaatii, Kaktusowa, agnieszkallo, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupowania rzeczy przez babcie, to u mnie teściowa nam nakupowała akurat nie ciuchy, ale dużo brzydkich nieprzydatnych rzeczy np jakaś taka poduszkę z takiego świecącego błyszczącego materiału jeszcze z falbanami i ze to ma być do chrztu. Zostawiliśmy to u niej w domu, bo i tak mieliśmy pełen samochód i powiedzieliśmy że do chrztu to jeszcze tyle czasu że weźmiemy to potem. No i ostatnio dzwoniła do męża czemu to zostawiliśmy, bo to przecież nie tylko do chrztu ale też na codzień do wózka 🙈 chyba użyjemy tego tylko jak nas odwiedzi. Kupiła nam też kołderkę dla dziecka, to akurat spoko, tylko że to i tak z tego co czytałam dopiero dla ok. rocznego dziecka, bo takie maluchy to używają śpiworków albo czegoś lżejszego niż kołdra. I to powiedziałam na miejscu, że dziękuję ale póki co to u niej zostawimy, bo taka kołderka to dla starszego dziecka i wytłumaczyłam czemu, a ona na to „e tam” 🙄 no tak, lepiej żebyśmy używali kołderki, bo to od babci, i ryzykowali że dziecko się udusi, niż korzystać z bezpiecznych śpiworków 🙄 boję się co jeszcze będziemy z czasem od niej dostawać i jak na to reagować. Jeszcze ona wiecznie narzeka że ma mało pieniędzy, a my akurat zarabiamy bardzo dobrze i wolimy sami sobie kupować różne rzeczy, ale nie wiem jak jej delikatnie powiedzieć, że nie chcemy tych wszystkich prezentów.

shikaka86 lubi tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze do tej kołderki chyba że 2-3 zestawy pościeli i też niestety totalnie nie w moim guście. Nie chce wyjść na niewdzięczną, bo wiem że się cieszy z wnuka i miło że chce mu kupować prezenty, ale jakoś tak delikatnie bym chciała powiedzieć że serio wystarczy jakiś symboliczny prezent a reszta mu się zajmiemy

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dużo unisex i trochę dziewczęcych i chłopięcych mam nadzieję że poznam płeć to w razie czego zdążę jeszcze zwrócić. Jak nie to ogłoszę się tu może któraś z Was będzie chciała bo są śliczne i kupione za 19,90 max 29,90 z Zary trochę droższe z Newbie.
    Natka9106 wrote:
    Ja jestem dzisiaj 18+3 a ruchy czuje od jakiegoś tygodnia. Na początku było to właśnie takie delikatne smyranie, jakby dotknięcie i żeby to poczuc musiałam się wsłuchać w siebie i leżeć cicho. Pamiętam jednego dnia poczułam to wyraźnie jak jechałam samochodem gdzie wogole się nad tym nie skupiałam ale po poprostu wiedziałam że to jest to. 😍😍 a teraz od kilku już dni codziennie rano i wieczorem jak leżę to również czuje ruchy są nawet widoczne przez brzuch, tzn widzę i czuje w danym miejscu ruch brzucha. Cudne uczucie 🥰🥰🥰 właśnie teraz też leżę z odkrytym brzuchem i czekam, to staje się takim moim rytuałem.

Jeśli chodzi o wyprawkę to wciąż nie mam nic, czekam na połówkowe za 18 dni, mam nadzieję że potwierdzi płeć i wtedy zaszaleje. Żałuję tylko że te całe wyprzedaże mnie ominęły, bo do porodu już raczej drugiej takiego okazji nie będzie.

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście ustaliliśmy z teściową, że jak będziemy kupować łóżeczko albo coś droższego to żeby się dołożyła i że wszystko ogarniemy sami. No i też mieszka od nas 300 km więc pewnie spotkamy się na Wielkanoc dopiero, albo jak się będę zle czuc to wyślę męża samego :) także akurat wiem, że nie nakupuje nam niczego zbędnego. Co do mojej mamy to ona ma taki gust jak ja i wiem, że czego nie kupi to będzie super. Właśnie mamy jechać do rodziców na weekend to już mama mówiła, że skoczymy sobie w sobotę pooglądać rzeczy dla maluszków i że chce juz cos kupić od nich więc mega słodko 🥰 chciałabym umieć stworzyć takie relacje z dzieckiem jakie mam z rodzicami 😊 oczywiście tata juz mówił że on chce dać nam kase na wozek😅 No coz jestem jedynaczką i to pierwszy wnuk i widzę, że sprawiliśmy im ogromna radość

Emimo, Kokosankaa, Katt lubią tę wiadomość

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice też od razu deklaracje, ze oni wózek kupują i nie ma dyskusji. Na szczęście uważają, że ogarnianie już wyprawki to fanaberia i mi się w głowie poprzestawiało od siedzenia w domu, więc ogarnę wszystko szybciej niż oni i nie będę się musiała użerać z ich wyborami. Z teściami to w sumie nie wiem, niech mąż zajmie się pacyfikowaniem tamtej strony 😅 mamy plan na bieżąco robić listy potrzebnych rzeczy i w razie kryzysu niech rodzice kupują coś z tej listy.

Kaktusowa, Kokosankaa, agnieszkallo lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:07

Kaktusowa, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice akurat zawsze jak rodzi się dziecko dają tak zwane becikowe 😅 więc mam z głowy nie trafione przez nią prezenty.

Nie wiem jakie ma podejście teściowe ale ostatnio na Święta wzięła mnie do sklepu i mówiła żebym wybrała sobie prezent 🎁 więc mam nadzieję że i tym razem tak będzie.

Ja od paru dni luzuję, więcej odpoczywam.

Jeśli chodzi o wyprawkę koło 30 tygodnia planuję spakować już torbę do szpitala. Resztę jakoś się ogarnie online

Kaktusowa, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:07

Kaktusowa, Katt lubią tę wiadomość

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    A tak w ogóle to polecam wam profil matkapromocja na insta.
    Na pewno info o promkach, kody rabatowe itd pomogą nie tylko w wyprawce ale i potem przy zakupach pampersów , słoiczków , mm. :)

Właśnie dzięki temu profilowi dojrzałam promocje na pampersy dada złote. Drugie opakowanie 80% taniej. Właśnie byłam i kupiłam 2 opakowania rozmiaru 1.
    Waciki te duże też wychodzą w fajnej cenie przy zakupie 2 opakowań, a patyczki kosmetyczne przy zakupie 3 opakowań.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranka z tych wszystkich sieciowek typu hm, reserved, pepco polecacie czy średni materiał? Nie lubię kupować online bo nie mogę dotknąć. Wiem, że można oddać no ale.. aktualnie skazana jestem na takie kupowanie. Siedzę w domu i przeglądam. Jakoś vinted mnie póki co odstrasza, chyba nie potrafię tam nic znaleźć.. Wszystko takie wygniecione i nieestetyczne.. A w typowych sklepach z dziecięca odzieżą to znowu ceny z kosmosu.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej przy porodzie?

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    A ubranka z tych wszystkich sieciowek typu hm, reserved, pepco polecacie czy średni materiał? Nie lubię kupować online bo nie mogę dotknąć. Wiem, że można oddać no ale.. aktualnie skazana jestem na takie kupowanie. Siedzę w domu i przeglądam. Jakoś vinted mnie póki co odstrasza, chyba nie potrafię tam nic znaleźć.. Wszystko takie wygniecione i nieestetyczne.. A w typowych sklepach z dziecięca odzieżą to znowu ceny z kosmosu.
    Z HM polecam, nigdy sie nie nacielam, fajne materiały, rozmiarowo sa troche większe. Z 5.10.15 tez mam kilka swietnych bodziaków, ale nie wiem czy to reguła, bo to były prezenty. Smyk raczej ma dobre jakosciowo rzeczy, nie wiem czemu czesto te z kolekcji Disney deformuja sie po praniu. Na pepco trzeba uważać, te ich ubranka sa mało rozciagliwe. Jak Wam sie trafi dziecko nerwowe i ze wzmozonym napieciem miesniowym jak moje to mozecie miec problem z ubraniem go. Aczkolwiek mozna znaleźć perełki, mam kilka😊 Sinsey podobnie, najlepiej iść do sklepu i dotknąć. Rozmiary są tam trochę zaniżone.
    A tak ogólnie uważajcie na ciasne gumki i guziki na plecach. Na pierwsze dni bardzo wygodne są body kopertowe😉

age.png

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam badania połówkowe i prawie tam padłam na zawał, bo lekarz strasznie długo oglądał serduszko i nic nie mówił, a minę miał jakby widział na ekranie ufo a nie dziecko. Byłam na badaniu z mężem i on też już miał same czarne scenariusze w głowie, ja sobie myślałam że to taki stres że to chyba nasze pierwsze i ostatnie dziecko 😬 ale na szczęście na koniec powiedział że wszystko w porządku i jeszcze posprawdzał wszystko inne i też ok ❤️ mały waży już 500g, ma ok 22cm, liczyliśmy razem paluszki u rączek i nóżek, poza tym po raz pierwszy widzieliśmy buźkę w 3D i to już taki mały człowiek jest ❤️ ogólnie chyba dopiero po tym badaniu na dobre obudził się we mnie instynkt macierzyński, nie mogę przestać patrzeć na zdjęcie tej jego buźki ❤️

Riptide, meggie94, Saimi, Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Domi_95, agnieszkallo, Katt, Kaatii, Magdak-51, Emimo, shikaka86 lubią tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinsay ma dzisiaj promocję na produkty przecenione - 20%. Szału z wyborem nie ma, ale można znaleźć pojedyncze produkty nawet za kilka zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2024, 13:08

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body kopertowe na początek są chyba najlepsza opcją. I sama zamierzam kupić tylko parę szt body i to właśnie tylko kopertowe. Resztę będę dokupować na bieżąco. Mam trochę rzeczy z mojej 2 latki choć ona urodziła się w październiku i te początkowe rozmiary mogą być za ciepłe ale wszystko się okaże jaka będzie pogoda.

Dziewczyny dziś czuje się fatalnie. Boli mnie głowa do tego stopnia że jest mi nie dobrze, kręci mi się w głowie. Położyłam się bo niej jestem w stanie dziś funkcjonować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2024, 13:12

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:

Różnie się trafia, raz lepiej raz gorzej z jakością, ale prawda jest taka, że taki maluch za wiele nie ponosi konkretnego ubrania, wiec według mnie nie ma co wydawać majątku ;) Ja osobiście bardzo lubię ciuszki z Pepco, ale zawsze właśnie już po dotyku i stopniu rozciągliwości czuje czy będzie ok czy lipa.

age.png

age.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ