X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokojąco jest dopiero gdy dziecko spada poniżej 3 centyla lub wpada powyżej 97 centyla 😊 A reszta oznacza tyle co napisane wyżej. Moja Wika szła cała ciąże powyżej 90 centyla, tak się te urodziła i do tej pory wagowo jest na ponad 90 centylu a wzrostowo poza siatką 🙈

age.png

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych podobno 30 centyl, ale od początku wymiary płodu były niższe niż termin z OM wypada. Mam nadzieję, że tak się utrzyma, sama jestem niska i drobna i wygodniej byłoby urodzić mniejsze dziecko 🙈

👧❤️ 19.06.24
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Niepokojąco jest dopiero gdy dziecko spada poniżej 3 centyla lub wpada powyżej 97 centyla 😊 A reszta oznacza tyle co napisane wyżej. Moja Wika szła cała ciąże powyżej 90 centyla, tak się te urodziła i do tej pory wagowo jest na ponad 90 centylu a wzrostowo poza siatką 🙈
    Moja Ala tak samo😅 już teraz wyglada jak roczne dziecko tylko jeszcze nie chodzi.

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Nie dziwię się 😅🙈 też bym krzyczała 😅

Ja kiedy rodziłam pierwsze dziecko też naczytałam się o tym że jak już nie możesz tego bólu/parcia i w ogóle dotknij główkę dziecka jeśli wyszła. Wręcz mnie to obrzydzało ale jak przyszło co do czego sama dotknęłam główki i wiedziałam że już niedługo. Mi strasznie to pomoglo.

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Melduję się po połówkowych. Zdrowy 310 gramowy chłopak:) wszystko ma w normie, mega się cieszę. Oczywiście nie chciał pokazać kręgosłupa i musiałam iść zjeść Kinder Bueno i wrócić na pomiar, ale na szczęście pomogło i się pokazał z dobrej strony. Aaaa no i tym razem pokazał nam swój sprzęt 😅Ulżyło mi !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 17:38

Nowa_Ola, Domi_95, Coffeebreak, Anuska0907, IssGreen, Saimi, Magdak-51, Kaatii, agnieszkallo, Katt, Kokosankaa, meggie94, Emimo lubią tę wiadomość

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też tyle śpicie? 🙈 ja śpię po 10h w nocy i jeszcze w dzień popołudniu sobie potrafię zrobić drzemkę jak mam okazję, mam wrażenie że pół życia teraz przesypiam 🙈 Śmiejemy się ze to na zapas zanim się dziecko pojawi, ale nie wiem czy to normalne żeby aż tyle spać 😬

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Dziewczyny, czy wy też tyle śpicie? 🙈 ja śpię po 10h w nocy i jeszcze w dzień popołudniu sobie potrafię zrobić drzemkę jak mam okazję, mam wrażenie że pół życia teraz przesypiam 🙈 Śmiejemy się ze to na zapas zanim się dziecko pojawi, ale nie wiem czy to normalne żeby aż tyle spać 😬

O Boże jak zazdroszczę 🙈😂 ja odbijam sobie drzemką czasem jak Wika w żłobku 😅 Ale fakt, że jakbym tylko mogła to ciagle bym spała najchętniej 🙈

age.png

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Oj, tak. Śpię w nocy (choć się wybudzam), ok. 7.00 jem śniadanie i potem do południa znów śpię.

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak śpie😁 jak wstaje to juz bym najchetniej kladla sie znowu🤣

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię całą noc ,jak na tą chwilę nie muszę robić drzemek w ciągu dnia. Teraz, choć brzuch robi się coraz większy i z każdym tygodniem cięższy, to cieszę się z ciąży😀 pamietam kryzys w trzecim miesiącu myślałam, że wpadnę w depresję, nie miałam kompletnie na nic siły, cały dzień leżałam, do tego praktycznie codziennie bóle głowy 🤯 dlatego wiem jak było źle i doceniam to, jak teraz się czuję 🙏
    Pierwszy miesiąc od nie wiem ilu lat jak nie mam migreny, ale myślę, że tu dużo zrobiło picie dużej ilości wody.

IssGreen lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesypiam prawie całą noc, zazwyczaj ok 5 muszę wstać siusiu. Zdarzają mi się sporadyczne drzemki w ciągu dnia 😁

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w nocy się obudzę to często nie mogę zasnąć. Wstaje rano i w dzień nie mam drzemek. Pewnie jakbym siedziała sama to drzemka byłaby zaraz po śniadaniu 😀

Kaktusowa, Madzia35 lubią tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak, drzemki w ciągu dnia wpadają dosyć często. A przed ciążą nigdy nie spałam w dzień, cała nocka mogła być zarwana, a nie usnęłabym w dzień. Teraz wystarczy, że położę się na chwilę na kanapie 😅

👧❤️ 19.06.24
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę. Śpijcie póki możecie. Ja staram sie zdrzemnąć kiedy mała zaśnie stosujac złotą zasadę "śpij kiedy dziecko śpi, sprzątaj kiedy dziecko sprząta"

Kaktusowa, Magdak-51, meggie94 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Ojj tak, drzemki w ciągu dnia wpadają dosyć często. A przed ciążą nigdy nie spałam w dzień, cała nocka mogła być zarwana, a nie usnęłabym w dzień. Teraz wystarczy, że położę się na chwilę na kanapie 😅

Mam tak samo, wcześniej nigdy nie zasnęłabym w dzień, nie potrafiłam, a teraz wstaje i 2-3 godzinki później jestem gotowa na drzemkę 😂 Śpię bardzo dużo, potrafię spać po 10 godzin i jeszcze właśnie dorzucić drzemkę popołudniu, najchętniej spałabym cały czas

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy Wy regularnie czujecie ruchy? Jestem w 19-20 tc, już czułam je kilka razy dziennie, głównie po posiłku w pozycji leżącej. Od wczoraj wieczora nie czuję i schizuję.. wiem, że one jeszcze nie muszą być regularne, ale oczywiście głowa podsyła mi różne scenariusze.

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    dziewczyny, czy Wy regularnie czujecie ruchy? Jestem w 19-20 tc, już czułam je kilka razy dziennie, głównie po posiłku w pozycji leżącej. Od wczoraj wieczora nie czuję i schizuję.. wiem, że one jeszcze nie muszą być regularne, ale oczywiście głowa podsyła mi różne scenariusze.

No to 19-20 tc też tak miałam że raz czułam a raz nie, teraz z każdym dniem coraz mocniej czuję te ruchy i już codziennie, ale to dosłownie od tygodnia albo coś takiego (dzisiaj zaczynam 22tc)

Riptide lubi tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    No to 19-20 tc też tak miałam że raz czułam a raz nie, teraz z każdym dniem coraz mocniej czuję te ruchy i już codziennie, ale to dosłownie od tygodnia albo coś takiego (dzisiaj zaczynam 22tc)

Dziękuję 😘

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuję, czasem tylko takie bąbelki, ale to może raz dziennie, a wczoraj Mały się ruszał jak szalony na usg, a ja nie czułam więc po prostu jeszcze tego nie czuję. Głowa do góry, z pewnością jest wszystko ok !

Riptide lubi tę wiadomość

age.png
  • mandire Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie, bo mnie to strasznie męczy.
    Miałam wczoraj USG połówkowe i niby wszystko pięknie, wszystkie narządy prawidłowe i na swoim miejscu i mała rozwija się prawidłowo. Ale jak położna robiła różne pomiary, to nie zgadzały się one ze sobą. W sensie że długość kości udowej czy brzucha dziecka nie korespondował z wielkością główki. Np. Kość udowa pokazywała 18+3, a główka 17+6. Wg miesiączki byłam wczoraj w 18+3. Położna nie widziała żadnego problemu w związku z tym i powiedziała że to normalne. Ale zmieniła mi szacunkowy dzień porodu na podstawie tej główki z 29.06 na 2.07.

Ja mieszkam w Szwecji, USG robi położna i też prowadzi ciążę. Nie będę się tu widziała z żadnym lekarzem, bo tu nie ma praktycznie prywatnej służby zdrowia.

To połówkowe USG to jest ostatnie USG jakie robią do końca ciąży.

Strasznie się tym martwię, ale jak oni powiedzieli że jest okay to nic nie da się więcej zrobić. Powiedziała że jak na wizycie u położnej rozmiar brzuch nie będzie się zgadzał, to wyślą mnie na kontrolę USG.

Czy któraś z was może też tak miała, że wymiary poszczególnych części ciała trochę się od siebie różniły?

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ