Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
23 tydzień
+ 1kg
Ale ja jak pisałam miałam okropny pierwszy trymestr, praktycznie nic nie jadłam i nie ruszałam się, teraz jest o wiele lepiej, ale dalej mało co mi smakuje, jem bardziej z rozsądku niż z głodu
Edit: nawet nie pierwszy trymestr, tylko do 20 tygodnia mnie okropne mdłości trzymały 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 09:31
-
Skarbek001 wrote:21+4 i mam cały czas wagę jak sprzed ciąży, ale ja w 1 trymestrze schudłam 5 kg, a teraz jestem na tej diecie cukrzycowej więc chyba dlatego, chociaż czasem zastanawiam się czy to nie powód do zmartwienia, że nic nie tyję na razie 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 09:40
01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
Ja wczoraj byłam na badaniu połówkowym. U maluszka wszystko super. 400g ruchliwego bobasa.
Cały czas ułożony poprzecznie, ale to akurat doskonale czuję. Chłopak lubi się rozciągać, a jak to robi to głowę wypycha mi z jednej strony, a nogi z drugiej. 😅🙈 No w każdym razie na zmianę pozycji ma jeszcze czas i mam nadzieję, że wkrótce to zrobi, bo nie wyobrażam sobie tego jego rozciągania jak będzie większy.
Wczoraj na USG zabrałam córki i są zachwycone bratem. A na zdjęciu 3d wygląda identycznie jak młodsza córka na tym samym etapie. 🙂❤️meggie94, IssGreen, Saimi, Kaktusowa, Nowa_Ola, Kaatii, Domi_95, Anuska0907, Emimo, shikaka86, Katt lubią tę wiadomość
-
Skarbek001 wrote:21+4 i mam cały czas wagę jak sprzed ciąży, ale ja w 1 trymestrze schudłam 5 kg, a teraz jestem na tej diecie cukrzycowej więc chyba dlatego, chociaż czasem zastanawiam się czy to nie powód do zmartwienia, że nic nie tyję na razie 🤔
Moja kuzynka dzięki diecie cukrzycowej nie przytyła nic w ciąży. Głowa do góry -
22+5
+7kg
Start z niedowagi, brak mdłości, wymiotów, apetyt normalny, jem tylko tak naprawdę kanapkę więcej, więcej owoców i warzyw, no i minimalnie więcej obiadu. -
Kaatii wrote:Wow, nie wiedziałam, że można nic nie przytyć w ciąży 😱 ja startowałam z niedowagi, aktualnie mam +5kg co wg kalkulatorów internetowych jest poniżej tego co powinnam. Docelowo zakłada +16kg, nie wiem na ile temu wierzyć
No w zasadzie to jak się pilnowała to chudła, a nadrabiała wodami płodowymi i wagą dziecka I finalnie wyszła na zero. Moja koleżanka wymiotowała prawie całą ciążę, była nawet przez to w szpitalu I uwaga !!! Zeszczuplała 10 kg w ciazy, a jak urodziła to kolejne 8 kg jej spadło i nie uwierzyłabym gdybym jej nie znała i z osoby plus size stałą się szczupłą dziewczyną 😱 -
Ja rozmawiałam o tym z lekarzem, bo startowałam z nadwagi. Powiedział mi, ze te moje ok. 5 kg w 22 tc (bo wtedy byłam) to absolutnie nic czym można się przejmować. Zapytałam o górną granicę ile powinnam przytyć, żeby też nie przeginać, to powiedział, że mam nie myślec o tym, bo nie grozi mi raczej przytycie 20+ kg, a to byłby problem. Jak przytyję 10, 12kg a nawet 15 to nadal będzie spoko. Wspominał też, że niektóre pacjentki nie tyją wcale lub bardzo malutko i to też jest okej, dopóki dziecko rozwija się zdrowo i wszystko jest w porządku👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja przytyłam obecnie 5,5kg. Ale ja normalnie ważę 46kg także lekarz to się ostatnio ze mnie śmiał jak mógł wpisać 5 z przodu w wadze w karcie ciąży. 🙈
Fakt jest taki, że przyrost zależy od wielu czynników i każda z nas przybierze inaczej, a od kontrolowania tego na ile to jest odpowiednie indywidualnie dla nas jest lekarz. W pierwszej ciąży przytyłam w sumie 17kg, a w drugiej 15kg. Zdecydowanie najwięcej na końcówce i widać to było głównie po brzuchu, który miałam gigantyczny. W obu po 3 miesiącach już miałam wagę wyjściową. -
Natka9106 wrote:Dziewczyny ile kg przytyłyście już od początku ciąży?
Ja mam dziś 19+2 i jakieś 4 kg na plusie
U mnie w 20 tygodniu było 2,5 kg.
Teraz będę się ważyć za tydzień w 22 tygodniu.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Ja ograniczam się z jedzeniem. Przed ciążą wagę miałam idealna. Ale ja w ciąży potrafię przytyć 30 kg. Na tym etapie ciąży w poprzedniej miałam już +12 kg więc cieszę się teraz z tych tylko 6. Dziewczyny zamówiłam wózek czas oczekiwania kwiecień maj 😀🫣 jutro dostanę fakturę pro forma do zapłaty i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem polecę Wam sklep bo kupiłam w bardzo dobrej promocji
Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Ja ograniczam się z jedzeniem. Przed ciążą wagę miałam idealna. Ale ja w ciąży potrafię przytyć 30 kg. Na tym etapie ciąży w poprzedniej miałam już +12 kg więc cieszę się teraz z tych tylko 6. Dziewczyny zamówiłam wózek czas oczekiwania kwiecień maj 😀🫣 jutro dostanę fakturę pro forma do zapłaty i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem polecę Wam sklep bo kupiłam w bardzo dobrej promocji
Ja ogólnie wózek wybrałam, ale czekam na dostawę wybranego koloru. Jest jakiś problem, bo podobno wybrałam popularny No wiec czekam ;p a jak nie to mam jeszcze drugi typ, już obejrzany w konkretnym kolorze
Mój wózek w żadnym ze sklepów internetowych nie jest na promocji -
Kaktusowa wrote:Jejku ja jeszcze nawet nie oglądałam wózków 🙈