Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja jeszcze wrócę do tematu wózka. Czy któraś z was miała lub planuje teraz mieć wózek Riko basic? Jak już gdzieś tu pisałam nie mam budżetu ani chęci wydawać kilku tysięcy na wózek i szukam raczej rozwiązan w niższej półce cenowej i ostatnio zaczął mi się wyświetlać właśnie wózek z tej firmy. Z wyglądu jest dla mnie ok. Cena to max 1500 zł za wózek 2w1, co jest dla mnie również bardzo ok. Tylko nie mam pojęcia jak użytkowanie, nie widziałam go na żywo, może któraś z was wyrazi swoją opinię o nim?
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny ja jeszcze wrócę do tematu wózka. Czy któraś z was miała lub planuje teraz mieć wózek Riko basic? Jak już gdzieś tu pisałam nie mam budżetu ani chęci wydawać kilku tysięcy na wózek i szukam raczej rozwiązan w niższej półce cenowej i ostatnio zaczął mi się wyświetlać właśnie wózek z tej firmy. Z wyglądu jest dla mnie ok. Cena to max 1500 zł za wózek 2w1, co jest dla mnie również bardzo ok. Tylko nie mam pojęcia jak użytkowanie, nie widziałam go na żywo, może któraś z was wyrazi swoją opinię o nim?
A może poszukaj wózka z wyższej półki cenowej tylko na olx ? Można znaleźć naprawdę fajne wózki w dobrej cenie i w dobrym stanie. Przykładowo cybex za 13.000 nowy można znaleźć za 5000, to wozek powiedzmy za 6000 zł nowy można znaleźć i za 2000 -
Kaktusowa wrote:A może poszukaj wózka z wyższej półki cenowej tylko na olx ? Można znaleźć naprawdę fajne wózki w dobrej cenie i w dobrym stanie. Przykładowo cybex za 13.000 nowy można znaleźć za 5000, to wozek powiedzmy za 6000 zł nowy można znaleźć i za 2000
Co kilka dni przeglądam olx właśnie w tym celu, ale jakoś odpycha mnie to że stelaże są bardzo porysowane, jestem jakoś na to uczulona. A praktycznie wszystkie wózki z mojej okolicy tak niestety na te chwile wyglądają. No ale wytrwale przeglądam, może znajdzie się jakaś perełka.Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Co kilka dni przeglądam olx właśnie w tym celu, ale jakoś odpycha mnie to że stelaże są bardzo porysowane, jestem jakoś na to uczulona. A praktycznie wszystkie wózki z mojej okolicy tak niestety na te chwile wyglądają. No ale wytrwale przeglądam, może znajdzie się jakaś perełka.
Rozumiem, bo ja też kupiłam wózek z drugiej ręki, nie ma sensu jak dla mnie wydawać tyle pieniędzy. Mi spodobała się spacerówka akurat w tym modelu,zwróciłam uwagę na pewną mamę na spacerze i zaczęłam szukać na olx. Ja mam Easy go optimo dla mnie bardzo fajny i lekki, a na tym mi bardzo zależało i wiem,że na pewno nie będę musiała później kupić spacerówki ,bo ta właśnie spełnia moje oczekiwania. W mojej okolicy też nie było tego wózka, jak mi się wózek podobał i był w bdb stanie, bo właśnie czesto stelarz jest porysowany,to pisałam czy jest możliwość wysyłki, koszt ok 100 zł, codziennie przeglądałam olxa. -
ElisaEliza wrote:Hej dziewczyny !!!
Czy któraś ma lub miala zatkany nos (przyziębienie) i przyjmowała otrivin, nasivin itp jeśli tak to ile razy dziennie ?
Lekarz zaleca ze raz na dobę najlepiej wieczorem, po jednej aplikacji na dziurkę.
Hej. Ja miałam przez lekarza zalecony do psikania Sinulan Express Forte 3 x dziennie do każdego otworu nosowegoElisaEliza lubi tę wiadomość
-
Anuska94 wrote:Kurcze dziś miałam gorszy dzień aż płakałam.Mama się darła że stracę dziecko.Mam nadzieję że do tego nie doszło.
No takie są mamy, że się martwią. Jak ja płakałam bo mój pies był chory i nie wiedzieliśmy co mu jest to też mnie okrzyczała, że dziecku zaszkodzę, po czym sama się popłakała, że pieseł chory i że ja płaczę 😂 spokojnie, dzidziolowi nic się nie stało. W końcu kobiety rodziły dzieci nawet w czasie wojny, a jaki to musiał być stres dla organizmu. Teraz sobie nie dokładaj jeszcze wyrzutów sumienia❤️ -
Kaktusowa wrote:No takie są mamy, że się martwią. Jak ja płakałam bo mój pies był chory i nie wiedzieliśmy co mu jest to też mnie okrzyczała, że dziecku zaszkodzę, po czym sama się popłakała, że pieseł chory i że ja płaczę 😂 spokojnie, dzidziolowi nic się nie stało. W końcu kobiety rodziły dzieci nawet w czasie wojny, a jaki to musiał być stres dla organizmu. Teraz sobie nie dokładaj jeszcze wyrzutów sumienia❤️
-
Anuska94 wrote:Teraz cały czas myślę czy dziecku nic się nie stało.
Nie zamartwiaj się bo po co sobie stresu dokładać. Na pewno wszystko jest ok. Musiałabyś przeżyć jakiś ogromny stres żeby ewentualnie coś się mogło stać, ale ze zwykłego dołka i płaczu to na bank nic się nie stało. Ja miałam w ciąży lekką stłuczkę i był stres, pieseł zachorował i też był stres i płacz (akurat mąż był w pracy za granicą) i na to wszystko niedawno zmarł mi wujek i też to bardzo przeżyłam, a dzidziol rośnie i ma się dobrze -
Hej,
Któraś z Was pisała o chuście. Ja po porodzie zamówię sobie Studio Romeo nosidełko. Koleżanka miała i mówiła że super jest w noszeniu. Zamówię na Vinted bo są za pół ceny.
Gorsze samopoczucie to normalne i wiem że czasem ciężko nam przetłumaczyć że wszystko jest ok.
Dziewczyny kiedy zamierzacie mieć już naszykowaną torbę do szpitala? -
Kasia1988 wrote:Hej,
Któraś z Was pisała o chuście. Ja po porodzie zamówię sobie Studio Romeo nosidełko. Koleżanka miała i mówiła że super jest w noszeniu. Zamówię na Vinted bo są za pół ceny.
Gorsze samopoczucie to normalne i wiem że czasem ciężko nam przetłumaczyć że wszystko jest ok.
Dziewczyny kiedy zamierzacie mieć już naszykowaną torbę do szpitala?
Ja w połowie kwietnia, chcę mieć wszystko do torby spakowane. Ja będę mieć cc końcem maja, a tak wolę ponieważ pierwszego syna urodziłam 3 tygodnie wcześniej, nagle odeszły mi wody i trzeba było jechać do szpitala, wiem jak w tedy byłam przestraszona dobrze ,że miałam wszystko spakowane. Przy drugim to samo wody odeszły i trzeba było jechać. Trzeci miałam ten komfort,że zaczęły się skurcze i mogłam spokojnie w domu czekać jak się bardziej rozkręci, pojechałam jak już mnie bardzo bolalo ,a skurcze były co 3 minuty , ale ja mam do szpitala 10 minut drogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 17:00
-
Anuska94 wrote:Kurcze dziś miałam gorszy dzień aż płakałam.Mama się darła że stracę dziecko.Mam nadzieję że do tego nie doszło.
Ja wcziraj pół dnia przepłakałam jakie to moje życie jest do dupy bo muszę leżeć a chciałabym szykować wszystko do dziecka, chwalić się brzuszkiem, chodzić po zakupach itd..
Reakcja mojej mamy "jesteś głupia, że tak przezywasz głupoty, zaszkodzisz takim czymś dziecku". Rodzice myślą, że w ten sposób pomogą nam i będzie lepiej..
Mój mąż za to przyszedł przytulił i powiedział dwa zdania "wiem, że jest Ci ciężko" i "dziś wiele osób na trudny dzień, jutro będzie lepiej". Tego było potrzeba
Nadal nie jest idealnie u mnie ale poprostu czasem taki dzień wyplakania jest potrzebny i normalny. Też wyrzuty miałam dziś, że dziecinka cierpiała na tym.
Pamiętaj każdy ma prawo mieć gorszy dzień! Jeśli potrzebujesz wyplakania - wypłacz. Rodzice zawsze będą inaczej na to patrzeć bo też się martwią o Cb i dzieciątko i trzeba im wybaczyć nawet ten 'brak empatii'.Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Ja będę się decydować na chustę LennyLamb na początek, nosidełko dopiero od 6 m-cy. Z tymi nosidełkami słyszałam, że nie zaleca się ich wcześniej, bo mogą wyrządzić krzywdę złą pozycją dziecka. Nawet gdy producent mówi inaczej, że nosidło jest od 0-3mca to i tak nie powinno się ich używać wcześniej. Chusta wydaje mi się świetnym rozwiązaniem, na szkole rodzenia położna mówiła, że nauczy nas wiązać chustę. Raz, że dziecko możemy mieć blisko siebie, dwa, że dziecko ma drzemki kontaktowe, trzy, że można ogarnąć mieszkanie, ugotować obiad, iść na spacerek mając dwie ręce wolne. Jeśli wszystko będzie w porządku to mamy zamiar wyjechać na jakiś urlopik na jesień, chusta na pewno się przyda.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja będę się decydować na chustę LennyLamb na początek, nosidełko dopiero od 6 m-cy. Z tymi nosidełkami słyszałam, że nie zaleca się ich wcześniej, bo mogą wyrządzić krzywdę złą pozycją dziecka. Nawet gdy producent mówi inaczej, że nosidło jest od 0-3mca to i tak nie powinno się ich używać wcześniej. Chusta wydaje mi się świetnym rozwiązaniem, na szkole rodzenia położna mówiła, że nauczy nas wiązać chustę. Raz, że dziecko możemy mieć blisko siebie, dwa, że dziecko ma drzemki kontaktowe, trzy, że można ogarnąć mieszkanie, ugotować obiad, iść na spacerek mając dwie ręce wolne. Jeśli wszystko będzie w porządku to mamy zamiar wyjechać na jakiś urlopik na jesień, chusta na pewno się przyda.
My też chcemy pojechać na jesień na urlop jak się uda, najchętniej nad morze, pewnie nad polskie bo z takim maluchem to jednak bezpieczniej w kraju. Pamiętam jak 2 lata temu byliśmy we Władysławowie w październiku i pogoda nam siadła to poznałam całkiem inny klimat polskiego morza, bez tłumów, rybkę sobie jedliśmy, oglądaliśmy zachody slonca. Cudnie było. Potem jeszcze byliśmy na majówkę i też było świetnie. Po sezonie na prawdę polecam tak żeby się przewietrzyć 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 18:03
Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Lenny Lamb ma fajne chusty.👌🏻 Miałam od nich przy dziewczynkach. Tylko trzeba też pamiętać, że ważny jest odpowiedni sposób wiązania. Czasami jak widzę mamy idące z dziećmi w chustach to aż mnie wszystko boli... Bo co z tego, że chusta, że niby zdrowo, jak maleństwo źle zamotane i nóżki i pupka nie tak jak powinny. My z mężem byliśmy na szkoleniu z chustonoszenia u doradcy. Ale też trzeba pamiętać, że nie każde dziecko lubi być noszone w taki sposób. Starsza bardzo lubiła, a młodsza się wkurzała raz dwa w chuście. 🙈 Nosidła zazwyczaj zalecane są od momentu kiedy dziecko już samodzielnie siada.
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam dziś na oglądaniu wózków, wiele wskazuje na Muuvo quick 4.0, wizualnie, wagowo, cenowo i ogólnie logistycznie powinno być w porządku. Została kwestia podjęcia decyzji. Patrzyłam też na foteliki i tu stanowczo avionaut Pixel pro - bez problemu do podniesienia, jak patrzyłam na inne to było już mi ciężko do trzymania a gdzie jeszcze doliczyć wagę dziecka. I to by było na tyle z przygotowań. Mam troszkę ubranek z głównie na 62, trochę już na 68 i dwa bodziaki 56.
Co do reszty zakupów apteczno-kosmetycznych to zastanawiam się jak do tego podejść - siedzieć i przeglądać różne strony i szukać gdzie taniej i tak sobie stopniowo domawiać czy zrobić jedno duże zamówienie i mieć wszystko z głowy. Ogólnie to macie jakieś dobre polecenia strony do ogarnięcia zakupów? Przyznam że nie mam kompletnie do tego głowy, obiecuje sobie że od marca jak już będę siedziała w domu to się ogarnę bo ostatnio to po pracy wychodzi mi najlepiej spanie.