Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki słodki widok 🥰
    Kfiatuszek666 wrote:
    No właśnie, a ja w mieszkaniu 3 pok, wiec gdzie by dziecko nie spało to usłyszę. Dlatego wychodzi mi, ze niania mi nie potrzebna. Byłam wczoraj u koleżanki i ona ciagle ma laptopa otwartego i patrzy jak jej syn śpi. Nie wiem po co, muszę zapytać na drugi raz ;)

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:09

• Emimo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak często mają bardzo tanio a czasem taniej w rossmanie. Trzeba sprawdzać tak samo chusteczki. Jednak przez nasze 2 lata używania pieluszek w 80% zamawiałam na allegro
    Kfiatuszek666 wrote:
    No tak, ale teraz na przykład pampers premium care 1 na All 62zl a gemini 72. Rozmiar 2 na All 102 a w gemini 152 :/

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania w mieszkaniu przyda się jak ktoś np ogląda film i wtedy już nie słychać wszystkiego dookoła a tak po za tym to chyba jest zbędna 😀

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moimi schizami to monitor oddechu będę chciała kupić, a niania to mojej kuzynce się przydawała jak jechali gdzieś na wyjazd i siedzieli na tarasie, a Mała spała w pokoju albo jak szli na taras u siebie w domu, ale oni mają duży dom. Co do niani to się zastanowię, jest czas 😁

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy monitor oddechu i nianie, co do monitora to ja jestem poprostu strasznie przewrazliwona po sytuacji z mloda i po tym co bylo u znajomej, ale ja mam podstwy wiec to co innego, a niania nawet w mieszkaniu swietnie sie sprawdza(przynajmniej u Nas) bo kladziemy mloda spac do drugiego pokoju, zamykamy drzwi i mozemy spokojnie sobie siedziec, rozmawiac , ogladac cos a w razie czego ja slyszymy, na wyjazdach tez sie przydaje ale to wiadomo kazdy sam decyduje😃 my mamy bez kamerki, sam dzwiek i dla nas jest wystarczajace

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wakacji to my w tym roku odpuszczamy, bo z takim maleństwem nie będziemy się gdzieś wybierać tym bardziej,że nasza rodzinka nie jest najmniejsza,a wydatków jest nie mało, musieliśmy teraz zmienić auto, żebyśmy się wszyscy zmieścili i było nam wygodnie. Fajnie jest jak już roczek ma dziecko ,gdzieś dalej się wybrać, my właśnie tak polecieliśmy do Rzymu i to był bardzo dobry czas zwiedziliśmy cały Rzym, Asyż, jeździliśmy nad morze,a nie wyobrażam sobie tego z 3-4 miesięcznym dzieckiem. No, ale my mieliśmy trójkę dzieci na pokładzie,a z jednym to nie było by tak źle, myślę. W tamtym roku powtórzyliśmy ten wyjazd po 7 latach , najmłodszy już świadomie zwiedzał Rzym i mogliśmy wiele więcej zobaczyć, i wejść w miejsca gdzie wcześniej nie wchodziliśmy ,ze względu na wózek lub długie kolejki.

Niani, ani monitora oddechu nie kupuję chyba, że będzie taka konieczność, nie miałam tego przy żadnym dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 10:55

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee, nie nie, nie patrzyłam na skarpetkę, tylko już wiem - monitor z nianią w zestawie za 800 😅 Monitor na pewno kupię, nianię też, głównie dlatego, że tak jak któraś pisała wieczorem dziecko śpi w łóżeczku w sypialni, a my w salonie pewnie będziemy coś oglądać i wolę mieć kontrolę nad maluchem. Boję się, że nie usłyszę gdy w tv będzie jakaś muzyka albo coś.

Laktator kupuje firmy Momcozy muszlowy, ale ja bardzo, bardzo chce KPI, więc dokładam trochę do niego i mam nadzieję, że się sprawdzi. :)

Emimo, pisałaś o czarnych wózkach - jak na moje są mega uniwersalne i bardzo ładne :) Też zauważyłam, że ich jest najwięcej. Czarny Cybex jest też tańszy niż np. Beżowy, nie wiem jak z innymi. U nas będzie czarny lub beżowy właśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 12:20

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jaki powinien być rozmiar kołderki i poduszki do łóżeczka 60×120?
    Wiem wiem że dziecko powinno spać w praktycznie pustym łóżeczku i też tak u nas będzie, będzie spało w lekkim śpiworku ale mimo to chce mieć awaryjnie kołderkę i poduszkę, nie mogę się oprzeć tym pięknym wzorom. 🙈🙈
    I czy lepiej kupić poprostu białe wypełnienie i np 2 komplety pościeli na zmianę czy taka już gotowa pościel z wypełnieniem? Macie jakieś rady/doświadczenia? Kupujecie kołderkę?

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie jaki powinien być rozmiar kołderki i poduszki do łóżeczka 60×120?
    Wiem wiem że dziecko powinno spać w praktycznie pustym łóżeczku i też tak u nas będzie, będzie spało w lekkim śpiworku ale mimo to chce mieć awaryjnie kołderkę i poduszkę, nie mogę się oprzeć tym pięknym wzorom. 🙈🙈
    I czy lepiej kupić poprostu białe wypełnienie i np 2 komplety pościeli na zmianę czy taka już gotowa pościel z wypełnieniem? Macie jakieś rady/doświadczenia? Kupujecie kołderkę?

Dziecko do 2 roku życia nie powinno spać na poduszce.
    Te wzory faktycznie są śliczne, ale myślę że na ten moment jest to zbędny zakup. Ja kupiłam póki co dwa śpiworki do spania do łóżeczka, a do wózka czy do Chicco baby hug będę używać kocyka lub otulacza.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nie pomogę, bo nie kupuję :( Działam zgodnie z zaleceniami, więc bez poduszki i kołderki. Kupuje dwa śpiworki, jeden cieńszy, drugi grubszy

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Ola a nie boisz ze ie ze wyblaknie ? I na lato czarny kolor nie będzie za gorący ? Ja zamówiłam Cybex beżowy mam nadzieję, że uda się do porodu ( aktualnie termin dostawy nie jest znany. Napisano mi w sklepie, że w razie czego dysponują wózkiem zastępczym 🙃
    Nowa_Ola wrote:
    Coffee, nie nie, nie patrzyłam na skarpetkę, tylko już wiem - monitor z nianią w zestawie za 800 😅 Monitor na pewno kupię, nianię też, głównie dlatego, że tak jak któraś pisała wieczorem dziecko śpi w łóżeczku w sypialni, a my w salonie pewnie będziemy coś oglądać i wolę mieć kontrolę nad maluchem. Boję się, że nie usłyszę gdy w tv będzie jakaś muzyka albo coś.

Laktator kupuje firmy Momcozy muszlowy, ale ja bardzo, bardzo chce KPI, więc dokładam trochę do niego i mam nadzieję, że się sprawdzi. :)

Emimo, pisałaś o czarnych wózkach - jak na moje są mega uniwersalne i bardzo ładne :) Też zauważyłam, że ich jest najwięcej. Czarny Cybex jest też tańszy niż np. Beżowy, nie wiem jak z innymi. U nas będzie czarny lub beżowy właśnie :)

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokażcie jakie śpiworki kupujecie

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

A ja Ci powiem tak - kupuj jeśli tylko masz na to ochotę ;) każde dziecko jest inne i znam dzieci które pod żadnym pozorem nie chciały spać w żadnych śpiworkach itp. Więcej słuchajmy się siebie same niż tylko wszystko co w internetach napisane to święte ;) Ja miałam kupione, ale moja młoda najpierw spała chętnie w rozku, a potem w spiworku. Dopiero teraz po roczku śpi na poduszeczce i pod kołderką, bo po prostu zaczęliśmy zauważać, ze podkłada sobie ciagle coś pod głowę, brakuje jej tej podusi i śpiworek zaczął ją wkurzać.

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Nowa Ola a nie boisz ze ie ze wyblaknie ? I na lato czarny kolor nie będzie za gorący ? Ja zamówiłam Cybex beżowy mam nadzieję, że uda się do porodu ( aktualnie termin dostawy nie jest znany. Napisano mi w sklepie, że w razie czego dysponują wózkiem zastępczym 🙃

Temperatura w wózku bez znaczenia na kolor jest taka sama, ze względu na powłokę z filtrem uv, są na to również testy :) Wiem, że Cybex nie blaknie od słońca, Venicci również, nie wiem jak te tańsze alternatywy, ale interesowałam się tymi, które mi się podobają. :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A ja Ci powiem tak - kupuj jeśli tylko masz na to ochotę ;) każde dziecko jest inne i znam dzieci które pod żadnym pozorem nie chciały spać w żadnych śpiworkach itp. Więcej słuchajmy się siebie same niż tylko wszystko co w internetach napisane to święte ;) Ja miałam kupione, ale moja młoda najpierw spała chętnie w rozku, a potem w spiworku. Dopiero teraz po roczku śpi na poduszeczce i pod kołderką, bo po prostu zaczęliśmy zauważać, ze podkłada sobie ciagle coś pod głowę, brakuje jej tej podusi i śpiworek zaczął ją wkurzać.

Meggie, każda z nas robi jak uważa, oczywiście, ale to nie jest wiedza z „internetow” tylko również od specjalistów, to naprawdę może być niebezpieczne dla dziecka i nie ma co tego spłaszczać do wiedzy z „internetow” :) To bardzo ważna sprawa, a jak widzę czasem te łóżeczka w ozdobnych warkoczach, kołderkach, poduszkach, baldachimach, z maskotkami wewnątrz to aż mnie… ;) Ale każda ma wybór i ma do niego pełne prawo, nie możemy nikogo „nawracać” na swoją jedyną słuszną rację 😅 Więc Natka rób co Ci serce podpowiada :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    A pokażcie jakie śpiworki kupujecie

https://infantilo.pl/pl/products/spiworek-do-spania-muslinowy-lekki-light-baby-soft-1847.html

Kupiłam takie dwa.

Emimo lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne te śpiworki 😀

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    https://infantilo.pl/pl/products/spiworek-do-spania-muslinowy-lekki-light-baby-soft-1847.html

Kupiłam takie dwa.

Masz na myśli dwa 1.0 tog? Ja myślałam nad jednym 0,5 tog, bo to najcieńszy jaki jest, w drugi właśnie jakiś 2 tog, gdyby było zimniej

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 śpiworki z paki ubrań z Vinted, jeden właśnie cieniutki 0,5, a drugi grubszy 2,5tog. Dopóki nie przetestuję jak to się będzie sprawdzało nie kupuję kolejnych.
    W planach mam jeszcze otulacz bambusowy (jako taka duża pielucha), będzie uniwersalnie do przykrywania, owijania, jako prześcieradło itd.

A co do kolorów wózków to niestety Venicci czarny bardzo blaknie, widuję sąsiadkę na osiedlu i po lecie budka jest cała w brązowe prześwity.

👧❤️ 19.06.24
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ