Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
To taki słodki widok 🥰Kfiatuszek666 wrote:No właśnie, a ja w mieszkaniu 3 pok, wiec gdzie by dziecko nie spało to usłyszę. Dlatego wychodzi mi, ze niania mi nie potrzebna. Byłam wczoraj u koleżanki i ona ciagle ma laptopa otwartego i patrzy jak jej syn śpi. Nie wiem po co, muszę zapytać na drugi raz
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak często mają bardzo tanio a czasem taniej w rossmanie. Trzeba sprawdzać tak samo chusteczki. Jednak przez nasze 2 lata używania pieluszek w 80% zamawiałam na allegroKfiatuszek666 wrote:No tak, ale teraz na przykład pampers premium care 1 na All 62zl a gemini 72. Rozmiar 2 na All 102 a w gemini 152
-
Ja z moimi schizami to monitor oddechu będę chciała kupić, a niania to mojej kuzynce się przydawała jak jechali gdzieś na wyjazd i siedzieli na tarasie, a Mała spała w pokoju albo jak szli na taras u siebie w domu, ale oni mają duży dom. Co do niani to się zastanowię, jest czas 😁
-
My mamy monitor oddechu i nianie, co do monitora to ja jestem poprostu strasznie przewrazliwona po sytuacji z mloda i po tym co bylo u znajomej, ale ja mam podstwy wiec to co innego, a niania nawet w mieszkaniu swietnie sie sprawdza(przynajmniej u Nas) bo kladziemy mloda spac do drugiego pokoju, zamykamy drzwi i mozemy spokojnie sobie siedziec, rozmawiac , ogladac cos a w razie czego ja slyszymy, na wyjazdach tez sie przydaje ale to wiadomo kazdy sam decyduje😃 my mamy bez kamerki, sam dzwiek i dla nas jest wystarczajace
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Co do wakacji to my w tym roku odpuszczamy, bo z takim maleństwem nie będziemy się gdzieś wybierać tym bardziej,że nasza rodzinka nie jest najmniejsza,a wydatków jest nie mało, musieliśmy teraz zmienić auto, żebyśmy się wszyscy zmieścili i było nam wygodnie. Fajnie jest jak już roczek ma dziecko ,gdzieś dalej się wybrać, my właśnie tak polecieliśmy do Rzymu i to był bardzo dobry czas zwiedziliśmy cały Rzym, Asyż, jeździliśmy nad morze,a nie wyobrażam sobie tego z 3-4 miesięcznym dzieckiem. No, ale my mieliśmy trójkę dzieci na pokładzie,a z jednym to nie było by tak źle, myślę. W tamtym roku powtórzyliśmy ten wyjazd po 7 latach , najmłodszy już świadomie zwiedzał Rzym i mogliśmy wiele więcej zobaczyć, i wejść w miejsca gdzie wcześniej nie wchodziliśmy ,ze względu na wózek lub długie kolejki.
Niani, ani monitora oddechu nie kupuję chyba, że będzie taka konieczność, nie miałam tego przy żadnym dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 10:55
-
Coffee, nie nie, nie patrzyłam na skarpetkę, tylko już wiem - monitor z nianią w zestawie za 800 😅 Monitor na pewno kupię, nianię też, głównie dlatego, że tak jak któraś pisała wieczorem dziecko śpi w łóżeczku w sypialni, a my w salonie pewnie będziemy coś oglądać i wolę mieć kontrolę nad maluchem. Boję się, że nie usłyszę gdy w tv będzie jakaś muzyka albo coś.
Laktator kupuje firmy Momcozy muszlowy, ale ja bardzo, bardzo chce KPI, więc dokładam trochę do niego i mam nadzieję, że się sprawdzi.
Emimo, pisałaś o czarnych wózkach - jak na moje są mega uniwersalne i bardzo ładneTeż zauważyłam, że ich jest najwięcej. Czarny Cybex jest też tańszy niż np. Beżowy, nie wiem jak z innymi. U nas będzie czarny lub beżowy właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 12:20
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Dziewczyny powiedzcie jaki powinien być rozmiar kołderki i poduszki do łóżeczka 60×120?
Wiem wiem że dziecko powinno spać w praktycznie pustym łóżeczku i też tak u nas będzie, będzie spało w lekkim śpiworku ale mimo to chce mieć awaryjnie kołderkę i poduszkę, nie mogę się oprzeć tym pięknym wzorom. 🙈🙈
I czy lepiej kupić poprostu białe wypełnienie i np 2 komplety pościeli na zmianę czy taka już gotowa pościel z wypełnieniem? Macie jakieś rady/doświadczenia? Kupujecie kołderkę?Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny powiedzcie jaki powinien być rozmiar kołderki i poduszki do łóżeczka 60×120?
Wiem wiem że dziecko powinno spać w praktycznie pustym łóżeczku i też tak u nas będzie, będzie spało w lekkim śpiworku ale mimo to chce mieć awaryjnie kołderkę i poduszkę, nie mogę się oprzeć tym pięknym wzorom. 🙈🙈
I czy lepiej kupić poprostu białe wypełnienie i np 2 komplety pościeli na zmianę czy taka już gotowa pościel z wypełnieniem? Macie jakieś rady/doświadczenia? Kupujecie kołderkę?
Dziecko do 2 roku życia nie powinno spać na poduszce.
Te wzory faktycznie są śliczne, ale myślę że na ten moment jest to zbędny zakup. Ja kupiłam póki co dwa śpiworki do spania do łóżeczka, a do wózka czy do Chicco baby hug będę używać kocyka lub otulacza.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Nowa Ola a nie boisz ze ie ze wyblaknie ? I na lato czarny kolor nie będzie za gorący ? Ja zamówiłam Cybex beżowy mam nadzieję, że uda się do porodu ( aktualnie termin dostawy nie jest znany. Napisano mi w sklepie, że w razie czego dysponują wózkiem zastępczym 🙃Nowa_Ola wrote:Coffee, nie nie, nie patrzyłam na skarpetkę, tylko już wiem - monitor z nianią w zestawie za 800 😅 Monitor na pewno kupię, nianię też, głównie dlatego, że tak jak któraś pisała wieczorem dziecko śpi w łóżeczku w sypialni, a my w salonie pewnie będziemy coś oglądać i wolę mieć kontrolę nad maluchem. Boję się, że nie usłyszę gdy w tv będzie jakaś muzyka albo coś.
Laktator kupuje firmy Momcozy muszlowy, ale ja bardzo, bardzo chce KPI, więc dokładam trochę do niego i mam nadzieję, że się sprawdzi.
Emimo, pisałaś o czarnych wózkach - jak na moje są mega uniwersalne i bardzo ładneTeż zauważyłam, że ich jest najwięcej. Czarny Cybex jest też tańszy niż np. Beżowy, nie wiem jak z innymi. U nas będzie czarny lub beżowy właśnie
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny powiedzcie jaki powinien być rozmiar kołderki i poduszki do łóżeczka 60×120?
I czy lepiej kupić poprostu białe wypełnienie i np 2 komplety pościeli na zmianę czy taka już gotowa pościel z wypełnieniem? Macie jakieś rady/doświadczenia? Kupujecie kołderkę?
A ja Ci powiem tak - kupuj jeśli tylko masz na to ochotękażde dziecko jest inne i znam dzieci które pod żadnym pozorem nie chciały spać w żadnych śpiworkach itp. Więcej słuchajmy się siebie same niż tylko wszystko co w internetach napisane to święte
Ja miałam kupione, ale moja młoda najpierw spała chętnie w rozku, a potem w spiworku. Dopiero teraz po roczku śpi na poduszeczce i pod kołderką, bo po prostu zaczęliśmy zauważać, ze podkłada sobie ciagle coś pod głowę, brakuje jej tej podusi i śpiworek zaczął ją wkurzać.
-
Emimo wrote:Nowa Ola a nie boisz ze ie ze wyblaknie ? I na lato czarny kolor nie będzie za gorący ? Ja zamówiłam Cybex beżowy mam nadzieję, że uda się do porodu ( aktualnie termin dostawy nie jest znany. Napisano mi w sklepie, że w razie czego dysponują wózkiem zastępczym 🙃
Temperatura w wózku bez znaczenia na kolor jest taka sama, ze względu na powłokę z filtrem uv, są na to również testyWiem, że Cybex nie blaknie od słońca, Venicci również, nie wiem jak te tańsze alternatywy, ale interesowałam się tymi, które mi się podobają.
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
meggie94 wrote:A ja Ci powiem tak - kupuj jeśli tylko masz na to ochotę
każde dziecko jest inne i znam dzieci które pod żadnym pozorem nie chciały spać w żadnych śpiworkach itp. Więcej słuchajmy się siebie same niż tylko wszystko co w internetach napisane to święte
Ja miałam kupione, ale moja młoda najpierw spała chętnie w rozku, a potem w spiworku. Dopiero teraz po roczku śpi na poduszeczce i pod kołderką, bo po prostu zaczęliśmy zauważać, ze podkłada sobie ciagle coś pod głowę, brakuje jej tej podusi i śpiworek zaczął ją wkurzać.
Meggie, każda z nas robi jak uważa, oczywiście, ale to nie jest wiedza z „internetow” tylko również od specjalistów, to naprawdę może być niebezpieczne dla dziecka i nie ma co tego spłaszczać do wiedzy z „internetow”To bardzo ważna sprawa, a jak widzę czasem te łóżeczka w ozdobnych warkoczach, kołderkach, poduszkach, baldachimach, z maskotkami wewnątrz to aż mnie…
Ale każda ma wybór i ma do niego pełne prawo, nie możemy nikogo „nawracać” na swoją jedyną słuszną rację 😅 Więc Natka rób co Ci serce podpowiada
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Emimo wrote:A pokażcie jakie śpiworki kupujecie
https://infantilo.pl/pl/products/spiworek-do-spania-muslinowy-lekki-light-baby-soft-1847.html
Kupiłam takie dwa.Emimo lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Domi_95 wrote:https://infantilo.pl/pl/products/spiworek-do-spania-muslinowy-lekki-light-baby-soft-1847.html
Kupiłam takie dwa.
Masz na myśli dwa 1.0 tog? Ja myślałam nad jednym 0,5 tog, bo to najcieńszy jaki jest, w drugi właśnie jakiś 2 tog, gdyby było zimniej👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja mam 2 śpiworki z paki ubrań z Vinted, jeden właśnie cieniutki 0,5, a drugi grubszy 2,5tog. Dopóki nie przetestuję jak to się będzie sprawdzało nie kupuję kolejnych.
W planach mam jeszcze otulacz bambusowy (jako taka duża pielucha), będzie uniwersalnie do przykrywania, owijania, jako prześcieradło itd.
A co do kolorów wózków to niestety Venicci czarny bardzo blaknie, widuję sąsiadkę na osiedlu i po lecie budka jest cała w brązowe prześwity.👧❤️ 19.06.24