Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, a jeśli chodzi o nosidełko do auta, czyli 0-13kg czy ono może być w jasnym kolorze? Bo tak sobie myślę, ze nawet jakby się miało brudzić to może rok jakoś da radę? Czy nawet rok średnio?
Raczej rok to za długo moim zdaniem, bo dziecko będzie za duże już na taki fotelik. Jak podoba się Tobie jasny, to nie ma żadnego problemu, pokrowiec się ściąga do prania jeżeli się pobrudzi.Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Anuska0907 wrote:Raczej rok to za długo moim zdaniem, bo dziecko będzie za duże już na taki fotelik. Jak podoba się Tobie jasny, to nie ma żadnego problemu, pokrowiec się ściąga do prania jeżeli się pobrudzi.
Niekoniecznie, wszystko zależy od dziecka i fotelika. Moja młodsza była tak drobna, że niemal do roku jeździła w pierwszym foteliku, bo w tych większych się topiła. 😉 -
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, a jeśli chodzi o nosidełko do auta, czyli 0-13kg czy ono może być w jasnym kolorze? Bo tak sobie myślę, ze nawet jakby się miało brudzić to może rok jakoś da radę? Czy nawet rok średnio?
-
Ja już miesiąc biorę magnez ale w formie leku a nie suplementu. Biorę rano i wieczorem. Ostatnio na wizycie doktorka kazała mi pić więcej wody na skurcze.
Jak miałam zaparcia często miałam skurcze ale spowodowane właśnie tym.
Jejku ale przygoda na glukozie.
-
Paatka wrote:Niekoniecznie, wszystko zależy od dziecka i fotelika. Moja młodsza była tak drobna, że niemal do roku jeździła w pierwszym foteliku, bo w tych większych się topiła. 😉
Pewnie masz rację, nie mam porównania, bo miałam trzech chłopców i do drobnych się nie zaliczali 🙂 Jak już sami siedzieli to korzystałam z większego fotelika z funkcją rozkładania do spania. Zobaczymy jak teraz będzie, bo dziewczynki przeważnie są drobne w porównaniu do chłopców . -
Anuska0907 wrote:Pewnie masz rację, nie mam porównania, bo miałam trzech chłopców i do drobnych się nie zaliczali 🙂 Jak już sami siedzieli to korzystałam z większego fotelika z funkcją rozkładania do spania. Zobaczymy jak teraz będzie, bo dziewczynki przeważnie są drobne w porównaniu do chłopców .
-
Ciężko mi to nazwać skurczem, ale też mam takie twardnienie brzucha, nie bolesne, kilka razy dziennie. Czytałam, że to normalne, nawet lekarzowi nie powiedziałam.
A wczoraj mi się przyplątał zabłąkany bol gardła. Już się cieszyłam, że sezon bez przeziębień, a tu bum. Polećcie, co dobrego i bezpiecznego można stosować w ciazy na przeziebienie, lekarza umówiłam na jutro, ale może mi się uda przeleczyc to samej troszkę. -
Hej dziewczyny, jak tam mija sobota? Muszę się pochwalić, że jak rano leżałam w łóżku to Mały się żywiołowo ruszał i czułam go już całkiem fajnie. Od razu mam lepszy dzień. Teraz mimo, że pogoda średnia to idziemy na spacer i będę polować na kawiarnię, gdzie serwują sernik pistacjowy albo cokolwiek z pistacjami 🙃
Kasia1988, Saimi, IssGreen, Kokosankaa lubią tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:Hej dziewczyny, jak tam mija sobota? Muszę się pochwalić, że jak rano leżałam w łóżku to Mały się żywiołowo ruszał i czułam go już całkiem fajnie. Od razu mam lepszy dzień. Teraz mimo, że pogoda średnia to idziemy na spacer i będę polować na kawiarnię, gdzie serwują sernik pistacjowy albo cokolwiek z pistacjami 🙃
Moja młoda za tatusiem się wydała, wieczorami wariuje w brzuchu a rano śpi.
Powiem Wam, że dziś póki co jest Oki (odpukać) ale ostatnie 2 dni to takie kłucia w podbrzuszu z prawej i lewej strony miałam i bóle lekkomiesiączkowe plus twardnienia brzucha.
Chce już poniedziałek by zapytać położnej czy to jest normalne (chociaż ponoć między 20 a 24-26 tyg takie właśnie objawy ciąży mogą występować) bo w głowie mam tą moją szyjkę skracająca.
Chociaż zastanawiam się czy to też nie objawy złej pracy jelit, niestety zaczynają mi się zaparcia i to może to.
Proszę zjedzcie coś słodkiego za mnie! Ja nadal tylko leżę a dziś ładna pogoda. -
Andzia2519 wrote:Ciężko mi to nazwać skurczem, ale też mam takie twardnienie brzucha, nie bolesne, kilka razy dziennie. Czytałam, że to normalne, nawet lekarzowi nie powiedziałam.
A wczoraj mi się przyplątał zabłąkany bol gardła. Już się cieszyłam, że sezon bez przeziębień, a tu bum. Polećcie, co dobrego i bezpiecznego można stosować w ciazy na przeziebienie, lekarza umówiłam na jutro, ale może mi się uda przeleczyc to samej troszkę. -
Tak się rozpadało, że wylądowaliśmy w galerii handlowej, ale kupiłam dzięki temu pierwsze spodnie ciążowe i sukienkę taka obcisłą co mi się marzyła do sesji brzuszkowej, taka długa czarna, w h&m. Na wynos wzielam sobie pączka z pistacjami i maliną i właśnie mąż robi nam kawkę 😊
Saimi, IssGreen, Kfiatuszek666, Katt, Kokosankaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, melduję się po wczorajszych połówkowych 🫡 510 g zdrowej dziewczynki, udało się zrobić zdjęcie, jak wyszłam z gabinetu, to zaczęłam tak płakać ze szczęścia i dopiero dziś emocje się stabilizują. Coś pięknego 💕 kolejna wizyta 20 marca i na te wizytę mam zrobić badania na krzywą cukrową. Lekarz powiedział, że łożysko mam nisko, ale on w ogóle nie widzi problemu, powiedział, że się podniesie. Z nowych rzeczy to dorzucił mi już suplementację żelazem, bo mi dzidzia zjada i widać to w wynikach krwi, więc od poniedziałku zacznę sobie suplementować.
W tym tygodniu poczyniliśmy z mężem kroki i kupiliśmy dużo rzeczy, w tym przewijak i wózek - odkupiliśmy od naszych przyjaciół w super cenie Cybex Priam stelaż i spacerówkę, musimy gondolę dokupić i też myślę o używanej, bo na Vinted czy OLX są w świetnym stanie. Przewijak też zresztą kupiliśmy z OLX za pół ceny, a zero śladów użytkowania. No cieszę się bardzo tymi zakupami i jestem w ogóle taka szczęśliwa! 💕 tyle lat marzyłam o tych chwilach.
Też właśnie wracam z galerii handlowej z ubraniami dla siebie, ale tak mnie to chodzenie zmęczyło, że w domu pierwsze co zrobię, to się położę na kanapie 😄 miłego weekendu dla Was!Emimo, Kaktusowa, Saimi, Domi_95, IssGreen, Kaatii, Katt, Anuska0907, agnieszkallo, Madzia35, Nowa_Ola, Kfiatuszek666, shikaka86, Kokosankaa lubią tę wiadomość
-
Riptide cudowne wieści!
Dziewczyny, które miały już wizyty położnej środowiskowej. Podpowiedzcie jak wygląda pierwsze spotkanie? O co pytać? Czy przygotować całą dokumentację ciąży?Riptide lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:Dziewczyny, melduję się po wczorajszych połówkowych 🫡 510 g zdrowej dziewczynki, udało się zrobić zdjęcie, jak wyszłam z gabinetu, to zaczęłam tak płakać ze szczęścia i dopiero dziś emocje się stabilizują. Coś pięknego 💕 kolejna wizyta 20 marca i na te wizytę mam zrobić badania na krzywą cukrową. Lekarz powiedział, że łożysko mam nisko, ale on w ogóle nie widzi problemu, powiedział, że się podniesie. Z nowych rzeczy to dorzucił mi już suplementację żelazem, bo mi dzidzia zjada i widać to w wynikach krwi, więc od poniedziałku zacznę sobie suplementować.
W tym tygodniu poczyniliśmy z mężem kroki i kupiliśmy dużo rzeczy, w tym przewijak i wózek - odkupiliśmy od naszych przyjaciół w super cenie Cybex Priam stelaż i spacerówkę, musimy gondolę dokupić i też myślę o używanej, bo na Vinted czy OLX są w świetnym stanie. Przewijak też zresztą kupiliśmy z OLX za pół ceny, a zero śladów użytkowania. No cieszę się bardzo tymi zakupami i jestem w ogóle taka szczęśliwa! 💕 tyle lat marzyłam o tych chwilach.
Też właśnie wracam z galerii handlowej z ubraniami dla siebie, ale tak mnie to chodzenie zmęczyło, że w domu pierwsze co zrobię, to się położę na kanapie 😄 miłego weekendu dla Was!
Na jaki przewijak się zdecydowaliście?👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Saimi wrote:Riptide cudowne wieści!
Dziewczyny, które miały już wizyty położnej środowiskowej. Podpowiedzcie jak wygląda pierwsze spotkanie? O co pytać? Czy przygotować całą dokumentację ciąży?
Dokumenty przygotuj,dowód i kartę ciąży, położna będzie wypełniać na pewno papiery, wywiad taki podobny jak u lekarza, termin porodu, wypełnisz test, a chodzi o to, czy czasem nie masz depresji. Ja swoją pytałam jak teraz wygląda sytuacja w szpitalu od mojego ostatniego porodu, bo dużo się zmieniło, możesz zapytać ile wizyt się Tobie należy przed i po porodzie. Ja mam mieć cc , mi zależało aby się bardziej w tym temacie dowiedzieć jak to wygląda w moim szpitalu.Saimi lubi tę wiadomość