Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja córci kupiłam 4moms wcale jej się nie spodobał. Musiałam sprzedać ( kupiłam nowy) babybjorn kupiłam używany bo bałam się powtórki i super się sprawdził. Teraz kupiłam nowy bo tamten był różne i poszedł do mojej koleżanki teraz będziemy mieli szary. Polecam te tapicerki dziurkowane one super się piorą są przewiewne i nie blakną jak te zwykłeKfiatuszek666 wrote:Aha! Myślałam, ze fotelik do auta No i właśnie tez bym bardzo chciała babybjorn, ale co ja zrobię, jak dziecku się nie spodoba? Tyle kasy w plecy?
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Też rozważam ten laktator ale to nowość nie ma opinii.Kasia1988 wrote:Ja wizyta 13.03
Ja stosuje Magnefar B6 bio dwa razy dziennie.
Co do leżaka kupię po narodzinach, aktualnie zachwycam się laktatorem nowym z Neno ten muszelkowy. Piękny jest ale zamówię przed porodem.
Też czasami mam gorszy nastrój ale zwalam na hormony ciążowe. -
My mieliśmy przy dziewczynach 4 moms i one go uwielbiały. Przy starszej to była jedyna możliwość na zjedzenie ciepłego obiadu jak w nim lądowała. 😅♥️
Teraz raczej też postawię na babybjorn, bo bardziej kompaktowy, łatwiej go przenosić z miejsca na miejsce i łatwiej go zabrać gdzieś ze sobą.
3 prenatalne mam 9.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2024, 16:43
-
Skarbek001 wrote:Dziewczyny kupujecie śpiworki 1 TOG czy 0,5 TOG? Zastanawiam się który wybrać
Ja jak narazie kupiłam jeden z vinted właśnie 0,5 TOG i myślę że jest ok. W mojej kawalerce latem w nocy jest sauna więc nie wiem czy będziemy go używać, zależy jakie będzie lato, dlatego też kupiłam używany za 30 zł ale w świetnym stanie. Kocham vinted 😅😅😅😅 -
nick nieaktualny
-
Co do terminów to następna wizyta 18.03 USG 25.03
Byłam dziś na targach w Woli Parku i stwierdzam że takie imprezy to nie dla mnie. Co prawda od kilku dni mam zaostrzenie astmy i ogólnie się kiepsko czuje więc to może dlatego byłam zmęczona zanim tam doszłam na miejsce w galerii. Podsumowując głównie pojechałam zobaczyć łóżeczko Waldina 7w1 bo jednak to spory wydatek i myślę że jest spoko, chodź przyznam że upierałam się na białe ale widzę że lepsze będzie w naturalnym drewnianym kolorze bo białe co prawda wystawowe widać było że jest porysowane. Myślałam żeby kupić od razu bo była promocja ale niestety zostało tylko jedno szare. Mogliśmy co prawda zamówić ale musielibyśmy znowu przyjechać, więc ostatecznie finansowo byśmy jakiś bardzo nie zyskali. A do tego nie miałam już siły i chęci zastanawiać się jak to ogarnąć bo od faceta tak waliło fajkami że nie mogłam koło niego ustać. Ogólnie uważam że jak ktoś zostaje wystawcą na targach dla mam ciężarnych i dzieci to powinna być selekcja pod względem palenia. Nie mogłam się na niczym skupić.
Oglądaliśmy też wózki i ostatecznie bierzemy Muuvo quick 4.0, mąż się zaśmial gdzie ja będę nim jeździć że potrzebuje niewiadomo jakiej amortyzacji, bo przecież w tych podwarszawskich miejscowościach to takie wertepy że powinniśmy quada kupić. W sumie miał rację, wszędzie mamy dobre chodniki a nie będziemy jeździć nie wiadomo gdzie. Pokazałam mu też wózki z vennici to stwierdził że one są takie Instagramowe żeby mama mogła się dobrze z nim pokazać. Chyba miał trochę rację, że to w sumie chodzi o wygodę i komfort a nie wygląd. -
Katt wrote:Co do terminów to następna wizyta 18.03 USG 25.03
Byłam dziś na targach w Woli Parku i stwierdzam że takie imprezy to nie dla mnie. Co prawda od kilku dni mam zaostrzenie astmy i ogólnie się kiepsko czuje więc to może dlatego byłam zmęczona zanim tam doszłam na miejsce w galerii. Podsumowując głównie pojechałam zobaczyć łóżeczko Waldina 7w1 bo jednak to spory wydatek i myślę że jest spoko, chodź przyznam że upierałam się na białe ale widzę że lepsze będzie w naturalnym drewnianym kolorze bo białe co prawda wystawowe widać było że jest porysowane. Myślałam żeby kupić od razu bo była promocja ale niestety zostało tylko jedno szare. Mogliśmy co prawda zamówić ale musielibyśmy znowu przyjechać, więc ostatecznie finansowo byśmy jakiś bardzo nie zyskali. A do tego nie miałam już siły i chęci zastanawiać się jak to ogarnąć bo od faceta tak waliło fajkami że nie mogłam koło niego ustać. Ogólnie uważam że jak ktoś zostaje wystawcą na targach dla mam ciężarnych i dzieci to powinna być selekcja pod względem palenia. Nie mogłam się na niczym skupić.
Oglądaliśmy też wózki i ostatecznie bierzemy Muuvo quick 4.0, mąż się zaśmial gdzie ja będę nim jeździć że potrzebuje niewiadomo jakiej amortyzacji, bo przecież w tych podwarszawskich miejscowościach to takie wertepy że powinniśmy quada kupić. W sumie miał rację, wszędzie mamy dobre chodniki a nie będziemy jeździć nie wiadomo gdzie. Pokazałam mu też wózki z vennici to stwierdził że one są takie Instagramowe żeby mama mogła się dobrze z nim pokazać. Chyba miał trochę rację, że to w sumie chodzi o wygodę i komfort a nie wygląd.Katt lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja na razie tylko rożek.
Latem mam skwar w mieszkaniu, także... No nie wiem jakie to lato będzie, że póki co nie czuję potrzeby posiadania tego śpiworki wcale.
..co do terminów - wizyta 13 marca, czekamy na królewnę 😁💕2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Katt wrote:Co do terminów to następna wizyta 18.03 USG 25.03
Oglądaliśmy też wózki i ostatecznie bierzemy Muuvo quick 4.0, mąż się zaśmial gdzie ja będę nim jeździć że potrzebuje niewiadomo jakiej amortyzacji, bo przecież w tych podwarszawskich miejscowościach to takie wertepy że powinniśmy quada kupić. W sumie miał rację, wszędzie mamy dobre chodniki a nie będziemy jeździć nie wiadomo gdzie. Pokazałam mu też wózki z vennici to stwierdził że one są takie Instagramowe żeby mama mogła się dobrze z nim pokazać. Chyba miał trochę rację, że to w sumie chodzi o wygodę i komfort a nie wygląd.👧❤️ 19.06.24 -
Coffeebreak wrote:Puzzle ci dziecko rozłączy i rozniesie po całym domu. A jeszcze potem poodrywa te wypustki. No chyba że schowasz mate po kilku miesiącach używania 🤷🏻♀️ ja prawdę mówiąc zamierzam coś takiego kupić nie wcześniej niż około 6miesiecy i to tylko dlatego że kącik do zabawy jest blisko okna balkonowego. Na pewno kupię w jednym kawałku.
Te w jednym kawałku faktycznie musisz od razu dopasować rozmiarem do przestrzeni i złożone zajmują więcej miejsca (rulon) ale są też takie składane w harmonijkę które zajmą tyle samo lub mniej miejsca co złożone puzzle. Szybciej też przy codziennym odkurzaniu złożyć i rozłożyć mate w jednym kawałku niż składać i układać puzzle za każdym razem. Choć w przypadku nietypowych wymiarów puzzle będą łatwiejsze do dopasowania. Mnie by jednak coś trafiło jakbym miała co chwilę poprawiać łączenia 😅Coffeebreak lubi tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Muszę się Wam pochwalić! Dzisiaj pierwszy raz mój mąż poczuł jak się Mały rusza położył reke na brzuchu i po jakiejś minucie było kopnięcie 😍
Emimo, Domi_95, Anuska0907, Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Magdak-51, Saimi, Katt, AEGO, Andzia2519, Kessa, Riptide lubią tę wiadomość
-
Kaatii wrote:Dziękuję za relację z targów, zastanawiałam się czy jutro nie podjechać. A jak cenowo, dają jakieś większe rabaty z okazji wydarzenia? Bo jeśli nie to tym bardziej sobie odpuszczę, nie lubię takiej marketingowej gadki i to jeszcze w głośnym tłumie 🙈
Troszkę późno na odpowiedź ale cenowo -10%, 15% -20% zależy od marki. Przyznam że ja pojechałam konkretnie po wybrane rzeczy i w tłum zasłuchanych o super hiper nowej butelce czy smoczku się nie pchałam. Może mój błąd ale kompletnie nie byłam w nastroju na takie atrakcje. Tym bardziej że chyba to nie jest u mnie nasilenie astmy czy alergii ale zwykle przeziębienie i praktycznie cały dzień dzisiaj odsypiam -
Dziewczyny uwazajcie bo teraz panuje bezobjawowe zapalenie pluc i ogolnie jest strasznie duzo wirusow , prawie kazdy u mnie w rodzinie byl lub jest chory, mnie zreszta tez zlapalo i walcze od tygodnia z katarem i kaszlem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 14:57
-
Nas tydzień temu kataro kaszlo zatoki złapały, dość konkret, myślałam, że jakieś grypsko, ale z testów nic nie wyszło. Mąż jeszcze trochę się męczy, ja całkiem zdrowa.
Serdecznie polecam inhalacje i irygację zatok, bezpieczne w ciazy, a pomaga błyskawicznie na wszystkie kataropodobne rzeczy. Na zapalenie płuc raczej nie pomoże, ale na wiosenne wirusiki może dać radę