Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciuchy ze Smyka jakieś mam, ale z jakością jest bardzo różnie. Jednymi jestem zachwycona, a niektóre to porażka. Trzeba kupić i zobaczyć jaki materiał.. A co po praniu się wydarzy to już się dowiemy po fakcie.
Super jakościowo są ciuszki z h&m.
Ja to uwielbiam ubranka z c&a, choć te niemowlęce, głównie mam na myśli body wg mnie wychodzą jakieś mniejsze. Ale są piękne i jakościowo rewelacyjne.
Z Sinsay większość ubrań bardzo szybko się niszczyła. Teraz znowu kupowałam tam dresy dla synka i co.. już dziury i zmechacone, a starsze spodnie dresowe z hm bez skazy. Także dużo taniej, ale tez dużo gorsza jakość. Ubranka niemowlęce też tam przez moment kupowałam, ale jakościowo większość wypadała słabo. I nie raz trafiłam na sztuczny, twardy materiał. Choć jednak zdarzały się też rzeczy naprawdę fajne.
A odnośnie rożka. Miałam 3 różne i nie zaprzyjaźniłam się z żadnym. Leżały potem na ziemi, służyły za kocyk na podłogę. Ja akurat rożka "nie poczułam".🙂 Nasze maluszki urodzą się na okres lata, wakacji, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie zawiązywać dzidziusia ciasno w rożkach🤔
-
Anuska0907 wrote:Ja od poniedziałku wybieram się na krzywą, ale idę jutro bo w piątek wizyta. Teraz mierzyłam cukier i mam 98, ja się trochę obawiam, bo słodkie Teraz w ciąży, to u mnie musi być. Ale co ma być to będzie, idę Ola za Twoja radą i normalnie jem, tak jak codziennie, nawet pozwoliłam sobie dzisiaj na czekoladki i lody.
Anuska0907, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
Już chyba nie robią takich rożków z wkładem. Pamiętam jak rodziłam córkę 21 lat temu takie były. A później przy kolejnym porodzie w szpitalu położne wyciągały to coś sztywnego z rożka. Teraz są już tylko miękkie rożki ( albo coś mi umknęło )Nowa_Ola wrote:W Momcozy m5 nie ma problemu z tym, a również jest bezprzewodowy Ale Momcozy kosztuje sporo, nie każdy potrzebuje laktatora za prawie tysiaka. Ja nawet jeśli odpuszczę kpi i przejdę na mm to laktator puszczę w świat, bo moje koleżanki dopiero będą miały dzieci, jestem pierwsza.
Dziewczyny, które mają dzieci i kupują rożki, wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, żeby rożków nie kupować usztywnianych lub kupić taki, z którego można wyjąć wkład. Jak Wasze doświadczenia? -
Pineapple! wrote:No to brawo, że tak udało Ci się unormować wagę i wyniki. Jednak dietą można wiele zdziałać, to co jemy ma wpływ na wszystko. A teraz dalej stosujesz jakąś dietę?
Ja drugi raz w ciąży mam prawie identyczny wynik krzywej. Raz robiłam nie będąc w ciąży i wyniki miałam dużo niższe, ale nie tak piękne jak Twoje ☺️
Aktualnie nie stosuje żadnej diety, nie jestem w stanie sobie odmawiać. Jem słodycze, mam dni, że jem ich ogrom, odrzuciło mnie od mięsa, jem dużo warzyw i owoców, makaronów, a przecież makarony też tuczą. W 25 tc miałam +7 kg, więc lekarz mówi, że super Pozwalam sobie na wszystko
Z tym rożkiem to ja mam zamiar kupic jeden jakiś cienki, widziałam, że są takie letnie. Byc może się przyda, a być może nie. Lato w Polsce jest różne, pamiętam, że braliśmy ślub w lipcu i było 20 stopni i lał deszcz 😂 Mogą być ciągle upały po 30 stopni, a może być deszczowo i chłodno. Tak też kupuję wyprawkę - mam kilka bodziaków na krótki rękaw oraz kilka na długi rękaw.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Aktualnie nie stosuje żadnej diety, nie jestem w stanie sobie odmawiać. Jem słodycze, mam dni, że jem ich ogrom, odrzuciło mnie od mięsa, jem dużo warzyw i owoców, makaronów, a przecież makarony też tuczą. W 25 tc miałam +7 kg, więc lekarz mówi, że super Pozwalam sobie na wszystko
Z tym rożkiem to ja mam zamiar kupic jeden jakiś cienki, widziałam, że są takie letnie. Byc może się przyda, a być może nie. Lato w Polsce jest różne, pamiętam, że braliśmy ślub w lipcu i było 20 stopni i lał deszcz 😂 Mogą być ciągle upały po 30 stopni, a może być deszczowo i chłodno. Tak też kupuję wyprawkę - mam kilka bodziaków na krótki rękaw oraz kilka na długi rękaw.
Ja też póki co 7 na plusie, ale w pierwszej ciąży przytyłam do porodu 6kg, więc u mnie to już więcej, a gdzie tam meta🙈 -
Z tą wagą to ja staram się mieć chłodne podejscie, bo skoro raz schudłam tyle kilogramów, to schudnę i po ciąży. Jeśli lekarz mówi, że jest w porządku, to tego się trzymam. Są dni, w których nie mam kompletnie apetytu, a są takie, w których mam ochotę zjeść całą zawartość lodówki, więc ciężko byłoby trzymać taką konkretną dietę, dlatego bardzo współczuję dziewczynom z cukrzycą ciążową 🙈 Mam też sporo aktywności, chociaż boję się, że przez te bóle spojenia łonowego zaraz mogę mieć ją zakazaną lub ograniczoną👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja mam rożek wiązany, miekki, bawełniany i jak pomyślę o tym, ze mam go wstać i w nocy z 10 razy odwiązać i zawiązać to już mnie coś trafia 😂 No ale może jakoś przeżyję. Moja córka ma się urodzić maj/czerwiec wiec tak z miesiąc pewnie go poużywam.
Co do krzywej to ja po godzinie miałam 139, ale na przy wyniki była adnotacja, ze powyżej 140 wynik nieprawidłowy, takze tez dziwna sprawa.
Smoczki kupiłam zwykle Lovi, takie w dwupaku, zobaczymy jak się przyjmą.
Ja laktator kupiłam Neno Perfetto. Koleżanka ma, karmi piersią, ale jak od czasu do czasu musi go użyć to mówi, ze super.
W Smyku kupiłam body na ramiączka, 3 sztuki w zestawie za 50zl i na pierwszy rzut oka jest Ok. W ogóle jakoś tak wyszło, ze większość rzeczy córce kupiłam z Newbie i Next, pojedyncze rzeczy ze Smyka i nawet jak teściowa przyjechała obejrzeć ciuszki to sama stwierdziła, ze ‚sinsay ani pepco to to nie jest’
Ale jak piszecie, ze hm dobry to tez muszę wypróbować. O C&a tez słyszałam dobre opinie. Zarę tez chciałabym spróbować.
U mnie na plusie 6kg, a wjeżdżam właśnie w 3 trymestrWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 22:28
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja mam rożek wiązany, miekki, bawełniany i jak pomyślę o tym, ze mam go wstać i w nocy z 10 razy odwiązać i zawiązać to już mnie coś trafia 😂 No ale może jakoś przeżyję. Moja córka ma się urodzić maj/czerwiec wiec tak z miesiąc pewnie go poużywam.
Co do krzywej to ja po godzinie miałam 139, ale na przy wyniki była adnotacja, ze powyżej 140 wynik nieprawidłowy, takze tez dziwna sprawa.
Smoczki kupiłam zwykle Lovi, takie w dwupaku, zobaczymy jak się przyjmą.
Ja laktator kupiłam Neno Perfetto. Koleżanka ma, karmi piersią, ale jak od czasu do czasu musi go użyć to mówi, ze super.
W Smyku kupiłam body na ramiączka, 3 sztuki w zestawie za 50zl i na pierwszy rzut oka jest Ok. W ogóle jakoś tak wyszło, ze większość rzeczy córce kupiłam z Newbie i Next, pojedyncze rzeczy ze Smyka i nawet jak teściowa przyjechała obejrzeć ciuszki to sama stwierdziła, ze ‚sinsay ani pepco to to nie jest’
Ale jak piszecie, ze hm dobry to tez muszę wypróbować. O C&a tez słyszałam dobre opinie. Zarę tez chciałabym spróbować.
U mnie na plusie 6kg, a wjeżdżam właśnie w 3 trymestr
Next i Zara super ciuszki, na pewno będziesz zadowolona. Miałam tylko kilka sztuk, ale były świetne.
A w którym jesteś tyg? Suwaczka nie widzę☺️ 3 trymestr zaczyna się 27+0? -
Pineapple! wrote:No to widzisz.. też tak u Ciebie napisali:( więc ja już nie wiem jak to jest z tymi normami. Jeśli faktycznie od 140 jest cukrzyca to ja mam cukrzycę;( tylko czemu lekarze twierdzą, że normy są inne? Czy któraś z Was ma na dniach wizytę i mogłaby spytać swojego lekarza?
Next i Zara super ciuszki, na pewno będziesz zadowolona. Miałam tylko kilka sztuk, ale były świetne.
A w którym jesteś tyg? Suwaczka nie widzę☺️ 3 trymestr zaczyna się 27+0?
Ja będę u mojej lekarki 12.03 to mogę spytać chociaz to jeszcze tydzień, więc może któraś szybciej będzie u lekarza.
Co do ubranek to trochę pokupowałam z newbie, next i mniej popularnych polskich firm, ale rozmiary 68 i 74... a takie typowe dla niemowlaka 56 kupiłam w pepco, patrzyłam na sklad i niby to ta lepsza bawełna. Mam też 5pak z h&m na 56 rozmiar, ze Smyka mam rozmiary 62. Takie małe rozmiary to też mi nie szkoda nawet jak będą do wyrzucenia szybko bo przykładowo body były po 25 zł. Rożek, śpiworek i pieluchy muślinowe kupiłam w Infantilo, wyglądają fajnie, nawet jak się nie sprawdza to trudno, przynajmniej zrobiłam sobie przyjemność 🙈 są cudne wygladowo. Kuzynki się uparły na baby shower i zapowiedziały ze smoczki butelki to mi pokupują, więc to mam z głowy poki co 😁 -
Ja też te rozmiary typu 56 kupuję w smyku, pepco z tej lepszej bawełny, bo to i tak na miesiąc pewnie 62 staram się kupować już lepsze Ja pieluchy bambusowe, otulacz muślinowy, kocyk bambusowy dostałam trochę droższe, ciekawe jak się sprawdzą. Kocyk bambusowy jest super, przyjemny w dotyku i nie taki gruby/ciepły, bardziej, żeby okryć i osłonić przed wiatrem, na czym mi zależało na lato.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Ja w laboratorium, pół godziny temu wypiłam glukoze i czekam. Jak dla mnie to nie ma nic strasznego, bo słodkie dla mnie musi być 😀 Mierzyłam rano cukier w domu to miałam 87, zobaczymy jak wyjdą wyniki.
Pineapple! lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a po tym badaniu glukozy się potem normalnie czuję do końca dnia? Też muszę w ciągu tego tygodnia zrobić i nie wiem czy lepiej w piątek przed pracą, czy w sobotę. Wolałabym w piątek, żeby w sobotę robić coś innego, ale jak mam potem zdychać to wolę wiedzieć 😬
-
Coffe, ja jestem z tych, co lubią szybko zrobić i mieć z głowy też kiepsko jem, a wyszła dobra tego i Tobie życzę! A z rozkiem to właśnie położna mówiła, że po prostu dobrze jest mieć, być może się za dużo nie przyda, a być może będzie zbawienny
Anuska, trzymam kciuki mi też smakowała 🙈
Kokosanka, mi było niedobrze po glukozie i po powrocie do domu wypiłam bardzo dużo wody, żeby trochę się z tego wypłukać i poszłam na drzemkę ok 2 godziny, bo inaczej byłam taka zmulona. Każdy organizm reaguje inaczej i ciężko będzie to przewidzieć. Może zrób w piątek, ale w razie co powiadom, że popracujesz zdalnie, jeśli masz jaka możliwość?👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja też te rozmiary typu 56 kupuję w smyku, pepco z tej lepszej bawełny, bo to i tak na miesiąc pewnie 62 staram się kupować już lepsze Ja pieluchy bambusowe, otulacz muślinowy, kocyk bambusowy dostałam trochę droższe, ciekawe jak się sprawdzą. Kocyk bambusowy jest super, przyjemny w dotyku i nie taki gruby/ciepły, bardziej, żeby okryć i osłonić przed wiatrem, na czym mi zależało na lato.
Smoczek i butelkę kupiłam sauvinex.
Też planuję zakupy w hm ale najpierw przejrzę to co mam a planuję już przyszły tydzień. -
Kokosankaa wrote:Dziewczyny, a po tym badaniu glukozy się potem normalnie czuję do końca dnia? Też muszę w ciągu tego tygodnia zrobić i nie wiem czy lepiej w piątek przed pracą, czy w sobotę. Wolałabym w piątek, żeby w sobotę robić coś innego, ale jak mam potem zdychać to wolę wiedzieć 😬
-
Ja miałam badanie krzywej w pierwszym trymestrze i pojechałam normalnie do pracy po badaniu, ale tak jak dziewczyny mówią organizm organizmowi nie równy. Ja mam jutro badania i uprzedziłam, że nie wiem jak się będę czuć i nie wiem czy przyjadę do biura, możliwe, że pojadę do domu i tyle. Zdrowie najważniejsze. Ja dzisiaj będę jeść normalnie, żeby nie zakłamać wyniku badania.