Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
No dobrze, kupiłam na Vinted body i półśpiochy 3pak z Zary, zobaczymy jak z jakością hm mam na miejscu (Zarę tez, ale dział niemowlęcy jest słabo wyposażony) wiec jakby co to kolejny rzut zakupów wypada na hm właśnie
W ogóle to przyszło mi do głowy, ze skoro nasze dzieci rodzą się na przełomie maja i czerwca to mamy szansę załapać się na wyprzedaże -
Ja już w domu, elegancko się czuję, byłam po badaniu w sklepie ,nawet w głowie mi się nie kręciło dzisiaj 😂 jeszcze zjadłam drożdżówkę z serem i rodzynkami.
Co do smoczków, to mam z Avent z tych płaskich, jak będzie potrzeba to zmienię. Akurat dostałam w prezencie od koleżanki razem z dwoma butelkami z tej firmy. Przy chłopcach miałam inny, bo tych plaskich niestety, ale nie tolerowali🤷♀️Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Z jakiej marki masz kocyk bambusowy? Ja im więcej na nie patrzę tak nie mogę się zdecydować.
Smoczek i butelkę kupiłam sauvinex.
Też planuję zakupy w hm ale najpierw przejrzę to co mam a planuję już przyszły tydzień.
Z LullaloveKasia1988 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Anuska, tak patrzę na Twoją stopke i jak Ty się czujesz z tą myślą, że po trzech chłopakach będzie córeczka? Chciałaś mieć dziewczynkę, marzyłaś o tym, czy po trójce chłopców straciłaś nadzieję? Super taka ekipa, a i mała będzie zaopiekowana z trójką braci ♥️
Anuska0907 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Ja kupiłam smoczek MAM Perfect, też taki świecący w ciemności. Butelkę planuję z Avent, na razie też tylko jedną, zobaczymy czy w ogóle będzie potrzebna. Rozek dostałam w paczce ciuszków z Vinted, na rzepy, też więcej nie planuję kupować, zobaczymy czy będzie taka potrzeba, do spania mam śpiworek 0.5tog. Kupiłam już otulacz muslinowy, planuję dokupić jeszcze bambusowy. No i oczywiście zapas pieluch tetrowych i muślinowych. Żadnych specjalnych ręczniczków i innych tekstyliów nie planuję kupować.
👧❤️ 19.06.24 -
Ja dziś zrobiłam zakupy online w hm. Z tym że postawiłam na rozmiar 68, bo akurat to co mi się podobało było na długi rękaw. Poza tym z rozmiarów 56 i 62 mam już trochę ubranek, więc tylko będzie trzeba uzupełnić to czego mi brakuje.
Zamówiłam sobie materiał muślinowy na metry i teściowa uszyje mi pieluszki dla małego.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Nowa_Ola wrote:Anuska, tak patrzę na Twoją stopke i jak Ty się czujesz z tą myślą, że po trzech chłopakach będzie córeczka? Chciałaś mieć dziewczynkę, marzyłaś o tym, czy po trójce chłopców straciłaś nadzieję? Super taka ekipa, a i mała będzie zaopiekowana z trójką braci ♥️
Powiem tak, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży obstawiałam czwartego chłopca, chyba gdzieś podświadomie chciałam się tak nastawić, żeby nie być rozczarowaną, a po drugie mi się chłopców bardzo dobrze wychowuje. Od zawsze marzyła mi się córeczka, sukieneczki, warkoczyki. Ja z moją mamą zawsze miałyśmy dobry kontakt, jak to kobiety i też chciałam mieć taką więź.
Myślalam, że będzie czwarty chłopiec, ale ciuszki oglądałam tylko dla dziweczynek😆 jeszcze nie wiedząc kto u mnie w brzuchu mieszka,zamówiłam dwie przywieszki do smoczka,różową z imieniem "Zuzia" i niebieską "Boy". Mąż też był nastwiony na chłopca nie wierzył, że może być dziewczynka do tego stopnia,że powiedział "jak będzie Zuzia to imię wytatuuje sobie na czole" (mamy tatuaże z imionami dzieci) Byliśmy razem na usg i jak lekarz potwierdził płeć to nie mogliśmy uwierzyć, że się udało, że mamy córeczkę, radość ogromną, płakałam ze szczęścia. W domu jak najmłodszy synek wystrzelił konfetti i posypały się różowe kółeczka, to było coś niesamowitego jak chłopaki się cieszyli,że będą mieli siostrę 😍 wrzaski chyba sąsiedzi na ostatnim piętrze słyszeli. Teraz pytają tatę, czy już się na tatuaż umówił 😂
Mam tylko obawy jeżeli chodzi o higiene intymną dziewczynki, tego się boję, żeby nie zrobić jej krzywdy. Dlatego czytam na ten temat i na pewno będę pytać i prosić położne w szpitalu o instrukcję obsługi 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 15:22
Kfiatuszek666, Nowa_Ola, Pineapple!, Katt lubią tę wiadomość
-
Domi_95 wrote:Ja dziś zrobiłam zakupy online w hm. Z tym że postawiłam na rozmiar 68, bo akurat to co mi się podobało było na długi rękaw. Poza tym z rozmiarów 56 i 62 mam już trochę ubranek, więc tylko będzie trzeba uzupełnić to czego mi brakuje.
Zamówiłam sobie materiał muślinowy na metry i teściowa uszyje mi pieluszki dla małego.
Ja właśnie z Żary dziś na Vinted tez już 68, 56 trochę mam, 62 tez to czas na kolejne rozmiary i pierwsze pół roku z głowy 😅 -
Anuska0907 wrote:Powiem tak, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży obstawiałam czwartego chłopca, chyba gdzieś podświadomie chciałam się tak nastawić, żeby nie być rozczarowaną, a po drugie mi się chłopców bardzo dobrze wychowuje. Od zawsze marzyła mi się córeczka, sukieneczki, warkoczyki. Ja z moją mamą zawsze miałyśmy dobry kontakt, jak to kobiety i też chciałam mieć taką więź.
Myślalam, że będzie czwarty chłopiec, ale ciuszki oglądałam tylko dla dziweczynek😆 jeszcze nie wiedząc kto u mnie w brzuchu mieszka,zamówiłam dwie przywieszki do smoczka,różową z imieniem "Zuzia" i niebieską "Boy". Mąż też był nastwiony na chłopca nie wierzył, że może być dziewczynka do tego stopnia,że powiedział "jak będzie Zuzia to imię wytatuuje sobie na czole" (mamy tatuaże z imionami dzieci) Byliśmy razem na usg i jak lekarz potwierdził płeć to nie mogliśmy uwierzyć, że się udało, że mamy córeczkę, radość ogromną, płakałam ze szczęścia. W domu jak najmłodszy synek wystrzelił konfetti i posypały się różowe kółeczka, to było coś niesamowitego jak chłopaki się cieszyli,że będą mieli siostrę 😍 wrzaski chyba sąsiedzi na ostatnim piętrze słyszeli. Teraz pytają tatę, czy już się na tatuaż umówił 😂
Mam tylko obawy jeżeli chodzi o higiene intymną dziewczynki, tego się boję, żeby nie zrobić jej krzywdy. Dlatego czytam na ten temat i na pewno będę pytać i prosić położne w szpitalu o instrukcję obsługi 😀
Ale cudownie, super historia 😍 Zuzia bedzie pewnie oczkiem w głowie chłopców Gratuluję tej córeczki z całego serca! ♥️
Co do pielęgnacji, to położna nam mówiła w poniedziałek, że przy zmianie pieluszki trzeba rozchylić wargi sromowe dziewczynki żeby tam nic nie zostało, przecierać od góry do dołu, w kierunku odbytu i tylko raz jedna strona, to wiadomo. Mówiła też, że w pochwie dziewczynki moze znaleźć się maź płodowa i żeby jej tam nie czyścić, bo ona się wchłonie na spokojnie, tylko potrzebuje więcej czasu. Wspomniała, że może pojawić się też śluz i żeby się tym nie przejmować. A i podpowiadała, żeby wargi sromowe dziewczynki obejrzeć sobie zaraz po urodzeniu, bo często mogą troszkę spuchnąć, zrobić się bardziej malinowe i mamy panikują, że są odparzone, a wcale nie są. To tyle co zapamiętałam, bardziej skupiłam się na chłopcu, ale moze Tobie to coś pomoże ☺️ I położna na pewno Ci dokładnie wytłumaczyPineapple!, Anuska0907 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Dziewczyny, nie chcę kupować chicco baby hug. Wiem, ze to praktyczny i pomocny mebel, ale nie siada mi i szukam alternatywy. Leżaczek, kołyska, kosz Mojżesza? Co kupić aby moc używać jak baby hug tzn położyć dziecko żeby względnie mnie widziało jak będę np obiad robić albo cokolwiek innego, ewentualnie do drzemki? I żeby dało się po mieszkaniu transportować?
-
Nowa_Ola wrote:Ale cudownie, super historia 😍 Zuzia bedzie pewnie oczkiem w głowie chłopców Gratuluję tej córeczki z całego serca! ♥️
Co do pielęgnacji, to położna nam mówiła w poniedziałek, że przy zmianie pieluszki trzeba rozchylić wargi sromowe dziewczynki żeby tam nic nie zostało, przecierać od góry do dołu, w kierunku odbytu i tylko raz jedna strona, to wiadomo. Mówiła też, że w pochwie dziewczynki moze znaleźć się maź płodowa i żeby jej tam nie czyścić, bo ona się wchłonie na spokojnie, tylko potrzebuje więcej czasu. Wspomniała, że może pojawić się też śluz i żeby się tym nie przejmować. A i podpowiadała, żeby wargi sromowe dziewczynki obejrzeć sobie zaraz po urodzeniu, bo często mogą troszkę spuchnąć, zrobić się bardziej malinowe i mamy panikują, że są odparzone, a wcale nie są. To tyle co zapamiętałam, bardziej skupiłam się na chłopcu, ale moze Tobie to coś pomoże ☺️ I położna na pewno Ci dokładnie wytłumaczy
Dziękuję bardzo 🥰
Tym bardziej, że nie planowaliśmy kolejnej ciąży, ale nigdy się nie zarzekałam i nie zabezpieczałam. Jeszcze jakieś cztery lata temu rozmawialiśmy o kolejnym dziecku, ale się nie zdecydowaliśmy. A tu taka niespodzianka na 40 urodziny. Śmieje się do męża,że jeszcze 6 miesięcy w roku nam zostało wolne ,bo Zuzia będzie pewnie z końcówki maja, najmłodszy z czerwca, ja z lipca, średni sierpień, mąż listopad , najstarszy grudzień. W czerwcu zeszłego roku kupiliśmy drugiego pieska, bo nasz staruszek ma już 11 lat, a mi się chyba instynkt odpalił i tak na stanie będzie 🤵♂️🙍♂️🙎🤱 dzieci i dwa 🐕🐕Kfiatuszek666, Madzia35, Nowa_Ola, Katt, Emimo lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, nie chcę kupować chicco baby hug. Wiem, ze to praktyczny i pomocny mebel, ale nie siada mi i szukam alternatywy. Leżaczek, kołyska, kosz Mojżesza? Co kupić aby moc używać jak baby hug tzn położyć dziecko żeby względnie mnie widziało jak będę np obiad robić albo cokolwiek innego, ewentualnie do drzemki? I żeby dało się po mieszkaniu transportować?
Moją taką alternatywą będzie po prostu wózek, nie mieszkam w domu tylko mam mieszkanie i też nie chcę tak zagracać naszej przestrzeni zbędnymi rzeczami. Nie wiem czy Tobie to pasuje, czy będziesz chciała trzymać wózek w domu(mieszkaniu)? Ale gondola to mi się wydaje, to samo co np kosz Mojżesza 🤷♀️ moze się mylę bo nie miałam.
-
Anuska0907 wrote:Ja od poniedziałku wybieram się na krzywą, ale idę jutro bo w piątek wizyta. Teraz mierzyłam cukier i mam 98, ja się trochę obawiam, bo słodkie Teraz w ciąży, to u mnie musi być. Ale co ma być to będzie, idę Ola za Twoja radą i normalnie jem, tak jak codziennie, nawet pozwoliłam sobie dzisiaj na czekoladki i lody.
Ja mam to samo, przed ciążą słodkie mogło dla mnie nie istnieć. Teraz nie ma dnia, że nie zjem czegoś słodkiego, bardzo bardzo baaaardzo mi tego potrzeba 😅 idę na krzywą pierwszy raz we wtorek za tydzień, dziś się umówiłam. Trzymam za nas wszystkie kciuki!shikaka86 lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:Ja mam to samo, przed ciążą słodkie mogło dla mnie nie istnieć. Teraz nie ma dnia, że nie zjem czegoś słodkiego, bardzo bardzo baaaardzo mi tego potrzeba 😅 idę na krzywą pierwszy raz we wtorek za tydzień, dziś się umówiłam. Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Ja się czułam bardzo dobrze, nawet lepiej po tej glukozie. Słodkie to teraz codziennie coś musi być, na dzień kobiet zaznaczyłam, że żadnych kwiatów od moich chłopaków, tylko od każdego ma być biała czekolada, tyle mi do pełni szczęścia teraz potrzeba 😂
Pineapple! lubi tę wiadomość
-
Anuska0907 wrote:Ja się czułam bardzo dobrze, nawet lepiej po tej glukozie. Słodkie to teraz codziennie coś musi być, na dzień kobiet zaznaczyłam, że żadnych kwiatów od moich chłopaków, tylko od każdego ma być biała czekolada, tyle mi do pełni szczęścia teraz potrzeba 😂
Absolutnie Cię rozumiem 😂❤️Anuska0907, Pineapple! lubią tę wiadomość
-
Anuska cudna historia i gratulacje, że się udało z dziewczynką dla odmiany mąż chce jeszcze coreczke, ale śmieje się, że u nich w rodzinie same chłopaki i pewnie byłby drugi chłopak 😅 poza tym niech się pierwsze urodzi. Co do gondoli to właśnie kuzynka mowila zeby na balkon czy na ogródek brać dziecko w wózku zeby się przyzwyczajało, tak żeby potem np. W restauracji czy gościach nie bało się tego wózka, żeby było nauczone w nim przebywać, nie tylko na spacerze. A ogólnie to chyba kupimy łóżeczko na kolkach i jak coś to będziemy nim jeździć po mieszkaniu
Anuska0907 lubi tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Z jakiej marki masz kocyk bambusowy? Ja im więcej na nie patrzę tak nie mogę się zdecydować.
A znacie może jakieś strony z kocykami bambusowymi w przystępnych cenach? Jak tak sobie obserwuje to ceny nieraz są z kosmosu. Ponad 100 zł za kocyk. Wolałabym coś tańszego. -
Kaktusowa wrote:Anuska cudna historia i gratulacje, że się udało z dziewczynką dla odmiany mąż chce jeszcze coreczke, ale śmieje się, że u nich w rodzinie same chłopaki i pewnie byłby drugi chłopak 😅 poza tym niech się pierwsze urodzi. Co do gondoli to właśnie kuzynka mowila zeby na balkon czy na ogródek brać dziecko w wózku zeby się przyzwyczajało, tak żeby potem np. W restauracji czy gościach nie bało się tego wózka, żeby było nauczone w nim przebywać, nie tylko na spacerze. A ogólnie to chyba kupimy łóżeczko na kolkach i jak coś to będziemy nim jeździć po mieszkaniu
Wiadomo,że fajnie mieć parkę, ale płeć to tak naprawdę tylko dodatek, fajnie jak sie uda spełnić nasze marzenia . Staramy się zajść w ciążę,jedne krócej ,drugie latami, po drodze jeszcze wiele ,czasem trudnych spraw wychodzi.Na koniec masz swoje upragnione i zdrowe dziecko, to dla mnie i pewnie dla Was nie ma nic piękniejszego na świecie.Kaktusowa, Nowa_Ola lubią tę wiadomość