Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Coffeebreak wrote:A znacie dolne normy na krzywą? Bo u mnie cukier wyszedł dość niziutko a to chyba też niekoniecznie dobrze.
Dzieci rosną skokowo. 25+x a 26+x to nie taka straszna różnica
oceniał łożysko i przepływy? Ile wagi przybrało dziecko między wizytami? -
agnieszkallo wrote:Pytałam lekarza. Normy podane przez lab są ogólnymi wytycznymi ustalonymi przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Kobiety w ciąży mają inne normy: na czczo do 92, po 1h do 180 i po 2h do 153.
Ja po wizycie. Wszystkie wyniki w normie. Szyjka twarda i zamknięta. Podejrzała malucha. Serduszko w porządku. Kolejna wizyta i USG III trymestru 8 kwietnia.
Nie mam cukrzycy ciążowej, hurra )))
I cieszę się, że na wizycie wszystko w porządku🥰
Pozdrawiam Was słodko i radośnie mamusie, aż zjem sobie Knoppersa, bo patrzy tu na mnie z szafki od rana ))agnieszkallo, Nowa_Ola, Katt lubią tę wiadomość
-
Anuska94 wrote:We wtorek byłam u swojego to ważyło 790 dziś 850.Wszystko inne było w porządku.
To tez zależy od sprzetu, jak lekarz zaznaczy odległości zeby zmierzyć wielkość poszczególnych części ciała. Ja za to świrowałam, że Mały ma kość udowa tydzien młodsza, głowę 2 tygodnie starsza i do tego jest wielkim smokiem ważącym 950 g... napisałam do mojej gin, że nie daje mi to spokoju i odpisała, że wszystko jest ok. Możliwe, że trafiliśmy na skok wzrostowy. No a u Ciebie przecież urósł dzidziol więc nie powinnaś się martwić😊 najwyzej napisz do swojej gin. -
nick nieaktualnyAnuska94 wrote:We wtorek byłam u swojego to ważyło 790 dziś 850.Wszystko inne było w porządku.
Może dziecko nadrobi a może będzie drobniejsze niż 50 centyl. -
Pineapple! wrote:Nawet nie wiesz jak bardzo Ci dziękuję, że spytałaś ❤️❤️❤️ Jesteś kochana, tym bardziej, że przyniosłaś mi tu na wieczór takie wieści!! Czyli ciężarne mają inne normy, szkoda że w moim labie tego nie wiedzą, a jeszcze wmawiają mi, że lekarz się nie zna, twierdząc nawet, że cukrzycę to miałam i w 1 ciąży... Ech, tyle stresu mnie to kosztowało.. Bo naprawdę słodkie w ciąży to dla mnie sens każdego dnia.
Nie mam cukrzycy ciążowej, hurra )))
I cieszę się, że na wizycie wszystko w porządku🥰
Pozdrawiam Was słodko i radośnie mamusie, aż zjem sobie Knoppersa, bo patrzy tu na mnie z szafki od rana ))01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
Coffeebreak wrote:A znacie dolne normy na krzywą? Bo u mnie cukier wyszedł dość niziutko a to chyba też niekoniecznie dobrze.
Dzieci rosną skokowo. 25+x a 26+x to nie taka straszna różnica
oceniał łożysko i przepływy? Ile wagi przybrało dziecko między wizytami?
Właśnie widzę że ogłosili u mnie dzien otwarty porodówki, oprowadzanie, wkłady z limitowana liczba miejsc ale niestety mam właśnie wtedy w tych godzinach nawet wizytę u gin 😭 nie mogę przełożyć wizyty bo przez remont w przychodni przyjmuje 1 dzień w tyg 😭 a zobaczyłam ogłoszenie 4 min po dodaniu wiec miałabym miejsce gwarantowane eh.... Pozostaje liczyć na jeszcze jedną edycję w kwietniu eh ....
Wyszło Ci poniżej 70? Dolną normą jest 70 i to tylko w wyniku na czczo. Jesli wychodzi poniżej 70, to oznacza to hipoglikemię i wówczas z tego co wiem stosuje się tak samo dietę, aby nie dopuszczać do spadków cukru + trzeba mierzyć cukier👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
nick nieaktualny72/140/74
Niby nie poniżej no ale te wyniki takie dziwne.
Na czczo nigdy nie miałam tak niskiego wyniku. Zawsze raczej ~85. Raz nawet 99 ale wtedy przerwa nocna była ciut za krótka.
Sama glukozę badałam raz na jakiś czas.
Krzywa wiadomo że nie robi się co chwilę to nie mam do czego porównać.
Wynik po godzinie powinien bycok ale taki duży spadek po dwóch mnie zastanawia.
Lekarza mam na dniach no ale skoro wyszedł temat.... 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2024, 22:22
-
U mnie 82/95/78 i stresowałam się trochę, ze za nisko, szczególnie po tej glukozie, a lekarz mówi, że idealne wyniki 🙈 A w pierwszym trymestrze ile wynosiła glukoza na czczo? Może po prostu miałaś taki dzień, że ten cukier spadł, ale ładnie się zachowywał po glukozie, nadal jest w normach, więc chyba powtórzyłabym sobie tylko dla własnego spokoju na czczo glukozę przy okazji badań krwi i tyle👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa Ola ja zamówiłam e-priam i wyszedł mnie z fotelikiem dodatkami i jeszcze innymi rzeczami 8300 zł tak, więc zwykły Priam będzie kosztował mniej niż 8k napisz do vexi i tam zrobią Ci super cenę.
Ja poprzedni wózek też kupowałam z zamiarem na dwoje dzieci. A wyszło tak, że spodobał mi się Cybex i tamten wózek stoi. Jak nowy z fotelikiem 🤷♀️
Sprzedam tanio jakby ktoś chciał bugaboo fox 2 😀Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Nowa Ola ja zamówiłam e-priam i wyszedł mnie z fotelikiem dodatkami i jeszcze innymi rzeczami 8300 zł tak, więc zwykły Priam będzie kosztował mniej niż 8k napisz do vexi i tam zrobią Ci super cenę.
Ja poprzedni wózek też kupowałam z zamiarem na dwoje dzieci. A wyszło tak, że spodobał mi się Cybex i tamten wózek stoi. Jak nowy z fotelikiem 🤷♀️
Sprzedam tanio jakby ktoś chciał bugaboo fox 2 😀
Strasznie niska ta cena biorąc pod uwagę, że epriam kosztuje około dyszki za podstawkę, a fotelik z tego co się orientowałam z bazą to koszt 2,5k. Przeglądałam ich stronę, ale ubogo u nich w dostępne kolory, np. zwykłego czarnego to w ogóle nie ma. Popatrzę jeszcze👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:U mnie 82/95/78 i stresowałam się trochę, ze za nisko, szczególnie po tej glukozie, a lekarz mówi, że idealne wyniki 🙈 A w pierwszym trymestrze ile wynosiła glukoza na czczo? Może po prostu miałaś taki dzień, że ten cukier spadł, ale ładnie się zachowywał po glukozie, nadal jest w normach, więc chyba powtórzyłabym sobie tylko dla własnego spokoju na czczo glukozę przy okazji badań krwi i tyle
Dlatego szukałam też tej tabletki, czy da jakieś dolne normy też.... Ale właśnie ta hipoglikemia to jest głównie jak też na czczo ten cukier jest malutki, nie?
A na czczo glukozę zawsze mam około 86-88 właśnie.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ja właśnie siedzę na krzywej, wypiłam glukozę, dostałam cytrynową i nie była taka zła. Ale teraz mi słabo nie wiem czy to przez pobieranie krwi czy glukozę. Najchętniej bym się położyła ale nie mam jak w poczekalni. A wiecie czy mogę pić teraz wodę? Bo nic mi babeczka nie powiedziała, a co chwilę ktoś tam wchodzi więc nie mam jak zapytać
-
Nowa_Ola wrote:Strasznie niska ta cena biorąc pod uwagę, że epriam kosztuje około dyszki za podstawkę, a fotelik z tego co się orientowałam z bazą to koszt 2,5k. Przeglądałam ich stronę, ale ubogo u nich w dostępne kolory, np. zwykłego czarnego to w ogóle nie ma. Popatrzę jeszcze
-
Kokosankaa wrote:Ja właśnie siedzę na krzywej, wypiłam glukozę, dostałam cytrynową i nie była taka zła. Ale teraz mi słabo nie wiem czy to przez pobieranie krwi czy glukozę. Najchętniej bym się położyła ale nie mam jak w poczekalni. A wiecie czy mogę pić teraz wodę? Bo nic mi babeczka nie powiedziała, a co chwilę ktoś tam wchodzi więc nie mam jak zapytać
Ja też siedzę na glukozie, też wypiłam bez problemu, nawet zwykłą bo taka nie dali😅😅 nie taki diabeł straszny jak go malują. Mi się też chce pić ale mi powiedzieli ze nic nie mogę, tylko do łazienki w razie potrzeby. Gdyby chociaż fotele były tu wygodniejsze🙈🙈🙈🙈🙈Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Ja właśnie siedzę na krzywej, wypiłam glukozę, dostałam cytrynową i nie była taka zła. Ale teraz mi słabo nie wiem czy to przez pobieranie krwi czy glukozę. Najchętniej bym się położyła ale nie mam jak w poczekalni. A wiecie czy mogę pić teraz wodę? Bo nic mi babeczka nie powiedziała, a co chwilę ktoś tam wchodzi więc nie mam jak zapytać
Mi powiedziała położna, że jeżeli mi będzie bardzo slabo i niedobrze to mogę dosłownie łyka wody, tylko na przepłukanie ust.Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
Też siedzę na krzywej. Cytrynowa naprawdę w smaku ok. Trochę mi niedobrze, ale tragedii nie ma. Młody za to zaczyna szaleć 🫣
Wystałam się w kolejce, bo oczywiście wszyscy udają że nie widzą brzucha, a ja jestem taka że nie lubię się wpychać bez kolejki i stałam.Kokosankaa lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Domi_95 wrote:Też siedzę na krzywej. Cytrynowa naprawdę w smaku ok. Trochę mi niedobrze, ale tragedii nie ma. Młody za to zaczyna szaleć 🫣
Wystałam się w kolejce, bo oczywiście wszyscy udają że nie widzą brzucha, a ja jestem taka że nie lubię się wpychać bez kolejki i stałam.
W placówkach medycznych ustawa zapewnia pierwszeństwo kobietom w ciąży. Wiec podchodzisz, mówisz dzień dobry ja w ciąży i siema -
Domi_95 wrote:Też siedzę na krzywej. Cytrynowa naprawdę w smaku ok. Trochę mi niedobrze, ale tragedii nie ma. Młody za to zaczyna szaleć 🫣
Wystałam się w kolejce, bo oczywiście wszyscy udają że nie widzą brzucha, a ja jestem taka że nie lubię się wpychać bez kolejki i stałam.
To dzisiaj widzę dzień badania krzywej 😁 u mnie już nie jest źle, jedynie co to niewygodnie mi na tym krześle. Właśnie miałam drugie pobranie, jeszcze godzinka i koniec 😊 -