Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dostałyście na pierwszej wizycie kartę ciąży?07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Eniana wrote:Dziewczyny dostałyście na pierwszej wizycie kartę ciąży?
Ja dostałam, ale byłam na pierwszej wizycie w 7 tc i już był zarodek i bicie serca. Z tego co wiem, jeśli lekarz nie widzi tego lub jest bardzo wczesna ciaza to nie dawaja wtedy karty jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 13:07
-
Eniana wrote:Dziewczyny dostałyście na pierwszej wizycie kartę ciąży?
Ja dostałam dopiero na drugiej wizycie jak był widoczny zarodek i serduszko. Na pierwszej był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Kfiatuszek666 wrote:Kochana, ja jestem zodiakalnym bliźniakiem i uważam, ze to najlepszy znak natomiast moja mama mówi, ze współczuje mi szczerze dziecka bliźniaka ))
Hahah o widzisz, czytałam jeszcze, że Bliźnięta są bardzo pewne siebie 😅Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Cafe Latte wrote:Hahah o widzisz, czytałam jeszcze, że Bliźnięta są bardzo pewne siebie 😅
A to akurat dobrze dla dziecka w dzisiejszym świecie ja jakoś nie czytałam o bliźniakach, ale według horoskopu ja i moj mąż nie powinnismy już być razem bo się nie nadajemy dla siebie, a uważam, ze jesteśmy naprawdę bardzo dobrym małżeństwem i para, także patrze na to z przymróżeniem oka -
Patka28 wrote:Ja też mam teraz tak że czuję co chwilę głód a dopiero co jadłam, mało bo zaraz mam dość ale często bo burczy w brzuchu 🙈
Mam tak samo, burczy mi w brzuchu i apetyt mam, więc dość dużo jem. Ale np mięso mi już tak milutko nie podchodzi jak przed ciążą, dlatego jem małe porcje obiadów, za chwilę jestem głodna i znowu jem i znowu, i znowu, najgorzej przed snem bo o 23 zaczyna mi tak burczeć w brzuchu że hej, ale trzymam się i już nie wstaję.
Ja sikam tyle co przed ciążą, ale chyba też mniej piję. Ciśnienie nadal takie, że nic tylko leżeć cały dzień, nawet na spacer nosa z domu nie wychylam.
Wizytę mam 10.11 i wtedy dowiem się, który to tydzień. Wg OM 7+5. Mam nadzieję, że też dostanę kartę ciąży.Katarzyna439, Patka28 lubią tę wiadomość
-
Ja dostałam kartę ciąży na drugiej wizycie gdzie już był zarodek i serduszko 😊
Ja planuje w II trymestrze zaszczepić się na grype, bo w pierwszej ciąży na końcówce pochorowalam się i myślałam ze umrę 🙈
Dziewczyny z mdlosciami i wymiotami, a wiecie ze jest teraz lek zarejestrowany na takie ciążowe dolegliwości ? Podobno działa. Mi wczoraj ginekolog zapisał receptę na niego, bo mówię ze jeszcze nie ma u mnie tragedii, ale wiem jak przechodziłam z córka i jeśli jest coś co może pomoc to wole mieć w domu, bo przy niej sobie nie mogę pozwolić żeby leżeć i umierać w samotności 🙈😅Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
U mnie na pierwszej wizycie też migało ♥️ i nie dostałam.. teraz mam dopiero 15 wizytę. To już będzie wg om 8t2d także chyba już dostanę... Oby tylko było wszystko git 🤞😍2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Tamiikoo wrote:Ja szczepiłam się już 3 razy na covid i osobiście uważam że wystarczy mi. Jeśli chodzi o grypę, to coraz więcej ostatnio słyszę że powinno się, jakie to jest dobre i faktycznie pomaga. Szczerze, rozważam. Nigdy nie szczepiłam się na grypę bo sądziłam, że to bez sensu ale może tym razem zrobię wyjątek 🤔
Dzisiaj mam jakiś lepszy dzień i wzięłam się za mycie okien 😂 Po jednym na godzinę ale zawsze 😂😂Tamiikoo lubi tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Ja na covid się szczepiłam i raz przeszłam, ale jakby to było zwykłe przeziębienie. Gdyby nie to, że u córki w przedszkolu wtedy panował i dla wykluczenia zrobiliśmy test to bym pewnie nawet nie wiedziała, że to covid.
Za to na grypę się nie szczepiłam, ale też raz przeszłam i to była masakra. Przez 3 dni gorączka 40st. i mało pamiętam co się ze mną działo. Jeden jedyny raz kiedy moi rodzice musieli przyjechać nam pomóc przy dziecku bo nie byliśmy w stanie funkcjonować. 10 miesięczna córka też wtedy po mnie złapała i wylądowałam z nią ostatecznie w szpitalu z zapaleniem płuc, bo na żadne leki nie reagowała... 14 dni leczenia dożylnego i dopiero doszła do siebie. To był dramat. Także w tym roku muszę nas wszystkich zapisać na szczepienie, bo już miałam to zrobić dawno, a ostatnio ciągle coś i tak nam się przedłużyło.
Mój lekarz kartę ciąży mi założył na 1 wizycie, a w LuxMed (chodze zeby moc robic badania ciazowe z pakietu pracowniczego) u mnie zakładają dopiero na 2 wizycie mimo, że było już serduszko. Jak to lekarz powiedział "takie mają odgórne zasady".Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też jeszcze nie ma karty ciąży, mówił że na następnej wizycie mi da bo wtedy już będzie pewniej no i Doppler na wizycie nie wychwycił bicia serca ale było widać jak pulsuje więc to może dlatego 🙂
Wchodzisz w ustawienia i klikasz na te dwa ludziki a nie jeden i tam na dole jest 😅 -
dziewczyny, czy któraś ma już widoczny brzuszek? wiem, że to mega wcześnie (ja jestem 7+4), ale ja już jestem zaokrąglona i to sporo. Może to też wzdęcia, a może wszystko na raz - nie wiem. Moja mama ze mną w ciąży miała bardzo szybko widoczny brzuch, może to geny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 15:44
-
Riptide wrote:dziewczyny, czy któraś ma już widoczny brzuszek? wiem, że to mega wcześnie (ja jestem 7+4), ale ja już jestem zaokrąglona i to sporo. Może to też wzdęcia, a może wszystko na raz - nie wiem. Moja mama ze mną w ciąży miała bardzo szybko widoczny brzuch, może to geny.
Ja mam trochę zaokrąglony dół brzucha, brzuszkiem ciazowym bym tego nie nazwała, ale nie mam tez wzdec wiec to raczej nie od brzucha tylko od ciążyRiptide lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:Czy ktoś może mi przypomnieć gdzie edytowało się swoją sygnaturę ? Bo wyleciało mi z głowy, nie mogę znaleźć, a chce dodać suwaczek🙈
meggie94 lubi tę wiadomość