Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka9106 wrote:Ja dzisiaj weszłam w 7 tydzień według aplikacji, pierwsza wizyta będzie w poniedziałek. Czuję się dobrze, aż chyba za dobrze, nie mam jakiś mdłości czasem mnie złapie taki niesmak ale trwa chwilami. No i rano i na wieczór mam skurcze jak na okres ale nie trwają długo. Piersi wrażliwe ale wszystko do zniesienia. Martwię się czy wszystko będzie dobrze, o ciąży wie tylko narzeczony. Jeśli poniedziałkowa wizyta będzie pomyślna to w urodziny mamy powiem moim rodzicom, to ich pierwszy wnuk/wnuczka więc napewno się ucieszą. Oby tylko wszystko było dobrze 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Jak to u was jest dziewczyny czy wasi lekarze, jeśli chodzicie prywatnie mają inna stawkę za wizytę ciążowa? Byłam ostatnio we wrześniu skonsultować sobie swoje wyniki hormonalne bo rozpoczynałam diagnostykę niepłodności to zapłaciłam 200 zł, także ciekawa jestem ile będzie teraz. Będą wydatki
Nie, mój lekarz bierze tyle samo za każdy rodzaj wizyty 😊 -
Klaudek wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy, któraś z Was tak miała? Jestem w 9 tygodniu, wcześniej śluz był zwykły w małej ilości natomiast od 2 dni bardzo rozciągliwy żółty takie paski normalnie jak przy dniach płodnych i dużo tego jest... Nic mnie nie boli, nie piecze żadnych złych objawów... Jutro zadzwonię dopytać ginekologa, ale może w międzyczasie, któraś z Was się wypowie byłabym wdzięczna 🩷
Według mnie normalne, czasami tez tak mam 😊Klaudek lubi tę wiadomość
-
Też mi się tak wydaje, ale wiesz jak to wszystko stresuje 🙉Ale dziękuję Ci bardzo 😊
Katarzyna439 wrote:Wiesz co takiego śluzu nie miałam, ale czytałam o śluzie w ciąży i może tak być ze zwiększa się produkcja śluzu w ciąży i może mieć on kolor nawet żółtawy. Wydaje mi się, ze jeśli nie masz innych objawów tzn swadu czy jakiś innych niepokojących objawów infekcji to raczej to nic groźnego. Najlepiej Zadzwon jutro zapytaj i będziesz wiedzieć na czym stoiszKatarzyna439, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Pineapple! wrote:Jestem po wizycie. Maluszek ma już rączki i nóżki, skakał sobie, a serduszko pięknie bije. Mierzy dzisiaj 2,21cm, to tak jakby 8t5d, więc wychodzi dzień młodszy niż termin z om. Pokazałabym Wam focie, ale ja nie ogarniam jak ją tu załączyć😄 Uspokoiłam się bardzo, a radość z tego widoku jest czymś co trudno wręcz opisać. Moja teściowa nigdy nie miała usg w ciąży, mamy szczęście móc to tak przeżywać. Wynagrodziło mi to mój stan z jakim się borykam, bo u mnie bez zmian mdłości tragiczne.
Cieszę się, że mogę się tu z Wami dzielić przeżyciami w tym szczególnym czasie, bo chyba nikt dziś mnie lepiej nie rozumie jak Wy.
Kolejna wizyta 20.11😊 A prenatalne mam już umówione na 4.12.🍀
Super wieści 😍😍Pineapple! lubi tę wiadomość
-
Pineapple! wrote:Jestem po wizycie. Maluszek ma już rączki i nóżki, skakał sobie, a serduszko pięknie bije. Mierzy dzisiaj 2,21cm, to tak jakby 8t5d, więc wychodzi dzień młodszy niż termin z om. Pokazałabym Wam focie, ale ja nie ogarniam jak ją tu załączyć😄 Uspokoiłam się bardzo, a radość z tego widoku jest czymś co trudno wręcz opisać. Moja teściowa nigdy nie miała usg w ciąży, mamy szczęście móc to tak przeżywać. Wynagrodziło mi to mój stan z jakim się borykam, bo u mnie bez zmian mdłości tragiczne.
Cieszę się, że mogę się tu z Wami dzielić przeżyciami w tym szczególnym czasie, bo chyba nikt dziś mnie lepiej nie rozumie jak Wy.
Kolejna wizyta 20.11😊 A prenatalne mam już umówione na 4.12.🍀Paulciam, Pineapple! lubią tę wiadomość
🙋♀️ 31
🙋♂️ 34
Starania od 2017
4 x IUI - nieudane
04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.🍀
09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 7t - odstawiam leki, poronienie.
Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II ivf ☺️
03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️
04.10.2024 - transfer blastki 4.1.1. prog 19🍀🤞
14.10 10dpt 173
17.10 13dpt 725, prog 17
21.10 17dpt 3669 prog 26
28.10 24dpt 16197, prog 22, jest zarodek 6mm i 💓
02.11 krwawienie (pękł krwiak)->szpital-> jest zarodek z bijącym serduszkiem 8mm
06.11 7w5d zarodek 1,11cm 💓
-
nick nieaktualnyKlaudek wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy, któraś z Was tak miała? Jestem w 9 tygodniu, wcześniej śluz był zwykły w małej ilości natomiast od 2 dni bardzo rozciągliwy żółty takie paski normalnie jak przy dniach płodnych i dużo tego jest... Nic mnie nie boli, nie piecze żadnych złych objawów... Jutro zadzwonię dopytać ginekologa, ale może w międzyczasie, któraś z Was się wypowie byłabym wdzięczna 🩷
-
Klaudek wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy, któraś z Was tak miała? Jestem w 9 tygodniu, wcześniej śluz był zwykły w małej ilości natomiast od 2 dni bardzo rozciągliwy żółty takie paski normalnie jak przy dniach płodnych i dużo tego jest... Nic mnie nie boli, nie piecze żadnych złych objawów... Jutro zadzwonię dopytać ginekologa, ale może w międzyczasie, któraś z Was się wypowie byłabym wdzięczna 🩷
-
Moje Drogie, lecicie jak burza
Klaudek, ja również czasem mam więcej takiego śluzu, lekko żółtego, ciągnącego się, a jestem raczej z tych, co mają tam sucho myślę, że to normalny objaw.
Pineapple! Super, że wszystko w porządku z fasoleczką
Jeśli chodzi o wizyty, to ja płacę 300 zł za wizytę ciążową, a normalnie za wizytę 250, z usg 300 właśnie.
Wpisałam wszystkie mamusie, które podały terminy Oczywiście będę starała się na bieżąco wszystko aktualizować, więc wypisujcie wszystko
Domi_05 i Paulciam, jak nastroje przed jutrzejszymi wizytami? :*Pineapple! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Hmmm dla mnie dziwne, że każe Ci badać betę…. Na takim poziomie ona zdecydowanie zwalnia i lekarze zawsze ochrzaniaja za jej robienie na tym etapie i dokładanie sobie stresu
Katarzyna439, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Paulciam wrote:No powiem szczerze, że wolałabym nie badaćtego beta hcg. Według zakresu tego referencyjnego w 6 tygodniu jest wartość od 158 do 31796 ja mam te 40650 więc chyba ponad, to myślę że dobrze. Jutro wizyta więc wszystko będzie wiadomo... dzięki dziewczyny;*
Na pewno będzie dobrze wydaje mi się ze ważny jest przyrost, a już później jak duży to już lekarz musi określić, a u ciebie jest przyrost nie stresuj się i daj znać po wizyciePaulciam lubi tę wiadomość
-
Beta na takim etapie przyrasta bardzo różnie i nie powinno się już jej sprawdzać Paulciam, bądź spokojna i daj znać po wizycie 🤞
Paulciam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa_Ola wrote:Moje Drogie, lecicie jak burza
Klaudek, ja również czasem mam więcej takiego śluzu, lekko żółtego, ciągnącego się, a jestem raczej z tych, co mają tam sucho myślę, że to normalny objaw.
Jeśli chodzi o wizyty, to ja płacę 300 zł za wizytę ciążową, a normalnie za wizytę 250, z usg 300 właśnie.
Wpisałam wszystkie mamusie, które podały terminy Oczywiście będę starała się na bieżąco wszystko aktualizować, więc wypisujcie wszystko
Domi_05 i Paulciam, jak nastroje przed jutrzejszymi wizytami? :*Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
Paulciam wrote:Noc nieprzespana.... denerwuje się tym bardzo ale o 11.30 mam wizytę wiec tylko dotrwać do tego czasu😁 mąż ze mną jedzie na wizytę zawsze raźniej. Wiadomo do gabinetu nie wejdzie ale samo to że jedziemy razem i będzie czekał na mnie😁
-
Nowa_Ola wrote:Moje Drogie, lecicie jak burza
Domi_05 i Paulciam, jak nastroje przed jutrzejszymi wizytami? :*
Wizyta dopiero o 18 i już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, ale stresik jest 😔👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Pineapple! wrote:Jestem po wizycie. Maluszek ma już rączki i nóżki, skakał sobie, a serduszko pięknie bije. Mierzy dzisiaj 2,21cm, to tak jakby 8t6d, więc wychodzi dzień młodszy niż termin z om.
Gratulacje! To wspaniałe wieści 😍 Teraz możesz być znacznie spokojniejsza 😊
Ja za wizyty daje 200 zł i to już ma w cenie usg. Ostatnio mialam jeszcze zaległą cytologię robioną to wyszło 270.
Anuska94 wrote:Jestem po wizycie u ginekologa.Nie wydrukowało się mu zdjęcie USG.
Wkurzyła bym się i kazała mu iść do innej drukarki albo po nowy papier 🙈
Jeśli chodzi o wystający brzuch, to bardziej mi wystawał 1,5 tygodnia temu. Teraz znowu jest płaski ale czuć że inaczej zbudowany. Taki twardszy od pępka w dół i czuć takie dwie wystające linie/wzgórki jakby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 08:35
Pineapple! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIssGreen wrote:Dlaczego nie wejdzie do gabinetu? My wchodzimy razem.
Ja dopiero pozwalam mężowi jak jest przez brzuch już usg. Tak robiłam w poprzedniej ciazy i jakby nie chce go zrażać, chociaż wiadomo jak będzie chciał to może. Ale wystarczy mi to to że wiem że jest blisko. Jak oczywiście będzie wiadomo że coś jest nie tak to poproszę go do środka bo boję się że nie zapamiętam wszystkiego co będzie do mówić 😅 i tak dziewczyny mnie podniosłyście na duchu ale jakby zamartwianie się w momencie kiedy były 3 poronienia i po tym 4 ciaza szczęśliwie donoszona i teraz to ... to wiecie myślenia nie da się wyjąć z głowy. Ale fajnie ze trafiłam na tą grupę to miłe takie wspieranie siebie;*meggie94, Katarzyna439, Nowa_Ola lubią tę wiadomość