X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam kolejne daty i ułożyłam porody wg dat <3 Postaram się wszystko na bieżąco aktualizować. Jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć to śmiało proszę pisać :)

meggie94, Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2023, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja 😁 wizyta dziś a termin 4.06.2024

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu 17.06
    Wizyta 08.11

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 27 czerwca ;) kurde ja się troszkę stresuje bo jutro mam wizytę. Ostatnio jak byłam to był 4 tydzień i za wiele nie było widać... a jutro się okaże czy idzie to w dobra stronę czy nie...

Patka28 lubi tę wiadomość

• Pineapple! Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z Wami zostaję, choć ostatnie trzy dni czuję się koszmarnie źle. Mdłości są tak silne, że jestem o krok od tego, by wymiotować. Obiecuję być bardziej aktywna jak tylko poczuję się lepiej.

Termin mam na 11.06, a wizytę dzisiaj🍀

preg.png
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to sytuacja wygląda tak:
    Nadal trzymamy się terminu 01.06
    Najbliższa wizyta 27.11, na USG idę ostatecznie 21.11
    Ostatnio moim ulubionym zajęciem jest spanie. Ale żeby nie bylo że to takie leniwe - uprawiam sport - biegam do łazienki na czas albo bije rekordy w ilości odwiedzin łazienki. No sikam strasznie często. I dodatkowo zauważyłam że już tak trochę brzuch zaczęło mi wypychać. Jestem taka mocno wzdęta, ale tylko poniżej pępka. I pewnie samo w sobie nie było by to złe ale pojawia się problem. Bo u mnie wie tylko mąż, mama i jedna, najbliższa koleżanka z pracy, która się bardzo martwiła że jestem jakoś poważniej chora, a to po prostu były mdłości. Planuje zacząć mówić pod koniec miesiąca, akurat mamy kameralną imprezę rodzinną więc będzie okazja.

Patka28, Katarzyna439 lubią tę wiadomość

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple! wrote:
    Też z Wami zostaję, choć ostatnie trzy dni czuję się koszmarnie źle. Mdłości są tak silne, że jestem o krok od tego, by wymiotować. Obiecuję być bardziej aktywna jak tylko poczuję się lepiej.

Termin mam na 11.06, a wizytę dzisiaj🍀

U mnie jest to samo :( ten 9 tydzień jest dla mnie do tej pory najgorszy :(

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:
    Termin na 27 czerwca ;) kurde ja się troszkę stresuje bo jutro mam wizytę. Ostatnio jak byłam to był 4 tydzień i za wiele nie było widać... a jutro się okaże czy idzie to w dobra stronę czy nie...

No w 4 tygodniu to na pewno ciężko żeby coś zobaczyć, dlatego zwykle się mówi żeby w ogóle później się umawiać na wizytę, bo tak to tylko stres :) w 6 już pewnie coś będzie widać także nie stresuj się :) trzymam kciuki

preg.png

• Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Termin porodu 15.06.24
    Następna wizyta 20.11.

To prawie identycznie mamy 🤗
    Mój termin 15.06
    Następna wizyta 21.11 🤭

Ja ostatnio wypadłam z obiegu pisania, ale głównie spałam w tym czasie 😂
    Objawy mam mniej więcej cały czas takie same, a jak któregoś dnia przez chwilę nie czuje, czy nawet większość dnia, to jakoś nie przejmuje się. Najważniejsze że nie krwawie, a to akurat panicznie sprawdzam co wizytę w toalecie 🤦‍♀️
    Mój robaczek ma podobno 4 dni mniej niż wynika z dat, ale stwierdziła że czymś takim się nie przejmujemy i termin też zostawiła nie zmieniony.
    Jeśli chodzi o wagę, to wiem że w ciąży się tyje. W mojej rodzinie są tendencje do dużego przybierania, więc trochę jestem z tym pogodzona. Chociaż będę robiła wszystko co w mojej mocy żeby nie dokładać za dużo, bo nie wiem czy stawy to wytrzymają 🙈

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 8.06

Dzisiaj kupiłam syrop Lactulosum i będę testować działanie na zaparcia 🫣 poza tym ciągła senność, ból piersi i ciągnięcie w dole brzucha, w porównaniu do wcześniejszych mdłości objawy do przeżycia 😀

👧❤️ 19.06.24
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki dziewczyny wiem ze drażliwy temat dla niektórych, ale chce wiedzieć co myślicie. Szczepicie się na grypę i COVID teraz ? Bo jest to zalecane, ja osobiście chyba się zaszczepie, tylko jak się lepiej może poczuje, bo ostatnio jak byłam chora a było to już w ciąży to byłam chora przez 3 tygodnie… No bo na kaszel nic nie można i generalnie zero leków wiec trochę mnie to wtedy przeczołgało…

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Termin na 8.06

Dzisiaj kupiłam syrop Lactulosum i będę testować działanie na zaparcia 🫣 poza tym ciągła senność, ból piersi i ciągnięcie w dole brzucha, w porównaniu do wcześniejszych mdłości objawy do przeżycia 😀
    Dziewczyny z tym syropem to uważajcie. Generalnie ja tego używałam kiedyś bo miałam problem już kiedyś z hemoroidami przez to ze cierpię na zespół jelita drażliwego. No i później jeśli chcecie to odstawiać to trzeba minimum przez miesiąc odstawiać minimalizując dawkę. Jest to ważnej, bo organizm się przyzwyczaja do tego i później mogą być z tego wychodzenia jeszcze gorsze problemy. Ogólnie to jest dobre i dużo daje, ale trzeba uważać przy odstawianiu, odradzam z dnia na dzień zaprzestania używania tego.

Ja na zaparcia polecam tez błonnik jest taki optifibre z nestle i on nie uzależnia i daje naprawdę radę i jest zaznaczone, ze można w ciąży używać jak najbardziej. Tylko ze w Polsce nie jest teraz dostępny w aptekach ja zamawiam na necie i jest ok.

Aha i przy używaniu tego syropu trzeba pic więcej wody niż normalnie, pamiętajcie o tym, bo ten syrop trochę wyciąga wodę z jelit i później może być różnie jak się tej wody nie pije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 10:34

Kaatii lubi tę wiadomość

preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    A tak z innej beczki dziewczyny wiem ze drażliwy temat dla niektórych, ale chce wiedzieć co myślicie. Szczepicie się na grypę i COVID teraz ? Bo jest to zalecane, ja osobiście chyba się zaszczepie, tylko jak się lepiej może poczuje, bo ostatnio jak byłam chora a było to już w ciąży to byłam chora przez 3 tygodnie… No bo na kaszel nic nie można i generalnie zero leków wiec trochę mnie to wtedy przeczołgało…
    Ja nie szczepiłam się wcześniej i teraz też nie zamierzam. Mam nadzieję że nie będą zmuszać do tego tak jak było to wcześniej w niektórych przypadkach.. 😬

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Termin na 8.06

A mdłości ci już przeszły całkiem ? Tez bym tak chciała :D resztę przeżyje, ale to jest dla mnie nie do zniesienia już

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Ja nie szczepiłam się wcześniej i teraz też nie zamierzam. Mam nadzieję że nie będą zmuszać do tego tak jak było to wcześniej w niektórych przypadkach.. 😬

Nie zmuszać nie będą na pewno :) tym bardziej ze na grypę to trzeba sobie kupić ta szczepionkę :D

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie :) termin na 9.06

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam sie na covid w pierwszsj ciazy i to dwa razy, tylko bylo zalecenie zeby lepiej to robic dopieeo w drugim trymestrze

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam zmienic lekarza, do niego poszlam bo nie bylo do nikogo innego miejsc a on mial same dobre opinie.. chodze do luxmedu a tu jest problem z lekarzami z prawdziwego zdarzenia choc jak czytam to nie tylko w moim miescie😔

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co data porodu na 28.06 a nastepna wizyta 6.12😃

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja właśnie po wizycie :) termin na 9.06

I jak, wszystko ok ? :)

preg.png

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ