X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisałam kolejne daty i ułożyłam porody wg dat <3 Postaram się wszystko na bieżąco aktualizować. Jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć to śmiało proszę pisać :)

meggie94, Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2023, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja 😁 wizyta dziś a termin 4.06.2024

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu 17.06
    Wizyta 08.11

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 27 czerwca ;) kurde ja się troszkę stresuje bo jutro mam wizytę. Ostatnio jak byłam to był 4 tydzień i za wiele nie było widać... a jutro się okaże czy idzie to w dobra stronę czy nie...

Patka28 lubi tę wiadomość

• Pineapple! Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z Wami zostaję, choć ostatnie trzy dni czuję się koszmarnie źle. Mdłości są tak silne, że jestem o krok od tego, by wymiotować. Obiecuję być bardziej aktywna jak tylko poczuję się lepiej.

Termin mam na 11.06, a wizytę dzisiaj🍀

preg.png
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to sytuacja wygląda tak:
    Nadal trzymamy się terminu 01.06
    Najbliższa wizyta 27.11, na USG idę ostatecznie 21.11
    Ostatnio moim ulubionym zajęciem jest spanie. Ale żeby nie bylo że to takie leniwe - uprawiam sport - biegam do łazienki na czas albo bije rekordy w ilości odwiedzin łazienki. No sikam strasznie często. I dodatkowo zauważyłam że już tak trochę brzuch zaczęło mi wypychać. Jestem taka mocno wzdęta, ale tylko poniżej pępka. I pewnie samo w sobie nie było by to złe ale pojawia się problem. Bo u mnie wie tylko mąż, mama i jedna, najbliższa koleżanka z pracy, która się bardzo martwiła że jestem jakoś poważniej chora, a to po prostu były mdłości. Planuje zacząć mówić pod koniec miesiąca, akurat mamy kameralną imprezę rodzinną więc będzie okazja.

Patka28, Katarzyna439 lubią tę wiadomość

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple! wrote:
    Też z Wami zostaję, choć ostatnie trzy dni czuję się koszmarnie źle. Mdłości są tak silne, że jestem o krok od tego, by wymiotować. Obiecuję być bardziej aktywna jak tylko poczuję się lepiej.

Termin mam na 11.06, a wizytę dzisiaj🍀

U mnie jest to samo :( ten 9 tydzień jest dla mnie do tej pory najgorszy :(

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciam wrote:
    Termin na 27 czerwca ;) kurde ja się troszkę stresuje bo jutro mam wizytę. Ostatnio jak byłam to był 4 tydzień i za wiele nie było widać... a jutro się okaże czy idzie to w dobra stronę czy nie...

No w 4 tygodniu to na pewno ciężko żeby coś zobaczyć, dlatego zwykle się mówi żeby w ogóle później się umawiać na wizytę, bo tak to tylko stres :) w 6 już pewnie coś będzie widać także nie stresuj się :) trzymam kciuki

preg.png

• Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Termin porodu 15.06.24
    Następna wizyta 20.11.

To prawie identycznie mamy 🤗
    Mój termin 15.06
    Następna wizyta 21.11 🤭

Ja ostatnio wypadłam z obiegu pisania, ale głównie spałam w tym czasie 😂
    Objawy mam mniej więcej cały czas takie same, a jak któregoś dnia przez chwilę nie czuje, czy nawet większość dnia, to jakoś nie przejmuje się. Najważniejsze że nie krwawie, a to akurat panicznie sprawdzam co wizytę w toalecie 🤦‍♀️
    Mój robaczek ma podobno 4 dni mniej niż wynika z dat, ale stwierdziła że czymś takim się nie przejmujemy i termin też zostawiła nie zmieniony.
    Jeśli chodzi o wagę, to wiem że w ciąży się tyje. W mojej rodzinie są tendencje do dużego przybierania, więc trochę jestem z tym pogodzona. Chociaż będę robiła wszystko co w mojej mocy żeby nie dokładać za dużo, bo nie wiem czy stawy to wytrzymają 🙈

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 8.06

Dzisiaj kupiłam syrop Lactulosum i będę testować działanie na zaparcia 🫣 poza tym ciągła senność, ból piersi i ciągnięcie w dole brzucha, w porównaniu do wcześniejszych mdłości objawy do przeżycia 😀

👧❤️ 19.06.24
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki dziewczyny wiem ze drażliwy temat dla niektórych, ale chce wiedzieć co myślicie. Szczepicie się na grypę i COVID teraz ? Bo jest to zalecane, ja osobiście chyba się zaszczepie, tylko jak się lepiej może poczuje, bo ostatnio jak byłam chora a było to już w ciąży to byłam chora przez 3 tygodnie… No bo na kaszel nic nie można i generalnie zero leków wiec trochę mnie to wtedy przeczołgało…

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Termin na 8.06

Dzisiaj kupiłam syrop Lactulosum i będę testować działanie na zaparcia 🫣 poza tym ciągła senność, ból piersi i ciągnięcie w dole brzucha, w porównaniu do wcześniejszych mdłości objawy do przeżycia 😀
    Dziewczyny z tym syropem to uważajcie. Generalnie ja tego używałam kiedyś bo miałam problem już kiedyś z hemoroidami przez to ze cierpię na zespół jelita drażliwego. No i później jeśli chcecie to odstawiać to trzeba minimum przez miesiąc odstawiać minimalizując dawkę. Jest to ważnej, bo organizm się przyzwyczaja do tego i później mogą być z tego wychodzenia jeszcze gorsze problemy. Ogólnie to jest dobre i dużo daje, ale trzeba uważać przy odstawianiu, odradzam z dnia na dzień zaprzestania używania tego.

Ja na zaparcia polecam tez błonnik jest taki optifibre z nestle i on nie uzależnia i daje naprawdę radę i jest zaznaczone, ze można w ciąży używać jak najbardziej. Tylko ze w Polsce nie jest teraz dostępny w aptekach ja zamawiam na necie i jest ok.

Aha i przy używaniu tego syropu trzeba pic więcej wody niż normalnie, pamiętajcie o tym, bo ten syrop trochę wyciąga wodę z jelit i później może być różnie jak się tej wody nie pije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 10:34

Kaatii lubi tę wiadomość

preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    A tak z innej beczki dziewczyny wiem ze drażliwy temat dla niektórych, ale chce wiedzieć co myślicie. Szczepicie się na grypę i COVID teraz ? Bo jest to zalecane, ja osobiście chyba się zaszczepie, tylko jak się lepiej może poczuje, bo ostatnio jak byłam chora a było to już w ciąży to byłam chora przez 3 tygodnie… No bo na kaszel nic nie można i generalnie zero leków wiec trochę mnie to wtedy przeczołgało…
    Ja nie szczepiłam się wcześniej i teraz też nie zamierzam. Mam nadzieję że nie będą zmuszać do tego tak jak było to wcześniej w niektórych przypadkach.. 😬

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Termin na 8.06

A mdłości ci już przeszły całkiem ? Tez bym tak chciała :D resztę przeżyje, ale to jest dla mnie nie do zniesienia już

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Ja nie szczepiłam się wcześniej i teraz też nie zamierzam. Mam nadzieję że nie będą zmuszać do tego tak jak było to wcześniej w niektórych przypadkach.. 😬

Nie zmuszać nie będą na pewno :) tym bardziej ze na grypę to trzeba sobie kupić ta szczepionkę :D

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie :) termin na 9.06

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam sie na covid w pierwszsj ciazy i to dwa razy, tylko bylo zalecenie zeby lepiej to robic dopieeo w drugim trymestrze

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam zmienic lekarza, do niego poszlam bo nie bylo do nikogo innego miejsc a on mial same dobre opinie.. chodze do luxmedu a tu jest problem z lekarzami z prawdziwego zdarzenia choc jak czytam to nie tylko w moim miescie😔

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co data porodu na 28.06 a nastepna wizyta 6.12😃

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja właśnie po wizycie :) termin na 9.06

I jak, wszystko ok ? :)

preg.png

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ