Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja jednak mam za słabą psychę też na to, wolę wydać tą kasę i mieć spokojną głowę do końca ciąży i już się umówiłam, pani do mnie przyjedzie pobrać krew w sobotę i jednak wzięłam to nifty pro bo była promka na black friday za 1905 zł na stronie niftytest jakby coś haha.
Nigdy bym się nie spodziewała że będę taki test kupować na black friday no ale cóż… wzięłam ten pro bo jednak tam jest ubezpieczenie, po za tym jak wyjdzie ryzyko wysokie to jeszcze oddają za prywatną wizytę z amniopunkcja i można się skonsultować z genetykiem więc no ta są jednak dodatkowe plusy jakieś. Zobaczymy pani mi powiedziała że szybko wyniki są zazwyczaj więc już w czwartek piątek przyszły powinnam miećWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 19:32
Nowa_Ola, Kfiatuszek666, Kaatii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Gratuluje udanych wizyt ❤️ Katarzyna rób tak jak Ci serducho podpowiada! Jak miałabyś być dzięki temu spokojniejsza rób nifty, jeśli nie czujesz takiej potrzeby nie rób. Moim zdaniem nie ma potrzeby, ale to ma być Twoje zdanie ❤️
Ja tak jak Patka w poniedziałek wizytuje 😁Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
Kasiu, no i super! Ja również zdecyduję się na NIFTY jeśli coś by było niepokojącego już w poniedziałek pobieranie krwi na PAPPA, matulu
Patka, myślę, że lekarz nie będzie miał problemu z tym, aby mąż mógł obejrzeć Bobo
Aaaaa jeszcze jedno!!!! W nifty jest też płeć, będziesz już wiedziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 20:13
Patka28, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi teraz dni tak szybko uciekają🙈 co prawda długo śpię ostatnio , czasami zdarza się że wstaje 11/12 godzina bo w nocy nie mogę zasnąć jak mam drzemkę w dzień 🤣 ogólnie mój organizm robi co chce i ciężko mi się mu postawić hahaha 😅 wiem głupio to brzmi, ale nigdy w życiu nie byłam tak zmęczona jak teraz xd nawet ogarnięcie prania to wyczyn, czasami patrzę się na nie pół dnia i nabieram mocy.. 🤣 ostatnio zaczęłam więcej jeść, gdzie zawsze byłam niejadkiem, ciekawe na jakim etapie wagowym to się zakończy 😬
Magdak-51 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowa_Ola wrote:Kasiu, no i super! Ja również zdecyduję się na NIFTY jeśli coś by było niepokojącego już w poniedziałek pobieranie krwi na PAPPA, matulu
Patka, myślę, że lekarz nie będzie miał problemu z tym, aby mąż mógł obejrzeć Bobo
Aaaaa jeszcze jedno!!!! W nifty jest też płeć, będziesz już wiedziała
Tak to w sumie spoko z ta płcią zobaczymy czy moje przypuszczenia się potwierdzą haha -
Patka28 wrote:Mi teraz dni tak szybko uciekają🙈 co prawda długo śpię ostatnio , czasami zdarza się że wstaje 11/12 godzina bo w nocy nie mogę zasnąć jak mam drzemkę w dzień 🤣 ogólnie mój organizm robi co chce i ciężko mi się mu postawić hahaha 😅 wiem głupio to brzmi, ale nigdy w życiu nie byłam tak zmęczona jak teraz xd nawet ogarnięcie prania to wyczyn, czasami patrzę się na nie pół dnia i nabieram mocy.. 🤣 ostatnio zaczęłam więcej jeść, gdzie zawsze byłam niejadkiem, ciekawe na jakim etapie wagowym to się zakończy 😬
Ja też śpię do 10, bo też ostatnio nie mogę zasnąć, a znowu w dzień tak chce mi się spać że min jedna drzemka musi wlecieć
Co do spania na plecach to ja tak nie mam, może masz za wysoko poduszkę pod głową i ci się źle oddycha ? Albo faktycznie coś ci tam uciska może tak być chyba -
Patka28 wrote:I mam jeszcze pytanie, ja jak leżę na plecach to ostatnio ciężko mi się oddycha, czy też tak macie ?
Ja też tak nie mam, a bardzo dużo leżę na plecach, bo to ostatnio moja ulubiona pozycja 😅😅 smarujecie się już dziewczyny jakimiś kremami na rozstępy? Ja ostatnio sobie zakupiłam taki olejek bo mam tak napięta skórę na piersiach i tylko oglądam codziennie czy już się tam czasem nic nie dzieje. 🫣🫣 -
Natka9106 wrote:Ja też tak nie mam, a bardzo dużo leżę na plecach, bo to ostatnio moja ulubiona pozycja 😅😅 smarujecie się już dziewczyny jakimiś kremami na rozstępy? Ja ostatnio sobie zakupiłam taki olejek bo mam tak napięta skórę na piersiach i tylko oglądam codziennie czy już się tam czasem nic nie dzieje. 🫣🫣
Ja mam krem z takiej firmy mustella i smaruje po kąpieli ale nie rano i wieczorem jak pisze na opakowaniu 🙈😂 jeszcze mnie nic nie swędzi więc może nie ma tragedii -
Ja to Wam powiem, ze po dwóch lepszych dniach dziś znów jakiś gorszy. Znów mi niedobrze od paru godzin, ale to chyba dlatego, ze dosłownie napieprza mnie brzuch. Nie macica czy podbrzusze, ale brzuch po bokach. Tak jakby nad pachwinami i promieniuje do nich. Ciągnie, boli, ugniata, sama nie wiem co wzięłam nospę, ale tak średnio pomogła. Nie wiem czy to może już ten czas, ze więzadła luzują?
No w necie piszą, ze od 2 trymestru może się gorzej spać na plecach bo macica ugniata żyły.
Mi się dobrze leży zarówno na plecach jak i na każdym boku, ale śpi mi się różnie. Od paru dni budzę się koło 3 i nie śpię 2-3h. Dziś u mnie jeszcze leje i wietrznie wiec w ogóle większość dnia przespałam. A tak poza tym to wszystkie czynności muszę wykonywać wolno, najbardziej chodzenie bo tak jakby brzuch mnie blokuje i nie mogę złapać tchu. -
Kfiatuszek666 wrote:Ja to Wam powiem, ze po dwóch lepszych dniach dziś znów jakiś gorszy. Znów mi niedobrze od paru godzin, ale to chyba dlatego, ze dosłownie napieprza mnie brzuch. Nie macica czy podbrzusze, ale brzuch po bokach. Tak jakby nad pachwinami i promieniuje do nich. Ciągnie, boli, ugniata, sama nie wiem co wzięłam nospę, ale tak średnio pomogła. Nie wiem czy to może już ten czas, ze więzadła luzują?
No w necie piszą, ze od 2 trymestru może się gorzej spać na plecach bo macica ugniata żyły.
Mi się dobrze leży zarówno na plecach jak i na każdym boku, ale śpi mi się różnie. Od paru dni budzę się koło 3 i nie śpię 2-3h. Dziś u mnie jeszcze leje i wietrznie wiec w ogóle większość dnia przespałam. A tak poza tym to wszystkie czynności muszę wykonywać wolno, najbardziej chodzenie bo tak jakby brzuch mnie blokuje i nie mogę złapać tchu.
Wiesz co mam aplikację taką ciążą plus i tam właśnie dzisiaj czytałam artykuł że od 12 tc mogą się już pojawiać takie bóle właśnie związane z rozciąganiem więzadeł macicy więc może faktycznie to to…
A u mnie bez zmian, wieczorne mdłości dalej mi towarzyszą, dzisiaj szliśmy parę kroków do tego lekarza to zadyszki dostałam… normalnie czuję się jak stara babkaKfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o smarowanie się, to ja używam na przemian olejku z Bio Oil i balsamu Palmer’s. Czytałam, że często rozstępy w ciąży to kwestia również genetyki i spytałam mamę - w żadnej z trzech ciąż nie miała ani jednego rozstępu 🤩😅 ja mam kilka białych po mojej ogromnej nadwadze, ale nie ma szans abym przytyła więcej niż ważyłam w najgorszym okresie mojego życia.
Z tym spaniem u mnie to samo, jeśli nie zmusilabym się do wstania to spałabym do 12 🤭 -
Katarzyna439 wrote:No ja jednak mam za słabą psychę też na to, wolę wydać tą kasę i mieć spokojną głowę do końca ciąży i już się umówiłam, pani do mnie przyjedzie pobrać krew w sobotę i jednak wzięłam to nifty pro bo była promka na black friday za 1905 zł na stronie niftytest jakby coś haha.
Nigdy bym się nie spodziewała że będę taki test kupować na black friday no ale cóż… wzięłam ten pro bo jednak tam jest ubezpieczenie, po za tym jak wyjdzie ryzyko wysokie to jeszcze oddają za prywatną wizytę z amniopunkcja i można się skonsultować z genetykiem więc no ta są jednak dodatkowe plusy jakieś. Zobaczymy pani mi powiedziała że szybko wyniki są zazwyczaj więc już w czwartek piątek przyszły powinnam mieć
Odnośnie spania to jak na razie nie mam problemów z żadną pozycją, ani z wygodą ani z oddychaniem. Pojawił się za to ból w lędźwiach, ale to pewnie konsekwencja pracy siedzącej i braku ruchu poza pracą. Już nie mogę się doczekać pójścia na zwolnienie, niby źle się nie czuje, ale kompletnie brak mi sił i skupienia.Katarzyna439 lubi tę wiadomość
👧❤️ 19.06.24 -
Hej. Ja dziś wstałam z fatalnym humorem. Źle się czuję, brzuch mnie pobolewa, jakieś dziwne przelewania w brzuchu czuje. Mam wrażenie że śluzu jest więcej i jestem przerażona żeby się nie okazało że za chwilę zacznę krwawic. Wizyta dopiero za tydzień a ja nie wiem czy dzis nie zeświruje 😔 gdyby nie ten stres który cały czas mi towarzyszy to na pewno była bym spokojniejsza. 😔😔
-
nick nieaktualnyGosia9 wrote:Hej. Ja dziś wstałam z fatalnym humorem. Źle się czuję, brzuch mnie pobolewa, jakieś dziwne przelewania w brzuchu czuje. Mam wrażenie że śluzu jest więcej i jestem przerażona żeby się nie okazało że za chwilę zacznę krwawic. Wizyta dopiero za tydzień a ja nie wiem czy dzis nie zeświruje 😔 gdyby nie ten stres który cały czas mi towarzyszy to na pewno była bym spokojniejsza. 😔😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 07:39
-
Patka28 wrote:O której godzinie masz wizytę? 😀 Ja idę z mężem na 13.30 chociaż nie pytałam czy mogę go zabrać, ale zapytam przed wejściem 🤭 byłaby to jego pierwsza wizyta razem ze mną 😊
Ja mam na 16:15 😊 mój pójdzie ze mną na pewno jak już będzie badanie przez brzuch, myśle ze może uda się na prenatalne 😊 U nas to już wyzsza logistyka, bo trzeba młodej opieke ogarnąć żebyśmy poszli razem 😅Patka28 lubi tę wiadomość
-
Ja mam w środę rano badanie, idę razem z mężem i już się nie mogę doczekać, bo będę miała test NIPT i po kilku dniach będę znała płeć na 100% 😁 lekki stresik jest, czy na pewno wszystko ok, ale myślę że tak 😊 strasznie chce już poznać płeć, na to chyba czekam najbardziej, bo wtedy już będziemy mogli powoli zacząć kupować rzeczy i wybrać imię 😊 strasznie się nie mogę doczekać tego badania, mam nadzieję że szybko zleci
Katarzyna439 lubi tę wiadomość