Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:Kasiu, trzymam kciuki za wizytę ✊🏻✊🏻
Dziewczyny, ja już na głowę dostaję, dwa tygodnie bez usg, a wizyta dopiero za tydzień 😅 dobrze, że mój nowy prowadzący przełożył mi wizytę na 14.12, więc kolejna będzie po dwóch tygodniach 🤩 a potem już pewnie po miesiącu, ale przez święta łatwiej będzie to przezyc.
Nutka, plamień żadnych nie miałam w ciąży, więc nic nie powiem na ten temat.
Kochane, ja zaraz lecę na paznokcie i małe zakupy! Pamiętajcie, aby pamiętać w czasie ciąży też o sobie i zrobić dla siebie coś miłego 🥰 Czasem skupiamy się w 100% na Maluszku, a siebie zrzucamy na drugi plan.
Ja we wtorek rano byłam na podejrzeniu tętna i wszystko Ok. I zaczynam się cieszyć i w efekcie mi odbija - już bym wszystko temu dziecku kupiła także na zakupy to teraz strach wychodzić 😂 -
No niestety u mnie się pojawiają sugestia lekarza jest taka że to w terminie miesiączki i że może tak jeszcze być z racji mojej histor wczoraj na prenatalnych wszystko było dobrze mamlezec j tylko do toalety wstawać. A jak pojawi się żywa krew to do szpitala . A tu w domu bałagan s e niedziele goście bo córci urodziny 🫢
-
Kfiatuszku, ja nie mam pojęcia jak z tętnem, ale żyję nadzieją, że jest dobrze 🙃
Nutka, może odpuść urodziny córci w domu, może Twój mąż zabrałby gości i małą na pizzę albo coś? Nie wiem czy w Twoim stanie sprzątanie, wyprawianie urodzin to dobry pomysłPatka28, Madzia35 lubią tę wiadomość
-
Nutka -88 wrote:No niestety u mnie się pojawiają sugestia lekarza jest taka że to w terminie miesiączki i że może tak jeszcze być z racji mojej histor wczoraj na prenatalnych wszystko było dobrze mamlezec j tylko do toalety wstawać. A jak pojawi się żywa krew to do szpitala . A tu w domu bałagan s e niedziele goście bo córci urodziny 🫢
Też mi się tak wydaje jak Ola mówi, może nie warto się stresować jakby później miało się coś stać, a też chyba goście zrozumieją sytuację…Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Wszystko super, na ostatniej wizycie bobas był 2 dni do tyłu, a dzisiaj nawet idealnie w terminie 9+4. Pani doktor do mnie: proszę zobaczyć jak tańczy. I faktycznie nóżki i rączki pięknie się ruszały. ❤️
Katarzyna439, Kfiatuszek666, Domi_95, Tamiikoo, Riptide, Patka28, Nowa_Ola, Katt, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Kfiatuszku, ja nie mam pojęcia jak z tętnem, ale żyję nadzieją, że jest dobrze 🙃
Nutka, może odpuść urodziny córci w domu, może Twój mąż zabrałby gości i małą na pizzę albo coś? Nie wiem czy w Twoim stanie sprzątanie, wyprawianie urodzin to dobry pomysł
To z grubsza chodzi o to, ze ponieważ ja po stracie to w miesięcznej przerwie między wizytami miałam raz dla własnego spokoju stawić się na wizycie, żeby tylko doktor rzucił okiem, ze bobo żyje i ma się dobrzeNowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Nutka -88 wrote:
Dziewczyny czy u was tez jeszcze czasem występuje taki brązowy śluz?
Ja jestem obecnie w 9 tygodniu i też miewam brązowe plamienia, takie średni brąz lub kawa z mlekiem,nie ciemne. Nie ma w nich widać ani grama różowego czy czerwonego śluzu. Najlepsze jest to że widzę go tylko na bieliznie a przy podcieraniu jest ok. Czasem mam wrażenie że jest to normalny śluz tylko utleniony po czasie, nie wiem tak sobie to tłumacze. Mam tak co kilka dni, np 2 razy dziennie, nie ciągle. Nic mnie przy tym nie boli, mam swoje skurcze które miewam od początku trwające 10 sekund i tyle. Wizytę mam za lekko ponad 2 tygodnie i pójdę na nią z sercem na ramieniu. Trochę mnie to stresuje i mam to z tyłu głowy cały czas, chociaż nic innego niepokojącego się nie dzieje. -
Nowa_Ola wrote:
Kochane, ja zaraz lecę na paznokcie i małe zakupy! Pamiętajcie, aby pamiętać w czasie ciąży też o sobie i zrobić dla siebie coś miłego 🥰 Czasem skupiamy się w 100% na Maluszku, a siebie zrzucamy na drugi plan.
U mnie 4 ciaza a dopiero teraz zaczęłam robić coś dla siebie. Chodzę na siłownię. Od lekarza i osteopaty mam zielone światło a u mój trener jest przeszkolony pod kątem prowadzenia kobiet w ciąży więc jest to dla mnie zbawienne bo wyrzucam tam z siebie cała zła energię i jestem spokojniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 17:56
Kfiatuszek666, Patka28, Nowa_Ola, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Jestem po wizycie. Wszystko super, na ostatniej wizycie bobas był 2 dni do tyłu, a dzisiaj nawet idealnie w terminie 9+4. Pani doktor do mnie: proszę zobaczyć jak tańczy. I faktycznie nóżki i rączki pięknie się ruszały. ❤️
ja 9+5, więc praktycznie identycznie bardzo się cieszę!Paatka lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie i generalnie jest ok, lepiej niż się spodziewałam.
Z USG wszystko wyszło super, no tylko ta beta powiedziała mi lekarka że jest za wysoka bo normalnie jak jest 3 mom to jest dużo a ja tam miałam ponad 6 mom no i to mi zawyżyło ryzyko ZD do 1:3000 ale i tak powiedziała nam lekarka że to mieści się w niskim ryzyku i ona nie widzi podstaw żeby robić nifty ale dla świętego spokoju moglibyśmy zrobić… a pozostałe dwie trisomie to miałam już 1:20 000 no i niskie ryzyka stanu przedrzucawkowego i przedwczesnego porodu więc ok.
No i tak mi powiedziała że dla świętego spokoju i teraz nie daje mi to spokoju, czy może jednak zrobić, już sama nie wiemKfiatuszek666, Patka28, Saimi, Nowa_Ola, Katt, meggie94, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Katarzyna439 wrote:Ja już po wizycie i generalnie jest ok, lepiej niż się spodziewałam.
Z USG wszystko wyszło super, no tylko ta beta powiedziała mi lekarka że jest za wysoka bo normalnie jak jest 3 mom to jest dużo a ja tam miałam ponad 6 mom no i to mi zawyżyło ryzyko ZD do 1:3000 ale i tak powiedziała nam lekarka że to mieści się w niskim ryzyku i ona nie widzi podstaw żeby robić nifty ale dla świętego spokoju moglibyśmy zrobić… a pozostałe dwie trisomie to miałam już 1:20 000 no i niskie ryzyka stanu przedrzucawkowego i przedwczesnego porodu więc ok.
No i tak mi powiedziała że dla świętego spokoju i teraz nie daje mi to spokoju, czy może jednak zrobić, już sama nie wiem
Jak masz luźne dwa koła to idź i zrób. Zawsze to nowe doświadczenie -
Kfiatuszek666 wrote:Jak masz luźne dwa koła to idź i zrób. Zawsze to nowe doświadczenie
Wiesz co no niby mamy kasę na to ale nie wiem czy jest sens… ehh tak źle i tak nie dobrze jednak kobiecie w ciąży się nie dogodzi, niby się cieszę ale jednak to ziarenko niepewności jest. -
Katarzyna439 wrote:Wiesz co no niby mamy kasę na to ale nie wiem czy jest sens… ehh tak źle i tak nie dobrze jednak kobiecie w ciąży się nie dogodzi, niby się cieszę ale jednak to ziarenko niepewności jest.
To masz jeszcze 2 opcje: poczytać w necie, czy ten wynik 1:3000 to taki, którym faktycznie należy się przejmować… bo wszyscy wiemy - pappa to tylko statystyka, a ze statystyką różnie bywa.
Druga opcja: pomysł, co zrobisz jak się faktycznie okaże, ze bobas może mieć ZD. Bo jeśli nic no to nie ma sensu robić badań. Jeśli jednak to dla Ciebie za dużo i chciałabyś móc sprawę na spokojnie przemyśleć no to zrób badania.Patka28, Anekk lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:To masz jeszcze 2 opcje: poczytać w necie, czy ten wynik 1:3000 to taki, którym faktycznie należy się przejmować… bo wszyscy wiemy - pappa to tylko statystyka, a ze statystyką różnie bywa.
Druga opcja: pomysł, co zrobisz jak się faktycznie okaże, ze bobas może mieć ZD. Bo jeśli nic no to nie ma sensu robić badań. Jeśli jednak to dla Ciebie za dużo i chciałabyś móc sprawę na spokojnie przemyśleć no to zrób badania.
Tzn no jest to niskie ryzyko, więc o to się nie martwię a jeśli chodzi o ZD no to zdecydowalibyśmy się pewnie na terminację, tylko że ja wiem że u mnie zawyżyła ten wynik ta beta, a beta nie służy do stwierdzania czy dziecko będzie miało zd czy nie, zwłaszcza że USG jest ok, sama beta zawyżona nic nie mówi, ale jednak zawyża też wynik. Dlatego się zastanawiam.
No nic pewnie się zastanowimy i chyba zrobimy, mąż mi mówi że jak mam mieć spokój to lepiej zrobić, ale chyba weźmiemy ten wariant nifty Basic bo jest najtańszy i najmniej wykrywa, ale my się w sumie tylko tego chcemy dowiedzieć…Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzyna439 wrote:Ja już po wizycie i generalnie jest ok, lepiej niż się spodziewałam.
No i tak mi powiedziała że dla świętego spokoju i teraz nie daje mi to spokoju, czy może jednak zrobić, już sama nie wiemKatarzyna439 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaatka wrote:Jestem po wizycie. Wszystko super, na ostatniej wizycie bobas był 2 dni do tyłu, a dzisiaj nawet idealnie w terminie 9+4. Pani doktor do mnie: proszę zobaczyć jak tańczy. I faktycznie nóżki i rączki pięknie się ruszały. ❤️
-
Super Kasiu! Ryzyka niskie, więc świetnie jeśli chodzi o NIFTY w Twojej sytuacji, to ja bym zrobiła, po co masz się stresować przez najbliższe miesiące. NIFTY pewnie potwierdzą, że jest okej i będziesz spokojniejsza
Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
To jest taka moja natura niestety ze ja musze wszystko sama ale odpuściłam mąż posprząta a resztę zamowie catering i co dam radę sam dorobić to dorobię.
Ciesze się dziewczyny że u każdej z nas wszystko idzie do przodu ja po swoich stratach ciągle mam jednak jakiś strach chodź moj najgorszy rodzinę już minol dawno . Ale człowiek jedna jest głupi jednak to były 3 straty 😔 -
Gratuluje udanych wizyt ❤️ Katarzyna rób tak jak Ci serducho podpowiada! Jak miałabyś być dzięki temu spokojniejsza rób nifty, jeśli nie czujesz takiej potrzeby nie rób. Moim zdaniem nie ma potrzeby, ale to ma być Twoje zdanie ❤️
Ja tak jak Patka w poniedziałek wizytuje 😁Katarzyna439, Patka28 lubią tę wiadomość