Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam dzisiaj zbadać bete i proga 20 dpo, wyniki po południu, w czwartek idę znowu, będę przygotowana na poniedziałkową wizytę. Ale beta raczej rośnie bo zaczynam mieć mdłości chociaż odpukać czuję się świetnie póki co, pewnie za jakiś czas przyjdą dolegliwości. Mam niedowagę i mam taki apetyt że w jeden dzień pochłaniam tyle co wcześniej w 3 dni. Do tej pory nigdy nie czułam głodu jak widzę co się ze mną teraz dzieje 😁👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
05.11.2024 - 💔💔 -
Nineq wrote:Trzymam kciuki za betę.🤞
Ja robiłam dziś zespół antyfosfolipidowy to dorzuciłam betę. Wiem, że będzie dzień po dniu, ale jutro wyjeżdżam na tydzień i nie mam jak🤷♀️
Ja się nie będę wypowiadać na temat suplementów, bo brałam ich dużo 🫢aktualnie muszę zjechać z części na pewno. Jak wykończę pojedyncze to planuję Prenacaps Multi 1, a ze względu na mutacje muszę tylko metylowane.
-
callas wrote:Parę dobrych lat temu też robiłam badania w kierunku zespołu i wyniki były ok, takie na granicy, ale ok. Mimo to uparłam się na zastrzyki i dopiero po wprowadzeniu clexanu i acardu utrzymałam dwie kolejne ciążę. Teraz też się strzykam od pierwszej pozytywnej bety
-
Capricorni ja też zaczynam tę ciążę z niedowagą (w sumie jak każda) i polecam jeść częściej, ale małe porcje, choć wiadomo, osoby z niedowagą mogą więcej przytyć
-
Dziś mam betę 846,9 mIU/ml. Jednodniowy przyrost ok 40%, różnica ok. 20h, póki co rośnie 😅nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, nie mam już wpływu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 14:06
pp2018, Flubbershy lubią tę wiadomość
-
Nineq tak Ci powiem na pocieszenie ze w pierwszej ciazy, ktora poroniłam, miałam dużo większe przyrosty niż w ciążach z których mam dzieci. Myślę, że nie ma reguły. Beta rośnie, jest pięknie, kciuki zaciśnięte! Ja jeszcze czekam na wyniki
Flubbershy lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Nineq tak Ci powiem na pocieszenie ze w pierwszej ciazy, ktora poroniłam, miałam dużo większe przyrosty niż w ciążach z których mam dzieci. Myślę, że nie ma reguły. Beta rośnie, jest pięknie, kciuki zaciśnięte! Ja jeszcze czekam na wyniki
Co ma być to będzie 🤷♀️na wyjazd szykuję się razem z podpaskami i tamponami na wszelki wypadek. -
U mnie beta 13 🤫 Ale wg niektórych aplikacji dopiero dziś mam 10dpo. Ten cykl w ogóle był taki zwariowany… trzymajcie kciuki, żeby było dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 14:52
pp2018, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:U mnie beta 13 🤫 Ale wg niektórych aplikacji dopiero dziś mam 10dpo. Ten cykl w ogóle był taki zwariowany… trzymajcie kciuki, żeby było dobrze
Nie martw się tym, ja z pierwszym synem 9 lat temu miałam betę 18 w dniu spodziewanej miesiączki. A urodziłam w terminie chłopa 4520 g i 61 cm 😂😂 -
Angiepuch o widzisz, co za historia ❤️ mówię sobie, że testowałam wcześnie, ale ciężko też mi było określić długość cyklu spodziewaną, bo to był pierwszy cykl po pełnym odstawieniu córki od piersi i hormony mi na pewno szalały… Jeszcze jutro będę miała wynik progesteronu. Robiłam dziś, ale już go chyba nie wrzucą, więc już nawet nie sprawdzam. Ze względu na hashimoto badałam też tarczycowe sprawy, już teraz wystrzelone w kosmos, ale w sierpniu ustalałam z lekarzem co w takiej sytuacji zrobić, więc od razu łyknęłam większą dawkę leków rano i mam nadzieję, że będzie dobrze 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 21:10
-
Patrycja28. wrote:Hej, 26 września powinnam dostać miesiaczke, 29 września zrobiłam testy aż cztery wszystkie pozytywne, dziś rano kolejny pozytywny. Z wyliczeń zaczynam 6 tydzień. Dzis wynik bety 2200 Lekarz ustalił wizytę potwierdzającą na 2 października. Czy to nie jest za długo? Myślałam że jak mam pozytywne testy plus wysoko betę to wizyta powinna być już w tygodniu. Co myślicie o tym? Przejęłam się tym, że tak długo muszę oczekiwać
Dzis powtórzona beta wynik 4559. Jutro wynik progesteronu. Chyba jest dobrze no nie ? Najbardziej martwi mnie że nie mam objawów oprócz ból brzucha który wybudzi mnie raz w nocy i kolejny ból brzucha w ciągu dnia trwający niecałą minutę -
Patrycja28. wrote:Dzis powtórzona beta wynik 4559. Jutro wynik progesteronu. Chyba jest dobrze no nie ? Najbardziej martwi mnie że nie mam objawów oprócz ból brzucha który wybudzi mnie raz w nocy i kolejny ból brzucha w ciągu dnia trwający niecałą minutę
Czy beta jest ok to można wyliczyć w kalkulatorze bety ale wzrost jet 2 krotny więc jest ok. Ja mam jutro drugą bete i też prawie nie mam objawów oprócz tego że jem teraz tyle w jeden dzień co kiedyś przez 3 dni 😁 ale podejrzewam że inne objawy niedługo przyjdą i będziemy jeszcze marudzić więc na razie się cieszę, że mi nie dokucza 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 19:56
👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
05.11.2024 - 💔💔 -
U mnie termin aplikacja wyliczyła na 4.6.2025.
Pierwsze USG dopiero 21 października, aż strach się bać -
Capricorni wrote:Czy beta jest ok to można wyliczyć w kalkulatorze bety ale wzrost jet 2 krotny więc jest ok. Ja mam jutro drugą bete i też prawie nie mam objawów oprócz tego że jem teraz tyle w jeden dzień co kiedyś przez 3 dni 😁 ale podejrzewam że inne objawy niedługo przyjdą i będziemy jeszcze marudzić więc na razie się cieszę, że mi nie dokucza 😊
U mnie z jedzeniem nic się nie zmieniło, zawsze jadłam mało więc teraz się zmuszam żeby jeść częściej a mniej. Też obawiam się faktycznie objawów. 😅 a jak podchodzicie do tematu pracy w ciąży ?