Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetka widać różnicę! A ja byłam rano w labolatorium, żeby sprawdzić czy Beta rośnie i przy okazji zbadać tarczycę. Trzymajcie kciuki za dobre wyniki
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Smerfetka widać różnicę! A ja byłam rano w labolatorium, żeby sprawdzić czy Beta rośnie i przy okazji zbadać tarczycę. Trzymajcie kciuki za dobre wyniki
eeemakarena, callas lubią tę wiadomość
-
Hej, byłam w piątek na wizycie 5+2 , ładny okrągły pęcherzyk z ciałkiem , mikrozarodek więc mam przyjść za tydzień. To była wizyta na NFZ , a mam prywatnie jeszcze na poniedziałek wizytę umówioną do babeczki blisko mnie, to bym dojeżdżać nie musiała godzinę w jedną stronę. Dostałam skierowanie na badania . W pn będzie 5+5 więc może coś tam więcej ta dr zauważy. Dziś mnie większość dnia mulilo, ale apetyt niestety mimo to duży 🫣
Capricorni lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, w środę mam wizytę u gin w celu potwierdzenia ciąży. Myślicie że powinnam zrobić kolejną betę żeby mieć to na wizytę, robiłam dwa razy w tamtym tygodniu przyrost miałam 97%, pierwsza 2290 druga 4559.
Zastanawiam się czy powinnam coś robić bo nadal u mnie brak objawów oprócz tkliwych piersi i ból brzucha który mnie wybudza raz w nocy. Obecnie według aplikacji zaczęłam 6 tydzień -
A ja poza Polską 🤷♀️wracam w środę i nawet się zastanawiam, czy nie zrobić bety z ciekawości. Skoro tydzień temu we wtorek było 846 to powinna być chyba spora🤔
Gusia, Twoja ładnie wysoko. Badasz jeszcze czy już na wizytę czekasz?Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór! Pierwszy raz trafiłam na fioletową część forum i lekko nie dowierzam 🥹 No i na wstępie gratuluję nam wszystkim!
Test zrobiony dzisiaj (12dpo) pozytywny, jutro beta, progesteron i od razu sprawdzę ferrytynę i żelazo. Chciałabym się Was dopytać, jak to wygląda z umawianiem pierwszej wizyty, jeśli owulacja była późno, bo w 25 dc? Pomimo, że to dopiero 12 dpo, to już aplikacja pokazuje, że to 5+1, więc chyba ten 6-7 tydzień to będzie za wcześnie? Dobrze to rozumiem?
Zaraz lecę nadrabiać wszystkie strony tego wątku i chłonąć wiedzę ❤️ -
Avocado ja miałam owulację w 21/22 dniu cyklu i dlatego idę na wizytę nieco później niż w poprzednich ciążach jak miałam w okolicach 14 dnia, bo nie chce widzieć jedynie pęcherzyka i biegać znów za tydzień czy półtora tylko już konkretnie wiedzieć na czym stoimy.
Nineq pewnie Twoja beta już będzie kosmos! Jak Ci na wyjeździe? Opowiadaj!
Ja już raczej bety nie będę powtarzać, no chyba, że mnie coś najdzie w sobotę następna czy coś… Chyba już to pisałam tu, albo na miesięcznym, że mamy chwilowo z mężem jedno auto, bo jego jest u mechanika, a on dojeżdża co rano do pracy… ja pracuję z domu, więc jestem dobra żona i się dzielę a mieszkamy na wsi i mamy do najbliższego miasteczka około 10
km a komunikacją miejską tu właściwie nie istniejeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 21:39
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Awokado, gratuluję. Ja mam umówioną 21.10 - równo będzie mi wychodziło 7t.
Gusia, rozumiem. Ale w takiej sytuacji może nie ma sensu powtarzać skoro wszystko okej
Ja dla spokoju sprawdzę na co mam się nastawiać 🫣
Turcja jest naprawdę super krajem, mówię tu Alanya, Antalya, góry Taurus, Pumakkale. I tak porównując do Tunezji pod względem podejścia do ludzi... tu czuję się swobodnie 😅w Tunezji ciągną za rękę, żeby coś kupić, namawiają itd., a tu na luzie. Nie dziwię się, że jest tylu Polaków.
xSmerfetkax, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 12:20
-
Dzień dobry!😁 Mam nadzieję, że jeszcze mogę dołączyć do wątku 🥰
Ja właśnie siedzę w poczekalni u ginekologa, żeby skonsultować brunatne plamienia, które mam od środy. Dziś co prawda jeszcze się nie pojawiły, mam nadzieję, że już przejdą i wszystko jest ok🙏
Według internetowych kalkulatorów mój termin to 16.06.
Co do innych objawów - mocno bolały mnie piersi ale wczoraj to minęło. Miewam też takie klujace bole podbrzusza i jestem STRASZNIE STRASZNIE GŁODNA. Cały czas😂😂
-
Pani Lis fajnie, że jesteś ❤️ daj znać, co powie lekarz
Nineq niezmiennie Ci zazdroszczę oderwania od rzeczywistości, choć ja w przyszłym tygodniu ruszam na kilka dni na Kaszuby. Mamy domek w fajnym miejscu nad jeziorem zarezerwowany. W sumie w Borach Tucholskich.
Ja z objawów: wciąż wiele rzeczy mi śmierdzi, czasem zaboli brzuch no i mam mdłości poranno-wieczorne. Raczej nie chce mi się nic jeść 🫣 -
Gusia_ wrote:Pani Lis fajnie, że jesteś ❤️ daj znać, co powie lekarz
Nineq niezmiennie Ci zazdroszczę oderwania od rzeczywistości, choć ja w przyszłym tygodniu ruszam na kilka dni na Kaszuby. Mamy domek w fajnym miejscu nad jeziorem zarezerwowany. W sumie w Borach Tucholskich.
Ja z objawów: wciąż wiele rzeczy mi śmierdzi, czasem zaboli brzuch no i mam mdłości poranno-wieczorne. Raczej nie chce mi się nic jeść 🫣
Jestem ciekawa właśnie czy i kiedy pojawią mi się mdlosci 😅 w którym dniu po owulacji jesteś? Ja dzis/jutro dopiero powinnam dostac okres, wykryłam ciążę bardzo szybko dlatego się zastanawiam czy jestem szczęściara czy po prostu jeszcze za wcześnie na mdlosci 😅 -
17 dni po owu u mnie, ale w poprzednich ciążach dużo zwracałam więc u mnie takie dolegliwości ze strony układu pokarmowego pewnie typowe… Choć nie życzę tego nikomu
-
nick nieaktualnyAwokado, są kalkulatory do wyliczania tygodnia ciąży na podstawie ostatniej owulacji, ale jak masz dzisiaj 12 dpo, to to będzie 3+5, czyli kończysz 4 tydzień
Nineq, Gusia, Awokado, Pani Lis, Smerfetka, dziewczyny baaardzo Wam gratuluję, cudownie! Rośnijcie zdrowo ❤️
I ja się witam na czerwcowym wątku Termin porodu według om jeszcze na koniec maja, ale owulacja była późno, więc z wyliczeń wychodzi mi termin na 1 czerwca, a co powie lekarz, to się okaże w środę, bo wtedy mam pierwszą wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 09:01
Nineq, awokado 🥑 lubią tę wiadomość