Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
W moim odczuciu lepiej iść te 3 dni później no chyba, że coś szczególnie niepokoi albo z jakiś względów trzeba iść wcześniej. Tym razem to w ogóle będę celować w skończony 6 lub nawet 7 tydzień przez późną owulację. Jedynie przez problemy z tarczycą konsultowałam się już z endokrynologiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 10:35
-
U mnie bol piersi raz jest, raz go nie ma.
Mdlosci ...z dnia na dzień gorzej..
Nadwrażliwość na zapachy, brak apetytu. Jedyne co mi smakuje to śledzie:) wszystko co kwasne i slone, ale niestety nie zawsze współpracujemy owocnie z moim żołądkiem.
Pobolewania brzucha i senność. Ten weekend w przeszło połowie przespałam.
Również jak któraś z was powyżej, mam cały czas mokro i za każdym razem latam do WC sprawdzic czy wszystko ok -
Pisałam już na październikowym wątku, ale dam znać jeszcze tutaj - na kosnultacji wykryła na usg jakąś torbiel, ale poza tym nic nie widać; dostałam dodatkowy progesteron dopochwowo i mam jeszcze raz zbadać betę, proga i estradiol. Torbiel powinna wchłonąć się sama. Mam wócić za tydzień
eeemakarena, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Mam wrażenie, że na te takie typowo uporczywe objawy jest jeszcze wcześnie.
Mnie raz cycki bolą, raz nie, raz kłuje coś, raz nie. Wzdyma mnie i szybciej się męczę chyba że to tureckie słońce 🤷♀️
Gusia, Kaszuby też super sprawa. Polska też jest ładna.
Wiecie dziewczyny, która kiedy pójdzie na wizytę to indywidualna sprawa. Wcześnie się pójdzie - mniej się zobaczy, można się stresować. A jak się zdecyduje później to czekanie wkurza. -
Mamaginekolog ma fajny artykuł o tym co kiedy się pojawia na usg:
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/#Jak-liczy%C4%87-wiek-ci%C4%85%C5%BCy
Powiem Wam, że to też chyba zależy ( poza tym co Nineq napisałaś) od doświadczeń. W ciąży po poronieniu byłam u lekarza już 5+cos bo bardzo się bałam powtórki i byłam kłębkiem nerwów. ale na przykład w trzeciej czy teraz już jestem bardziej pogodzona z tym że i tak niczego nie zmienię i co będzie to będzie, póki nie mam plamien czy jakiś tam silnych bólów to wolę poczekaćawokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Mamaginekolog ma fajny artykuł o tym co kiedy się pojawia na usg:
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/#Jak-liczy%C4%87-wiek-ci%C4%85%C5%BCy
Powiem Wam, że to też chyba zależy ( poza tym co Nineq napisałaś) od doświadczeń. W ciąży po poronieniu byłam u lekarza już 5+cos bo bardzo się bałam powtórki i byłam kłębkiem nerwów. ale na przykład w trzeciej czy teraz już jestem bardziej pogodzona z tym że i tak niczego nie zmienię i co będzie to będzie, póki nie mam plamien czy jakiś tam silnych bólów to wolę poczekać
Zatem teraz jak Ty czekam i pierwsza ciąża to na pewno się inaczej podchodzi. -
Ja byłam dzisiaj na wizycie, widać pęcherzyk ciążowy z żółtkiem. Na jajniku torbiel 3 cm, która powinna się wchłonąć ale w związku z nią zakaz współżycia. Dostałam Duphaston 2x1 i pregnaplus 1x1 + podstawowe badania krwi i moczu do zrobienia i kolejna wizyta za tydzień👧 - 32 PCOS
🧒 - 33
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
14.10.2024 - jest ❤️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
05.11.2024 - 💔💔 -
Pani Lis wrote:Dzień dobry!😁 Mam nadzieję, że jeszcze mogę dołączyć do wątku 🥰
Ja właśnie siedzę w poczekalni u ginekologa, żeby skonsultować brunatne plamienia, które mam od środy. Dziś co prawda jeszcze się nie pojawiły, mam nadzieję, że już przejdą i wszystko jest ok🙏
Według internetowych kalkulatorów mój termin to 16.06.
Co do innych objawów - mocno bolały mnie piersi ale wczoraj to minęło. Miewam też takie klujace bole podbrzusza i jestem STRASZNIE STRASZNIE GŁODNA. Cały czas😂😂
Hej !
Ja też z plamieniami, dostałam cyclogest zapobiegawczo, chociaż progesteron był 26. Cykam się jak nie wiem, ale jak na razie beta rosnie było 41, potem 136 i 3 dniach 488
Dzisiaj nie plamiłam jeszcze, mam nadzieję, że ustępują.
I brzuch też już mniej boli niż dwa dni temu.
Btw, mam ten sam termin i też 4w3d )
..jeszcze nie robiłam tego paseczka na dole... za bardzo się boję, że coś będzie nie takPani Lis lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Hej !
Ja też z plamieniami, dostałam cyclogest zapobiegawczo, chociaż progesteron był 26. Cykam się jak nie wiem, ale jak na razie beta rosnie było 41, potem 136 i 3 dniach 488
Dzisiaj nie plamiłam jeszcze, mam nadzieję, że ustępują.
I brzuch też już mniej boli niż dwa dni temu.
Btw, mam ten sam termin i też 4w3d )
..jeszcze nie robiłam tego paseczka na dole... za bardzo się boję, że coś będzie nie tak
Ja też dzisiaj plamiłam tylko po badaniu a później już nie 🙏 Na trzecią powtórkę bety pójdę jutro. Twoja beta pięknie rośnie 🥰 Trzymam kciuki, żeby te nasze plamienia szybko ustały 🤞eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Cześć! Dołączam do wątku 😊 Jestem w 4+4 tyg, beta na dzień dzisiejszy 1424, progesteron 37 ng.
Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam rok temu w grudniu w 5 tygodniu, zaraz po świętach..
Powiem wam, że wiedziałam,że ciąża po stracie będzie ciężka, ale chyba nie że aż tak 🙈 raz radość i spokój, a raz strach i brak nadziei. Byle do wizyty umówiłam się na 16.10 czyli za 9 dni, oszaleje 😅 z objawów to lekki ból piersi i ból podbrzusza, jakby ciągnięcie, też tak macie? U czasami zaboli w krzyżu. Termin wyliczyłam na internetowym kalkulatorze i wychodzi 13 czerwca w piątek 😅 oby szczęśliwy! Pozdrawiam was ciepło 🌷awokado 🥑, eeemakarena, Pani Lis, Gusia_, Gusia_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeszcze tutaj się podpytam - czy myślicie, że progesteron 26 przy becie 302 jest ok? Zaklepałam sobie wizytę u lekarza na przyszły czwartek (5+3 wg daty owulacji), ale tylko dlatego, że po prostu był termin, jeśli pojawi się jakiś później, to zmienię chyba na trochę później 😅
Pani Lis, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Dziewczyny, jeszcze tutaj się podpytam - czy myślicie, że progesteron 26 przy becie 302 jest ok? Zaklepałam sobie wizytę u lekarza na przyszły czwartek (5+3 wg daty owulacji), ale tylko dlatego, że po prostu był termin, jeśli pojawi się jakiś później, to zmienię chyba na trochę później 😅
Myślę, że jak najbardziej
powyżej 20 jest ok
ja też miałam 26 przy pierwszej becie, potem 49 ale to przez progesteron, który biorę także superawokado 🥑 lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Rita_ wrote:Cześć! Dołączam do wątku 😊 Jestem w 4+4 tyg, beta na dzień dzisiejszy 1424, progesteron 37 ng.
Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam rok temu w grudniu w 5 tygodniu, zaraz po świętach..
Powiem wam, że wiedziałam,że ciąża po stracie będzie ciężka, ale chyba nie że aż tak 🙈 raz radość i spokój, a raz strach i brak nadziei. Byle do wizyty umówiłam się na 16.10 czyli za 9 dni, oszaleje 😅 z objawów to lekki ból piersi i ból podbrzusza, jakby ciągnięcie, też tak macie? U czasami zaboli w krzyżu. Termin wyliczyłam na internetowym kalkulatorze i wychodzi 13 czerwca w piątek 😅 oby szczęśliwy! Pozdrawiam was ciepło 🌷
Ja mam takie bóle okresowe teraz, a w poprzedniej ciąży też bolał brzuch, ale trochę łagodniej.
Ogólnie mówi się, że takie bóle są normalne na początku
Ja się martwiłam, bo miałam mocne bóle jak przy okresie + plamienie.
Ale dobrze Cię rozumiem z tych strachem... ale myślę, że z każdą wizytą, każdym tygodniem będzie spokojniej
życzę Ci tego z całego serduszka, a tylko spokój nas uratuje
Rita_ lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Ja też jestem pełna lęku, dziewczyny. Niby mam dwójkę dzieci, ale pierwsze poronienie sprawiło, że przed każdą wizytą u ginekologa mam rozstrój żołądka od rana i teraz też się bardzo boję, że coś pójdzie nie tak w rozwoju ciąży… Staram się jedynie nie ulegać za bardzo tym lękom i ufać, że będzie dobrze, żeby nie zwariować i żeby te stresy nie udzielały się moim córeczkom…
Pozdrowienia już z łóżka. Co ta ciąża robi z człowiekiem, chyba pójdę dziś spać przed 21 🫣 -
Hej Gusia! Przepraszam że się wtrącam w wątek, ale chciałam sie z Gusia przywitać, bo mi sie wyświetliło i aż nie dowierzam, że to Ty! Ale super gratulacje jeju pamietam niedawo jak Malutka się rodziła, a tutaj bedzie trzecie bobo 🥰
-
nick nieaktualnyawokado 🥑 wrote:Dziewczyny, jeszcze tutaj się podpytam - czy myślicie, że progesteron 26 przy becie 302 jest ok? Zaklepałam sobie wizytę u lekarza na przyszły czwartek (5+3 wg daty owulacji), ale tylko dlatego, że po prostu był termin, jeśli pojawi się jakiś później, to zmienię chyba na trochę później 😅
awokado 🥑 lubi tę wiadomość