X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 października, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy nie przełożyć wizyty na kolejny wtorek będę wtedy 5+3, aktualnie jestem umówiona na 5+5 🫣 co radzicie? Wiem że jeszcze nie będzie serduszka i tu i tu ale już mnie ciągnie na tą wizytę..

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka a chorujesz przewlekle albo bierzesz jakieś leki ze chcesz iść wcześniej?

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 października, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Smerfetka a chorujesz przewlekle albo bierzesz jakieś leki ze chcesz iść wcześniej?
    Nie, ale to moja pierwsza ciąża i przebieram nogami 🫣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim odczuciu lepiej iść te 3 dni później ;) no chyba, że coś szczególnie niepokoi albo z jakiś względów trzeba iść wcześniej. Tym razem to w ogóle będę celować w skończony 6 lub nawet 7 tydzień przez późną owulację. Jedynie przez problemy z tarczycą konsultowałam się już z endokrynologiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 10:35

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 października, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bol piersi raz jest, raz go nie ma.
    Mdlosci ...z dnia na dzień gorzej..
    Nadwrażliwość na zapachy, brak apetytu. Jedyne co mi smakuje to śledzie:) wszystko co kwasne i slone, ale niestety nie zawsze współpracujemy owocnie z moim żołądkiem.
    Pobolewania brzucha i senność. Ten weekend w przeszło połowie przespałam.
    Również jak któraś z was powyżej, mam cały czas mokro i za każdym razem latam do WC sprawdzic czy wszystko ok

• Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 7 października, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam już na październikowym wątku, ale dam znać jeszcze tutaj - na kosnultacji wykryła na usg jakąś torbiel, ale poza tym nic nie widać; dostałam dodatkowy progesteron dopochwowo i mam jeszcze raz zbadać betę, proga i estradiol. Torbiel powinna wchłonąć się sama. Mam wócić za tydzień :)

eeemakarena, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis na pewno się wchłonie ❤️

Pani Lis lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że na te takie typowo uporczywe objawy jest jeszcze wcześnie.
    Mnie raz cycki bolą, raz nie, raz kłuje coś, raz nie. Wzdyma mnie i szybciej się męczę chyba że to tureckie słońce 🤷‍♀️

Gusia, Kaszuby też super sprawa. Polska też jest ładna.

Wiecie dziewczyny, która kiedy pójdzie na wizytę to indywidualna sprawa. Wcześnie się pójdzie - mniej się zobaczy, można się stresować. A jak się zdecyduje później to czekanie wkurza.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog ma fajny artykuł o tym co kiedy się pojawia na usg:

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/#Jak-liczy%C4%87-wiek-ci%C4%85%C5%BCy

Powiem Wam, że to też chyba zależy ( poza tym co Nineq napisałaś) od doświadczeń. W ciąży po poronieniu byłam u lekarza już 5+cos bo bardzo się bałam powtórki i byłam kłębkiem nerwów. ale na przykład w trzeciej czy teraz już jestem bardziej pogodzona z tym że i tak niczego nie zmienię i co będzie to będzie, póki nie mam plamien czy jakiś tam silnych bólów to wolę poczekać ;)

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 października, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mamaginekolog ma fajny artykuł o tym co kiedy się pojawia na usg:

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/#Jak-liczy%C4%87-wiek-ci%C4%85%C5%BCy

Powiem Wam, że to też chyba zależy ( poza tym co Nineq napisałaś) od doświadczeń. W ciąży po poronieniu byłam u lekarza już 5+cos bo bardzo się bałam powtórki i byłam kłębkiem nerwów. ale na przykład w trzeciej czy teraz już jestem bardziej pogodzona z tym że i tak niczego nie zmienię i co będzie to będzie, póki nie mam plamien czy jakiś tam silnych bólów to wolę poczekać ;)
    Dokładnie, kwestia doświadczen. Ja po poronieniu się boję po prostu wizyty 🫣byłam wtedy w 6+4 i nie było zarodka więc dwa tygodnie do kolejnej wizyty żyłam w stresie, bo wszystkie inne dziewczyny miały już w tym czasie. A i tak się okazało, że 6+6 ciąża obumarła 🤷‍♀️
    Zatem teraz jak Ty czekam :) i pierwsza ciąża to na pewno się inaczej podchodzi.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na wizycie, widać pęcherzyk ciążowy z żółtkiem. Na jajniku torbiel 3 cm, która powinna się wchłonąć ale w związku z nią zakaz współżycia. Dostałam Duphaston 2x1 i pregnaplus 1x1 + podstawowe badania krwi i moczu do zrobienia i kolejna wizyta za tydzień

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 7 października, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Dzień dobry!😁 Mam nadzieję, że jeszcze mogę dołączyć do wątku 🥰
    Ja właśnie siedzę w poczekalni u ginekologa, żeby skonsultować brunatne plamienia, które mam od środy. Dziś co prawda jeszcze się nie pojawiły, mam nadzieję, że już przejdą i wszystko jest ok🙏
    Według internetowych kalkulatorów mój termin to 16.06.

Co do innych objawów - mocno bolały mnie piersi ale wczoraj to minęło. Miewam też takie klujace bole podbrzusza i jestem STRASZNIE STRASZNIE GŁODNA. Cały czas😂😂

Hej <3 !

Ja też z plamieniami, dostałam cyclogest zapobiegawczo, chociaż progesteron był 26. Cykam się jak nie wiem, ale jak na razie beta rosnie :) było 41, potem 136 i 3 dniach 488 :)
    Dzisiaj nie plamiłam jeszcze, mam nadzieję, że ustępują.
    I brzuch też już mniej boli niż dwa dni temu.

Btw, mam ten sam termin i też 4w3d :))

..jeszcze nie robiłam tego paseczka na dole... za bardzo się boję, że coś będzie nie tak :(

Pani Lis lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 7 października, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Hej <3 !

Ja też z plamieniami, dostałam cyclogest zapobiegawczo, chociaż progesteron był 26. Cykam się jak nie wiem, ale jak na razie beta rosnie :) było 41, potem 136 i 3 dniach 488 :)
    Dzisiaj nie plamiłam jeszcze, mam nadzieję, że ustępują.
    I brzuch też już mniej boli niż dwa dni temu.

Btw, mam ten sam termin i też 4w3d :))

..jeszcze nie robiłam tego paseczka na dole... za bardzo się boję, że coś będzie nie tak :(

Ja też dzisiaj plamiłam tylko po badaniu a później już nie 🙏 Na trzecią powtórkę bety pójdę jutro. Twoja beta pięknie rośnie 🥰 Trzymam kciuki, żeby te nasze plamienia szybko ustały 🤞

eeemakarena lubi tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 7 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dołączam do wątku 😊 Jestem w 4+4 tyg, beta na dzień dzisiejszy 1424, progesteron 37 ng.
    Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam rok temu w grudniu w 5 tygodniu, zaraz po świętach..
    Powiem wam, że wiedziałam,że ciąża po stracie będzie ciężka, ale chyba nie że aż tak 🙈 raz radość i spokój, a raz strach i brak nadziei. Byle do wizyty ;) umówiłam się na 16.10 czyli za 9 dni, oszaleje 😅 z objawów to lekki ból piersi i ból podbrzusza, jakby ciągnięcie, też tak macie? U czasami zaboli w krzyżu. Termin wyliczyłam na internetowym kalkulatorze i wychodzi 13 czerwca w piątek 😅 oby szczęśliwy! Pozdrawiam was ciepło 🌷

awokado 🥑, eeemakarena, Pani Lis, Gusia_, Gusia_ lubią tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 października, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze tutaj się podpytam - czy myślicie, że progesteron 26 przy becie 302 jest ok? Zaklepałam sobie wizytę u lekarza na przyszły czwartek (5+3 wg daty owulacji), ale tylko dlatego, że po prostu był termin, jeśli pojawi się jakiś później, to zmienię chyba na trochę później 😅

Pani Lis, eeemakarena lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 7 października, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dziewczyny, jeszcze tutaj się podpytam - czy myślicie, że progesteron 26 przy becie 302 jest ok? Zaklepałam sobie wizytę u lekarza na przyszły czwartek (5+3 wg daty owulacji), ale tylko dlatego, że po prostu był termin, jeśli pojawi się jakiś później, to zmienię chyba na trochę później 😅

Myślę, że jak najbardziej :)

powyżej 20 jest ok :)

ja też miałam 26 przy pierwszej becie, potem 49 ale to przez progesteron, który biorę :) także super <3

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 7 października, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:
    Cześć! Dołączam do wątku 😊 Jestem w 4+4 tyg, beta na dzień dzisiejszy 1424, progesteron 37 ng.
    Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam rok temu w grudniu w 5 tygodniu, zaraz po świętach..
    Powiem wam, że wiedziałam,że ciąża po stracie będzie ciężka, ale chyba nie że aż tak 🙈 raz radość i spokój, a raz strach i brak nadziei. Byle do wizyty ;) umówiłam się na 16.10 czyli za 9 dni, oszaleje 😅 z objawów to lekki ból piersi i ból podbrzusza, jakby ciągnięcie, też tak macie? U czasami zaboli w krzyżu. Termin wyliczyłam na internetowym kalkulatorze i wychodzi 13 czerwca w piątek 😅 oby szczęśliwy! Pozdrawiam was ciepło 🌷

Ja mam takie bóle okresowe teraz, a w poprzedniej ciąży też bolał brzuch, ale trochę łagodniej.

Ogólnie mówi się, że takie bóle są normalne na początku :)

Ja się martwiłam, bo miałam mocne bóle jak przy okresie + plamienie.

Ale dobrze Cię rozumiem z tych strachem... ale myślę, że z każdą wizytą, każdym tygodniem będzie spokojniej :)
    życzę Ci tego z całego serduszka, a tylko spokój nas uratuje :D

Rita_ lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem pełna lęku, dziewczyny. Niby mam dwójkę dzieci, ale pierwsze poronienie sprawiło, że przed każdą wizytą u ginekologa mam rozstrój żołądka od rana i teraz też się bardzo boję, że coś pójdzie nie tak w rozwoju ciąży… Staram się jedynie nie ulegać za bardzo tym lękom i ufać, że będzie dobrze, żeby nie zwariować i żeby te stresy nie udzielały się moim córeczkom…

Pozdrowienia już z łóżka. Co ta ciąża robi z człowiekiem, chyba pójdę dziś spać przed 21 🫣

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gusia! Przepraszam że się wtrącam w wątek, ale chciałam sie z Gusia przywitać, bo mi sie wyświetliło i aż nie dowierzam, że to Ty! Ale super :) gratulacje :) jeju pamietam niedawo jak Malutka się rodziła, a tutaj bedzie trzecie bobo 🥰

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    To bardzo dobry progesteron ;)

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ