X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 8 października, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też tak macie,że raz was piersi bolą mniej ,a raz bardziej? Mnie w sumie bolą tak jakby same sutki i jak bolą mniej to oczywiście już rozmyślam czy to źle 🤦🏻‍♀️tylko się macam kilka razy dziennie 😅 i czy któraś z was przyjmuje magnez? Podobno dobrze jest brać na początku, żeby nie mieć skurczy macicy na tak wczesnym etapie.

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą non stop i jestem super senna - wczoraj odcięło mi zasilanie i o 21:30 spałam już jak zabita 🤣 co do suplementacji to ja w ogóle mam mętlik w głowie i nie wiem co robić… kupiłam Pregna DHA i w sumie tylko to zmieniłam w dotychczasowych suplach, resztę póki co biorę tak samo, czyli B complex, witaminę d3, cholinę, cytrynian magnezu i cynk

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • callas Znajoma

Wysłany: 8 października, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:
    A też tak macie,że raz was piersi bolą mniej ,a raz bardziej? Mnie w sumie bolą tak jakby same sutki i jak bolą mniej to oczywiście już rozmyślam czy to źle 🤦🏻‍♀️tylko się macam kilka razy dziennie 😅 i czy któraś z was przyjmuje magnez? Podobno dobrze jest brać na początku, żeby nie mieć skurczy macicy na tak wczesnym etapie.
    Hej 👋🏼Tak też raz bardziej raz mniej bolą. Magnezu nie przyjmuję.

Byłam na USG w 5t3d i 5t5d ( takie tylko terminy wizyt na NFZ i prywatnie były- tak blisko siebie ) ....
    Martwię się trochę, że na obu wizytach nie było zarodka. Pęcherzyk z ciałkiem żółtym tylko . Om miałam 28.08 ,owulację 09.09, cykle 24/25 dniowe. Jakieś mną obawy zaczęły targać że to będzie puste jajo, że powinno być już widać zarodek tym bardziej że beta była wysoka 11 dni temu miałam 1650 ( przyrost ok 400%).....

• eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 8 października, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:

Ja to ledwo co czuje ból piersi, czasem mnie coś zakłuje, może trochę są sutki bardziej wrażliwe xd

biorę aspargin tak zapobiegawczo, tam jest magnez + potas, troche bo ten brzuch bolał, troche bo mam wieczorem częstoskurcze na serduchu, i licze na to ze mi ten aspargin pomoże xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 8 października, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    callas wrote:
    Hej 👋🏼Tak też raz bardziej raz mniej bolą. Magnezu nie przyjmuję.

Byłam na USG w 5t3d i 5t5d ( takie tylko terminy wizyt na NFZ i prywatnie były- tak blisko siebie ) ....
    Martwię się trochę, że na obu wizytach nie było zarodka. Pęcherzyk z ciałkiem żółtym tylko . Om miałam 28.08 ,owulację 09.09, cykle 24/25 dniowe. Jakieś mną obawy zaczęły targać że to będzie puste jajo, że powinno być już widać zarodek tym bardziej że beta była wysoka 11 dni temu miałam 1650 ( przyrost ok 400%).....

A co lekarze mówili? Może trzeba jednak jeszcze poczekać, może masz leniuszka 😊

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też suplementuje magnez z witaminą b6, magnez wpływa na produkcję progesteronu i wycisza macice. Jest polecany w ciąży, zwłaszcza jak są jakieś trudności. W pierwszej ciąży ( w sumie drugiej, tej po poronieniu) właśnie brałam z zalecenia lekarza, jak miałam problemy ze skracającą się szyjką i skurczami i teraz już biorę sama od razu. Raczej nie zaszkodzi.

Z suplementów kupiłam Prenatal i łykam do tego folik i ten magnez.

Callas trzymam kciuki, żeby zarodek się pojawił. Poszłaś bardzo wcześnie na te wizyty, a na tych wcześnych wizytach często jeszcze jest po prostu… no wcześnie… i człowiek się dodatkowo stresuje. Powodzenia, daj znać 🤞 ja z wizyt jutro wybieram się do endokrynologa, bo mam hashimoto i standardowo tarczyca mi szaleje już od pierwszych dni ciąży… a do ginekologa będę szła w tym tygodniu po 20 października dopiero ze względu na późną owulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 09:50

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Callas, wydaje mi się, że jest jeszcze czas na zarodek, tak w sumie to wcześnie wizyty miałaś. Pusty pęcherzyk stwierdza się jak pęcherzyk ciążowy jest pusty a ma powyżej 20 mm. Jestem pewna, że takiej wielkości u Ciebie nie ma.

Ja magnez biorę odkąd pamiętam i kontynuuję, b complex z folianem i dha.

Mnie wczoraj przestały boleć cycki więc dziwne myśli mnie nachodzą 🤡

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • callas Znajoma

Wysłany: 8 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze na te wizyty tak wcześnie chodzić bo od pierwszej pozytywnej bety muszę lecieć po receptę na zastrzyki , zrobili USG w 4 tc, nie było widać nic ,co jest normalne i kazali przyjść za tydzień, półtorej. Na tym etapie dostaje zastrzyki po 1 op. Wiec tak latam co chwilę. A jak już tam jestem, to robią USG. No jedna lekarka w piątek powiedziała ,że zarodek pewnie gdzieś przyklejony do ciałka i jest mikro to nie widać, że za tydzień czyli w ten piątek powinno być coś widać a druga wczoraj w zasadzie nic nie powiedziała , lekko się zmarszyla że prawie 6 tydz i mówi no poczekamy. wizyta za 1.5 tyg . Ja wiem że też może być za wcześnie ale wiecie jak człowiek się może nakręcić z obaw...

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja nieśmiało :) pierwszy pozytywny w 9dpo (1.10) dzisiaj 16dpo, dwa dni po spodziewanym okresie który na szczęście nie przyszedł. Wizyta u lekarza dopiero 23.10 nie wiem jak wytrwam te dwa tygodnie, dzisiaj jestem 4+1 termin według OM na 16.06 :)

eeemakarena, Rita_, Pani Lis, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Callas w twojej sytuacji zdrowotnej to jak najbardziej zrozumiałe że chodzisz tak wcześnie ale przeczytaj nawet ten artykuł, co wczoraj wrzucałam. Tam jest napisane, że 5+3 czy 5+5 to bardzo wcześnie na zarodek. Spróbuj może zrobić coś, co Cię relaksuje i zająć chociaż czymś myśli, żeby nie wariować ze stresu. Ale wierzę, że będzie dobrze :)

Alutka witaj! Ja też będę wizytować w tym czasie, co Ty, możemy się wspierać w oczekiwaniu :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 października, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raz piersi bolą mniej raz bardziej ☺️ ja na wizytę idę w 5+5, może umówię się też gdzieś na NFZ jeszcze żeby dostać skierowanie na badania ☺️ a jaki magnez polecacie? Będę dzisiaj blisko apteki to mogę podejść ☺️ ja suplementuje pregna star, zostały mi jeszcze 3 tabletki, a później przechodzę na pregna plus ☺️

preg.png
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 8 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Mnie raz piersi bolą mniej raz bardziej ☺️ ja na wizytę idę w 5+5, może umówię się też gdzieś na NFZ jeszcze żeby dostać skierowanie na badania ☺️ a jaki magnez polecacie? Będę dzisiaj blisko apteki to mogę podejść ☺️ ja suplementuje pregna star, zostały mi jeszcze 3 tabletki, a później przechodzę na pregna plus ☺️

Ja też właśnie idę na wizytę na NFZ po wizycie prywatnej, podobno można prowadzić ciążę u dwóch lekarzy, któraś z was ma takie doświadczenie za sobą?
    Ja dziś jadę kupić cytrynian magnezu z Alliness, ma dobry skład i cenę 😊 od pozytywnego testu i bety biorę Little Me 1 trymestr z Healthlabs 😊

• Nineq Autorytet

Wysłany: 8 października, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja mam Chela Mag B6 z Olimpu. Najbardziej mi podchodzi chelatowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 12:50

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magne b6 bo to lek nie suplement ;)

Co do prowadzenia ciąż u dwóch lekarzy - w prawdziwym życiu o czymś takim nie słyszałam tylko czytałam takie przypadki na forum ale mnie to nie przekonuje. W ciąży i tak jest dużo wizyt i badań bez tego. Wolę chodzić do jednego lekarza do którego mam zaufanie ;) ale wiadomo, co kraj to obyczaj

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Monstera258 Debiutantka

Wysłany: 8 października, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, moja historia jest taka, nasze starania trwały ponad rok na poważnie, ze względu na kryzys przerwaliśmy starania i po 4-5 miesiącach niespodzianka, pozytywny test. Cykle miałam bardzo długie i nieregularne. Wg miesiączki termin 13.05, wg USG 03.06.
    Dwie kreski 19.09.
    Pierwsza wizyta 25.09- nic nie było widać.
    Druga wizyta 07.10 - uwidoczniono zarodek z bijącym serduszkiem. CRL 0,29 CM (więc 5+6)
    Pozdrawiam!

awokado 🥑, eeemakarena, Rita_ lubią tę wiadomość

19.09.2024 II
    07.10.2024 <3
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:
    Cześć! Dołączam do wątku 😊 Jestem w 4+4 tyg, beta na dzień dzisiejszy 1424, progesteron 37 ng.
    Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam rok temu w grudniu w 5 tygodniu, zaraz po świętach..
    Powiem wam, że wiedziałam,że ciąża po stracie będzie ciężka, ale chyba nie że aż tak 🙈 raz radość i spokój, a raz strach i brak nadziei. Byle do wizyty ;) umówiłam się na 16.10 czyli za 9 dni, oszaleje 😅 z objawów to lekki ból piersi i ból podbrzusza, jakby ciągnięcie, też tak macie? U czasami zaboli w krzyżu. Termin wyliczyłam na internetowym kalkulatorze i wychodzi 13 czerwca w piątek 😅 oby szczęśliwy! Pozdrawiam was ciepło 🌷
    Hej, mnie też bolą krzyże i ciągnie w pachwinach . Mam wrażenie jakby mi coś "tam" zawadzało.

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:

Mam te sama przypadłość, bol cycków jest jakiś losowy i też się stale macam :D

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 października, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊

Troszkę was nadrobiłam . Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek 🥰 i sama nieśmiało dołączam...
    1.09 OM
    27.09 ⏸️ (10 dpo)
    3.10 beta 218
    Nie zrobiłam przyrostu, bo wypadało na sobotę i laboratorium było zamknięte. Mam zle wspomnienia z beta przy poprzedniej ciąży 🙈 i samo oczekiwanie na wynik bardzo mnie stresuje, co ma być to będzie..
    Wizyty mam 16.10 (6+3) i 18.10 (6+5), mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🤞🏻
    Termin wg apki i OM to 8.06.2025

Na pokładzie synek 21 miesięcy 🙂 ta ciąża planowana i miejmy nadzieję, że udana, to był 2 cs.

Z objawów to czasami delikatnie mnie mdli, jest mi bardzo mokro i straciłam apetyt na wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 00:23

age.png
  • Patrycja28. Koleżanka

Wysłany: 9 października, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś moja długo wyczekiwana wizyta. Jestem 6+3 więc mam nadzieję, że będzie już coś widać i będę mogła oficjalnie się cieszyć 🎉🎉
    Tak sobie właśnie myślę o wizycie, mam ją o 17.30. Powiedzcie czy jest coś o co warto zapytać, coś co warto powiedzieć ?

xSmerfetkax, awokado 🥑, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 października, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28. wrote:
    Hej, dziś moja długo wyczekiwana wizyta. Jestem 6+3 więc mam nadzieję, że będzie już coś widać i będę mogła oficjalnie się cieszyć 🎉🎉
    Tak sobie właśnie myślę o wizycie, mam ją o 17.30. Powiedzcie czy jest coś o co warto zapytać, coś co warto powiedzieć ?
    Trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼

preg.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ