X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, cieszę się, że wszystko w porządku :)

Co to kawy, to w pierwszej ciąży szybko mnie od niej odrzuciło, jakoś w 6 tygodniu i potem do połowy drugiego trymestru nie mogłam jej pić. Potem przeszło. Póki co jest okej więc piję dwie, ale stopniowo robię słabsze i jedną zamienię na bezkofeinową. Ostatnio też tak zrobiłam.

U mnie dziś wyjątkowo dzień bez objawów poza bólem piersi więc korzystałam i zrobiłam turbo porządki. Za to wczoraj godzinę po kolacji miałam głoda giganta i wsuwalam kanapki ze świeżo ugotowaną szynką na stojąco 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2024, 19:08

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanaski wzmianką o kawie bez kofeiny przypomniałaś mi że w poprzednich ciąży wchodziły mi jak złoto Inki smakowe. Matko! Musze kupić, narobiłaś mi smaka 🫣❤️🤣

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanaski wzmianką o kawie bez kofeiny przypomniałaś mi że w poprzednich ciąży wchodziły mi jak złoto Inki smakowe. Matko! Musze kupić, narobiłaś mi smaka 🫣❤️🤣

Haha Inki u mnie też wchodziły, chociaż już bardziej po porodzie, bo miałam takie pragnienie przez karmienie piersią na początku, że piłam całą dobę i ciągle coś ciepłego, bo to była zima 😅

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2024, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis, Gosia- gratuluję pięknych bet!
    Awokado - super, że wszystko jest dobrze :)

Eeemakarena u mnie też Mąż podchodzi do ciąży ostrożniej niż za pierwszym razem. Wtedy mimo, że powtarzaliśmy sobie, że może być różnie zwłaszcza kiedy jeszcze nie byliśmy u ginekologa, to bardzo nami zawładnęła radość. No a później trzeba było się pogodzić, że się nie udało. Teraz Mąż mówi, że poczekajmy do wizyty, na której coś zobaczymy na usg, wtedy się oswoi z tym stanem. Chociaż po kolejnych wynikach bety mówi, że coraz bliżej mu do tego, nie spodziewał się takich dużych przyrostów :) W pozamacicznej miałam przyrosty np. 50% i próbowaliśmy z tego wróżyć, że może będzie dobrze i zarodek pokaże się w macicy...

Co do kawy to u mnie musi być codziennie, ale przed ciążą ograniczyłam ją do tylko 1 dziennie (z 2-3). Teraz nawet mnie do niej nie ciągnie, robię sobie rano jedną czarną na najmniejszej intensywności :)
    W ogóle jestem bardzo słodyczolubna, a teraz nie mam na nie ochoty, kupiłam ciastko i go nie zjadłam :D

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm

🩺 15.01.2025

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Ja cały weekend odpoczywam u rodziców, chciałam dziś jechać powtórzyć znowu betę ale lab zamknięty 🙄
    Pojadę chyba jutro ale to będzie 72h od poprzedniej, więc nie wiem jak mam później obliczyć ten ewentualny przyrost 🤷🏻‍♀️ nie orientujecie się czasem?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Ja cały weekend odpoczywam u rodziców, chciałam dziś jechać powtórzyć znowu betę ale lab zamknięty 🙄
    Pojadę chyba jutro ale to będzie 72h od poprzedniej, więc nie wiem jak mam później obliczyć ten ewentualny przyrost 🤷🏻‍♀️ nie orientujecie się czasem?
    Kalkulator i tak wyliczy z większą przerwą. Ovu ma taki, w których godzinę nawet podajesz. Są i na internecie podobne :) ja wyliczałam z 9 dniową przerwą i wyliczył:)

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tygodniową też wczoraj dał radę ;)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌸 moja córka dziś wstała z zapaleniem gardła, a że całą noc na mnie chucha, już widzę nadchodzącą chorobę 🫣

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kalkulator i tak wyliczy z większą przerwą. Ovu ma taki, w których godzinę nawet podajesz. Są i na internecie podobne :) ja wyliczałam z 9 dniową przerwą i wyliczył:)

Ja na tym płodnosc.pl liczyłam ostatnio.
    Ok to może pojadę rano jutro 😊😊

asiun lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest link do stronki, gdzie kalkulator obliczy z dowolnie oddalonych pomiarów przyrost: https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/

My za chwilę wyjeżdżamy na 3 dni odpoczynku w górach ⛰⛰⛰ Trzeba zaszczepić czym prędzej maluchowi miłość do gór 😊 I już sprawdzałam, gdzie tam na miejscu mogę zrobić betę w poniedziałek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2024, 08:56

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm

🩺 15.01.2025

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Hej,
    Ja pierwsza betę robiłam w czwartek, a kolejną lekarz kazał robić jutro 😉wiec to pewnie bez większego znaczenia. A kalkulatory tak jak dziewczyny już napisały i tak wylicza przyrost 🙂

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka to miłego odpoczynku. Ja też wyjeżdżam teraz z rodzinką na parę dni, nad jezioro. Ostatni nasz wypad przed zimą, chcemy się na chwilę oderwać.

Tanashi moje córki podziebione, kaszel i katar. Też nie lubię od nich nic łapać, zwłaszcza w ciąży, ale ciężko w sezonie się uchronić mimo, że codzień daje im witaminy, staramy się codzień spacerować i nie daje im słodyczy tylko owocki i zdrowe przekąski…

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzisiaj się zapomniałam i zjadłam ciasto…z alkoholem 🫣 jakoś tak wstałam i z automatu sobie nałożyłam 🫣

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, Szarotka miłego wypoczynku. Szarotka uwielbiam góry, można wiedzieć w jakie strony jedziecie?
    Współczuję dziewczyny chorób, my na szczęście wszyscy przeszliśmy to już dwa tygodnie temu.

W ogóle strasznie męczy mnie bezsenność, nie mogę zasnąć do 1 później budzę się o 3 i też nie mogę spać... Nigdy nie miałam problemów ze snem ☹️

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • asiun Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:

W ogóle strasznie męczy mnie bezsenność, nie mogę zasnąć do 1 później budzę się o 3 i też nie mogę spać... Nigdy nie miałam problemów ze snem ☹️
    O mnie też to dopadło, ogólnie jestem mega mega zmęczona, wczoraj nawet w ciągu dnia zasnęłam, wieczorami padam około 20, ale budzę się 2-3 i nie mogę już spać. Nie wyobrażam sobie jak jutro w pracy dam radę, co prawda pracę mam siedzącą przy kompie, ale to tym bardziej zamula.
    Aczkolwiek dziś od rana widzę więcej energii u siebie, nie wiem tylko czy to dobry czy zły znak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2024, 11:30

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 13 października 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy wy macie jakieś typowe objawy ciąży jak mdłości i okropny ból piersi? Ja jestem właśnie 5+3, mam tylko wrażliwe sutki i to nie zawsze, lekkie bóle podbrzusza z raz dziennie, troszkę senności i tyle. Czasami się budzę w nocy. Wizyta w środę, tydzień temu beta wyniosła 1424 i wiecej nie robiłam,bo tak mnie to stresowało,że przy otwieraniu wyników chciało mi się wymiotować. Martwi mnie trochę ten brak objawów, boję się,że to może oznaczać coś złego.. chociaż wiem,że są ciąże bezobjawowe, ale po długich staraniach i poronieniu objawy by mnie uspokoiły ;)

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:
    Dziewczyny,czy wy macie jakieś typowe objawy ciąży jak mdłości i okropny ból piersi? Ja jestem właśnie 5+3, mam tylko wrażliwe sutki i to nie zawsze, lekkie bóle podbrzusza z raz dziennie, troszkę senności i tyle. Czasami się budzę w nocy. Wizyta w środę, tydzień temu beta wyniosła 1424 i wiecej nie robiłam,bo tak mnie to stresowało,że przy otwieraniu wyników chciało mi się wymiotować. Martwi mnie trochę ten brak objawów, boję się,że to może oznaczać coś złego.. chociaż wiem,że są ciąże bezobjawowe, ale po długich staraniach i poronieniu objawy by mnie uspokoiły ;)
    U mnie objawy raz są raz ich nie ma. Ciaza jak narazie książkowo.
    Tak jak u Ciebie bol piersi, senność i pobolewania podbrzusza. Na pewno minęły mi wahania temperatury, w sensie, że raz było mi mega zimno, a raz gorąco.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:

U mnie raz są raz nie, tzn piersi bolą, szczypią sutki najchętniej to bym chodziła bez stanika. W podbrzuszu raz zakłuje, raz zaboli jak na okres. W sumie nic więcej. Czasem mam wrażenie takiej „kluchy” w gardle ale nie wymiotuję ani nic. Myślę że każda ma inaczej 🙂
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle objawów, dopiero gdzieś w 4 czy 5 miesiącu dostałam bóli głowy, nawet bym rzekła migreny. A tak od początku to gdybym nie wiedziała to bym nawet nie przypuszczała że jestem w ciąży 🙂

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 13 października 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez budzę się w nocy a w ciągu dnia jestem strasznie śpiąca; mam częste kłucia podbrzusza I wróciły wrażliwe piersi, i to poki co wszystkie moje objawy :)

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 października 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita_ wrote:

Ja miałam lekkie mdłości i duży głód, natomiast od 2 dni przeszło, tylko mnie brzuch pobolewa i piersi. Ale ogólnie w pierwszej ciąży takie prawdziwe mdłości przyszły później, więc myślę, że jeszcze może być trochę za wcześnie na więcej objawów :) Chociaż znam też przypadki gdzie mdłości w ogole nie wystąpiły i ciąża przebiegała gładka, więc mimo wszystko życzę Ci tej opcji :D

preg.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ