CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnella, super że mała główką w dół
i fajnie że przy okazji wizyty miałaś trochę czasu wolnego dla siebie.
Ja już po ktg, z małą ok ale jeśli chodzi o skurcze to totalna cisza.. chyba nieprędko coś się zacznie.Agnella lubi tę wiadomość
-
U nas pępek odleciał po 7 dniach i dostał tylko strupek który się trzymał 2 dni, teraz już nie ma po nim śladu
Malutki ma się dobrze, ładnie je i daje mi w nocy pospać, budzi się co 3 godz na jedzenie.Niestety nie chce cyca nakładki też nie pomagają to muszę odciągnąć swoje mleczko i mu daję z butki. Jak mnie nie ma to tatuś może nakarmić
na dzisiaj miałam termin w usc to byłam zarejestrować Karolka i już jest prawnym obywatelem
Palusia, Karol też czasami sie tak pręży
i właśnie myślę nad dicoflorem. Chyba mu kupie i niech bierze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 15:26
-
Mój cycoholik w tydzień przytyła 300 gram i już waży 3500
A do spania kładę ją do łóżeczka raz na prawy raz na lewy bok, a w dzień jeszcze czasami na plecy. Też ma często czkawki, ale dwa łyki wypije i przechodzi. Też jej się czasami ulewa, ale tylko troszkę, bez chlustów.
Za to wczoraj jak nam walneła przed włożeniem do kąpieli, wystrzałową kupę do wanienki to myśleliśmy że padniemy ze śmiechuWszystko w takim pięknym żółtym kolorze było i przygotowanie kąpieli od początku. Niezapomniane wrażenia
Mój skarb 20-10-2015
Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018 -
Ptaszek wyobraziłam sobie jak to musiało wyglądać
U nas kikut nadal jest i zastanawiam się kiedy w końcu odpadnie bo nic się nie zanosi
Angella my naszemu synowi kupiliśmy blender, mikser i ekspres do kawy z firmy klein (imitacja bosha). I jest szał młody bawi się jak nigdy, ciagle wszędzie ze sobą ciągniemy te sprzęty. Tylko mój syn uwielbia prace w kuchni
A to moje młodsze bobo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:39
lotka1990, Tini, Agnella, teqz, Annaya, klauuudia, summer86, anna23, Andziula_1988, Alphelia, Magda33, pilik, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Anitka śliczne Bobo:-)
U mnie forum też wariowalo. Nie mogłam rano dodać posta A teraz go skasowalo. Generalnie napisałam że poszłam rano z małą do lekarza żeby ją osłuchala po tym zakrztuszeniu. Póki co wszystko jest ok ale mam przyjść jeszcze w środę na kontrolę żeby sprawdzić czy nie doszło do zachłystowego zapalenia płuc. Do środy ta niepewność mnie wykonczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 16:52
-
U nas dzisiaj była położna i Czarek przybrał 310g w tydzień, ale nie dziwne skoro by tylko jadł i jadł
Co do ulewania to moja położna powiedziała, ze to kwestia „urody” dziecka, nie wszystkie odbijaja, ważne żeby gazy wyszły druga strona wtedyklauuudia, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Uff udało mi się umówić na KTG - nie wiedziałam że to tyle kosztuje, bo w poprzedniej ciąży miałam za darmochę
teq my wczesniej od początku uzywalismy klina i położna jak przyszła jeszcze nam go głębiej wsunęła (bliżej środka łóżeczka). Zresztą poleciła go kupić jak tylko dowiedziała się że jestem w ciąży
A pytałam kto jeszcze czeka, bo na pierwszej stronie jest lista ale wiadomo terminy terminami a dzieci swoje ;p
Też miałam problem z zalogowaniem się na formu z rana ;/
-
Anitka jaki słodziak
ślicznie
My dzisiaj mieliśmy pierwsze szczepienie przeciwko rotawirusom narazie na całe szczęście wszystko dobrze i mam nadzieję że tak zostaniemały waży 4320g
rośnie pięknie przez ost dwa tyg poszalal ostro 900g aż nadrabia zaległości
W nocy dalej nie budzi się na karmienie i lekarka mówiła że nie ma sensu go budzić póki wszystko jest ok to nawet nie powinno się... za to w dzień mógłby jeść i jeśćno i w sumie dobrze
-
A co do odbijania ja muszę małego odbijać przynajmniej raz w trakcie karmienia i później po karmieniu obowiazkowo bo jak nie to ulewa odrazu jak dostanie czkawki... nie są to jakieś duże ilości zazwyczaj dwa łyżki ale tak czy siak... także z każdym dzieckiem inaczej bo pierwszy synek nie potrzebował Wogole odbijania i nie ulewal wcale ...
Tini masakra dobrze że opanowalas sytuację i napewno wszystko będzie dobrze no ale masz rację że lepiej jednak skontrolowac zwłaszcza że to nie było małe zachlysnoecieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 18:42
-
Chciałam pokazać Wam efekty sesji Łucji, ale zapodaj net coś mi nie działa. Jeśli macie ochotę zobaczyć zdjęcia to zapraszam na mój fanpage Zaczarowany Obiektyw Fotografia Dziecięca.
Niestety moje dziecko nie jest w tym temacie skore do współpracy więc zdjęcia robimy na ratysummer86, Magda33, Czara, Annaya, pilik lubią tę wiadomość
-
palusia171 wrote:Moja mała też ulewa. a nawet jak ją karmię , a chce nawet po 3 razy do cycka (gdzie przysypia po chwili), potrafi po tym 2-3 razie zwymiotowac wszystko. Wręcz chlusnac. I to też po jakiejś dłuższej chwili od karmienia, mimo odbicia. Położna dziś powiedziała, że widocznie się przeje i wszystko musi wyrzucić.
Malutką coś męczy. Prezy nóżki, stęka. Niby gazy i kupki sa, ale sprawia to jej jakiś problem.Nie wiem jak mogę jej pomóc.
Mimo 11 dni malutkiej pępek jeszcze się trzyma. Przemywam octaniseptem.
Pozdrawiam Was cieplutkoogólnie zapisałam nas do super lekarza taka bardzo rozsądna i na pewno u niej zostanę
mam też mnóstwo skierowań do specjalistów. Jutro będę dzwonić do nich: okulista, bioderka, kardiolog, patologia noworodków i inne plus szczepienia . Z uwagi na wcześniactwo będziemy mieli darmową szczepionkę.
mały u nas spi od 2 do 3 h wiec nie ma co narzekać .gdy pije z cyca to chce częściej, gdy daje mu butle ze swoim mlekiem to więcej przesypia więc w nocy idze w ruch butelkaMagda33 lubi tę wiadomość
-
Miałam termin z usg na wczoraj, a z om na dziś, ale niestety nadal jestem w dwupaku
Małej się nie śpieszy. Musiałam się dziś zgłosić na ktg do mojej ginekolog i wyszło trochę za szybko bijące serduszko u małej, u mnie za wysokie ciśnienie, mocno zwapniałe łożysko i brak rozwarcia mimio, że mała już od ponad miesiąca w kanale nisko, główka wyczuwalna w badaniu i wygładzona szyjka. Dostałam skierowanie do szpitala, tam powtórzyli wszystkie wyniki i wszystkie były książkowe
powiedzieli, że moja ginekolog jest przewrażliwiona i odesłali mnie do domu. Jutro jeszcze raz powtórzą mi ktg. Mała waży już 3650 i 53 cm (choć lekarka powiedziała, że to jest plus/minus 10 % i jej zdaniem mała ma ok 3,5kg). Bardzo chciałabym być już po, ale puki co się na to nie zanosi.
-
Ha bardzo podoba mi się ta sesja. Pięknie wyglądacieA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ha, widziałam zdjęcia na FB, śliczne
!!!
Eunice, u mnie też schody, mała się boi, niedawno nosiłam, a teraz od jakiś dwóch tygodni córeczka wchodzi i schodzi za dwie rączki. Powiem szczerze, na tym etapie ciąży, schody są meczące.
U mnie poród zaczął się 0d 23 na porodówce, a skończył o 6.40 - również nie odczułam tego czasu, wcale mnie się nie dłużyło i nudziło, oj nie, wydaję mi się nawet, ze to było bardzo szybko.
Klaudia, ładnie przybiera Ci synek
Anitka, śliczne fotki
U mnie z odbijaniem było tak, że przez pierwsze 2 miesiące kp córcia nie zawsze odbijała, nawet rzadko, wtedy nosiłam ją 10 minut do góry i jak nie odbeknęła kładłam do łóżeczka. W nocy szczególnie pilnowałam odbicia, a jak nie było to nosiłam nawet 15 min.
Miałam poduszkę klinek, kładłam czasami na boku.
Czkawka...moja córcia miała bardzo często, teraz też czasami ma.
pamiętam jak jeszcze teściowie przychodzili w odwiedziny i mała zaczynała czkać, mówili, ze to....z zimna i mała zmarzła
W ciąży też czuję drgania brzucha, córeczka przynajmniej ma ją dwa razy dziennie.
Ale jestem zmęczona, ale tak pozytywnie, na wieczór wyciągnęłam męża na lody i frytki, chyba już ostatnie wyjście
Mąż jutro raniutko jedzie, znowu nie będzie go do 22-23, zostały mu takie 4 dni miodobrania. Dziś został, bo moja wizyta u gina i ktoś musiał małą się zająć - -raźniej się czułam, że jest.
klauuudia lubi tę wiadomość