X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kładliśmy na boku aby główkę wyrównać - pomogło. A córka ulewała bardzo dużo i bardzo często. Przestała dopiero jak zaczęła raczkować. Nie pomagało noszenie i odbijanie po jedzeniu. Ale byłam spokojna, bo teściowa powiedziała że z jej dziećmi też tak było i nie ma na to rady. Lekarka zalecała dodawać zagęstnik do mleka - próbowaliśmy. Potem sprowadziłam melko z Niemiec Hipp AR (w PL AR Hipp nie jest łatwo dostępny). Córka ulewała mniej ale nadal. Jednak położna stwierdziła aby nic nie dawać jeśli dobrze przybiera i że taka uroda córci szczególnie że po tatusiu. Faktycznie skonczyło się dopiero przy raczkowaniu ;P

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze wszyscy zawsze odbijają po jedzeniu. My za każdym razem, bo jak tego nie zrobię to ulewa i ma czkawkę.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie a propo czkawki, dziewczyny czy w tym tc co jestem Wasze Maluchy miały jeszcze czkawkę? Mój jeszcze ma, ale widzę, że są dni przestoju lub 1-2 dziennie, inne dni to nawet 3-4.

Tini kurczę ale się najadłaś strachu ;( ja ostatnio przypominam sobie co robić w takich sytuacjach, na warsztatach z bezpiecznego malucha nas uczyli, ale nie mam tego jeszcze w pamięci mechanicznej. I zaglądam do apki. Bardzo fajna.

Agnella i jak spokojna nocka?

U mnie przepowiadające się pojawiają, chyba. Tak mi się zdaje. Jak wstaje to brzuch się spina. Chociaż tak dziwnie, bo u góry twardy jak kamień, a na dole nie. Wiec może to tylko Mały się tak układa. Sama już nie wiem.

dqpri09kh0x52aib.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, moja tydzień temu na ktg zaliczyła czkawkę ;) wczoraj wieczorem też miała.. ale tak jak wcześniej zdarzało się to 2-3 razy dziennie tak czasem bywają dni, że nie ma w ogóle.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    O właśnie a propo czkawki, dziewczyny czy w tym tc co jestem Wasze Maluchy miały jeszcze czkawkę? Mój jeszcze ma, ale widzę, że są dni przestoju lub 1-2 dziennie, inne dni to nawet 3-4.

Tini kurczę ale się najadłaś strachu ;( ja ostatnio przypominam sobie co robić w takich sytuacjach, na warsztatach z bezpiecznego malucha nas uczyli, ale nie mam tego jeszcze w pamięci mechanicznej. I zaglądam do apki. Bardzo fajna.

Agnella i jak spokojna nocka?

U mnie przepowiadające się pojawiają, chyba. Tak mi się zdaje. Jak wstaje to brzuch się spina. Chociaż tak dziwnie, bo u góry twardy jak kamień, a na dole nie. Wiec może to tylko Mały się tak układa. Sama już nie wiem.
    Mój zaczął czkawki dwa tyg temu. Wcześniej wcale nie miał. I teraz czka mu się kilka razy dziennie ;p

A jeśli chodzi o twardy brzuch po wstaniu to też tak myślę że Młody się tak układa, bo jak chwilę pochodzę to brzuszek się zmienia - pewnie synek pod wpływem grawitacji zmienia pozycję.

Mam pytanie! Jest lista już rozpakowanych mam. Ale kto jeszcze czeka?

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula u mnie pod koniec ciąży Łucja miała rzadziej czkawki.

Od środy mała przybrała 160g i teraz wazy 3920. Nie wiem czy to dobry przyrost, ale położna nic nie mówiła więc jestem spokojna. Gorzej z pępkiem bo jest dość gruby i się trochę babrze. Chyba jeszcze trochę potrwa zanim odpadnie.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Mam pytanie! Jest lista już rozpakowanych mam. Ale kto jeszcze czeka?

Na przykład ja czekam :D jeszcze jest nas trochę z terminami na drugą połowę czerwca, wystarczy zobaczyć na pierwszej stronie wątku ;) Może nie wszystkie dziewczyny piszą na bieżąco, ale pewnie jeszcze wiele się pochwali swoim porodem.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella no niby tak ale to zawsze jednak jakiś sygnał, że coś się dzieje. To tak po prostu na psychikę działa, bo wiem że mogę nie mieć żadnych skurczy i po prostu nagle mi odejdą wody i się zacznie. Na którą masz dziś wizytę? Ja jutro rano KTG a wieczorem wizyta ale nie wiem czy gin będzie sprawdzała co z szyjką bo 2 tygodnie temu powiedziała, że nie będzie sprawdzać bo to i tak nic nie oznacza a jak ciąża donoszona a jeszcze nie po terminie to nie ma znaczenia. Sama nie wiem.. No i fajnie, że Twój lekarz wrócił chociaż na końcówkę!

Andziula - u mnie czkawki są zazwyczaj 3-4 razy dziennie, codziennie od jakichś 2-3 tygodni. Może czasem zdarzy się dzień bez czkawki lub z jedną ale za bardzo nie zwracam na to uwagi.

Komcia ja jeszcze czekam - jesteśmy w podobnym terminie :)

Śmieję się z mężem, że musimy zrobić wszystko żeby nie rodzić w najbliższą niedzielę bo wtedy wypadają imieniny Laury a to nasze wybrane imię dla córeczki i pewnie jako starsza sobie pomyśli, że nie mieliśmy pomysłu na imię i wzięliśmy takie co wypadają akurat imieniny tego dnia hehe :p no i tak jak pisałam jeszcze się śmiejemy, że nie potrzebnie jutro iść na wizytę i wydawać pieniądze więc mogłoby się zacząć dziś :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam :) dziś już skończony 37tydzień, mam nadzieję do końca tygodnia zostać jeszcze w dwupaku, a potem mogę rodzić :)za dużo planów na ten tydzień incały czas to poczucie, że jeszczemożna/trzeba coś zrobić.
    wieczorem mamy wizytę, więc zobaczymy czy coś się ruszyło. ja mam przeczucie, że się uda w przyszłym tygodniu, nie chciałabym czekać do 25.06. tylko bardzo przeraża mnie połóg,dużo bardziej niż sam poród...

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mam pytanie czy karmiac piersią bierzecie dzieci na odbicie czy nie ? I jak ukladacie dzieci ze szpitala dostaliśmy zalecenie żeby kłaść na plecach położna powiedziała żebym klada jak chce , ale ostatnio gdzieś wyczytałam żeby nie klasc dziecka na plecy bo może zachlysnac się sama już nie wiem jak najleoiej układać takiego brzdaca.
    Odbijamy zawsze jak dłużej je. I staramy się odkładać na bok (na zmianę). Podobno odbijanie tez pomaga w kółkach.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na noc zakładamy body z krótkim i przykrywamy lekkim otulaczem albo wbijamy młodego w kokon w samym pampersie.

W domu czy na dworze leży w body z krótkim tez przykryty jakimś lekkim otulaczem.

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda tez się tak układa, ze twardo na gorze a miekko na dole, kidys sobie wkrecałam, ze moze mi brzuch twardnieje, ale zeszłam na ziemie hehe moje dziecie jest po lewej stronie brzucha i tak smiesznie to wyglada bo po prostu brzuch jest krzywy :D

SU7zp2.png
    WJrFp2.png

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc;)
    Ja dziś nie wytrzymałam i poszłam do innego gina sprawdzić czy aby na pewno wszystko ok. Zbadał poziom wód afi 9, łożysko 2 stopnia, nie jest zwapniałe, wg niego wszystko ok, pomiar brzuszka jest tylko 2 tyg do tylu, reszta do przodu. Zawsze ze wszystkim był do przodu 2 tyg, a teraz brzuszek troszkę zwolnił. Nie kazał się przejmować, bo wszystko w jest jeszcze w granicach normy.

Czy Wam tez dziś ta strona wariuje? Nie mogłam dodać postu wrrr

Lucy tez mi się tak czasem układa i brzuchol krzywy ;p

dqpri09kh0x52aib.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, tak jakiś problem z forum dzisiaj. Trochę się wystraszyłam jak zobaczyłam error i wtedy sobie uświadomiłam jak ważne jest dla mnie to forum i Wy :) byłoby mi bardzo smutno jakby to przepadło, zwłaszcza, że nie mam z żadną Was kontaktu innego niż tu

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cos sie dzieje, ale juz chyba ok :) Rano byla burza, myslalam, ze powietrze sie zrobi bardziej przyjemne, ale zaraz wyszlo slonce i jest tak parno ze ja sie topie... W ogole strasznie sie poce na tej koncowce. Moje cialo juz chyba ma dosc ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszcze ;-)
    mam termin cc na 15.06, a jak by była jakaś tragedia z miejscami to kolejny na 19.06 :-)
    Wczoraj byłam na ktg to wisiala kartka, ze nie przyjmują na oddzial. Mam nadzieje, ze do piątku sytuacja sie poprawi i nie bedzie tak dużo rodzących.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Ciekawe czy jest już rozwarcie, skracanie szyjki, podejrzewam, że tak. I wreszcie wrócił mój gin, po zawale, myślałam, ze jednak więcej czasu zajmie mu dochodzenie do siebie.

Annaya, a u Ciebie też 38 tc :-)??? Nie masz suwaczka, nie chciałaś chyba zapeszać, a tu widzisz jak ładnie z ciążą, porządnie już donoszona

Tak, jestem dokładnie 2 dni za Tobą :) hehe, nie na szczęście nie wierzę w takie zapeszania, po prostu korzystam z forum głównie na tel. i nawet nie próbowałam ogarnąć tematu, więc to chyba zwykłe lenistwo :D
    Swoją drogą czasem przeraża mnie, że ludzie tak łatwo ulegają jakimś zabobonom, nawet osoby wierzące O.o Ostatnio znajoma powiedziała mi, że wieszała czerwoną kokardķę przy wózku dziecka "na uroki", i że przy tym dziecku też tak zrobi, bo przecież nie zaszkodzi... Byłam w szoku.
    Zawsze mnie też bawiło: "Nie siadaj na rogu, bo będziesz starą panną!" :D no więc w imię walki z tym, zawsze siadałam na tym rogu i skończyłam jak skończyłam :D Sorry za offtopic, ale jakoś mnie naszło:)

Agnella, o której masz wizytę? Mam nadzieję, że po tych wszystkich Twoich przygodach skurczowych, wreszcie coś tam ruszyło do przodu.

Andziula, co do czkawek to u nas nadal ich całkiem sporo - kiedyś też o to pytałam, bo się niepokoiłam tą ilością. Tak naprawdę dopiero po porodzie się okaże jakie te nasze dzieciaki są i czy coś się z czymś wiąże. My też do tyłu z brzuszkiem, za to nadrabiamy główką (I kto tu ją urodzi?!;)

Klarunia, a jak u Ciebie? Rozwiązało się coś z tym szpitalem? Myślałam o Tobie w weekend, daj jakiś znak.

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka masz rację! Wsparcie tu na forum jest nieocenione ❤️ Każdego dnia zaglądam ;)

Annaya u mnie główka też do przodu, ale ja będę mieć cc, wiec nawet o tym nie pomyślałam ;)

U mnie dziś chłodniej. W nocy było ze 20 stopni to się gotowałam, chociaż w całym domu okna otwarte, ale teraz jest niewiele więcej i jest przyjemnie ;)

W środę robiłam posiew i badanie ogólne moczu. Ogólne wyszło do kitu, bo źle pobrałam i na następny dzień powtarzałam i wyniki ok. Na posiew czekałam do dziś i w końcu odebrałam i się zdziwiłam, bo wyszła ecola. Myślicie, że to możliwe że w ogólnym wyszło ok, a w posiewów coś się wyhodowali? Czy bardziej prawdopodobne, że próbkę na posiew też skopałam przy pobieraniu? Napisałam do gina, ale czekam co odpisze i jestem ciekawa czy od Was szybciej nie uzyskam info ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też ulewa. a nawet jak ją karmię , a chce nawet po 3 razy do cycka (gdzie przysypia po chwili), potrafi po tym 2-3 razie zwymiotowac wszystko. Wręcz chlusnac. I to też po jakiejś dłuższej chwili od karmienia, mimo odbicia. Położna dziś powiedziała, że widocznie się przeje i wszystko musi wyrzucić.

Malutką coś męczy. Prezy nóżki, stęka. Niby gazy i kupki sa, ale sprawia to jej jakiś problem. :( Nie wiem jak mogę jej pomóc.

Mimo 11 dni malutkiej pępek jeszcze się trzyma. Przemywam octaniseptem.

Pozdrawiam Was cieplutko

• Agnella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wchodziłam pól dnia, a tu ile druku :-)

U mnie ok, szyjki nie sprawdzał, ale chyba wysoko sadzą po położeniu dziecka.
    Powiedział, że nie będzie mnie stresował szczegółowym badaniem szyjki, ponieważ na tym etapie nic nie da, a u mnie zawsze długa i może teraz tez taka być.
    AFI 14. I co najważniejsze...Dziecko leży główką w dole :-) :-) :-)
    Wszystkie mniej więcej wymiary są proporcjonalne (-+ tydzień), jedynie kość ramienna i udowa dłuższe o tydzień. W poprzedniej ciąży były większe różnice.
    Także siostrzyczki będą różne. Druga córcia będzie chyba podobna do mnie, bo jestem wysoka.
    Waga oszacowana na 3541, ciekawe jaka naprawdę wyjdzie przy ważeniu.
    Na naszym forum było parę rozbieżności, jedynie duże wagi maluchów się sprawdzałam.
    Ha, u Ciebie najlepszy pomiar błędu był, a tu prawie 4 kilo wyszło :)

Tini, o kurcze, nie zazdroszczę sytuacji, stresu co nie miara było.

Welonka, jak Twoja córeczką się ma, czy lepiej z żółtaczką ?

Annaya, ja też w przesądy nie wierzę, jak widzę te czerwone kokardki na nosidełkach czy wózkach....Eh
    To podobny etap mamy. Może urodzimy w tym samym dniu, tez na sn jesteś nastawiona :-)?

Klarunia, jak tam sprawy szpitalne? Udało coś się załatwić czy jednak na tego 14 w starym szpitalu? Nic, nie udało nam sie teg 8 urodzić naszych córeczek, więc chyba umowa odwleczona w czasie ;)?
    Jak się czujesz?

U mnie pocenie tez na maksa, zobaczycie jak będzie lało się w połogu, zawsze mnie to stresowało i parę razy zmieniałam bluzki w ciągu dnia.

A ja dziś się odstresowałam, miałam wychodne po lekarzu na 3 godziny, ale mi tego brakowało. Tak samo jak Ty Klarunia raz pisałam, poszłaś do głupiego sklepu i od razu lepsze zycie ;-) :-D. Tak to zawsze ciągnęłam wózek albo spacer do spozywczaka z córcią, a po za tym czułam się jak w więzieniu, bez auta i mężapracującego przynajmniej do 22. Nic, samo życie.
    Rozliczyłam się z dwoma bibliotekami, kupiłam parę kosmetyków, oczywiście L4 dostarczone do biura...:-)
    Chcę kupić prezencik córci...na prezencik od dzidzi, macie jakies pomysły, w sumie dla dziewczynki ok. 2 latek?
    Ciastolina, zabawki, tablica do wanny są :-)

lotka1990, Annaya lubią tę wiadomość

‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ