WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was czasami, ale nie mam czasu na pisanie.
    Mąż pracuje na nocki po 12h, więc w dzień odsypia i w praktyce wygląda to tak, że całą dobę jestem sama, bo jak wstanie, to coś zje i wychodzi do pracy. Jak wróciłam ze szpitala, to był w domu jeden dzień i następnego wrócił do pracy.

Mała jak skończyła dwa tygodnie przestała przesypiać noce... więc ja też nie śpię już od tygodnia. Najlepsze jest to, że nie ma kolek. Po prostu budzi się na karmienie około 2, potem zamiast spać, to na zmianę robi kupę, siku, jak ją przewijam to ulewa, więc trzeba ją przebrać, potem znowu siku, kupa, ulewanie... i jak w końcu mogłaby spać, to jest tak zmęczona, że nie umie zasnąć... więc płacze, a ja nieprzytomna próbuję ją uspać, co udaje się po 2-3 godzinach. W dzień nie mam kiedy odespać, bo trzeba pilnować pozostałej dwójki, ogarnąć dom itp... i ostatnio zauważyłam, że nie mam czasu nawet na bycie zmęczoną ;)

W czwartek byliśmy na "bioderkach" i okazało się, że są jeszcze nie do końca dojrzałe, więc się szeroko pieluchujemy. Mam nadzieję, że robię to dobrze, bo u pozostałej dwójki było wszystko od początku dobrze. Z bardzo przyjemnych rzeczy - na wizycie bioderkowej spotkałam dziewczyny z którymi leżałam na sali, a następnego dnia odpadł małej pępuszek :)

U mnie z 17kg zostało jeszcze niecałe 5kg. W szpitalu zostawiłam 8,5 a po powrocie do domu w ciąglu kilku dni zeszło jeszcze trochę ponad 3,5. Jak patrzę w lustro, to nie wiem gdzie się ukryły te dodatkowe kilogramy... chyba, że w piersiach ;) Moja rodzicielka cztery dni po porodzie powiedziała mi wprost, że mam wielki brzuch i mam o siebie zadbać... nie ma to jak szczery komplement podnoszący na duchu ;)

Mój synek mnie raz strasznie rozbawił. Leżał ze mną i małą w łóżku (ona między nami). Nagle Zosia zaczęła cisnąć kupę. Synek popatrzył z przerażeniem na jej pupę i odskoczył tak szybko i daleko do tyłu, że gdyby łóżko było mniejsze, to wylądowałby na podłodze. Musiałam mu wytłumaczyć, że mała ma pieluchę i nie robi kupy do ubrania :)

My nie mamy wpraszających się gości. Dzień po powrocie ze szpitala syn miał urodziny, więc byli moi rodzice na kawie, wieczorem szwagierka, a tydzien temu brat z rodziną, więc przy okazji urodzin zobaczyli małą i mamy spokój ;) Szwagierka raz wpadła bez zapowiedzi i po wypiciu kawy powiedziała, że mam zająć się sobą a ona zabiera Zosię i dzieci na spacer... oczywiście zamiast odpoczywać wysprzątałam sobie dom i od razu psychicznie lepiej się czułam.

Magda33 lubi tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, eunice moja córka też była zdystansowana jak wróciłam ze szpitala, nie cieszyła się, tylko tatuś był najważniejszy. Teraz jest już normalnie, chce się tulić, a jak coś potrzebuje to woli przyjść do mnie nawet jak ma obok tatę. Niestety jest zazdrosna o braciszka:( dodatkowo bunt dwulatka więc ciągły płacz i afery.
    Malutki jest wiecznie głodny, ciągle wisi na cycu, mało śpi, dużo płacze więc ciągle jest na rękach. No i ona tez chciałaby aby ją nosić..
    Nierozpakowane dziewczyny trzymam kciuki aby coś wkrótce ruszyło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:49

Joaszo lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z pierwszego Leosiowego Dnia Ojca! :-)
    b01732a8df68c70fmed.jpg

Kropka89, Joaszo, Czara, Wonderland, Magda33, Agnella, witaminkab, welonka, zielonooka7, pilik, pumka1990, Alphelia, Annaya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Joaszo, zaliczone :) To tylko studia podyplomowe wiec zaliczenie było formalnością, ale wiedziałam że jeśli teraz nie podejdę to przy maluchu będzie mi już bardzo ciężko się zmobilizować.

Czy boli Was dziewczyny żołądek? Ja cały czas czuję taki dziwny ucisk.

Joaszo lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój dzidz ma sucha skórę? Jaki macie na to sposób i czy jest to normalne ? Myśję w oillatum. Mam oliwki? Ta oliwke jak coś jak używać? Po kapieli na mokra skore? Wilgotna? Czy sucha? Pptem wytrzec nadmiar oliwki ? Chodzi o zaglebienia. Skóra była taka leciutko sucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 04:21

Kropka89 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak. Dziś w nocy na świat przyszedł nasz Okruszek:) <3 napiszę jak trochę odespie.

Joaszo, Fasola1234, Dika, welonka, joann, Anitka201, lotka1990, pilik, Magda33, moira696, kokkosanka, Czara, witaminkab, Kropka89, cichyszept, anna23, pumka1990, Alphelia, Wonderland, palusia171 lubią tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Annaya ;-) ♥️ czekamy na relację ;-)

Czara co do żołądka to co jakiś czas czuję jakieś nieprzyjemne odczucia, to raczej nie jest ból. U mnie to chyba czasem z głodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 07:14

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny mój dzidz ma sucha skórę? Jaki macie na to sposób i czy jest to normalne ? Myśję w oillatum. Mam oliwki? Ta oliwke jak coś jak używać? Po kapieli na mokra skore? Wilgotna? Czy sucha? Pptem wytrzec nadmiar oliwki ? Chodzi o zaglebienia. Skóra była taka leciutko sucha.

Ja dodaję oliwke do kąpieli:) buzię smaruje kremikiem do twarzy :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya ohromné gratulacje okruszka :*

Sara moja bardzo mialam slucha skore ktora sie sypala a na stopach rekaxh schodzila Jej platami po lapieli w krochmalu przeszlo , przez 3dni smarowalam oillatum (probka z niebieskiego pudella )teraz jak skora jest normalna uzywam tylko oliwki

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    My kąpaliśmy w krochmalu, czasami w płynie z ziajki od 1 dnia. Smarujemy kremem mediderm, tak jak przy starszaku to zdało egzamin.

• Agnella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya, super, tak myslalam, ze u Ciebie sie rozkreci :) :) :) Serdecznie gratuluję Okruszka na świecie :)

Anitka, śliczny chlopczyk :)

Czara, mysle, ze z żołądkiem to tez niedlugo i zapowiedź. Dzien przed porodem tak miałam.

Na sucha skórkę (najgorzej jest na stopkach)dodaję do wody do kąpieli oliwkę. potem jeszcze smaruję stopki oliwka. Po starszej corci mam też balsam Nivea niebieski i tez go używam na sucharki.

Dziewczyny, przy kp ile malych kawek mozna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 09:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog 2 dni temu na insta mówiła ze dwie dziennie :)

Agnella lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara może dziecko jakoś uciska? albo coś zjadłaś? ja też tak czasem mam. Ale może jest tak jak Agnella piszę i to jakaś zapowiedź? :) u mnie w dalszym ciągu bez zmian. Ani jednego skurczu, po prostu nic.

Czy w ciąży można brać coś na alergię - alertec, loratan - coś z tych bez recepty. Wyskoczyło mi jakieś uczulenie na dloniach, strasznie swędzi, wapno nie pomaga :(
    Na lekach na alergie jest że po konsultacji z lekarzem, ale może któraś z Was brała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 10:28

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Nam położna poleciła olejek ze słodkich migdałów (jest w Rossmanie) i idealnie zadziałał już po 2 dniu stosowania.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya, gratulacje :)
    Mój młody od 2 dni ma fazę spania na moich cycach, karmie go, przewijam, bekniemy sobie i go kładę do łóżka, Karolek śpi 15 minut i płacze aż go nie dam brzuszkiem na moj brzuch, po chwili zasypia.W nocy było tak samo i musiałam z nim tak leżeć do 3, 00 później chciał jeść to karmilam go blisko łóżeczka i już spał do 7.00.Bylam tak padnięta że wstałam koło 10 :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya gratulacje!Czekamy na relacje :)
    Czara obrona to obrona, wielka sprawa :)

Ja też dalej w dwupaku, w nocy znowu jakieś pojedyncze skurcze, coś tam też ćmi w ciągu dnia. Znacznie bardziej od 3dni boli mnie miednica i pachwiny, nawet ćwiczenia i rozciąganie już niewiele pomagają. Ale dziś chętnie bym mecz obejrzała, więc Mała mogłaby jeszcze ten dzień posiedzieć ;)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Mała sama nie lubi zasypiać, czasami myślę, że jest głodna...a tu na chwilę bierze pierś i zasypia...Oj, takie maluszki potrzebują dużo czułości, przytulenia...
    Zastanawiam się, aby czy utrzymać laktację...czy nie trzeba odciągać laktatorem? Czy starczy to jak dziecko ssie? Często w nocy mam jakby guzy, ciężkie piersi i bolą..Ale jakoś sił i chęci nie mam na laktator.
    Niedługo będę musiała pozałatwiać macierzyńskie, będę musiała odlać pokarm, aby mąż miał.
    Póki co załatwiłam przez profil zaufany Epuap akt urodzenia i inne. We czwartek w nocy wysłałam, w piątek było awizo w skrzynce, szybko. Bez wychodzenia z domu praktycznie, bramę miałam zamknięta i nie słyszałam listonosza, to tylko na pocztę wyskoczyć.

Pamiętam jak ja wyczekiwałam jakiś sygnałów porodowych,,myślałam, że przenoszę, a jak złapało, zaczęło się to już wiedziałam, że to tego dnia to będzie.
    I tak będzie i u Was.

Annaya, jestem ciekawa jak się wszystko potoczyło. Teraz jesteś zakręcona, nie dziwię się, nabieraj sił i energii :-)

Czara, podziwiam Cię z tą obroną, jeszcze raz gratuluję. I to prawda, potem z niemowlakiem byłoby ciężko.

Joan, to życzę, aby po meczu złapało na fest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:23

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya serdeczne gratulacje okruszka! Super, że jednak coś ruszyło :)

Ja byłam dziś w szpitalu na ktg, zapisały się skurcze, najwyższy na poziomie 107. Główka dziecka leży centralnie w kanale rodnym. Pozostaje mi mieć nadzieję, że jednak coś się dziś rozkręci ;) Jak nie to następną kontrolę mam w środę.

welonka, Joaszo, lotka1990 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Dzięki dziewczyny. Joaszo, zaliczone :) To tylko studia podyplomowe wiec zaliczenie było formalnością, ale wiedziałam że jeśli teraz nie podejdę to przy maluchu będzie mi już bardzo ciężko się zmobilizować.

Czy boli Was dziewczyny żołądek? Ja cały czas czuję taki dziwny ucisk.
    Podczytuje was czasami mój termin tez zbliża się wielkimi krokami 4.07 gratuluje wspanialaych maluszków a za reszte dziewczyn trzymam kciuki.
    Czara mnie tydzień temu w czw zaczął pobolewac żołądek myśle sobie może coś zjadłam jakieś owoce albo coś. Zaczęłam jeść ostrożnie rzeczy lekkostrawne itp. Na drugi dzień było gorzej bolało mnie po prawej stronie tak, ze nie mogłam leżeć ani na lewym boku ani na prawym ani na plecach. Nie wiedziałam co się dzieje a nie chciałam brac tabletek niestety dwie kolejne noce to była masakra przesiedziałam jak zombi na kanapie wyjąc do księżyca. W nd rano pojechaliśmy na IP bo bałam się jak to mały znosi bo cały brzuch miałam spięty i twardy. Zrobili mi badanie oki, ktg oki.Zapytalam w takim razie co mam zrobić skoro wszytsko oki a ja funkcjonuje tylko na siedząco.Kazali mi brac magnez i dieta lekkostrawna czyli to co do tej pory robiłam i nic mi nie pomagało. Wrocilam do domu wzięłam na noc Apap, ale w nocy jak tylko puścił jazda zaczęła się od nowa. Napisałam do gin co mam zrobić, ze boje się faszerować lekami, ale już nie wytrzymuje. Kazała brac nospe max 3 razy dziennie, pic rumianek działa rozkurczająco i nie jeść ciężkich rzeczy. Broniłam się przed ta nospa, ale wzięłam jeden dzień tak jak mowila i się polepszyło. Obstawiam, ze młody już jest spory wszystkie narządy tez są ściśnięte i wszysyko w środku miałam spięte jak zaczęłam brac nospe wszystko się rozluźnilo i młody zsunął się niżej teraz bolą mnie pachwiny, ale lepszy ten bol niż tego żołądka czy nie wiem co to było. Obserwuj ja żałuje, ze nie wzięłam tej nospy wcześniej jak już trochę mnie bolało tylko tyle się męczyłam czasami taki spięty brzuch może bardziej bobo wymęczyć niż wzięcie nospy. Być może u ciebie to tylko żołądek, ale jak ja szukałam odpowiedzi tydzień temu to ciężko było dziewczynom coś doradzić bo tak nie miały może Tobie pomoge :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, dziękuje. Mnie boli głównie wieczorem, może właśnie jak juz pełny. Tez się zastanawiam czy to może przez to ze brzuch mam w sumie nie za duży i Franus na wszystko już mocno uciska...

Gotowa na poród? Kto wie, może i czerwcówką zostaniesz ;)

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ