X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, ja w dwupaku. Poskakalam dzisiaj na piłce, wzielam się teraz za szycie na maszynie, później pójdę na spacer. No i męża wykorzystam, ale trochę z przerażeniem patrzy na ten pomysł ;)

moira696 lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Nie ustalili tego jeszcze. W środę mam iść na ktg do szpitala, może wtedy powiedzą co dalej. Wczoraj lekarka ze szpitala mówiła, że mogą zaprosić mnie dopiero po 10 dniach lub nawet dwóch tygodniach :/ a przy rejestracji do szpitala położna mówiła mi o 7-10 dniach, więc niewiadomo kto to w końcu ustala i kiedy.

ja chodzę do gin prywatnie (która nie pracuje w szpitalu), na KTG gdzie indziej (byłam dwa razy u położnej ze szkoły rodzenia a dziś odpłatnie u mnie w przychodni) no i gin powiedziała na ostatniej wizycie żeby jechać w środę do szpitala, nawet o KTG za bardzo nic nie mówiła.. No i dziś na KTG położna też powiedziała, że jak już jest po terminie to żeby iść w środę. Ale nie mam żadnej gwarancji że będą chcieli mnie przyjąć w szpitalu bo mogą powiedzieć, że mam jeszcze czekać do dwóch tygodni..

Czara, może jeszcze razem wylądujemy w Wojewódzkim jak mnie na Zaspie nie przyjmą :p

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Niestety ciągle czekamy... Co chwilę tylko wyznaczam sobie jakąś datę, której się trzymam że do tego czasu się urodzi ;) Ale nie wiem kiedy skończy się całkiem moja cierpliwość, bo dobry nastrój już dawno się skończył. Pełnia jest pod koniec tygodnia to jakaś nadzieja, choć chciałabym, żeby coś ruszyło już do tego czasu, a nie czekać cały tydzień po terminie lub jeszcze dłużej :/
    też tak robię, teraz mam zaplanowane, że to jutro, bo dziś chciałam jeszcze posprzątać ;) szczególnie, że właśnie wróciłam z ktg i przez 30min zapisał się AŻ jeden skurcz.Ale za to kupiłam sobie maliny :)
    ja dostałam skierowanie do szpitala, jeśli nie urodzę, na 1.07, czyli dokładnie tydzień po terminie. Mam wielką jednak nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby, wywoływanie jawi mi się jak koszmar...

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka, raźniej będzie :)

A czy Wasi faceci tez mieli opory żeby kochać się już w końcówce ciąży? My tego nie robiliśmy ani razu w ciąży (najpierw ze strachu, potem lekarz zakazywal ze względu na ciagle skurcze) a teraz mąż mówi ze to dla niego duży dyskomfort i przeżywa, bo przecież dziecko już tak nisko.

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) My sie uczymy siebie, Emilka jest cudowna, taka malenka sie wydaje choc wazy sporo ;) Wieczorami mamy troche problemy z zasypianiem, nie wiem czemu, jest taka rozdrazniona, wczoraj do polnocy ja usypialismy. Ja wczoraj dostalam dopiero pokarm, tak to Bebilon szedl w ruch, ale nie bylo wyjscia jak piersi puste. Troche sie tez napina przy kupie, ale robimy "rowerek" i zazwyczaj pomaga, Ona to uwielbia :-D Dzisiaj jest juz pelnoprawna obywatelka, ma pesel i swoje imie, takie juz na powaznie :) Ja jeszcze chodze jak czlowiek pierwotny, ale z dnia na dzien co raz lepiej. Najgorzej wstac z lozka :-D Rana mnie czasami piecze, tam w srodku, ale to podobno norma. Boje sie sciagania szwow... A to juz w czwartek. Dziewczyny czy tylko ja wyszlam po cc w drugiej dobie? Bo dzisiaj kolezanka byla w szoku, ze tak szybko u nas wypuszczaja. Smarowalyscie blizne? Slyszalam o jakiejs masci z cebuli. Od kiedy zaczynalyscie, jesli stosowalyscie? No i sprawa pasa poporodowego. Dzisiaj wlozylam takie ciasnawe spodnie, w polowie brzucha mnie cisna i powiem Wam ze poprawil mi sie bardzo komfort zycia ;) Uzywalyscie pasa? Jesli tak to od kiedy?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSlonce ja tez wyszłam po 48h po cc. Niczym na razie blizny nie smaruje, a co do pasa to wszyscy odradzają noszenie bo rozleniwiają mięśnie brzucha i pleców, także ja używać na pewno nie będę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    A czy Wasi faceci tez mieli opory żeby kochać się już w końcówce ciąży? My tego nie robiliśmy ani razu w ciąży (najpierw ze strachu, potem lekarz zakazywal ze względu na ciagle skurcze) a teraz mąż mówi ze to dla niego duży dyskomfort i przeżywa, bo przecież dziecko już tak nisko.

Czara my też w ciąży sporadycznie. Szybko wyskoczył mi brzuch i dla mojego męża to już była bariera nie do przejścia :/ blokował się bo tam jest dziecko i koniec.
    Niestety teraz też z przytulanek nici. Aktualne tłumaczenia męża: "dziecko wyjdzie jak będzie gotowe, samo zdecyduje kiedy" - podsłyszał na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:51

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Hej hej :) My sie uczymy siebie, Emilka jest cudowna, taka malenka sie wydaje choc wazy sporo ;) Wieczorami mamy troche problemy z zasypianiem, nie wiem czemu, jest taka rozdrazniona, wczoraj do polnocy ja usypialismy. Ja wczoraj dostalam dopiero pokarm, tak to Bebilon szedl w ruch, ale nie bylo wyjscia jak piersi puste. Troche sie tez napina przy kupie, ale robimy "rowerek" i zazwyczaj pomaga, Ona to uwielbia :-D Dzisiaj jest juz pelnoprawna obywatelka, ma pesel i swoje imie, takie juz na powaznie :) Ja jeszcze chodze jak czlowiek pierwotny, ale z dnia na dzien co raz lepiej. Najgorzej wstac z lozka :-D Rana mnie czasami piecze, tam w srodku, ale to podobno norma. Boje sie sciagania szwow... A to juz w czwartek. Dziewczyny czy tylko ja wyszlam po cc w drugiej dobie? Bo dzisiaj kolezanka byla w szoku, ze tak szybko u nas wypuszczaja. Smarowalyscie blizne? Slyszalam o jakiejs masci z cebuli. Od kiedy zaczynalyscie, jesli stosowalyscie? No i sprawa pasa poporodowego. Dzisiaj wlozylam takie ciasnawe spodnie, w polowie brzucha mnie cisna i powiem Wam ze poprawil mi sie bardzo komfort zycia ;) Uzywalyscie pasa? Jesli tak to od kiedy?

Ja wyszłam w 3 sobie:) A nawet chwilę wcześniej licząc od godziny cc.
    Ranę najlepiej octeniseptem i dużo wietrzyc to najlepiej się goi.
    Ja też słyszałam że pas nie jest polecany. Ja jestem 4 tygodnie po cc i rana już mnie w ogóle nie boli .
    Za to od jakiegoś czasu mam delikatny ból jak na miesiączke;/ to nadal obkurczanie macicy czy to miesiączka wraca ?:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio regularnie odwiedzam ten wątek i widzę że nie tylko ja wyczekuję na poród jak na zbawienie.:) My na środę mamy skierowanie do szpitala na wywołanie(6 dni po terminie). Zaczną od założenia balonika, a następnego dnia oksytocyna. Mnie również przeraża wizja indukcji,więc cały czas się łudzę, że Mały się namyśli i sam zechce wyjść do czasu stawienia się w szpitalu...
    Dzisiaj byłam na ktg, w ciągu pół godziny zapisały się 3 skurcze podchodzące pod 100%. Położna obstawia, że poród powinien się zacząć lada chwila,ale póki co cisza.Jedyne co zauważyłam, to to, że coraz częściej napina mi się macica(bezboleśnie).

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Ja wyszłam w 3 sobie:) A nawet chwilę wcześniej licząc od godziny cc.
    Ranę najlepiej octeniseptem i dużo wietrzyc to najlepiej się goi.
    Ja też słyszałam że pas nie jest polecany. Ja jestem 4 tygodnie po cc i rana już mnie w ogóle nie boli .
    Za to od jakiegoś czasu mam delikatny ból jak na miesiączke;/ to nadal obkurczanie macicy czy to miesiączka wraca ?:)
    Mam dokładnie to samo. Dzisiaj mega odczuwam ból na okres. Jak dla mnie to to właśnie to i lada chwila się pojawi. Obkurczanie macicy odczuwałam trochę inaczej. Zobaczymy...

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Mam dokładnie to samo. Dzisiaj mega odczuwam ból na okres. Jak dla mnie to to właśnie to i lada chwila się pojawi. Obkurczanie macicy odczuwałam trochę inaczej. Zobaczymy...

No właśnie miałam chwilowo przerwę w krwawieniu a dziś trochę pokrwawilam i dlatego tak mi przyszło do głowy że to może miesiączka wraca.

Dziewczyny które karmią mm jakie kupki ma maluch . Ja dziś robiłam próbę z mm i mała ma takie białawo-żólte kupki bardziej zwarte niż po moim mleku

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka fajnie, że się odezwałaś :) właśnie się zastanawiałam jak tam u Ciebie, ale wolałam nie pytać, bo pewnie co chwilę dostajesz takie pytania od ludzi jak tam, czy urodziłaś itd ;) Życzę, żeby mały się jednak zdecydował wyjść do środy, jak również Lilka ;)

100krotka lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nierozpakowane, doskonale was rozumiem - u mnie oba porody po terminie i oba wywoływane. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Na szczęście w drugiej ciąży ten dodatkowy tydzień szybciej minął, bo miałam co robić przy córce:)

Tini u mnie noc jak u Ciebie. Od północy do 2 ciągle jedzenie i stekanie. Nie chcę lobuz spać w łóżeczku. Co odłóze to marudzi. Najlepiej cały czas być na rękach. W dzień też slabo śpi. Może raz zapadnie w głębszy sen na 1-2 godziny. Tak to wybudza się zaraz po włożeniu do łóżeczka.

Dziewczyny jak to jest z Wit. K i D? W 2016 roku była zalecana przy kp, a jeśli dziecko na mm to sama Wit. D. Zapomniałam zapytać o to położna, ale na wypisie mam tylko Wit. D. Czy coś się zmieniło w tym zakresie przez 2 lata? Co wy podajecie

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Dziewczyny nierozpakowane, doskonale was rozumiem - u mnie oba porody po terminie i oba wywoływane. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Na szczęście w drugiej ciąży ten dodatkowy tydzień szybciej minął, bo miałam co robić przy córce:)

Tini u mnie noc jak u Ciebie. Od północy do 2 ciągle jedzenie i stekanie. Nie chcę lobuz spać w łóżeczku. Co odłóze to marudzi. Najlepiej cały czas być na rękach. W dzień też slabo śpi. Może raz zapadnie w głębszy sen na 1-2 godziny. Tak to wybudza się zaraz po włożeniu do łóżeczka.

Dziewczyny jak to jest z Wit. K i D? W 2016 roku była zalecana przy kp, a jeśli dziecko na mm to sama Wit. D. Zapomniałam zapytać o to położna, ale na wypisie mam tylko Wit. D. Czy coś się zmieniło w tym zakresie przez 2 lata? Co wy podajecie

Wit. K się podaje ?:o ja nie miałam takich zaleceń

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz, Tini, Anitka dziękuję za odpowiedzi :) Niestety maluszka nie mogę przystawiać narazie więcej niż 1-2 dziennie i to na chwilkę bo to wywołuje u niego okropne nerwy i traumę której potemm nie da się uspokoić w żaden sposób. Lekarze (kilku) polecili narazie zrobić fizjoterapię, uspokoić go jak się da że wszystkich napięć i dopiero wtedy przystawiać. Wiec trochę nie mogę mu tego robić narazie bo tylko pogłębienie jego napięcia :( Tak więc uspokajamy się biutelka no i robimy ćwiczenia i masaże. Kupiłam podobna herbatkę do tej co napisałaś Tini (przy okazji pierwszego spaceru sam na sam z bobasem), jak narazie nawet zauważyłam po 1 szklance że jest troszkę lepiej - 15 ml w 10 minut (a było w 20minut czasem) Dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:02

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    No właśnie miałam chwilowo przerwę w krwawieniu a dziś trochę pokrwawilam i dlatego tak mi przyszło do głowy że to może miesiączka wraca.

Dziewczyny które karmią mm jakie kupki ma maluch . Ja dziś robiłam próbę z mm i mała ma takie białawo-żólte kupki bardziej zwarte niż po moim mleku

Łucja ma żółte, bardziej luźne i robi kilka razy dziennie.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Łucja ma żółte, bardziej luźne i robi kilka razy dziennie.

No właśnie nasza mała ma problemy brzuszkowe ciężko jej kupke zrobić poplakuje pręży się . Dziś dla odmiany dostała mleko modyfikowanr chciałam sprawdzić czy to związane z moim mlekiem i czy powinnam może bardziej uważać na alergeny czy po prostu ma taki problem i trzeba czekać aż przejdzie .
    No a po tym mm miała taka papke żółto biaława.
    Po moim mleku najczęściej ma luźną kupke wodnista no czasami kilka bobków.
    Nasza mała robi praktycznie przy każdym karmieniu plus jeszcze przed karmieniem.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz witaminę k dostaje dziecko w szpitalu i tyle.

age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka polecam kompot z jabłek, albo sok. No a najbardziej sok z czarnej porzeczki. Jak napilam się w ciąży to aż mi z cycków kapało;)

Kropka89 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia co do laktacji bardzo ważne jest karmienie (ściąganie) nocne. Jeśli nie przyatawiasz dziecka to wstawaj w nocy ściągać pokarm. Mi mały sie strasznie wybudza w nocy i jak go przystawiem to nie spi 2 godz, wiec tak robie i sciagam w nocu pokarm.

Kropka89 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ