WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann gratulacje! Super, że u Ciebie ruszyło i możesz tulić już swoje maleństwo :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Dziś o 12 45 urodziła się nasza córeczka :) 52 cm, 3380 g, w 40tyg i 1dn :) wody odeszły mi o 6 20, od razu bardzo intensywne skurcze, w szpitalu byliśmy o 8, na porodówce o 9 30, a Mała o 12 45 na świecie. Bez oksy, bez znieczulenia, lekkie nacięcie, ale miałam wspaniałe położne, którym w pełni zaufałam.
    Mała ma odruch ssania, ale jest krzykaczem ;)
    Dziewczyny, które jeszcze czekają, trzymam za Was mocno kciuki!!!!
    Serdecznie gratuluję i strasznie Ci zazdroszczę.

relg6iyevo1tukkw.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann - gratulacje!

Dziewczyny w dwupaku - trzymam kciuki za Wasze szybkie i bezproblemowe rozwiązania. Jeszcze chwila i tez będziecie już po wszystkim.
    Potem ani się obejrzycie, a Wasze pociechy będą konczyc kolejne tygodnie. Mi zlatuje tak szybko ze sama nie wierzę, Natka będzie miała zaraz 3 tygodnie!
    A ja dziś pierwszy raz ją sama wykąpalam bo męża nie ma w domu (zawsze on kapie a ja oporządzam małą przed i po kąpieli).

Joaszo, Alphelia lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann gratulacje !
    A ja melduje, ze po wizycie u laktacyjnej karmimy sie cycem :D BEZBOLESNIE co bylo mi obce w szpitalu. Teraz mala musi sie ,,rozjesc,, wiec je, ulewa, drze sie i dalej je i kolo sie zamyka. Ale przeczekamy I doczekamy momentu karmien.co 3 godziny :D

Kropka89, Joaszo, Alphelia, Dika, Wonderland, Anitka201 lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana gratulacje :)

Moje dziecko znowu pomyliło sobie noc z dniem

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann, gratuluję maleństwa na świecie :-)!!!

Joaszo, jak sytuacja ;-) :-D? Dalej masz plamienia czy może już tulisz swojego maluszka :-)?

Dziewczyny jeszcze nierozpakowane, trzymam kciuki, aby samo się rozwinęło, i jak już złapie to, aby szybko i gładko poszło.

Ja dziś jadę do firmy wypełnić papierki na macierzyńskie i załatwić becikowego (pewnie zejdzie 3 godziny w kolejce), wczoraj byłam po zaświadczenie do gina do becikowego, ostatnio takie wyjścia z domu dużo mi dają, humor lepszy.
    Przyszły mi bluzki z BP, naprawdę nastrój lepszy.
    Ha, rozumiem Ciebie, paznokcie mogą poprawić humor :-)
    Jeszcze jak pani przyjdzie do domu, to bez tego stresu.

Dika, mój mąż nie kapię najmłodszej, boi się...Trochę się tym wkurzam, bo pierworodną kąpał sam. Teraz twierdzi, że nie chce uszkodzić dziecka.

Wczoraj jak byłam po papierek do becikowego, spotkałam położną z porodu, w aucie miałam słodkości, wróciłam po nie i podziękowałam. Dzięki tej babeczce poród poszedł sprawnie, bez nacięcia, a do tego położna miała biegania, bo obsługiwała dwa porody naraz. Tylko dziewczyna zza ściany urodziła o 5.20, a ja o 6 :-) Potem jak wyszłam z budynku..wzruszyłam się. Chciałabym mieć jeszcze 3 dziecko i tam wrócić. A wrócić chyba wrócę ;)...Odebrałam przy okazji z kliniki swoją koszulkę i kapciuszki, które tam zostawiłam.

Dobrego dnia :)!!!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, gratulacje!

Alphelia, lotka i pozostałe jeszcze nierozpakowane dziewczyny - trzymam mocno kciuki abyście najpóźniej w pełnię powitały swoje maleństwa!

Podczytuję regularnie, ale brak mi czasu na odpisywanie. Noce mamy kiepskie, ale trzeba przetrwać :) Anulka jest przesłodka.

Dziewczyny, jakich pieluszek używacie o czy polecacie je? U nas mimo czestych zmian i dokladnej higieny pojawiło sie odparzenie przy Pampers Premim Care i chcę spróbować zmienić.

lotka1990, Alphelia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Dika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pasują pieluchy z lidla, wyprobowalam do fej pory pampersy premium care, pampersy zielone"jedynki" i lidlowe toujours. Pampersy są cienkie i duzo przyjmuja zawartości, ale jak dla mnie są zbyt chemiczne. Juz w samym zapachu. Lidlowe są grubsze ale jakies bardziej naturalne. Tylko do lidla mi nie po drodze wiec póki co kończę pampersy.
    Jeszcze wypróbuję dady. Pasowały mi przy starszej corci ale to bylo 11 lat temu wiec nie wiem czy jakościowo sa takie same. Na pewno sprawdzę.
    W ogole nie lubie firmy pampers. Po analizie skladow chusteczek widac, ze daleko im do natury.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my mieliśmy pampersa w szpitalu po paczce Oliwia miała tyłek czerwony, używamy dady zdarzyło się ze dwa razy je przesikala ale to przez to że przeszliśmy na dwojke i sa troche luzne .

Mi spadło z wagi 6 kg zostało jeszcze 5 ale to może już zostac

Poprosić faceta w nocy o coś budze w nocy męża i mówię weź wstań i podaj Oliwke i pyta się mnie gdzie jest no gdzie w łóżeczku to wstał i co mi przyniósł oliwke do ciała w ogóle nie zauważył że dziecko płacze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 07:32

Magda33, Joaszo, Alphelia, witaminkab, anna23, pilik lubią tę wiadomość

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka - uśmiałam się z tej pomyłki męża :)

W ciąży od samego początku było mi ciągle gorąco, otwierałam okna, robiłam przeciągi, mogłam spać tylko pod cienkim kocem bo pościel mnie parzyła.
    A od porodu mi ciągle zimno, przeprosiłam się z pierzynką, zamykam okna, mam dylemat jak ubierać siebie i małą na zewnątrz. Nie wiem co mi się stało.
    Zauważyłam też, ze piersi mam cieplejsze od reszty ciała. Nie mam już nawału, ani zastojów. Brodawki wyleczone ale mała mi i tak za płytko łapie i sutki mam wrażliwe bardzo i zaczerwienione.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mogę polecić te z Lidia. Dady jeszcze nie używałam, każdy mi przynosi pampersy jak do tej pory, więc ich używamy. Nie ma ze skórą żadnego problemu.

Welonka ale mnie rozbawiłaś, dobre :) ;)

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka :D :D I jak tu się złościć na niego ;)

• Ha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie używamy zielonych pampersow i kilka dni temu przeszlismy na 2. Nie wiem czy kupiłabym je drugi raz, ale zapasy mam wiec muszę je zużyć. Na pewno wypróbuję te z lidla. Z biedronkowych dad tez byłam zadowolona.

Moja Łucja wczoraj skończyła 4 tygodnie. Patrzę na nią i widzę, że z już nie wygląda jak noworodek tylko niemowlak. Szkoda, że ten czas tak szybko leci...

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka mnie też rozbawił Twój mąż :-D

Agnella niestety plamienie jest nadal, już nawet zaczęłam się trochę tym martwić. Jak wstałam do toalety po 5 to znów że mnie wypłynęło. Jeszcze bardziej czerwone niż wczoraj. No ale w sumie wczoraj też było (choć trochę jaśniejsze) a zapis z ktg był podobno bardzo ładny, lekarce i położnej powiedziałam więc gdyby było coś nie tak to chyba by tego nie zbagatelizowały co?? Kurczę przed podjechaniem na IP powstrzymuje mnie to że to jednak nie wypływa czysta krew tylko zmieszana z białym śluzem. Przepraszam Was za dosadne szczegóły, co byście zrobiły na moim miejscu?
    A jedyny skurcz jaki mnie złapał to w łydkę nad ranem, taki że nogę mi wygięło i boli łydka aż do teraz. Wczoraj wieczorem coś tam się napinało ale w nocy nic, spałam jak dziecko.

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann, gratulacje :)
    Mi teściowa kupiła w lidlu pieluchy i byliśmy zadowoleni z małym ale że ja nie mam w okolicy lidla to kupuję babydream z rossmana i też nie narzekam.
    Ja bym pojechała i powiedziała że krwawie, prawdy nie muszą znać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:17

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika też zauważyłam że po ciąży jest mi zimniej wczoraj po kąpieli na piżama bluzę i tak spałam do 1 przykryta kołdrą a najbardziej ni zimno jak zrobią się delikatne zastoje.

Chciałam oliwke to mi dał nie sprecyzowalam że miałam na myśli dziecko .Dlatego ja rzadko w nocy proszę o coś męża bo zanim bym go całkowicie dobudzila to trochę by zajęło czasu .

Pierwszy raz jej odbiło się tak porządnie jak doroslemu i więcej domaga się przytulaskow

age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Joann gratulacje !
    A ja melduje, ze po wizycie u laktacyjnej karmimy sie cycem :D BEZBOLESNIE co bylo mi obce w szpitalu. Teraz mala musi sie ,,rozjesc,, wiec je, ulewa, drze sie i dalej je i kolo sie zamyka. Ale przeczekamy I doczekamy momentu karmien.co 3 godziny :D
    Super :-) oby tak dalej!

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka :-) padłam :-) taki mąż to skarb :-)

Co do pmoersow to my zużywamy ostatnie opakowanie 1 (tak zarzekałam się ze u nas pójdzie 1, max 2 opakowania a jedziemy już na tych jedynkach prawie miesiąc) i obecnie mamy pieluszki happy, dostaliśmy je od kogoś i szczerze mówiąc są bardzo fajne. Jako jedne z nielicznych maja typowe wycięcie na pępek, są bardzo przyjemne i maluszek się w nich nie odparza. Muszę spróbować z kolejnymi rozmiarami. Bardzo fojne są tez pieluszki z lidla. Biedronkowe używaliśmy non stop przy starszaku ale młodszy miał po nich delikatnie odparzona dupke.

U nas goście zawsze do prezentu kupują pampersy i mamy już niezła stertę tych megaboxow ale w rozmiarze 3 :-) myśle ze następne opakowanie to już będą dwójki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:36

• Ha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, ale się uśmiałam :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka daruj mężowi zaspany był :D :P

Ja wczoraj po raz pierwszy chciałam wypróbować Pampersy 1 i albo nie umiem ich założyć albo są za duże dla mojej małej, bo zwyczajnie zsunął jej się z tyłka :P

Jesteśmy trzeci dzień same, tata wrócił do pracy i dajemy radę :D wczoraj wypróbowałam chustę i chyba lubi być noszona tak bo usnęła w niej :) zauważyłam też że szumy na nią działają uspokajająco okap zdaje egzamin bądź dźwięk odkurzacza z YouTube :D
    Chyba trzeba będzie rozejrzeć się za szumisiem, mozecie jakiegos polecić ?

Edit: czy ktoś na naszym wątku posiada fotelik cybex aton 5 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:40

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ