CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja robię innaczej na lzke mąki dodaje nie pełna szkalanke wody dokładnie trZeba rozmieszać dolewam 3litry zimniej wody i gotuję , zagotowany krochamal dodaje do wanny z wodą . Jeśli damy dużo mąki a mało wody to wyjdzie Bardzo gęsty. Woda w wannie musi być taka śliska .
My kapalismy 4 dni pod rząd krostki zeszły teraz po dwóch tydniach od nowa wyszły więc od nowa kapiemy a potem chyba raz w tygodniu będą ja kąpać w krochamlu . -
lotka1990 wrote:Trójka a ten olej to można dostać wszędzie czy trzeba jakoś przez internet zamawiać?
ja -a raczej mój mąż:p - obcinał paznokcie ok niecałe 2 tygodnie po porodzie i potem po tygodniu, szybko rosną niestety.lotka1990 lubi tę wiadomość
-
O raaaany ledwo żyje. Nie wiem co się dziś w nocy działo ale to był jakiś hardcore. Na zmianę ryk, jedzenie, ryk, jedzenie. I tak w kółko. Strasznie stękał, ale nic nie zrobił, do tego tak ulal, że mu nosem poszło. Oczywiście przesikal pampersa i wszystko mokre. Po 7 w końcu zasnął, a ja już miałam dość i poszłam zjeść śniadanie i wypić kawę. Czekam aż całą banda się obudzi, jeszcze chwila ciszy
-
Trójka współczuje , ja też nie wiem co się stało w nocy bo obudziła się tylko raz w nocy o 2 i o 5 ale wzięłam ja tylko na ręce i poszła spać więc nawet nie musiałam karmić, ale za to o 7 to działo się to co u Ciebei tylko ja meczyly gazy robiliśmy rowerek masowalam brzuszek ładnie Gazy poszły a po godzinie poszła ładna kupka
Kurczę moja mała przestała obracać głową leżąc na brzuchu; z prawej strony na lewo przekręcić ale z lewej nawet nie może jej wyprostować -
U nas wczoraj od 12.30 hardcore do 21.
Nie chcieliśmy przesadzać z rurkami windi i przez to się mała męczyła . O 21 jak już stwierdziliśmy że no trzeba jej zaaplikowac to poszło tylko trochę kupki ale jak wylecialo to momentalnie zasnela na przewijaku! Gdzie zazwyczaj krzyczy w niebo głosy. I spala od 21.15 - 4 ! Potem od 4-6 i od nowa walka z kupka . Od wczoraj daje jej mm .i jest lepiej mała mniej płacze a o dwa razy sama kupke zrobiła gdzie przy moim mleku ma taką kupke brzydka że nie może sama zrobić. Dziś kupuje bebilon pepti i spróbuje czy jej będzie lepiej . A moje mleko no cóż narazie do mrozenia mam nadzieję że jak skończy 3 miesiące to będę mogła jeszcze jej to dać -
U nas wczoraj przez cały dzień mała robiła sobie tylko krótkie drzemki. Wieczorem włożyłam ją w chustę to pospała godzinę. Ewidentnie była przebodźcowana ponieważ wczoraj mieliśmy gości, do tego hałas itd... Mężowi udało się ją uśpic po 23:00. Ja się poddałam, on ma zdecydowanie więcej cierpliwości niż ja. Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.
Po dlugich poszukiwaniach zdecydowałam się w końcu na zakup lezeczka z funkcją huśtawki. Łucja zachwycona
Teraz niby usunęła mi na rekach, ale boję sie ją odłożyć
No i dzisiaj rano weszłam na wagę i mam -2kg od momentu wyjścia ze szpitala. Do zrzucenia mam jeszcze 6kg, aby osiągnąć wagę z przed ciąży. Ostatnio nie jem słodyczy, w ogóle bardzo ograniczylam cukier. Staram się jesc tylko 3 posiłki. Zobaczymy jak będzie dalej. Z ćwiczeniami chcę poczekać jeszcze z miesiąc bo boję się że teraz jest jeszcze za szybko po cc. -
Krochmal w proszku tez można kupić, wygodny bo tylko sypiesz do wanienki bezpośrednio i sklad w 100%naturalny. Ale drogi dość. Kupilam go jak mala miala łuszczącą się skórę. Bardzo pomoglo. Na buzię nie pomagalo nistety, pewnie musialaby skora być bardziej w tym moczona a nie przecierana w kąpieli.
Reraz jestesmy w goscinie u moich rodziców i robilam wczoraj krochmal z mąki. Zobaczymy czy to na buzię pomoże, oby! Młoda ma nawet uszy wysypane i bardzo brzydko to wygląda na nich aż strupek jest taki żółty jakby miodek z uszu jej wyciekł.
Wczoraj tuż przed nocą też mieliśmy hardcore, tak płakała i się prężyła. Chyba kupy nie mogła zrobić. Próbowałyśmy jej z mamą pomoc termometrem ale nic nie szło, nawet pierdek nie poszedł a my ze stresu cale mokre byłyśmy. Dostała cycka po raz setny pod rząd i w końcu zasnęła. Noc już była spoko, bez płaczu. -
Wczoraj byliśmy na ważeniu. Równe 4 kg! A to oznacza, że Okruszek w ciągu 3 tygodni +1 od wagi spadkowej 2700g przybrał 1300g (czyli prawie połowę swojej wagi
) Ah to chude mleko mamy
A tak wyglądamy kiedy brzuszek nie męczy:
[fotka]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 14:09
Agnella, Dika, Fasola1234, lotka1990, welonka, Ha, Alphelia, Kropka89, Magda33, zielonooka7, Wonderland, klauuudia, witaminkab, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam się podzielić - dzisiaj wreszcie odpadł pępek !!!
Jutro kończymy 6 tygodni, to już był czas najwyższy
Nie mogę się napatrzeć na brzusio bez tego frędzla. Aż chce się całować
Annaya - słodziak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 13:05
Annaya, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Annaya ale słodki
My po wizycie u chirurga. No i jest przepuklina pępkowa. Nic na razie nie mamy z nią robić, za 3 miesiące kontrola. Jak do 1 r.ż. pępuszek nie zarośnie prawidłowo to może będzie operacja. A nie zarasta bo jak zawineli pępek po urodzeniu, to razem z tłuszczykiem i cały czas on blokuje. Podobno to bardzo częste i u nas jeszcze nie jest źle, bo przepuklina ma mniej niż 1cm, a może być dużo większa.
Zdecydowaliśmy się i dzisiaj była 1 dawka na rotawirusy.Annaya lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziewczyny mój mały też nie może kupki od 20 wczoraj zrobić. To samo wczoraj po 12 h daliśmy rurkę i poszło. Załatwiał się normalnie po mleku z piersi. Daje mu żelazo bo średnia miał morfologie. Na pewno przez to żelazo. Daje mu priobiotyk i espulmisan 2 krople przed jedzeniem. Jak mogę pomóc małemu poza rurksmi ? Żelazo ma brać miesiąc:( boję się o te kupki przez to.
wczoraj miałam też kryzys macierzyństwa przez to jeczenie
nawet wózkiem mocniej ruszyłem. Teraz chce mi się płakać przez to bo to taki grzeczny szkrab. Nie jest placz liny w ogóle.
-
Annaya cudny Okruszek
i jak ładnie przybrał na wadze
Mała znowu ma jakiś gorszy dzień. Dzisiaj tylko mama, jak tata weźmie na ręce płacz a u mnie się uspokaja. Widzę zazdrosne spojrzenie męża, ale cóż poradzić. Zastanawiam się czy to może nie skok rozwojowy teraz, że te gorsze dni mamy ?
Magda33 daj znać jak po szczepieniu na rotawirusy bardzo ciekawa jestem, bo my to szczepienie mamy mieć w poniedziałek.
Paznokcie tak samo obcinalam zaraz po szpitalu, bo mała tak się drapała że cała buzia czerwona a niedrapek w ogóle nie chciała nosić.
Właśnie chwila dla mamy się kończy, bo po jakże długiej 20 min drzemce się budzi ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 17:59
Annaya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa paznokcie obcięłam po wyjściu ze szpitala.
Ząbek wyrwany - mały tylko lekko pomarudził, paluszki odpadły - zostały tylko strupki po nich.
Strasznie wysypało mu twarz wiec przemywam krochmalem - zobaczymy czy pomoże. Pojawiło się odparzenie na pupce, mimo ze za każdym razem smaruje... Teraz przemywam pupę wodą, potem krochmalem i smaruje sudocremem. Macie jeszcze jakieś sprawdzone kremy/maści na odparzenia?
Jest cudownym dzieckiem. Nie wiedziałam, ze można tak mocno kochać. -
Ja nie wiem czy to ta pogoda czy co już nawet rurki nie pomagają . Kupka leci a chwilę później mała znowu się pręży i płacze . Jak żyć?! Nie wiem czy z tym moim dzieckiem wszystko w porządku ... kryzys za kryzysem dobrze że mąż ma wolne bo przecież chyba bym siedziała i plakala cały dzień .
-
Fasola współczuję. Trzymaj się dzielnie. Jesteś cudowną mamą że to znosisz. Dużo cierpliwości dla Ciebie
Fasola1234, anyzratak lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Mój syn jest u mnie na rekach od 14 jak go tylko odstawie to płacz, u taty płacz. A na moich rękach aniołeczek. Ręce już mnie strasznie bolą. Tez to zwalam na pogodę.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓