CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasila mi się infekcja...boli brzuch im więcej uplawow z krwią...Mam wypisaney antybiotyk Amotaks 1g co 12 godz...zapomnialam tez o lekach dopochwowych...moze najpierw je sprobowac i jak nie pomoze antybiotyk? Któraś z Was brała przy kp z tego co pamiętam amoksylinę? Nie zaszkodzi to dziecku i nie zakończy laktację czy zmieni skład mleka?
Doła tylko złapałem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 08:55
-
U nas tez nie ma regularnosci, oprócz spanoa nocnego. Idzie spać ok 23 i wstaje ok 10, karmimy sie w tym czasie ok 4 razy po 1 piersi. Kąpiel jest co drugi dzień, jak zleciła dermatolog, więc tez to nie pomaga (ale jest znaczna poprawa wyglądu skóry). Śpi czasem pół dnia a czasem prawie wcale, a i powtarzalne jest to, ze musi być wiecznie na rękach. W sumie z córką dość późno udało mi sie uregulować dzień ok pół roku.
-
nick nieaktualnyLucy010 wrote:U nas jedyna pewna I stala rzecz to kapiel. I trzymam sie jej kurczowo
Spania w dzien tak ze wszystkich drzemek uzbieram od godziny do dwoch. Wlacznie z kimnieciem przy cycu, wiec nie mam lekko z tym spaniem. Karmien mamy na dobe ok 16. Plus kilka godzin krzyku I marudzenia, poza tym sie usiechamy, gugamy juz ponad tydzien, malpy w bujaczku I czerwona sowa interesuja, zjadamy piastki I ramie kazdego kto wezmie hehe a nocki to loteria.
Aaaa I zasypia z placzem I budzi sie z placzem.... widac, ze sie baaardzo nie wysypia biedna a nie umie spac.. wszystko ja budzi, kazdy dzwiek a jak nie ma dzwiekow to cisza.
Lucy u nas jest prawie tak samomało snu, tylko kąpiel o stałej porze, wyburzanie nawet w ciszy itd. Tylko z rozwojem jesteśmy dalej w polu, bo może i już zaparuje się na zawieszki, jednak tylko na kilka minut, a po tym jest płacz.
-
Agnella wrote:Ha, rozumiem...znam przypadek, gdzie kobieta miała 5 cc, choć lekarze na nią krzyczeli, ale nic się nie stało przy 5 cieciu. A moja dobra koleżanka jest W 4 ciąży, ma zakrzepicę, doszła jej do duetu cukrzyca ciaźowa i czeka ja 4 cesarka.
Także, gdyby wydarzył się wypadek przy pracy...Ale rozumiem Twoje obawy, jednak to jyz jest ryzyko zdrowotne.
U mnie teraz kupek jest mniej. Byłam wczoraj u pediatry...dała mi receptę na Bebilon Pepti DBA, jest to nietolerancja laktozy i powiedziała, abym przeszła na butle...ale do sedna, moja lekarka nie jest taka zwolenniczka kp. A ja dalej kp, nie pogarsza się z brzuszkiem, a jest powoli, z czasem lepiejMam Biogaię, kupię jeszcze Delicol. Moja Mała nie cierpi z tego powodu, jedynie jak robi kupkę to glosno i przed się pręży. W pierwszych 2 tygodniach widac bylo, ze brzusio meczył, ale przeszlo..szkoda byłoby, tak jak piszecie rzucać pierś, oby jeszcze te upały wytrwać, bo cycek jednak nawadnia, nie trzeba dopajać...dalej się zobaczy jak z tym kp będzie.
I szczepienia odwołane przez duży odczyn po gruźlicy. Mamy 2 tygodnie na "zagojenie" tej kulki na ramionku.
Muszę przyznać, że moja Mała jest spokojnym dzieckiem...owszem, muszę często ją mieć na rekach, ale tak ogólnie jest spokojna. Płacze w większości jak chce do mnie, czasami w nocy jak jest głodna, a ja długo nie wstaję.
Ale cos za cos...przy dwójce maluchów mam co robić, więc przynajmniej mogę wykonywać większość swoich obowiązków, fakt, że ciągle jestem w biegu, jem i pije na stojąco...Ale gdyby najmlodsza coreczka byłaby taka niespokojna to zarobilabym się...
Nie poddawaj się z kp, bo tak jak Ci pisałam wcześniej nietolerancja laktozy nie jest wskazaniem do zaprzestania kpNie musisz nawet ograniczać nabiały bo laktoza, czyli cukier, jest zawsze w mleku mamy. Pilnuj regularnych karmień, ewentualnie można odciągać pierwszy pokarm, żeby dziecko nie łapało za dużo laktozy z początku wypływu, podaj delicol z enzymem laktazy i karmcie się dalej
Na pewno będzie dobrze!
Agnella lubi tę wiadomość
-
Agnella wrote:Nasila mi się infekcja...boli brzuch im więcej uplawow z krwią...Mam wypisaney antybiotyk Amotaks 1g co 12 godz...zapomnialam tez o lekach dopochwowych...moze najpierw je sprobowac i jak nie pomoze antybiotyk? Któraś z Was brała przy kp z tego co pamiętam amoksylinę? Nie zaszkodzi to dziecku i nie zakończy laktację czy zmieni skład mleka?
Doła tylko złapałem...
Jeżeli chodzi o leki i kp, polecam zajrzenie do Laktacyjnego Leksykonu Lekówmoje niedawne odkrycie
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=49&lang=pl
Na tej stronie masz objaśnienia a jak klikniesz w link to przechodzisz do tabelki. Tam sprawdzasz substancję czynną leku nie jego nazwę handlową, czyli trzeba sprawdzić na opakowaniu.
Amoksylina sama ma kategorię L1 czyli najbezpieczniejsze, możesz spokojnie stosować karmiąc piersiąWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:39
Agnella lubi tę wiadomość
-
Agnella, ja brałam amoksycykline, ale ja miałam ogólne problemy z kp wiec się nie wypowiem czy to akurat miało wpływ. Szczególnie że brałam tez ogromne dawki paracetamolu a to akurat wpływ ma podobno.
-
Angela ja bym brała antybiotyk i dopochwowo jak infekcja się nasila . U nas ja są kupi raz w tygodniu to są gęste a jak są co4dni to bardziej luźne i wtedy widzę w nich śluz .
Zielonka 1sierpnia wazyla u lekarza 5420 później w domu wazylam się z nia i później sama to wychodziło że ma 6kg ale odojac ubrania pampersa to pewnie 5800ale nie wiem czy to możliwe żeby tyle przyvrla w ciągu tygodnia , za tydzień mamy sczepienie to zobaczę ile kluska waży Ale na rękach czuć wagę i zajmuje na długość prawie cały wózek:o
Dziewczyny jak wasze dzieci znosily szczepienie na pneumokoki i rota bo mamy za tydzień a słyszałam ze często dzieci po rota są osłabione i mogą mocno ulewac .
Szczepienie 5w1 zniosła ładnie była marudna w dniu szczepienia . -
Welonka u mnie podobnie jeśli chodzi o wzrost ja się boję czy gondola nam wystarczy zanim zacznie siadać i przesiądzie się na spacerówkę, bo już urosła 10 cm od porodu :p wagę macie bardzo ładną
Jak podajecie Delicol ? Przy każdym karmieniu ilość kropel zapisaną w ulotce? I po jakim czasie stosowania zmieniły się kupki o ile się zmieniły ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 14:08
-
nick nieaktualnyzieonooka u nas Delicol nie zmienił kupek i w sumie też nic nie pomógł, dawałam tyle kropel co w ulotce na przeiman z espumisanem.
nasz mały ma już 5200
welonka nasz mały miał wczoraj 6w1 i pneumokoki. lekka gorączka i te paskudne bąki, w nocy taki dość ospały. -
U nas po rotarixie nie było żadnego ulewania. Nie był nawet bardziej ospały. Jedyne co, to kupa była dopiero po 4 dniach, ale nie jestem pewna czy to jest związane ze szczepieniem. Wcześniej były codziennie lub co 2 dni.
Na peumokoki planuje szczepić jak skończymy rotawirusy, czyli przy 3 dawce hexy, a najlepiej zupełnie osobno.
Mały też już ma coraz mniej miejsca w gondoli. Zastanawiam się jak on zmieści się tam zimą w kombinezonie:o chyba będzie jeździć w rozłożonej na płasko spacerowce;)
-
Magda33, faktycznie mozna zapisac zrzut z aplikacji,
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3c551264f25.png
I moja niunia, bo Wam nie pokazywalam jeszcze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b00cddb3ba2d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 14:24
kokkosanka, zielonooka7, moira696, Magda33, Joaszo, Kropka89, Fasola1234, Agnella, anna23, lotka1990, witaminkab, Annaya lubią tę wiadomość
-
Dika ale śliczka córeczka
Fajnie, że Ci się udało wstawić rzut z aplikacji. Mam wyraźne porównanie do swojej. Masz dużo karmień, ale też upały robią swoje.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
W sumie chyba mam tak bardzo cycowe dziecko albo nie umiem rozpoznać innych potrzeb
bo jak nie ma upalow tez tak czesto je.
Cycek zawsze działa a potem co się dziwić ze wymiotuje... Za to tak się ciska (głównie wieczorami) o cycanie, ze niczym jej nie umiemy odciągnąć uwagi. -
Nie przejmuj się, w końcu karmimy na żądanie. U mnie też cyc na wszystko najlepszy.
Jutro wycieczka do zoo w Chorzowie. Tam jeszcze nie karmiłamA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
U nas mała tez często wyciąga język, dużo się ślini i ostatnio nawet zrobila bąbelki ze śliny. Mała dziś dużo spala jak nie ona . Ale ostatecznie stwierdziła że mała ma dyschezje i nic tylko czekać aż samo przejdzie .
Trochę oboje jesteśmy tym zmęczeni ale co zrobić 3 miesiąc za rogiem. -
Dika, sliczne malenstwo.
Fasola, biedulka mała, mnie zawsze szczepienia stresują właśnie jak potem dziecko zniesie.
I bez paracetamolu ani rusz. Ja mam już nowy kupiony.
Zastanawiam się czy rzadkie kupki nie są powodem, aby nie szczepic? Tylko one czy czas takie są.
Welonka, niezła Klusunia z Twojej córeczki:)
U mnie co miesiąc przybywa po 1 kg. Może te rzadsze kupy nie dają przybrać więcej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 22:07