X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gdyby nie Wy to bym się nie martwiła, ale sprawdziłam wczoraj i mamy kupy takie wodniste ze śluzem a nawet wczoraj po podaniu Florka była bardziej ciemnozielona niż żółta. To niedobrze tak? Czy na kp to możliwe? Może to od kawy która pije?

Fasola1234 lubi tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy wyłączonym kp kupy są rzadkie!! Raz bardziej raz mniej. Raz gładkie a raz z grudkami jak w musztardzie. Raz są jasnożółte a raz podchodzą pod kolor zielony.

Kropka89, Axana lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Trojka. Ja tez lekko panikowalam, ale mnie za kazdym razem polozna sprowadzala na ziemie hehe jak to mowia brzydka kupe widac od razu.
    Matko, jaka meczaca noc ! Jeki, prezenia, pobudki co chwila... ja naprawde czekam na 3 miesiac jak na zbawienie. Noze uda sie w koncu malej whspac w dzien bo tylko ryk codziennie jak nie od brzucha to ze zmeczenia. Wszyscy juz zmeczeni I fizycznie I psychicznie. I te ciagle dobre rady plynace od innych - zostaw ja niech placze.

Witamy sie w skonczonym 2 mkesiacu :) teraz chyba bede odliczala dni skreslajac liczby. Ale zrobie 100 dni zeby nie byc zawiedziona heh (mowi sie, ze kolka to placz 100 dni)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 08:34

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze tez sie tak kulgaja juz na boki? Moja dzis dwa miesiace konczy I z brzucha na plecy sie przekrecac zaczyna. Juz dwa razy sobie fiknela.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy pytałam o to samo wcześniej to jest za wcześnie na takie obroty , dziewczyny pisaly że pierw dzieci obracają się z pleców na brzuch , musisz trzymac dziecku tyłek jak leży na brzuchu .

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wiecznie ulewa . Praktycznie po każdym jedzeniu . Czasami wręcz chlusta. Czy ktoś tak ma ? Zastanawiam się czy to nie refluks;/ boję się trochę podawać nutriton bo to powoduje zaparcia . Ale ona wiecznie jest mokraaaaa.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Dziewczyny przy wyłączonym kp kupy są rzadkie!! Raz bardziej raz mniej. Raz gładkie a raz z grudkami jak w musztardzie. Raz są jasnożółte a raz podchodzą pod kolor zielony.
    A jak przy kp po 2 dniach są bardziej zbite ? To oznacza że coś zjadłam nie tak ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to abstrakcja gdy piszecie o kupkach po 2-4 dniach.. u nas na kp nadal jest od 3 do 5 kupek dziennie i zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A jak przy kp po 2 dniach są bardziej zbite ? To oznacza że coś zjadłam nie tak ?
    Szczerze to nie wiem, a bierzesz żelazo? Jeżeli nie ma wysiłku przy robieniu kupki to raczej jest ok.

Summer moi starsi synowie robili parę razy dziennie. A ten za to co 3 dni i to jest dla mnie nowość. Ale tak też może być. Przy kp normalne jest robienie kupek parę razy dziennie jak i co parę dni. Pod warunkiem, że nie ma krwi w kupce

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u nas jest dokładnie tak samo 3x dziennie to minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 14:23

summer86 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na dramaty kupkowe polecam przeczytać poniższy tekst, zanim ktoś´stwierdzi, że trzeba odstawić kp i podać mm lub, o zgrozo, przejść na dietę wykluczeniową...

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Na prawdę, jak dziecko jest tylko na kp i prawidłowo ssie i przybiera, to w większości przypadków nie ma powodu do dramatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 15:11

Kropka89 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Dziewczyny, na dramaty kupkowe polecam przeczytać poniższy tekst, zanim ktoś´stwierdzi, że trzeba odstawić kp i podać mm lub, o zgrozo, przejść na dietę wykluczeniową...

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Na prawdę, jak dziecko jest tylko na kp i prawidłowo ssie i przybiera, to w większości przypadków nie ma powodu do dramatu.

Ja te artykuły czytam i czytam ale o śluzie nie znalazłam tam ile go może być. A ja nie wiem czy Ignacy dobrze ssie. Zawsze go dopiero w następnym tygodniu. Ale może będzie dobrze :) Na wadze w domu wydaje się że przybiera ;)

Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jak są kupki co 6-7 dni to są właśnie takie gęste ale mała nie męczy się przy nich wtedy są w ciągu dnia 3 kupy po pachy a jak robi co 4 dni to są rzadsze takie i w nich widac śluz

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Moja mała wiecznie ulewa . Praktycznie po każdym jedzeniu . Czasami wręcz chlusta. Czy ktoś tak ma ? Zastanawiam się czy to nie refluks;/ boję się trochę podawać nutriton bo to powoduje zaparcia . Ale ona wiecznie jest mokraaaaa.

Fasola niezawodnie ja sie odezwe. U nas tyle ulewek, ze przebieram 7 razy dziennie. Ilosci sa takie, ze czasem sie zastanawiam gdzie to sie zmiescilo.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, ulewania będą do 3 miesiąca jak nie dłużej. I nic nie zrobisz.. czy dziecko odbijesz czy nie...Leku absolutnie nie podawaj. Niestety, niedojrzalosc układu pokarmowego. Trzeba przeczekac. U mnie zarowno starsza jak i mlodsza córcia ulewała/ulewa.
    Moja teraz ulewa albo na swiezo albo twarożkiem i też muszę przebierać.

Dzięki z tymi kupkami. Ja się w ogóle nie przejmowalam, ale rodzice zaczęli mówić, że na bank coś nie tak, żebym na butlę przeszła itp.
    Teraz wiem co robić :) Troszkę kp mnie męczył, nie wiedzialam ile dziecko wypija, ale teraz widzę jaka to wygoda, dziecko przybiera, ma fałdki i jak można dalej to karmię.

U mnie kupki po 3-4 dziennie. Norma też jest jak są co parę dni.

I dobrze, że doradzilyscie z antybiotykiem...Jednak plemienia i bóle są. Czekam aż lek zacznie działać. U mnie często są powracające zapalenia macicy/ przypadków. Zaczęło się to po lyzeczkowaniach parę lat temu. Po sobie widzę, ze nie jest to obojętny zabieg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 16:51

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. no to przeczekam!Haha szczerze ja jej nie przebieram no chyba że ma ktoś przyjść albo gdzieś w gości jedziemy. No chyba że ma bardzo mokre ;D Ale zazwyczaj ja dostaje najwięcej na bluzkę albo leci na podłogę;D

Dziś znowu udało się zrobić kupę samej I to wielka. Ale musimy nieźle przy tym się napracować. Muis być odpowiednią pozycja mleko i jej ulubioną małpka w którą się wpatruje. Jeśli nie skupia się na samym robieniu kupki to ja robi . Ehh ale nie zawsze to działa . Najczęściej popoludniu robi w ten sposób. A rano rurka windi . Ale zawsze to jakiś postęp. !

Lucy010 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny jak wasze dzieci znosily szczepienie na pneumokoki i rota bo mamy za tydzień a słyszałam ze często dzieci po rota są osłabione i mogą mocno ulewac .
    Szczepienie 5w1 zniosła ładnie była marudna w dniu szczepienia .

U nas po rotarixie Maly miał problemy z brzuszkiem jakich normalnie nie ma. Prężył się i płakał przy gazach i kupce.
    Po pneumokokach Prevenar13 mieliśmy gorączkę dobę po szczepieniu ale przesŁo po jednokrotnym podaniu paracetamolu w kroplach.

Dla mnie jak piszecie i kupkach co kilka dni albo raz na tydzień to totalna abstrakcja :) u nas kupka co karmienie niemalże, mniejsza lub większa. Ze dwie porządne dziennie conajmniej są. Ale w sumie się cieszę bonrobi bez problemu i ja się nie martwię że nie ma kupki za długo :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki też kilka dziennie, ostatnio sobie polubił robić przy karmieniu :-D

Dziewczyny dziś wyszliśmy z mężem pierwszy raz sami od porodu! Na kolacje ze świecą i w ogóle. Było cudownie! Małego zostawiliśmy opiekunce która widzieliśmy pierwszy raz ale była to córka lekarki którą znamy. Wszystko się super udało a mały tez zadowolony. A ja zadowolona że nikogo z rodziny nie trzeba było się prosić i że jesteśmy zaradnym młodym małżeństwem (choć wiekowo to już raczej wiek średni ;)) W każdym razie polecam każdemu. Czułam się znów młodo, pięknie i zakochana po uszy w moim cudownym mężu :)

A maluszek za to obsikał opiekunkę przy przebieraniu ;) Ale oprócz tego spał i był słodki. Cudowny synek :) Muszę mu tylko powiedzieć że tak się dziewczyn nie podrywa ;)

Axana, Joaszo, Magda33, anna23 lubią tę wiadomość

Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dziś rano znowu sama zrobiła kupke! A to uśmiech zaraz po!
    Miłego dnia dziewczyny :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06aeb6d1f5db.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:09

Lucy010, zielonooka7, welonka, Joaszo, Dika, Magda33, Agnella, anna23 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka...zazdroszczę wyjścia z mężem. Na pewno się zrelaksowalas i dobrze Ci takie wyjscie zrobilo. Bycie mamą jest piękne...Ale wyjść samej, bez maluszka, ładnie się ubrac, makijaż i mile chwile z mężem...oj są potrzebne przy naszej rutynie dnia.
    U nas teraz rzadko wyjścia...A seksy...no cóż...szybkie numerki, bo zawsze jakiś mały świadek się zbudzi i patrzy, bo najmłodsza jeszcze nieświadoma ;) Także jem w biegu, piję zimna kawkę i seks...też uprawiam w biegu ;-) :-)

Fasola, jaką słodka smieszka.

Mnie szczepienia stresuje, póki co mam przesunietę.

Dziewczyny, jakie plany na dziś?
    U mnie po południu zawita teściowa. Wieczorkiem mam ochotę podjechać do galerii :)
    A tak po staremu dzień :)

Joaszo lubi tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ