CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja gdyby nie Wy to bym się nie martwiła, ale sprawdziłam wczoraj i mamy kupy takie wodniste ze śluzem a nawet wczoraj po podaniu Florka była bardziej ciemnozielona niż żółta. To niedobrze tak? Czy na kp to możliwe? Może to od kawy która pije?
Fasola1234 lubi tę wiadomość
-
Zgadzam sie z Trojka. Ja tez lekko panikowalam, ale mnie za kazdym razem polozna sprowadzala na ziemie hehe jak to mowia brzydka kupe widac od razu.
Matko, jaka meczaca noc ! Jeki, prezenia, pobudki co chwila... ja naprawde czekam na 3 miesiac jak na zbawienie. Noze uda sie w koncu malej whspac w dzien bo tylko ryk codziennie jak nie od brzucha to ze zmeczenia. Wszyscy juz zmeczeni I fizycznie I psychicznie. I te ciagle dobre rady plynace od innych - zostaw ja niech placze.
Witamy sie w skonczonym 2 mkesiacuteraz chyba bede odliczala dni skreslajac liczby. Ale zrobie 100 dni zeby nie byc zawiedziona heh (mowi sie, ze kolka to placz 100 dni)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 08:34
-
Tròjka wrote:Dziewczyny przy wyłączonym kp kupy są rzadkie!! Raz bardziej raz mniej. Raz gładkie a raz z grudkami jak w musztardzie. Raz są jasnożółte a raz podchodzą pod kolor zielony.
-
Dla mnie to abstrakcja gdy piszecie o kupkach po 2-4 dniach.. u nas na kp nadal jest od 3 do 5 kupek dziennie i zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok.
-
Sarrrra wrote:A jak przy kp po 2 dniach są bardziej zbite ? To oznacza że coś zjadłam nie tak ?
Summer moi starsi synowie robili parę razy dziennie. A ten za to co 3 dni i to jest dla mnie nowość. Ale tak też może być. Przy kp normalne jest robienie kupek parę razy dziennie jak i co parę dni. Pod warunkiem, że nie ma krwi w kupce -
Dziewczyny, na dramaty kupkowe polecam przeczytać poniższy tekst, zanim ktoś´stwierdzi, że trzeba odstawić kp i podać mm lub, o zgrozo, przejść na dietę wykluczeniową...
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
Na prawdę, jak dziecko jest tylko na kp i prawidłowo ssie i przybiera, to w większości przypadków nie ma powodu do dramatu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 15:11
Kropka89 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Dziewczyny, na dramaty kupkowe polecam przeczytać poniższy tekst, zanim ktoś´stwierdzi, że trzeba odstawić kp i podać mm lub, o zgrozo, przejść na dietę wykluczeniową...
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
Na prawdę, jak dziecko jest tylko na kp i prawidłowo ssie i przybiera, to w większości przypadków nie ma powodu do dramatu.
Ja te artykuły czytam i czytam ale o śluzie nie znalazłam tam ile go może być. A ja nie wiem czy Ignacy dobrze ssie. Zawsze go dopiero w następnym tygodniu. Ale może będzie dobrzeNa wadze w domu wydaje się że przybiera
-
Fasola1234 wrote:Moja mała wiecznie ulewa . Praktycznie po każdym jedzeniu . Czasami wręcz chlusta. Czy ktoś tak ma ? Zastanawiam się czy to nie refluks;/ boję się trochę podawać nutriton bo to powoduje zaparcia . Ale ona wiecznie jest mokraaaaa.
Fasola niezawodnie ja sie odezwe. U nas tyle ulewek, ze przebieram 7 razy dziennie. Ilosci sa takie, ze czasem sie zastanawiam gdzie to sie zmiescilo. -
Fasola, ulewania będą do 3 miesiąca jak nie dłużej. I nic nie zrobisz.. czy dziecko odbijesz czy nie...Leku absolutnie nie podawaj. Niestety, niedojrzalosc układu pokarmowego. Trzeba przeczekac. U mnie zarowno starsza jak i mlodsza córcia ulewała/ulewa.
Moja teraz ulewa albo na swiezo albo twarożkiem i też muszę przebierać.
Dzięki z tymi kupkami. Ja się w ogóle nie przejmowalam, ale rodzice zaczęli mówić, że na bank coś nie tak, żebym na butlę przeszła itp.
Teraz wiem co robićTroszkę kp mnie męczył, nie wiedzialam ile dziecko wypija, ale teraz widzę jaka to wygoda, dziecko przybiera, ma fałdki i jak można dalej to karmię.
U mnie kupki po 3-4 dziennie. Norma też jest jak są co parę dni.
I dobrze, że doradzilyscie z antybiotykiem...Jednak plemienia i bóle są. Czekam aż lek zacznie działać. U mnie często są powracające zapalenia macicy/ przypadków. Zaczęło się to po lyzeczkowaniach parę lat temu. Po sobie widzę, ze nie jest to obojętny zabieg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 16:51
-
Hmm.. no to przeczekam!Haha szczerze ja jej nie przebieram no chyba że ma ktoś przyjść albo gdzieś w gości jedziemy. No chyba że ma bardzo mokre
Ale zazwyczaj ja dostaje najwięcej na bluzkę albo leci na podłogę
Dziś znowu udało się zrobić kupę samej I to wielka. Ale musimy nieźle przy tym się napracować. Muis być odpowiednią pozycja mleko i jej ulubioną małpka w którą się wpatruje. Jeśli nie skupia się na samym robieniu kupki to ja robi . Ehh ale nie zawsze to działa . Najczęściej popoludniu robi w ten sposób. A rano rurka windi . Ale zawsze to jakiś postęp. !Lucy010 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Dziewczyny jak wasze dzieci znosily szczepienie na pneumokoki i rota bo mamy za tydzień a słyszałam ze często dzieci po rota są osłabione i mogą mocno ulewac .
Szczepienie 5w1 zniosła ładnie była marudna w dniu szczepienia .
U nas po rotarixie Maly miał problemy z brzuszkiem jakich normalnie nie ma. Prężył się i płakał przy gazach i kupce.
Po pneumokokach Prevenar13 mieliśmy gorączkę dobę po szczepieniu ale przesŁo po jednokrotnym podaniu paracetamolu w kroplach.
Dla mnie jak piszecie i kupkach co kilka dni albo raz na tydzień to totalna abstrakcjau nas kupka co karmienie niemalże, mniejsza lub większa. Ze dwie porządne dziennie conajmniej są. Ale w sumie się cieszę bonrobi bez problemu i ja się nie martwię że nie ma kupki za długo
-
U nas kupki też kilka dziennie, ostatnio sobie polubił robić przy karmieniu
Dziewczyny dziś wyszliśmy z mężem pierwszy raz sami od porodu! Na kolacje ze świecą i w ogóle. Było cudownie! Małego zostawiliśmy opiekunce która widzieliśmy pierwszy raz ale była to córka lekarki którą znamy. Wszystko się super udało a mały tez zadowolony. A ja zadowolona że nikogo z rodziny nie trzeba było się prosić i że jesteśmy zaradnym młodym małżeństwem (choć wiekowo to już raczej wiek średni) W każdym razie polecam każdemu. Czułam się znów młodo, pięknie i zakochana po uszy w moim cudownym mężu
A maluszek za to obsikał opiekunkę przy przebieraniuAle oprócz tego spał i był słodki. Cudowny synek
Muszę mu tylko powiedzieć że tak się dziewczyn nie podrywa
Axana, Joaszo, Magda33, anna23 lubią tę wiadomość
-
Misia dziś rano znowu sama zrobiła kupke! A to uśmiech zaraz po!
Miłego dnia dziewczyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06aeb6d1f5db.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:09
Lucy010, zielonooka7, welonka, Joaszo, Dika, Magda33, Agnella, anna23 lubią tę wiadomość
-
Kropka...zazdroszczę wyjścia z mężem. Na pewno się zrelaksowalas i dobrze Ci takie wyjscie zrobilo. Bycie mamą jest piękne...Ale wyjść samej, bez maluszka, ładnie się ubrac, makijaż i mile chwile z mężem...oj są potrzebne przy naszej rutynie dnia.
U nas teraz rzadko wyjścia...A seksy...no cóż...szybkie numerki, bo zawsze jakiś mały świadek się zbudzi i patrzy, bo najmłodsza jeszcze nieświadomaTakże jem w biegu, piję zimna kawkę i seks...też uprawiam w biegu
Fasola, jaką słodka smieszka.
Mnie szczepienia stresuje, póki co mam przesunietę.
Dziewczyny, jakie plany na dziś?
U mnie po południu zawita teściowa. Wieczorkiem mam ochotę podjechać do galerii
A tak po staremu dzień
Joaszo lubi tę wiadomość