CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj tez nie przewraca sir. Dwa razy przewrocil sie z brzucha na plecy ale odwrotnie to nie ma szans . Podnosi glowe ale neurolog mowi zd robi to instynktownie a nie swiafomie. Bede chodzic na rehabilitacje przez 3 miesiace
welonka lubi tę wiadomość
-
Nasz Adaś zmienia się każdego dnia. Może nie rośnie w zawrotnym tempie, bo dalej mieści się w 50/56 z lidla, ale umie już tyle rzeczy.. Zakochałam się po uszy.
Czasami muszę mu podać mm, bo szarpiemy się przy kp, ale to tylko na dobranoc.. Nawet nie kupuję puszki tylko mam pojedyncze saszetki z rossmana
Ogólnie, mimo że jest między skokami zrobił się trochę płaczliwy i rozdrażniony, a w środę mamy drugie szczepienia więc aż się boję co się będzie działo do końca tygodnia. Zębów też nie widzę żeby mu szły.
Poza tymi jego płaczkami przy których już czasem nie wiem co robić, jest cud malina. W wózku grzeczny, w samochodzie grzeczny. Uwielbia gimnastyki na macie i wygłupy z zabawkami. Jakie się mu da to się bawinie jest wybredny w tym temacie.
Jak co miesiąc trochę zdjęć od nas:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a436a9772e4b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8be3ca740a6a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d48ba894f54.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2ca4e6560f9.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94e6c222d314.jpg
PozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 21:55
Magda33, Dika, Fasola1234, zielonooka7, Annaya, witaminkab, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ania ale fajne macie zdjęcia. Taki słodziak tylko do kochania jest
pięknie podpiera się Adaś na raczkach. Ile czasu spędzał dziennie na brzuszku, żeby tak robić?
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Wiesz co, wyladowalismy u fizjo z podejrzeniem problemów z napięciem a okazało się że źle cwiczylismy. Wtedy na początku kładlismy ze dwa razy dziennie bo szybko się zniechęcał, a jak już teraz załapał trzymanie głowy to staram się go przez dzień na każdej aktywności obracać i czytamy tak książeczki z obrazkami czy puszczam mu szczeniaczka uczniaczka i śpiewamy z nim
-
To pomogło to prawidłowe podnoszenie, które pokazywalas na filmiku kiedyś? Czy sam załapał?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Nie, pomogło układanie go na twardym stabilnym podłożu a nie np na tapczanie czy łóżku (teraz już nawet na łóżku potrafi). I pomaganie mu, że pierwsze trzymaliśmy go za ramiona żeby sobie ułożył rączki a dupke przykrywałam kołdrą albo kocem żeby nie dźwigał do góry. Do niedawna robił jeszcze Supermana rękami bo nie umiał trzymać równowagi a teraz już ładnie rączki leżą na ziemi. Kupiliśmy mu zwykła mate do Yogi czy gimnastyki i na tym ćwiczymy
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Za tydzień idziemy na kontrolę do pediatry, zobaczymy co powie o tym podnoszeniu u nas.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej dziewczyny nie zdążyłam Was nadrobić ale mam pytanie: czy miały Wasze dzieci już taki mocny katar? Moja mała złapała wczoraj i czasem aż się krztusi jak jej spływa do gardła. Odciągam katarkiem ale martwię się trochę. Ile to może potrwać? Można to jakoś wyleczyć?
-
Śliczne maluchy;)
Witaminka też jestem ciekawa jak poznajesz że mały ma zapalenie ucha? U nas nom stop pęka ucho .
Zgadzam się z Anną u nas też Oliwia zaczęłaladnie podnosić głowę jak zaczęłam ja kłaść na macie na pododze i zaczela ładnie podpierać i teraz potrafi długo wytrzymać na brzuszku. Ja mojej jesze ukladalam prawidłowo rączki .
Wasze dzieci juz przekrecaja sie super;) moja nawet na bok świadomie nie odwraca się ale w końcu bawi sie pięknie rączkami fajnie łapie zabawki i w końcu wsadza do buzi .
U nas ostatnio Oliwia przechodzi sama siebie przez 3 dni W ciagu dnia byl okropny płacz bo nie mogła zasnąć musiałam ja przez godzinę nosic na rękach zeby usnela a spala gora40minut obudzi się pobawi się chwilę i znowu ryk a i od kiedy podaje rumianek cobpare dni nie ma prolemub z kupa nie używamy
Żadnych czopkow kupy ja nie męczą sa częściej i lepiej uchodzą gazu. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29bb23c77ba7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 08:20
Magda33, Annaya, Dika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne te Wasze dzieci i już takie duże. 3 miesiące to brzmi (a jeszcze bardziej wygląda) dumnie
I gratulacje postępów.
Zielonooka, ale zacna litanija!Ja też mam problem, żeby znieść takie złote rady. Staram się myśleć, że po prostu ktoś próbuje pomóc, mając takie a nie inne przekonania, ale no czasem ciężko zachować dystans i nie odbierać tego jako posądzenia o jakieś zaniedbanie czy choćby niewiedzę, a wiadomo, że matka robi wszystko co w jej mocy dla swojego dziecka. Popatrz, niby na obczyźnie, niby się mieszka samemu, a i tak złote rady wyjdą choćby spod ziemi.
U nas w kratkę. Przedwczoraj raptem 10,5h snu przez całą dobę, a czasem potrafi być 13 albo ponad 14. Dobrze, że zdarzają się dni lepsze, można odsapnąć nie tylko psychicznie, ale i fizycznie, kiedy plecy już krzyczą o jakieś sanatorium.
Wczoraj udało się upiec podpłomyki, nosząc małego w chuście i jeszcze z doskoku poczytywać książkę. I jeszcze zaliczyliśmy spacer w chuście do lasu
Eunice, nie pomogę, u nas kataru nie było.
-
Ja też pryska woda morska i odciągam fridą. Gil wychodzi ale i tak małej ciężko oddychać bo siedzi głębiej.
Jakiś czas temu zmieniłam probiotyk z dicofloru na acidolac i pięknie kupa idzie. Chyba układ dojrzewa bo już nie ulewa tyle, wczoraj pierwszy raz cały dzień w jednych bodach byłaulala, ale tak mało, że nie musiałam przebierać. Tylko ta wiotka krtan... Tu poprawy nie słyszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 11:26
-
Dika dzieki, ze pytasz. U nas ok, antybiotyk pomógł, obyło się bez szpirala. Tak Artur nadal spi ze mną i jest ciezko odkladalny. A u Ciebie coś sie zmieniło?
Welonka poznaję uszy, bo maly jest marudny, stekajacy, zasypia w innej pozycji, widać,ze coś go boli i nie jest to brzuch, ani marudzenie ot tak. A w nocy wydawal mi sie ciepły i faktyczniw mial 38 stopni. To wszystko w jedno popoludnie, rano bylam u lekarza
-
Mam pytanko, Zosia straszna maruda od 2 dni, do tego przestala jakby gluzyc bo wczesnirj gruchala jak gołąbek, na, macie potrafila lezec gadac cos, probowac chwytac i jrj sie udawalo. Teraz nerwy, i jakby nie chciało jej sie sięgać wysoko tylko jak cis niżej jej powiesze to lapie. Za to zaczela zauwazac swoje stopy, nozki. Czy to moze byc jakis skok ze ona czesc jakby zapomniała tego czeho sie juz nauczyla??? No i to marudzenie.
-
ka_tarzyna wrote:WItaminka, ja też chciałam Cię zapytać o to zapalenie ucha. Bo moja też miała i leżała w szpitalu, podawali jej antybiotyk... Chciałam porównać przypadki.
Jakiego rodzaju zapalenie miałaś - ucha środkowego czy zewnętrznego? Jak poznałaś, że to zapalenie ucha, był ropny wyciek?
Mieliście pobierany posiew, co wam wyszło? Była perforacja błony bębenkowej? Co powiedzieli lekarze, czym mogło być spowodowane zapalenie. I dlaczego teraz nawraca? Jakie leki miał mały i jakie teraz w domu przyjmuje?
-
olciabos wrote:Mam pytanko, Zosia straszna maruda od 2 dni, do tego przestala jakby gluzyc bo wczesnirj gruchala jak gołąbek, na, macie potrafila lezec gadac cos, probowac chwytac i jrj sie udawalo. Teraz nerwy, i jakby nie chciało jej sie sięgać wysoko tylko jak cis niżej jej powiesze to lapie. Za to zaczela zauwazac swoje stopy, nozki. Czy to moze byc jakis skok ze ona czesc jakby zapomniała tego czeho sie juz nauczyla??? No i to marudzenie.
Może być skok. Dzieci różnie się rozwijają, nie martw się, że zapomniała, zaraz sobie przypomniobserwuj, ciesz się nowymi rzeczami. Może nie ma czasu na gadanie bo patrzy ma stopy
moja nie łapie sama zabawek, za to je bije i na nie krzyczy. Boksy takie im sprzedaje że tylko swiszcza hehe pomarudzic też musi
teraz jest czas, że dzieci zaczynają dostrzegać trójwymiar i detale, mózg intensywnie pracuje,muszą sobie poradzić z ogromem rzeczy które je otacza i które zaczynają dostrzegać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 14:03
-
anna - śliczne zdjęcia macie, mały podbijacz serc rośnie
welonka - Oliwka to też mały słodziak!
witaminko - a gdzie tam, u nas nie zmieniło się, mała dalej zasypia tylko przy cycu, tulona, noszona, ewentualnie w wózku albo w aucie jadąc.
Nie zasypia sama w ogóle, a jak już zaśnie i chcemy odłożyć to praktycznie zawsze się obudzi, skubana ma mega czujność.
Jak chcę się od niej uwolnić, to usypiam na leżąco przy cycu i się wysuwamTeraz tak się uwolniłam jak zasnęła.
Pogodziłam się z tym, skapitulowałam i jakoś z tym żyjemy póki co.
Nie mam sił i ochoty na walkę.
Ale żeby nie było.. jak nie śpi, to potrafi poleżeć w kołysce, pogapić się na karuzelkę nawet pół godziny, poleżeć na macie na pleckach dość długo gapiąc się na zabawki (jeszcze nie chwyta ich), albo na brzuszku też dość fajnie poleży.
Czasem poleży też chwilę w leżaczku jak muszę coś zrobić w kuchni a inne sposoby nie działają na uspokojenie.
Także nie jest aż tak ciężko poza zasypianiem
olciabos - tak, to wygląda jak opisy skoków.
Mamy uczniów - też macie taką radochę, że wakacje się skończyły i starszaki na parę godzin idą w świat? Czy tylko ja taka wredota jestem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 17:00
anna23 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Śliczne maluchy;)
Witaminka też jestem ciekawa jak poznajesz że mały ma zapalenie ucha? U nas nom stop pęka ucho .
Zgadzam się z Anną u nas też Oliwia zaczęłaladnie podnosić głowę jak zaczęłam ja kłaść na macie na pododze i zaczela ładnie podpierać i teraz potrafi długo wytrzymać na brzuszku. Ja mojej jesze ukladalam prawidłowo rączki .
Wasze dzieci juz przekrecaja sie super;) moja nawet na bok świadomie nie odwraca się ale w końcu bawi sie pięknie rączkami fajnie łapie zabawki i w końcu wsadza do buzi .
U nas ostatnio Oliwia przechodzi sama siebie przez 3 dni W ciagu dnia byl okropny płacz bo nie mogła zasnąć musiałam ja przez godzinę nosic na rękach zeby usnela a spala gora40minut obudzi się pobawi się chwilę i znowu ryk a i od kiedy podaje rumianek cobpare dni nie ma prolemub z kupa nie używamy
Żadnych czopkow kupy ja nie męczą sa częściej i lepiej uchodzą gazu. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29bb23c77ba7.jpg
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%