X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku używam lupilu z Lidla. U nas nie ma problemów z odparzeniami. Teraz na noc używam pampers premium Care, ale dlatego, że dostałam. Kończę paczkę i też będą lidlowe. W nocy pieluchę zmieniam raz, a w ciągu dnia po każdym karmieniu, co ok. 2 godziny.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Twoje dziecko już skończyło 2 miesiące czyli teraz ma 3 miesiąc życia. Umiejętności dla dwóch miesięcy teoretycznie powinno mieć opanowane, a z 3 mż niektóre umiejętności może już posiadać, a inne jeszcze nie. Oczywiście wszystko przy zastrzeżeniu że każde dziecko rozwija się w swoim tempie:)

Dziękuję. Tak też myślałam, ale chciałam się upewnić.

kokkosanka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, u mnie też szybko się niecierpliwi i przechodzi w płacz, ale po troszkę na podłodze go nadal kładę, czymś zabawiając, a na tym przewijaku już się potrafi uśmiechać:) Pewnie pomaga to, że on lubi być noszony na brzuszku. Ale dobry nastrój czy niezapchany prosto po jedzeniu brzuszek to konieczność.
    Myślę, że ziarnko do ziarnka.

U nas właśnie sudocrem i ziaja pomagają, ale mamy zachwalają też zwykłą mąkę ziemniaczaną, można spróbować jak już nic nie pomaga. Najlepiej byłoby znaleźć przyczynę tych odparzeń, bo inaczej to można leczyć na okrągło.
    Jak u nas pojawił się problem, a mały miał dość wietrzenia na przewijaku to po prostu podkładałam pampera i tak go nosiłam, żeby był dostęp powietrza,a dopiero później smarowałam i ubierałam. Doświadczenie mnie nauczyło, że samo smarowanie nie zabezpieczy - bo problemem może być zbyt słabe osuszenie skóry (teraz delikatnie wycieram i chwilkę jeszcze czekam) i kiedy jeszcze na to nałożymy krem to dopiero się tam pod nim odparza, choćby jak dobry nie był. No i skóra też potrzebuje odpocząć od tych wszystkich mazideł, więc kiedy ma ładną, staram się nie smarować za każdym razem. Tak przynajmniej było w naszym przypadku.
    Joaszo, a może to przez chusteczki, których używasz? Może spróbuj używać samej przegotowanej wody? Jak to wina pampersów, to niestety nie doradzę. Chyba tylko rozmiar, żeby nie był za mały ;)

My byliśmy na spacerze w wózku. Całe 25minut, z czego 1/3 trasy to powrót na sygnale XD Jakby tak codziennie, to mały trener niezłą formę mi wyrobi, a ja głupia chciałam szukać jakiś ćwiczeń na pozbycie się poporodowego brzuszka :P

Kropka89 lubi tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że nie używamy żadnych chusteczek. Od początku przemywam tylko wacikami i wodą. Chusteczki ekstremalnie rzadko bo tylko na jakimś wyjściu, w dodatku też tylko takie polecane przez Srokę, bez szkodliwych substancji. Wnocy zmieniamy pampersa 4 razy bo tyle jest pobudek co noc. W dzień nawet nie zlicze. Pampersy zakładamy w rozmiarze 3. A mąkę ziemniaczaną sypie też zazwyczaj po zmianie pieluchy, więc nawet stosując na co dzień mąkę pojawiły się okropne odparzenia... Już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Staram się wietrzyć ile się da ale mój panicz musi mieć humor żeby chcieć pobyć w jednym miejscu dłużej. Ostatnio już położyłam podkład i golaska na leżaczku bujaczku i wyleżał ok 15 min. Jutro mu ściągnę w trakcie spania dobry plan ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:19

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna dzięki za informację ja bylam przekonana że to oskarżenie przez to ze ciągle leży na tej stronie, zobaczymy cobna to powie pediatra.

A u nas spacery ostatanio wyglądają tak bo po30 minutach Panci się nudzi na plecach a tak ttche pokazy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8346f7135cd.jpg

Oliwia skonczyla miesiące i od tego czasu jest bardzo marudna wózek gryzie władzę do wanny jest płacz a kąpać lubiala się ,również zauważyłam że szybkbsie zlosci nie uda sie jej wsadzić ręki czy zabawki do buzi już pokazuje złość i domaga się bardzo na ręce zabawy na siedzaco czy na kolaach zaraz się nudzą.

Agnella lubi tę wiadomość

age.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często wygląda to jak odparzenie... ale jeżeli mówisz, że leży na tej stronie i widzę, że chustki zakładasz na głowę, to rzeczywiście może być odparzenie. Tak czy inaczej przy jednym i drugim sie osusza skóre, zawilgocenie nie wskazane...

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Dika Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka - u nas tez ta pozycja często ratuje sytuacje
    Tu w galerii tak jechala, dziwnie się ludzie patrzyli ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b5646114290.jpg

Agnella, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna tak zakadam chustke wieczorem jak jest chłodno i wieje chlodny wiater, Nie wiem jak u Was ale u nas godzina 18-19 często już jest chłodno a jak jest deszczowy pochurny dzien to tjest nieprzyjemnie. Przez Cale wakacje nic nie miała na głowie sporadycznie opaskę a problem był jescze większy mysle ze to przez to ze bardziej Pocila się i często leżała na tą stronę.

Dika u nas to samo i na spacerach słyszę że tak mecze te dziecko a ona tak leży ogląda zabawki wyciąga do nich rączki .

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też stosować kalie do kąpieli, to nadmanganian potasu. Koleżanki syn odparzal się ciągle i mu przepisali maść robiona, przeszło.
    Ja też nie smaruje, tylko po kupie i po kąpieli zielonym linomagiem. Wietrze przy każdej zmianie pieluchy, niedługo ale zawsze powietrza trochę.
    Aaa no i kąpiel w krochmalu też dobra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 11:43

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie było i już kilka stron do nadrobienia :p

U nas chyba skok rozwojowy bo zaczyna powoli łapać i ostatnio patrzy dużo na swoje stopy :p i od soboty codziennie ok 2 razy jest mega ryk z łzami a wcześniej tak nie miała więc strzelam że to skok.

Dziś skoczyłam do ginekologa bo ciągle mam żółtawe upławy i myślałam że to infekcja ab gin powiedział że to normalne dopóki nie będzie pierwszej miesiączki, też tak macie? Ja 10 tyg po porodzie, na USG gin powiedział że na razie się na zapowiada na miesiączkę.

A z innej beczki- miałyście może same albo z bliskim otoczeniu przypadek noworodka który urodził się z naczyniakami na buźce? Jeśli tak jak szybko schodziły?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Kilka dni mnie nie było i już kilka stron do nadrobienia :p

U nas chyba skok rozwojowy bo zaczyna powoli łapać i ostatnio patrzy dużo na swoje stopy :p i od soboty codziennie ok 2 razy jest mega ryk z łzami a wcześniej tak nie miała więc strzelam że to skok.

Dziś skoczyłam do ginekologa bo ciągle mam żółtawe upławy i myślałam że to infekcja ab gin powiedział że to normalne dopóki nie będzie pierwszej miesiączki, też tak macie? Ja 10 tyg po porodzie, na USG gin powiedział że na razie się na zapowiada na miesiączkę.

A z innej beczki- miałyście może same albo z bliskim otoczeniu przypadek noworodka który urodził się z naczyniakami na buźce? Jeśli tak jak szybko schodziły?
    Co do upławów mam tak samo

Starsi synowie urodzili się z naczyniakami na czole ( tuż nad nosem) i na karku. Po ok pół roku wchłonęły się. U niektórych dłużej to trwa.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak tak czytam o osiągnięciach Waszych pociech to przeraża mnie jak mój jest daleko w tyle :-( niby wiem że każde dziecko rozwija się w swoim tempie ale jednak jakoś mnie to niepokoi. Mój wkłada łapki do buzi ale nie sądzę że je widzi, nie mówiąc już nawet i stopach. Na brzuszku leżeć nie chce kilku sekund a co dopiero żeby tak jechał w wózku. Do galerii ??? Matko kochana ja nie mogę z nim wejść do pobliskiego marketu bo zaraz ryczy a co dopiero galeria ;-) a do marketu wchodzę tylko jak on zaśnie w wózku bo inaczej pewniak ze się rozpłacze. Coraz częściej zastanawiam się czy z moim dzieckiem jest na pewno wszystko ok :-\ 19.09 mamy neurologa

• Leira Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Problem w tym że nie używamy żadnych chusteczek. Od początku przemywam tylko wacikami i wodą. Chusteczki ekstremalnie rzadko bo tylko na jakimś wyjściu, w dodatku też tylko takie polecane przez Srokę, bez szkodliwych substancji. Wnocy zmieniamy pampersa 4 razy bo tyle jest pobudek co noc. W dzień nawet nie zlicze. Pampersy zakładamy w rozmiarze 3. A mąkę ziemniaczaną sypie też zazwyczaj po zmianie pieluchy, więc nawet stosując na co dzień mąkę pojawiły się okropne odparzenia... Już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Staram się wietrzyć ile się da ale mój panicz musi mieć humor żeby chcieć pobyć w jednym miejscu dłużej. Ostatnio już położyłam podkład i golaska na leżaczku bujaczku i wyleżał ok 15 min. Jutro mu ściągnę w trakcie spania dobry plan ;-)

Hej, hej kopę lat!
    Wpadłam na chwilę poczytać co u Was i zobaczyłam post.

Pampersy to najgorsze pieluchy z jakimi my mieliśmy styczność - użyliśmy raz (!) jeden jedyny bo dostaliśmy w prezencie. Pupa małego czerwona jakby poparzona słońcem w Hiszpanii, tragedia. Zanim zaczniesz małego smarować chemią (czyt. kremami na odparzenia) to najpierw zmień mu pieluchy i zobaczysz czy aby problem nie zniknie. U nas sprawdzają się pieluchy z Rossmana - najtańsze, najzwyklejsze, nie żadne bambusowe. Też podmywamy tylko wodą i zero chusteczek. Odparzenia nie miał ani razu, a noce od 3 tygodnia przesypia po 8-9h na jednej pieluszce.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też pampersy to tragedia. Używamy dady z biedronki i jestem bardzo zadowolona. Nigdy Łucja nie miała żadnych odparzeń i podobnie jak u Leiry nockę mała przesypia w jednej pieluszce.

Lotka Łucja urodziła się z naczyniakami (jeśli mowa o takich czerwonych plamach). Jeden ma nad noskiem pomiędzy oczkami, dwa kolejne znacznie większe ma na glowie i nad karkiem.

welonka lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja mała gwiazda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f175de4b31e.jpg

Magda33, Fasola1234, witaminkab, kokkosanka lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas też naczyniak z tyłu główki i nad karkiem. Podobno do roku czasu powinny zniknąć, ale mąż ma do tej pory i to w tych samych miejscach co nasza córeczka.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, pisząc pampersy miałam na myśli ogólnie pieluszki jednorazowe a nie konkretnie firmy pampers ;-) ;-) właśnie ostatnio używaliśmy tych tanich Rossmanowych i takie cudo wyszło, najlepiej dupsko wyglądało latem jak używaliśmy tych bambusowych więc do nich teraz wróciliśmy. A Pampers premium Care to dosłownie kilka sztuk użyliśmy z trójek, na początku używałam te 1 i było ok.

Ha śliczna dziewczynka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, pocieszę Cię ze u nas tez spacery tylko na śpiocha. Każde odkładanie do wózka kończy się prędzej czy później płaczem, którego nie jestem w stanie opanować. Raz udało się, ze zasnął w wózku ale był już wymęczony strasznie. Dzisiaj chciałam to powtórzyć i wróciłam po 3 minutach. Jak się obudzi w wózku to mam zazwyczaj 5 min na dotarcie do domu ;) Jak mi koleżanka powiedziała ze lepiej jest jak dziecko zasypia na spacerze to myślałam, ze mnie krew zaleje. Zobaczymy czy jej tak chętne będzie jeździło.

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście wozić dzieci w nosidełkach, nie w gondoli. Tak żeby więcej mogły zobaczyć? Mój to uwielbia jeździć, dzisiaj musiałam uciekać z domu, bo był taki płacz ze męczenia, a nie mogłam go uspać wogóle w domu. Tylko w wózku!!!

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha śliczna córka; * możesz podać jeszcze raz fb ze zdjeciami z sesji?

U nas tak samo dada iOliwka spi w jednej pieluszce cala noc .

Oliwia z dnia na dzien znienawidzila kąpiel tylko zamocze jej tyłek jest okropny placz mam nadzieję ze to chwilowe ,może to skok

age.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ