X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Mamy uczniów - też macie taką radochę, że wakacje się skończyły i starszaki na parę godzin idą w świat? Czy tylko ja taka wredota jestem? :P
    Haha ja tam nie mam wyrzutów sumienia jak odprowadzam moja dwójkę do przedszkola :P w domu jest taka cisza, że az miło :P

Lucy010, Dika, Fasola1234 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do mających juz ten sprzęt mam - szukamy lezaczka bujaczka a może też od razu krzesełka do karmienia?? które się przyda niebawem bo musimy oddać pożyczony kosz Mojżesza. Czy ktoś coś poleca? Chciałabym żeby się rozkładał całkowicie żeby mały mógł w tym zasnąć tak jak w koszu trochę... czy to możliwe? Jest coś takiego? Czy to krzesełko Peg Perego zdałoby egzamin? Dziękuję za porady! :)

Nasz mały na brzuszku już ładnie leży i trzyma główkę i obraca i patrzy tak max 10 minut myślę ale to bardzo dużo dla mnie bo jeszcze miesiąc temu nie wytrzymywał nawet 5 min i bardzo się męczył. Ja przytrzymywalam pupke pomagałam trzymają pod pachy trochę i potem do teraz poprawiam mu ręce. I kładę tak 2-3 razy dziennie a czasem częściej jak się uda ale czekam po jedzeniu no i na macie jednak jeszcze woli się pobawić na plecach - złapał juz kilka razy zabawkę ale dziś np. nie udało mu się. Z tym że nie martwię się bo wiem że pewnie to wróci, z gluzeniem miał tak samo, parę dni ciszy bo akurat się uczył wkładać sobie ręce do buzi a teraz juz nadaje jak Wolna Europa szczególnie jak otworzy się gondole i idziemy pod drzewami - po co jakieś maty czy karuzele jak drzewa są takie super! :-D czasem cała aleje w parku tak nadaje że aż ludzie się patrzą a ja się mega śmieje :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:57

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka pokaże Ci później jaka pozycje ma Michałek w peg perego. Nie rozkłada się to na płasko. Zrobiłam zdjęcie teraz ale zaraz będę go usypiac więc potem dodam.

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak w peg perego:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dff0f1fbb0a.jpg

Jeszcze upatrzone miałam to, bardzo mi się podobało i można na płasko rozłożyć, ale nie podniesiesz wysoko do stołu:
    https://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-5w1-unimo-kinderkraft-i7078087520.html?reco_id=ec14feae-b06e-11e8-836a-246e967802d0&ars_rule_id=201

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja :-)
    U mnie jak zwykle zabieganie, ale chyba tego nie musze pisać bo ma je każda z nas.
    Przez te zmęczenie zniechęcam się jednak do 3 bobo.

Magda, Anna, Welonka, śliczne maluszki :-)!!!

U mnie Malutka pięknie główkę podnosi, ale za to leniwa na przewrotki.
    Pięknie i świadomie się śmieje, wtedy jak spojrzę na córunię...odchodzi całe te moje zmęczenie.

Przełożyłam szczepienia na następny wtorek, kupki takie dalej, rzadsze i ze śluzem, czy o jest jakaś przesłanka, aby znowu odwlec szczepienie?
    Tycie już mniejsze niż na początku, ale ważne, ze w normie. W razie czego mam puchy mm, już kupione, ważne jeszcze 3 miesiące, bo to Bebilon 1. I buteleczki Avent Naturall. Póki co dalej się karmimy piersią, jednak skorzystam z tej opcji do oporu, ile się da wykarmić dziecię.
    Zawsze robię i robiłam mleko modyfikowane na Primaverze zagotowanej, teraz po roczku starszej córeczkę podaję bez gotowania. Robiłam tez na kranówie, bez żadnego filtru, gotowanej 5 min. i było również ok.

Eunice, mam bardzo podobny powóz. To ten model:
    Bardzo go sobie cenię.
    http://www.budujacamama.pl/2015/05/wozek-rok-po-roku-na-pojedynczym.html

Sarrra, i dobrze skoro podjęłaś decyzję, poczujesz ulgę. Ważne, że synuś ładnie wypił mm, a mama szczęśliwa.

Kropka, Dika, gratuluję rocznicy slubu.
    Dika, 12 lat razem ...kawał czasu, u mnie w pazdzierniku będzie 7 lat małżeństwa. Az się wierzyć nie chce, wydaję mi się jakby niedawno to było.
    Fasola, obiadek w domu tez przyjemna sprawa, liczy się, że pamiętaliście i fajnie spędziliście czas.

Kobietki, a ja dalej do chrzcin nie mogę się przybrać, chciałabym je na początku października, może będą terminy ;) Także zazdroszczę tym, które mają je za sobą albo już zaklepane terminy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 20:30

Magda33, Kropka89, Joaszo, Dika lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna na dole ucha peka jej ma co troche ranke a za drugim uchem ciagle ma odarzenia i często tam schodzi jej sorka mimo ze kilka razy dziennie jej Przemywa.
    Kropka moja tak samo gada do drzew i u nas tak samo ucichla i od paru dni wsadza raczaki do buzi

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a jak zaparzasz rumianek i ile go podajesz ?;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Welonka a jak zaparzasz rumianek i ile go podajesz ?;)
    Zaparzam tak jak piszę na opakowaniu pisze , podaje tak 20-30ml po jedzeniu ona to pije przez cały dzień bo daje po trochu bo jej nie smakuje i wypluwa z butelki nie chce pić więc podaje strzykawka.Pediatra powiedział że mogę podawać codziennie I na początku tak robiłam a teraz staram się co drugidzień

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rumianek wypluty. Tak samo woda. A jak polknie to pozbywa się odruchem wymiotnym. I tym sposobem tylko moje mleko i tylko z cyca...

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku herbatka w ogóle nie przechodziła albo wypluwała albo trochę wypila i zaraz ulala . Kupowałam z hipp kmin anyż i coś tam jeszcze ;D ale teraz już pije bo chyba że na prawdę jest zła . Spróbuje z tym tymiankiem może jej będą lepiej gazy odchodzić bo po sab simplex espumisanie mi ulewa często;/

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak którejś maluch ma problem z leżeniem na brzuszku, spróbujcie na przewijaku. Od jakiegoś czasu zdejmuję podkład, kładę małego przodem do świata i cały zadowolony i zaciekawiony, bo ma ciekawą perspektywę z góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 10:42

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya próbowałam też, nawet na stole w salonie, kurde no ryczy po 5 sekundach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na odparzenia... Był sudokrem była maść pięciornikowa a małemu się paprze strasznie. Staram się wietrzyć ale że jego trzeba raczej nosić, nie polezy w miejscu to problem jest. Jakich pieluch używacie??

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Dziewczyny co na odparzenia... Był sudokrem była maść pięciornikowa a małemu się paprze strasznie. Staram się wietrzyć ale że jego trzeba raczej nosić, nie polezy w miejscu to problem jest. Jakich pieluch używacie??

Joaszo, spróbuj Tormentalum. Skład bardzo zbliżony do pieciornikowej Ziaji, ale Tormebtalum u nas działa a Ziaja nie.

Używamy Pampers Premium Care i ze względu na delikatną pupkę mam opory przed zmiana na inne tańsze.

Dziewczyny jak liczy sie miesiące u dzieci? Czy aktualnie mam sprawdzać co dziecko powinno dla 2 m-ca czy raczej dla 3?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mamy i te pampersy i tą maść a tyłek coraz bardziej zaognionych :-( jakiś czas używaliśmy Bambiboo z Rossmana i chyba do nich wrócimy, tylko one są takie drogie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:07

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo u nas Bambiboo się przy odparzeniach nie sprawdziły, chyba zbyt małochłonne są.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maść sorcoseryl. Jedno posmarowanie i pupcia dużo ładniejsza. A maść tania ;)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Katarzyna na dole ucha peka jej ma co troche ranke a za drugim uchem ciagle ma odarzenia i często tam schodzi jej sorka mimo ze kilka razy dziennie jej Przemywa.
    Kropka moja tak samo gada do drzew i u nas tak samo ucichla i od paru dni wsadza raczaki do buzi

Pekanie w tych miejscch, tak jakby odparzenia i schodząca skóra to może być łojotokowe zapalenoe skory. Moja mała ma na szyi, twarzy i za uchem właśnie, nasila się po szczepieniach. Przy ŁZS ważne jest, żeby rzadziej i krótko kąpać, np co drugi dzień i nie przemywać tych miejsc tak notorycznie. Nie można też używać emolientów, tylko specjalne kremy, zdrowej skóry nie smaruje się niczym po kąpieli. Na czerwone zmianz skorne puder płynny osuszający Hasco, na blade suche miejsca preparaty nawilżające np. dexeryl, lipikar lait, atoderm intensive, poldermio hydro. Na sączące zmiany okłady z soli fizjologicznej.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Używam dada z biedry. U mnie pomogł tormentalum, ten bez kwasu borowego. sorcoseryl kupiłam, ale słabo goil. Lanolina też ładnie pomagała na zaczerwienienia. Jak się ranki zagoiłý to używam babydream przeciw odparzeniom. No i oczywiście wietrzenie. Usypiałam małą na brzuchu i potem rozpinałam jej pampersa i tak spala.

Joaszo lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny jak liczy sie miesiące u dzieci? Czy aktualnie mam sprawdzać co dziecko powinno dla 2 m-ca czy raczej dla 3?

Twoje dziecko już skończyło 2 miesiące czyli teraz ma 3 miesiąc życia. Umiejętności dla dwóch miesięcy teoretycznie powinno mieć opanowane, a z 3 mż niektóre umiejętności może już posiadać, a inne jeszcze nie. Oczywiście wszystko przy zastrzeżeniu że każde dziecko rozwija się w swoim tempie:)

summer86 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ