CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dika wrote:Mamy uczniów - też macie taką radochę, że wakacje się skończyły i starszaki na parę godzin idą w świat? Czy tylko ja taka wredota jestem?
w domu jest taka cisza, że az miło
Lucy010, Dika, Fasola1234 lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie do mających juz ten sprzęt mam - szukamy lezaczka bujaczka a może też od razu krzesełka do karmienia?? które się przyda niebawem bo musimy oddać pożyczony kosz Mojżesza. Czy ktoś coś poleca? Chciałabym żeby się rozkładał całkowicie żeby mały mógł w tym zasnąć tak jak w koszu trochę... czy to możliwe? Jest coś takiego? Czy to krzesełko Peg Perego zdałoby egzamin? Dziękuję za porady!
Nasz mały na brzuszku już ładnie leży i trzyma główkę i obraca i patrzy tak max 10 minut myślę ale to bardzo dużo dla mnie bo jeszcze miesiąc temu nie wytrzymywał nawet 5 min i bardzo się męczył. Ja przytrzymywalam pupke pomagałam trzymają pod pachy trochę i potem do teraz poprawiam mu ręce. I kładę tak 2-3 razy dziennie a czasem częściej jak się uda ale czekam po jedzeniu no i na macie jednak jeszcze woli się pobawić na plecach - złapał juz kilka razy zabawkę ale dziś np. nie udało mu się. Z tym że nie martwię się bo wiem że pewnie to wróci, z gluzeniem miał tak samo, parę dni ciszy bo akurat się uczył wkładać sobie ręce do buzi a teraz juz nadaje jak Wolna Europa szczególnie jak otworzy się gondole i idziemy pod drzewami - po co jakieś maty czy karuzele jak drzewa są takie super!czasem cała aleje w parku tak nadaje że aż ludzie się patrzą a ja się mega śmieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:57
-
Kropka pokaże Ci później jaka pozycje ma Michałek w peg perego. Nie rozkłada się to na płasko. Zrobiłam zdjęcie teraz ale zaraz będę go usypiac więc potem dodam.
Kropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A więc tak w peg perego:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dff0f1fbb0a.jpg
Jeszcze upatrzone miałam to, bardzo mi się podobało i można na płasko rozłożyć, ale nie podniesiesz wysoko do stołu:
https://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-5w1-unimo-kinderkraft-i7078087520.html?reco_id=ec14feae-b06e-11e8-836a-246e967802d0&ars_rule_id=201Kropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Melduję się i ja
U mnie jak zwykle zabieganie, ale chyba tego nie musze pisać bo ma je każda z nas.
Przez te zmęczenie zniechęcam się jednak do 3 bobo.
Magda, Anna, Welonka, śliczne maluszki!!!
U mnie Malutka pięknie główkę podnosi, ale za to leniwa na przewrotki.
Pięknie i świadomie się śmieje, wtedy jak spojrzę na córunię...odchodzi całe te moje zmęczenie.
Przełożyłam szczepienia na następny wtorek, kupki takie dalej, rzadsze i ze śluzem, czy o jest jakaś przesłanka, aby znowu odwlec szczepienie?
Tycie już mniejsze niż na początku, ale ważne, ze w normie. W razie czego mam puchy mm, już kupione, ważne jeszcze 3 miesiące, bo to Bebilon 1. I buteleczki Avent Naturall. Póki co dalej się karmimy piersią, jednak skorzystam z tej opcji do oporu, ile się da wykarmić dziecię.
Zawsze robię i robiłam mleko modyfikowane na Primaverze zagotowanej, teraz po roczku starszej córeczkę podaję bez gotowania. Robiłam tez na kranówie, bez żadnego filtru, gotowanej 5 min. i było również ok.
Eunice, mam bardzo podobny powóz. To ten model:
Bardzo go sobie cenię.
http://www.budujacamama.pl/2015/05/wozek-rok-po-roku-na-pojedynczym.html
Sarrra, i dobrze skoro podjęłaś decyzję, poczujesz ulgę. Ważne, że synuś ładnie wypił mm, a mama szczęśliwa.
Kropka, Dika, gratuluję rocznicy slubu.
Dika, 12 lat razem ...kawał czasu, u mnie w pazdzierniku będzie 7 lat małżeństwa. Az się wierzyć nie chce, wydaję mi się jakby niedawno to było.
Fasola, obiadek w domu tez przyjemna sprawa, liczy się, że pamiętaliście i fajnie spędziliście czas.
Kobietki, a ja dalej do chrzcin nie mogę się przybrać, chciałabym je na początku października, może będą terminyTakże zazdroszczę tym, które mają je za sobą albo już zaklepane terminy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 20:30
Magda33, Kropka89, Joaszo, Dika lubią tę wiadomość
-
Katarzyna na dole ucha peka jej ma co troche ranke a za drugim uchem ciagle ma odarzenia i często tam schodzi jej sorka mimo ze kilka razy dziennie jej Przemywa.
Kropka moja tak samo gada do drzew i u nas tak samo ucichla i od paru dni wsadza raczaki do buziKropka89 lubi tę wiadomość
-
Fasola1234 wrote:Welonka a jak zaparzasz rumianek i ile go podajesz ?
-
U nas na początku herbatka w ogóle nie przechodziła albo wypluwała albo trochę wypila i zaraz ulala . Kupowałam z hipp kmin anyż i coś tam jeszcze
ale teraz już pije bo chyba że na prawdę jest zła . Spróbuje z tym tymiankiem może jej będą lepiej gazy odchodzić bo po sab simplex espumisanie mi ulewa często;/
-
Dziewczyny, jak którejś maluch ma problem z leżeniem na brzuszku, spróbujcie na przewijaku. Od jakiegoś czasu zdejmuję podkład, kładę małego przodem do świata i cały zadowolony i zaciekawiony, bo ma ciekawą perspektywę z góry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 10:42
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Joaszo wrote:Dziewczyny co na odparzenia... Był sudokrem była maść pięciornikowa a małemu się paprze strasznie. Staram się wietrzyć ale że jego trzeba raczej nosić, nie polezy w miejscu to problem jest. Jakich pieluch używacie??
Joaszo, spróbuj Tormentalum. Skład bardzo zbliżony do pieciornikowej Ziaji, ale Tormebtalum u nas działa a Ziaja nie.
Używamy Pampers Premium Care i ze względu na delikatną pupkę mam opory przed zmiana na inne tańsze.
Dziewczyny jak liczy sie miesiące u dzieci? Czy aktualnie mam sprawdzać co dziecko powinno dla 2 m-ca czy raczej dla 3? -
nick nieaktualny
-
welonka wrote:Katarzyna na dole ucha peka jej ma co troche ranke a za drugim uchem ciagle ma odarzenia i często tam schodzi jej sorka mimo ze kilka razy dziennie jej Przemywa.
Kropka moja tak samo gada do drzew i u nas tak samo ucichla i od paru dni wsadza raczaki do buzi
Pekanie w tych miejscch, tak jakby odparzenia i schodząca skóra to może być łojotokowe zapalenoe skory. Moja mała ma na szyi, twarzy i za uchem właśnie, nasila się po szczepieniach. Przy ŁZS ważne jest, żeby rzadziej i krótko kąpać, np co drugi dzień i nie przemywać tych miejsc tak notorycznie. Nie można też używać emolientów, tylko specjalne kremy, zdrowej skóry nie smaruje się niczym po kąpieli. Na czerwone zmianz skorne puder płynny osuszający Hasco, na blade suche miejsca preparaty nawilżające np. dexeryl, lipikar lait, atoderm intensive, poldermio hydro. Na sączące zmiany okłady z soli fizjologicznej.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Joaszo wrote:Dziewczyny co na odparzenia... Był sudokrem była maść pięciornikowa a małemu się paprze strasznie. Staram się wietrzyć ale że jego trzeba raczej nosić, nie polezy w miejscu to problem jest. Jakich pieluch używacie??
Joaszo lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
summer86 wrote:Dziewczyny jak liczy sie miesiące u dzieci? Czy aktualnie mam sprawdzać co dziecko powinno dla 2 m-ca czy raczej dla 3?
Twoje dziecko już skończyło 2 miesiące czyli teraz ma 3 miesiąc życia. Umiejętności dla dwóch miesięcy teoretycznie powinno mieć opanowane, a z 3 mż niektóre umiejętności może już posiadać, a inne jeszcze nie. Oczywiście wszystko przy zastrzeżeniu że każde dziecko rozwija się w swoim tempie:)summer86 lubi tę wiadomość