CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mojej siostry synek miał naczyniaki i ma je do dziś czyli ok 10 lat.
U nas na szczęście pampers nie powoduje nic na skórze. Na szczęście bo co ktoś przyjdzie to przynosi te pieluchy. One mało pojemne są że tak się wyrażę.
Ja próbowałam w nosidełka w galerii ostatnio. Nic nie dało to raz, dwa że miałam wyrzuty że mecze ja bo kręgosłup dostaje a ona biedna chciała się wyciągnąć a trzy jak tak pojezdzila w nosidle a później ja nakarmilam to obrzygala tatę, siebie i parking w galerii hehe. Nasz spacer też podczas snu tylko, jak się wybudzi to spabikowana lecę do domu bo podkowa się robi po minucie a zaraz później krzyk i płacz.
Moje dziecię zaczyna piszczecsą też nowe minki, wydyma usteczka i robią jej się okrągłe policzki haha może mi się uda dodać fotkę małej, bo wszystkie dodajcie a ja nie mogę się za to zabrać.
-
Ja też czasami zmieniam gondole na nosidełko ale marne skutki . Nawet już myślałam o spacerowce ale takiej na maksa jak tylko się da rozlozonej. Ale boję się o jej kręgosłup. zauważyłam że mała chyba wzmożone napięcie mięśniowe jednej strony . Widać to pięknie jak ja nawiązuje w chustę. Zawsze układa się bardziej na jedną stronę i leży krzywo . Staram się zawsze to poprawić ale ona i tak czy tak to robi. Jak jej nie przejdzie to na koniec września idziemy do fizjoterapeuty.
-
Ha i Lucy kochane Wasze córeczkiA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ha, Lucy - śliczne królewny!
Moje obie córki urodziły się z takimi naczyniakami - na czole nad nosem, na prawej powiece i nad karkiem. Dokładnie w tych samych miejscach i nawet kształtach. Tzw uszczypniecia bociana.
Starszej na czole bardzo długo się trzymał (kilka lat) ale z wiekiem był jaśniejszy, widoczny głównie przy płaczu. Młodszej już z czoła blednie ale na główce i powiece ma jeszcze mocno widoczne plamki.
Jedni lekarze mówią, ze zejdzie a ostatnio neonatolog nam mówiła, że może tez tak już zostać.
O wow, mamy juz 3 miesiace, ale szybko leci!
Az żal, kocham ten wiek i moją małą dzidzię, chcialabym, aby ten czas wolniej uciekał.
Mamy 60cm i 5400 wagi.
Nie chwyta zabawek, jakdynie tetrowke jak na klacie jej położę, wtedy pakuje do buzi
Piąstki też już obgryza. Dalej gluży i wczoraj jakby próbowała się śmiać na głos do taty. Wyszło śmiesznie, ni to pisk, ni to niepewny śmiech, az ją samą to zdziwiło haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:34
Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ha i Lucy śliczne Wasze córeczki.
Ha, widzę, że już na fest zaczelas działać z fotografowaniem dzieciątek, znajdujesz na to czas i chcesz.
Śliczne te sesje. Widac, ze lubisz to robić i z sercem do tego podchodzisz.
Dika, duża panienka z Twojej córeczki.
A jaka była waga urodzeniowa?
M9ja też uwielbia zabawę tetra.
Jednak u Dominiczki Motyl z Lamaze jest bezkonkurencyjny.
Również kocham ten wiek niemowlęcy. Bezcenne chwile.
U mnie naczyniak jeszcze został u prawie już 2 letniej córeczki. Urodzila sie z takim na czole. Teraz slabo go widac, ale wystarczy placz i jest widoczny.
U mnie był w ostatnich dniach kryzys laktacyjny. W pierwszych dwóch miesiącach tycie super...ostatni miesiac mniej, ale jeszcze w normie..teraz już wraca do normy, wczoraj wypiłam Łomżę bez alkoholowa i cycki spuchły, aż za pokarmu, córeczką tyle nie zjada. Jednak słód jęczmienna to duży wspomagacz laktacji. Polecam w razie kryzysu...Łomżę 0,00%. Polecaly je sobie dziewczyny na grupach na fb.
Super zdjęcia maluszków w gondolkach na brzuszkach
U mnie Pampersy...tragedia, zarówno z pierwszą jak i druga córeczką. Dady najlepsze, chłonne i nie odparzaja tak malej pupci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:06
-
Dzieeczyny szczepilam moje dxiecie wczoraj. Trz na rota dwufazowe oraz kolejne pneumokoki itd 5 w jednym . Duga szczepionka po szpitalu.
Maly od wczorajciagle spi
Czy to normalne ? Wasze tez tak mialy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:29
-
Sarrrra wrote:Dzieeczyny szczepilam moje dxiecie wczoraj. Trz na rota dwufazowe oraz kolejne pneumokoki itd 5 w jednym . Duga szczepionka po szpitalu.
Maly od wczorajciagle spi
Czy to normalne ? Wasze tez tak mialy ? -
Dziewczyny ja nie wiem co jest z tymi rozmiarami ubranek, całe lato mały nosił 62 (ostatni tydzień ewidentnie zrobiło się za małe) i jak mi coś ładnego wpadło w rękę to kupowałam już na 68 (bo wiadomo szafa pełna ciuszków, ale zawsze się przyda). Już trzeci dzień ubieram te 68 i są w sam raz, nic za duże. Co jest do cholerki....
Zaraz te 68 będą za małe :-o
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sarra, szczepienia jeszcze przede mną...Ale starsza córka po szczepieniach na NFZ i pneumo spała jak zabita, nie dalo sie wybudzic na jedzenie...Też się martwilam, ale tak może byc po szczepieniu. Nawet następnego dnia też.
U mnie też zaczęte zostały ubranka 68. Rosna nam maluszki jak na drozdzach. -
Agnella - urodziła się 2870, przy wypisie 2660.
Od tygodnia zaczęliśmy zakładać 62. Ale nasza nie ma po kim byc wysoka
Sarra, moja tez dużo więcej spala w dobę po szczepieniu. Ale nie cały czas. Za to potem ze dwa dni spala mniej i była bardziej marudna. -
Magda ja nie mogę z tymi rozmiarówkami.. Mała jak się urodziła miała 58 cm. 56 były dobre przez 1,5 mc! teraz nosi 62 ale większość trochę na niej wisi :p z lidla 50/56 teraz jest dobre, z h&m 56 a np. z pepco 62 za małe ale 68 ogromne... teraz jest taki okres u nas że albo nosi mocno naciągnięte albo za wielkie, pare ciuszków jest w sam raz :p
-
Joaszo wrote:Leira, pisząc pampersy miałam na myśli ogólnie pieluszki jednorazowe a nie konkretnie firmy pampers
właśnie ostatnio używaliśmy tych tanich Rossmanowych i takie cudo wyszło, najlepiej dupsko wyglądało latem jak używaliśmy tych bambusowych więc do nich teraz wróciliśmy. A Pampers premium Care to dosłownie kilka sztuk użyliśmy z trójek, na początku używałam te 1 i było ok.
Ha śliczna dziewczynka
To próbuj innych pieluch, do skutku! -
Moje dziecko chyba idzie na rekord. Rozmiar 74 zaczyna być opinający hahaha
serio Czaro jest mega wielkim klockiem. Ale za to jakim kochanym
wczoraj śmiał się w głos i nie mógł przestać. Oczywiście braciszki tak go rozbawili
kokkosanka lubi tę wiadomość
-
Agnella wrote:Sarra, szczepienia jeszcze przede mną...Ale starsza córka po szczepieniach na NFZ i pneumo spała jak zabita, nie dalo sie wybudzic na jedzenie...Też się martwilam, ale tak może byc po szczepieniu. Nawet następnego dnia też.
U mnie też zaczęte zostały ubranka 68. Rosna nam maluszki jak na drozdzach. -
Dika wrote:Agnella - urodziła się 2870, przy wypisie 2660.
Od tygodnia zaczęliśmy zakładać 62. Ale nasza nie ma po kim byc wysoka
Sarra, moja tez dużo więcej spala w dobę po szczepieniu. Ale nie cały czas. Za to potem ze dwa dni spala mniej i była bardziej marudna. -
Sarrrra wrote:Spi juz od 19 z przebudka o 21:30 bez karmiemia spi do tej pory. O 24 obudze zeby zjadl po 5 h.
Powiem ci że ja bym nie budzila maluchajak będzie głodny to się obudzi . Moja śpi po 8-9h m budzi się robię jej większa porcję trochę i jest okej
Niech się wyspi maluch!