CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moira ja też uważam, ze mój Artur ładnie przysypia ładnie noce. Pierwszy raz śpi 4-6 godz potem co ok 2. Śpi ok 11 godz. Każde przebudzenie to 1 pierś na leząco, bez konieczności odbijania. Ja śpię świetnie, o ile starsza córeczka nie budzi się dodatkowo. Przy czym u nas odpada odkładanie, bo śpimy razem.
-
Moira ja nie wybudzam, sam się budzi kiedy potrzebuje i mnie też budzi małym jeknieciem. Przesłane noce to dla mnie wtedy kiedy wstaje do karmienia dwa trzy razy między 20, a 6 rano. Tylko ja zasypiam od razu jak się kładę, tak szybko (na początki miałam tak że kiedy budziłam sie następnym razem to nie pamiętałam kiedy go odkladalam poprzednio do łóżeczka). Jak ktoś tak jak Ty ma problem z zasypianiem to na prawdę musi być ciężko. Staraj się chociaż raz zdrzemnać w ciągu dnia, jeżeli możesz tak zasnąć.
Najdłużej spał kilka razy tylko max 5-6hA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
O 6 rano też biorę dziecko do łóżka i już nie odkladam, on się bawi i kopie a ja śpię nawet 2 godziny. Karmię wtedy na leżąco, czasami zasypia razem ze mną ale to różnie.
Na jego lepsze spanie bardzo pomaga smoczek. Potrafi już go trzymać ponad godzinę i ani razu nie wypuścić. Nawet jak śpi. Zawsze szybko się uspokaja ze smoczki, oczywiście musi być najedzony bo głodny smoczek wypluwa.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
moira696 wrote:Fasola, Magda33 co rozumiecie pod stwierdzeniem "przespane noce"? Spanie-karmienie i dalsze spanie malucha bez wybudzania czy spanie malucha ciągiem bez karmienia? Mnie nocne karmienia mocno wykańczają, bo nie jestem typem który łatwo zasypia i jak się obudzę, nakarmię i położę dziecko do łóżeczka to potem mam problem żeby szybko zasnąć, a jak już zasnę to zaraz mały budzi się na kolejne karmienie. Mały skończył 10tygodni, mam nadzieję, że niedługo chociaż jedną nocna pobudka wypadnie. To byłoby dla mnie zbawienne. Ile ciągiem bez karmienia są w stanie przespać tak regularnie Wasze maluchy w nocy?
Mała zasypia 19-20 budzi się 4-5 ( oczywiście zdarza że budzi się np. O 2 je i śpi dalej zależy czy kupka ja męczy).
U mnie chyba rekord to 9,5hale wtedy szykuje większe porcję i jest głodna jak wilk
A potem różnie albo zrobi kupke chwilr pogada i zasypia albo trochę dłużej idzie nam zasypianie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 20:18
-
nick nieaktualnyFasola1234 wrote:Mała zasypia 19-20 budzi się 4-5 ( oczywiście zdarza że budzi się np. O 2 je i śpi dalej zależy czy kupka ja męczy).
Mój niestety często się budzi ale w porównaniu do jego spania w dzień to i tak jest luksus. Kąpiel o 20 wiec zasypia około 21, czasem niestety później. Żeby zasnąć potrzebuje dwóch piersi, a ostatnio także bujania na rekach. Przesypia zwykle najpierw 3-4 h, następnie 2h, a później albo znów 2h albo już się budzi do rana co godzinę. Wtedy za każdy razem przewijam j usypiam cycem. Na szczęście w nocy starczy mi jedenWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 20:58
-
U nas mała zasypia ok 21:00 i śpi do ok. 8:00. W nocy domaga się mleka z reguły 3 razy, chociaż czasami bywa, ze tylko 2 razy. Najdłużej spała ciągiem 6h, ale to raczej rzadkość. Mimo wstawania w nocy uważam, że nocki mamy właściwie od początku przespane. Łucja się nie wybudza, dostaje mleko i właściwie śpi dalej. Ja też zasypiam ekspresowo.
-
Adasia rekord spania ciągiem to 7.5 godziny. Teraz znów popsuło mu się spanie i śpi 4 godz w łóżeczku później bierzemy go do siebie bo zaczął często się budzić ale dostaje cyca i śpi spowrotem nawet nie otwiera oczu
w ogóle nawet jak śpi te 7 to zje i idzie spać dalej.
Za to w dzień drzemka w łóżeczku max 30 minut, a na koale na mnie to potrafi nawet 3 godziny spać. Taki jest towarzyski :p -
Ja też nie mam co narzekać. Czaro kąpany jest o 19, nie da rady później. Je.albo przed albo zaraz po kąpieli i od razu zasypia. Najpóźniej o 19:30 spi najpierw do ok 23-24 a później budzi się co 3h i wstaje na dobre o 7 ale już po 8 ma znowu drzemkę hehe
w nocy budzi się tylko na jedzenie, od ok tygodnia nie śpi z nami już bo się boje, że jak zacznie się przekręcać to spadnie.
-
u mnie mały obecnie ma system chodzenia spać o 19:00 , śpi w zależności od tego kiedy go statni raz karmiłam. Potrafi przespać do 24:00 lub obdzić się o 21:00 żeby go nakarmic gdy karmienie było np o 18:00. Potem kolejne karmienie co 3 h a nad ranem co 2 h. 3 razy zdarzyło się, że spać do 5 h a z mężem nawet do 6 h, przy czym uważam, że przespał karmienie bo mąż go nie słyszał gdy marudział już. Daje jeść małemu zanim zacznie płakać bo wybudza mnie już marudzenie. Zawsze miałam problem żeby zasnąć a od czasu urdzenia małego śpię jak zabita po 10 min najczęściej.
Małego karmie ostatecznie 2 raz mm, w nocy piersią a w dzień z butli moim lub mm, czasami piersią gdy nie odsącze a gdzieś jestem. czuje się dzieęki temu mm spokojniejsza bo ewedentnie nie mam co 3 h swojego mleka poza nocą. W nocy jakoś mały się najada moim mlekiem. -
U nas powoli pojawia się rytm dnia chociaż drzemki .Oliwia idzie spać 21-21.30 i budzi się raz koło 2 kolejne karmienie 5-6 i zazwyczaj śpi do 7-8. Kilka razy zdrazylo się ze przesłała całą noc do 5-6 . Dzisiaj np obudziła się dopiero 3.40 A następnie o7 zjdlaa i po 9 poszła na drzemkę i śpi do tej pory .
-
Ja zdecydowanie nie narzekam na nocki, pierwsze 1,5 miesiąca to było zasypianie ok 20, pobudka o 3 i 6 a potem i teraz zasypia ok 21 i śpi do 6.
Jak długo może trwać skok rozwojowy? Od soboty tydzień temu jakieś dziwne rzeczy u nas się dzieją.. mała nie miała nigdy jakichś wielkich kolek i ogólnie była spokojna. A teraz 2-3 razy dziennie wpada w taką histerię że aż się zapowietrza, nic nie pomaga..
-
lotka1990 wrote:Ja zdecydowanie nie narzekam na nocki, pierwsze 1,5 miesiąca to było zasypianie ok 20, pobudka o 3 i 6 a potem i teraz zasypia ok 21 i śpi do 6.
Jak długo może trwać skok rozwojowy? Od soboty tydzień temu jakieś dziwne rzeczy u nas się dzieją.. mała nie miała nigdy jakichś wielkich kolek i ogólnie była spokojna. A teraz 2-3 razy dziennie wpada w taką histerię że aż się zapowietrza, nic nie pomaga.. -
Mamy straszny problem z lezeniem na brzuchu mała odrywa miednice puszcza roczki i robi supermena... przez co rzyg murowany nawet 1h po jedzeniu a do tego zabiera się do siadania... jak mam ja ma kolanach strasznie przechyla głowę do przodu bo chce usiąść a jak trzymam ja do jedzenia to wręcz siada ... Czy ktoś tak ma ? Boję się że za szybko się za to zabiera ... coś czuje że fizjoterapeuta w przyszłym miesiącu będzie na pewno potrzebny .. mała ani na brzuchu nie leży ladnie. Na plecach nie zabiera się za jakiekolwiek obrót... A zabawki ja średnio interesują. Najważniejsze żebym ja była w okolicy.
-
Lotka, u nas chyba też skok w trakcie. Mała nigdy nie byla płaczliwa, a teraz potrafi rozpłakac sie kilka razy dziennie bez powodu, w tym przy wybudzaniu.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Summer u nas to samo bez powodu wpada w histerię to nie jest zwykły płacz i w ciągu dnia spalaby najlepiej tylko przy Cycu i też myślę że to skok bo zaczęła niedawno intensywnie wsadzac całe rączki do buzi a wczoraj zauważyła swoje stopy i zaczela bardziej piszczec ,tylko u nas takie marudzenie trwa już prawie tydzień a i jescze w tym samym czasie zaczęły regulować się drzemki w ciagu dnia .
Jutro mamy wizytę u neurologa trzymajcie kciuki . -
Welonka, kciuki!
A propos kciuków, czy Wasze dzieci ssą kciuki? Nasza od troche ponad tygodnia zaczęła i martwi mnie to.. smoczkiem pluje na pół metra -
Summer przez przypadek polubiłam.
summer86 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Sarrrra wrote:Moj ssie a to zle ?
Sarrra, boję się że się przyzwyczai i nie da jej się oduczyć, a dlugie ssanie kciuka może zniekształcać i palec i uzębienie podobno.