X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulecje serduszek :) Ja Juz po usg i też biło serduszko i 4mm szczescia :D ciąza wygląda na młodsza wiec pewnie tp sie zmieni. ale to podam jeszcze. a to moje szcescie

https://zapodaj.net/639add3f7b154.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 20:07

zielonooka7, Maza, joann, Tini, klauuudia, Wonderland, pełnanadziei:}, Marya, Madzik84, Paula2702, Arga lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latopałanka trzymaj sie kochana :*
    Trzymam kciuki za Ciebie bys nieawem znowu do nas dołaczyła.

Mnie suszy strasznie duzo pije nawet w nocy.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Maza Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Gratulecje serduszek :) Ja Juz po usg i też biło serduszko i 4mm szczescia :D ciąza wygląda na młodsza wiec pewnie tp sie zmieni. ale to podam jeszcze. a to moje szcescie

Gratuluje :) oby jak najwięcej takich wiesci

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    DziewczynY Was też tak suszy? Pije szklankę za szklanką a wciąż mam wrażenie, jakbym tydzień nie piła
    cały czas mnie suszy! i też budzę się w nocy, żeby sie napić ;)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    DziewczynY Was też tak suszy? Pije szklankę za szklanką a wciąż mam wrażenie, jakbym tydzień nie piła

Ruth mam to samo piję i piję od samego rana do wieczora plus szklaneczka na noc obowiązkowo musi być jak przysuszy ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu dnia się zmuszam do picia wody bo wiem ze trzeba , ale w nocy za to to tez obowiązkowo muszę mieć obok wodę bo za każdym razem jak się budzę siusiu to muszę się napić bo mnie suszy. ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

ale piękny kropeczek ❤
    Az mam ochotę przespać dwa dni, żeby był już piątek i żeby zobaczyć co u mojego malucha ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 20:25

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth jak tylko możesz to się nie krępuj :) trzeba gramadzić siły i odpoczywać ile wlezie

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza..ja i Tak dziennie po południu z mężem do sypialni na godzina drzemkę :-P dzieciaki odpalają dance central i szaleją, a my wtuleni w sypialni w kimono :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka mialas tylko plamienie? Czy krwawienie?
    Ja tez plamie, tez mam bole podbrzusza, wiem, ze mam krwiaka, ale tez nie mam pewnosci czy nie poronie..

Przepraszam jesli Cie mecze takim pytaniem, ale kazda informacja jest dla mnie na wage zlota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 21:00

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:16

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice..wiem o czym piszesz, nabawilam się nerwicy mieszkając z teściami. P dwóch latach postawiłam sprawę na ostrzu noża- albo ja i dzieci i wprowadzka, albo niech się buduje sam. W dwa miesiące małż znalazł mieszkanie! Nigdy nie żałował, a nawet nie raz podziękował..dziś jesteśmy szczęśliwi ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Może zacznę od początku.. Po pierwszej ciąży zrobiły mi się kamienie w woreczku żółciowym więc miałam operacje i woreczek z kamieniami usunęli. Po operacji miałam problemy z brzuchem, po jedzeniu częste bóle brzucha i biegunki. Lekarz twierdził na początku, że po to jest ta operacja żebym mogła wszystko jeść a później stwierdził że tak najwidoczniej mój organizm zareagował na usunięcie pęcherzyka żółciowego i nic z tym nie zrobię. Męczyłam się dwa lata i w końcu trafiłam do kobiety która robi m.in. badanie żywej kropli krwi i biorezonans. Na początku byłam średnio do tego nastawiona ale stwierdziłam, że przecież nic nie tracę.. Ona mi powiedziała, że mam przerost bakterii w jelicie grubym, cieknące jelita, nietolerancję glutenu, laktozy, kazeiny czyli ogólnie mleko. Przepisała suplementację i dieta.. Już po miesiącu czułam się o wiele lepiej. Na wakacjach odpuściłam z dietą i czułam różnicę. Po glutenie zaraz mam wzdęty brzuch. Co jakiś czas jeździmy do niej z mężem. U męża jest wszystko ok tyle tylko że miał obciążoną wątrobę i prostatę metalami ciężkimi, więc dostał krople ziołowe żeby to oczyścić. Mówiliśmy że mamy w planach starania o dzicko i własnie kazała mi brać D3+K2, jod, selen, cynk, B complex. Ostatnio dzwoniłam to powiedziała, żebym cały czas to zażywała i muszę dietę stosować bo alergeny przejdą na dziecko. Więc stosuje się do tego bo mam do niej zaufanie. Jakby u każdego coś wynajdywała to miałabym podejrzenia że po prostu kasę zdziera, ale mam znajomych u których nic nie znalazła. Powiedziała, że wszystko jest super. Wiem, że jeżdżą do niej też dziewczyny którym nie udaje się zajść w ciążę. Sąsiadka moich rodziców długo starała się o drugie dziecko, ta kobieta powiedziała jej że tyle bakterii to jeszcze u nikogo nie widziała. Oczyściła organizm, doprowadziła wszystko do porządku i dziewczyna jest w ciąży.

Jeśli chodzi o firmy to ja biorę krople D3+K2 dr Jacobs, B complex ForMeds, selen Swanson, jod Płyn Lugola (wodny roztwór), cynk Swanson.

U ginekologa jeszcze nie byłam, ale on w pierwszej ciąży kazał mi zażywać witaminy dla kobiet w ciąży. Brałam Pregna Plus i sprawdzałam skład to tam jest wszystko to co biorę plus omega-3.
    kochana bo selen i jod rzeba brac raze, selen to talbetka a jod plyn to jak to bierzesz?

• rainbow Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt26 10 kropli płynu Lugola rozpuszczam w wodzie i tym popijam selen.

Latopałanka bardzo mi przykro.. trzymaj się :*

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth i bardzo dobrze :) ja z kolei kłaxe się zaraz po dzieciach czyli 19:30 juz w łóżku
    Bardzo współczuje mieszkania z teściami. Ja bym nawet z moimi rodzicami nie mogła. Oni naszczęście też są tego zdania. :)
    Eunice bardzo współczuje nie dogadania z mężem. Razem wiele można przejść ale jak najbliższy człowiek nie bierze naszego zdania pod uwage to jest problem. Może jakiś sposób na niego? Tak czy inaczej życze spokoju i załatwienia sprawy po Twojej myśli. A może rozmowa z samą tesciowa?

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:15

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Lotopalanka mialas tylko plamienie? Czy krwawienie?
    Ja tez plamie, tez mam bole podbrzusza, wiem, ze mam krwiaka, ale tez nie mam pewnosci czy nie poronie..

Przepraszam jesli Cie mecze takim pytaniem, ale kazda informacja jest dla mnie na wage zlota.

Zaczęło się plamieniem w szpitalu po badaniu krwawienie i az do teraz się utrzymuje

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na pierwszej wizycie 5 tc 5d, wiec bardzo wczesnie ale był juz zarodek i pulsujące serduszko :)
    Okazało sie ze data porodu liczona od @ idealnie pokrywa sie z tą z USG i termin pozostaje nadal na 20 czerwca. Zeby nie było tak miło i słodko to od wczoraj do końca ciazy musze robic sobie sama zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch... pierwszy za mną, 20 minut proszenia ukochanego( on wykonuje wyrok) zeby dał mi chwile

witaminkab, pełnanadziei:}, Marya, joann, Madzik84 lubią tę wiadomość

ckai43r8pnbcucmw.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień zaczyna się z kiepskim samopoczuciem. Mdłości i zawroty głowy od rana. Zaczynam marzyć o l4, ale na razie nie ma opcji. Chociaż jak tak dalej pójdzie, będę musiała wyrwać jakiś tydzień, bo nie dam rady. A w związku z tym muszę powiedzieć dyrektorce o ciąży.
    Wam życzę dobrego dnia!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Kolejny dzień zaczyna się z kiepskim samopoczuciem. Mdłości i zawroty głowy od rana. Zaczynam marzyć o l4, ale na razie nie ma opcji. Chociaż jak tak dalej pójdzie, będę musiała wyrwać jakiś tydzień, bo nie dam rady. A w związku z tym muszę powiedzieć dyrektorce o ciąży.
    Wam życzę dobrego dnia!

A dlaczego nie chcesz jeszcze mówić o ciąży?

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ