X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo trochę się boję zapeszyc. Mimo, że jest ona jedną z 4 osób, które wiedziały o mojej stracie maleństwa w sierpniu. Pozatym wiem, że jako człowiek się ucieszy, ale jako przełożony nie, bo mamy ostatnio dość dynamiczna sytuację osobową, a umową mi się kończy w kwietniu i liczyła, że zostanę dłużej. Pracuje w korporacji więc nie ma co liczyć na sentymenty, że przedłuża mi umowę, żebym wróciła po macierzyńskim.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam rano z milionem pytan i naglym nie pokojem... Dziewczyny, które miały wcześniej puste jajo płodowe czy wy przyjmujecie jakies leki w obecnej ciąży ze względu na poprzednią?
    I drugie pytanie już do wszystkich może wiecie czy to normalne, że mam bóle brzucha w terminie drugiej spodziewanej miesiączki ?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o tym wiem.
    Też pracuję w korporacji.
    Ale mam ten komfort,że umowa jest na czas nieokreślony.
    Jednak już od 6tc jestem na L4.
    Przez dolegliwości,na moim stanowisku,nie jestem w stanie normalnie funkcjonować.
    Nie chcę ryzykować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Bo trochę się boję zapeszyc. Mimo, że jest ona jedną z 4 osób, które wiedziały o mojej stracie maleństwa w sierpniu. Pozatym wiem, że jako człowiek się ucieszy, ale jako przełożony nie, bo mamy ostatnio dość dynamiczna sytuację osobową, a umową mi się kończy w kwietniu i liczyła, że zostanę dłużej. Pracuje w korporacji więc nie ma co liczyć na sentymenty, że przedłuża mi umowę, żebym wróciła po macierzyńskim.

Piszesz,że straciłaś dzidzię w sierpniu...
    Tak szybko udało Ci się zajść w kolejną ciążę?
    Brałaś jakieś leki?

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronilam wczesna ciążę 1 sierpnia, 6 tydz, początek, samoistnie. Zaszlam w ciążę w 2 cyklu po. Nie brałam leków, dopiero duphaston od pozytywnego testu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Poronilam wczesna ciążę 1 sierpnia, 6 tydz, początek, samoistnie. Zaszlam w ciążę w 2 cyklu po. Nie brałam leków, dopiero duphaston od pozytywnego testu.

To super,że tak szybko się udało :)
    Teraz będzie już tylko dobrze :)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że też tak szybko tu wrócę...w 2014 jak straciłam dzidzie we wrześniu tak jak teraz w 6tyg samoistne poronienie to w październiku pod koniec mialam już dwie kreseczki i wyszedł nasz Synuś jeszcze raz zdrówka dla Was trzymajcie się dzielnie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też się trzymaj Kochana... Jestem z Tobą myślami <3

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Wstałam rano z milionem pytan i naglym nie pokojem... Dziewczyny, które miały wcześniej puste jajo płodowe czy wy przyjmujecie jakies leki w obecnej ciąży ze względu na poprzednią?
    I drugie pytanie już do wszystkich może wiecie czy to normalne, że mam bóle brzucha w terminie drugiej spodziewanej miesiączki ?
    Ponoć bóle brzucha podobne do miesiączki są normalne ze względu na rozciąganie się macicy, ja w terminie spodziewanej miesiączki miałam wszystkie objawy jak co miesiąc, brzuch mnie lekko bolał, strasznie mi się cera popsuła... po paru dniach zaczęło się normować. Lekarz mi powiedział, że na początku nasze ciało robi to odruchowo bo jest "przyzwyczajone" do miesiączki i po prostu zachowuje się jakby ta miesiączka naprawdę była.
    A co do pustego pęcherzyka ciążowego to nigdy nie miałam bo to moja pierwsza ciąża i jest ok, ale czytałam dużo i wszyscy mówią jedno: często zdarza się w pierwszej ciąży, ale w drugiej ciąży szanse są baaaaardzo małe na ponownie puste :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:50

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki jak się macie ?

ScarlettKate Nisia91 gratulacje :)

U mnie noc przeszła niespokojnie, miałam chyba za dużo emocji w sobie .
    I dzisiaj rano zorientowałam się że nie starczy mi dupka do następnej wizyty:( lekarz na początku się zapytał czy mam , to obliczyłam że jeszcze trochę mam a na sam koniec zmienił termin wizyty na 14/11 i już o dupku nie pomyślałam z tego wszystkiego ;/

Witaminkab super że tak szybko się udało :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• teqz Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Cześć Dziewczynki jak się macie ?

ScarlettKate Nisia91 gratulacje :)

U mnie noc przeszła niespokojnie, miałam chyba za dużo emocji w sobie .
    I dzisiaj rano zorientowałam się że nie starczy mi dupka do następnej wizyty:( lekarz na początku się zapytał czy mam , to obliczyłam że jeszcze trochę mam a na sam koniec zmienił termin wizyty na 14/11 i już o dupku nie pomyślałam z tego wszystkiego ;/

Witaminkab super że tak szybko się udało :)
    U mnie dzisiaj zero objawów, oprócz tego, że w nocy biegam do toalety po 5-6 razy nawet :( czasami, aż zapominam, że jestem w ciąży bo większość czasu nic mi nie dolega, jedynie spodnie mi przypominają bo ciasne jak cholera :D
    To zadzwoń do lekarza i spytaj czy możesz wpaść w jakiś dzień bez kolejki tylko po receptę :)

• Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mogę zapytać, te, które to przeżyły..jeśli jest puste jajo, to normalnie odczuwa się wszystkie dolegliwości? Bóle piersi, mdłości itp?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 25 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    U mnie dzisiaj zero objawów, oprócz tego, że w nocy biegam do toalety po 5-6 razy nawet :( czasami, aż zapominam, że jestem w ciąży bo większość czasu nic mi nie dolega, jedynie spodnie mi przypominają bo ciasne jak cholera :D
    To zadzwoń do lekarza i spytaj czy możesz wpaść w jakiś dzień bez kolejki tylko po receptę :)

Ojej Kochana to już organizm Cię przyzwyczaj do przerywanego snu :) Ja 2 razy się budze tylko na siuisu narazie :)
    Ja dzisiaj założyłam moje ulubione spodnie i się załamałam . Bo już są ciasne :/ i jak pomyślę że tak szybko będe rosnąć to za dwa miesiące nie bd miała się w co ubrać :)

Własnie chyba tak zrobię. Tylko jedna rzecz mnie też nurtuje bo powiedział lekarz że kartę ciąży założymy na następnej wizycie. Też miałyście że dopiero od któregoś tygodnia zakładali ?

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Własnie chyba tak zrobię. Tylko jedna rzecz mnie też nurtuje bo powiedział lekarz że kartę ciąży założymy na następnej wizycie. Też miałyście że dopiero od któregoś tygodnia zakładali ?

Mi powiedział, że zakładamy na drugiej wizycie :-) czyli w pt to będzie 6t2d

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • teqz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kochana to już organizm Cię przyzwyczaj do przerywanego snu :) Ja 2 razy się budze tylko na siuisu narazie :)
    Ja dzisiaj założyłam moje ulubione spodnie i się załamałam . Bo już są ciasne :/ i jak pomyślę że tak szybko będe rosnąć to za dwa miesiące nie bd miała się w co ubrać :)

Wieczorem jak się napije wody przed snem to zanim zasnę muszę iść 4 (!!!) razy do toalety i dopiero zasnę, ale i tak czuję, że znowu pełny pęcherz się robi, masakra hahaha :D
    Mój mi założył na ostatniej wizycie bo akurat na urlop wyjeżdża jak będę mieć 06.11 wizytę i ktoś go zastępuje, więc stwierdził, że karte mi założy i zleci już badania, ale wydawało mi się, że zakładają jak widzą serduszko.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeju dziewczyny ale żeście się rozpisały mam tyle do nadrobienia ;)
    Nie było mnie parę dni, bo byłam z mężem w górach ;)
    Po tym wolnym czasie czuję się bardzo wypoczęta ;) nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić na forum, ale będę się starała. Jak coś to piszcie co do pisać na pierwszą stronę.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin w pierwszej ciąży założył kartę w 9 tyg,teraz też jeszcze mi nie dał

src="https://pomagam.pl/a3r9fk/widget/large/"></iframe>
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki badań Tsh 4,75! Dobrze że jutro gin, w sob endokrynolog bo jestem przerażona! Jutro biorę podwójną dawką eutyroksu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya niech Ci nowe dziewczyny podadzą termin prostu i wrzuc je na pierwszą stronę, bo trochę nas przybyło;-)

Baterie w górach się najlepiej ładuje :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 25 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w takim razie bd wtedy 9t i 4 dni .
    Może poprostu za wcześnie też nie chcą zakładać :/

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ