X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na cycku na razie. Dawałam jej do spróbowania kilka warzyw, ale nie wprowadziłam jeszcze na stałe rozszerzania diety.
    Ilości karmień nie liczę, ale myślę, że około 15 razy. Teraz jeszcze ma skok rozwojowy i ząbki, to je po troszeczkę, a częściej.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po marchewce z hippa i po 3 łyżeczkach strasznie się otrzasla haha za to jak jej daje kawalki że środka bułki to wcina aż miło;o boję się że się zaksztusi a ona bierze i pękła dziąsłami .

U nas kaszel suchy od tygodnia. Ale nie jakiś intensywny . Próbowałam się umówić do lekarza ale 3 min po 8 i już brak numerów . Gorączki nie ma więc na razie witamina C wapno i zobaczymy .

Coraz lepiej zachowuje się w wózku to chyba dlatego że w końcu robi ta kupke. Nadal walczymy z bolacymi pierdami. Ktoś ma ten sam problem ? U nas espumisan średnio działa

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika jeśli bijesz dZiecku brawo za to że np. Zrobiło obrót wtedy dziecko nie Skupia się na tym co zrobiło wlasnie tylko na biciu brawo bo to jest silniejszy bodziec , dlatego lepiej po prostu spokojnie powiedzieć brawo pięknie itp. Taka informacje dostałam od neurologa

Podaję raz dziennie stały posiłek i nie zmniejszyło to naszych karmien z mocnymi na pewno jest 15.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:22

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myślałam, że u tak wielu z Was jest tak duża liczba karmien :o.

U nas się zaczęło "mamo, weź mnie na rączki, powygladajmy przez okno". Tak jak u Fasolo w wózku lepiej już :) jak się obudzi to mogę jeszcze trochę pochodzić, nie ma dzikiego wrzasku.

Dziewczyny jak u Waszych maluchów z wysokim podporem? u nas brak, w sumi nawet nie próbuje. Nie martwię się póki co, cierpliwie czekam. Robi tak jak na zdjęciu i się buja (ponad 2 tygodnie tak już potrafi) a przemieszcza się amfibia (tak to się chyba nazywa).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a98df9e0185.jpg

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Nie myślałam, że u tak wielu z Was jest tak duża liczba karmien :o.

U nas się zaczęło "mamo, weź mnie na rączki, powygladajmy przez okno". Tak jak u Fasolo w wózku lepiej już :) jak się obudzi to mogę jeszcze trochę pochodzić, nie ma dzikiego wrzasku.

Dziewczyny jak u Waszych maluchów z wysokim podporem? u nas brak, w sumi nawet nie próbuje. Nie martwię się póki co, cierpliwie czekam. Robi tak jak na zdjęciu i się buja (ponad 2 tygodnie tak już potrafi) a przemieszcza się amfibia (tak to się chyba nazywa).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a98df9e0185.jpg

U nas wysoki podpor jest od dawna ale np. Mała nie umie robić tak jak twój maluch. :) każde dziecko w sumie jak widać inaczej się rozwija;) oprócz wysokiego podporu mamy jeszcze obrót o 360stopni, obrót z pleców na brzuch ( niestety w druga stronę nie potrafi ) , nadal robi pływaka, czasami ale rzadko podnosi pupe i próbuje się przesunąć. Raczej jej ruch na brzuchu jest cofajacy zamiast się przyblizyc to się oddała haha niestety przy tym się złości że nie może czegoś chwycić.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika, dziękuję! Też mam nadzieję że to nie kaszka ... Narazie stopuje z rozszerzaniem na 2 dni, potem wrócę do sprawdzonych brokułów i po kolei powoli dalej. Może też więcej ze słoiczków narazie ...

My też ciągle na piersi! U nas jest od 7 do 11 karmień na dobę przy czym między 20-8:00 jakoś między 2 a 4 razy. Budzi się czasem częściej ale to zwykle szybko po karmieniu i potrzebuje wtedy przytulenia i ululania i śpi dalej. Ale to od tych ząbków tak ma. Tak sobie myślałam że może Waszym dzieciom tez po prostu żeby wychodzą ale narazie działają sobie w obrębie samych dziąseł, tj. nie są jeszcze widoczne. A drażnią, dlatego chca ssać częściej. A może to tylko jeden powód z ? Takie tylko mam luźne obserwacje :)

Lucy pięknie już maluszek wygląda! Nasz dopiero teraz się podpiera wysoko na rękach ale na brzuchu jest całkiem, nóżek w ogóle nie podwija jeszcze, także ze zdjęcia powiedziałabym że Twój jest bardzo do przodu!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy długo wytrzymuje w takiej pozycji ? Moja podwinie nóżki tak ale to trwa góra 2-3 sekundy i prostuje się , zaczyna się powoli podpierać wysoko na rekach ale częściej robi pompeczki, moja jescze nie obraca się z brzucha na plecy :(

A to moja półroczna mikołajka :) widać że ma problem z asymetria twarzy ? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/727104c3d10a.jpg

Kropka89, Magda33, klauuudia lubią tę wiadomość

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka - dzięki za wyjaśnienie, nie wpadlabym na to, że bicie brawa dociąga uwagę.
    Śliczności z tej Waszej Oliwki, nic nie widać!

Lucy- widzę, że tez macie łysinkę z tylu głowy, nasza tez ma taki fryz, ale jeszcze tak ładnie nóżek nie podwija, ba, wcale nie podwija ;) wysoki podpór u nas od ok 2 tyg. Jak kupiliśmy mate na podłogę zamiast kocyka to ruszyła i z podporem i z podnoszeniem nóg do góry i łapaniem stóp.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, długo, co chwilę tak robi i buja się. Chce do przodu, nogami przebiera, ale ręczny zaciagniety jak widać hehe Nawet je w takiej pozycji :o

Dika taki szalaput z niej, ciągle kręci głową i nie mogą kdrosnac te włosy, co się pokazują to wyciera na nowo. Ona się nie rusza tylko jak śpi. Ciągle kopie nogami i cuduje.

Welonka t asymetia to że co? Że policzek jakby większy? Moja ma prawy policzek trochę większy właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:33

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dużo karmień. W dzień zazwyczaj co 2h a w nocy częściej. Myślę że 13-15

Welonka śliczna Mikołajka:) ja nie widzę asymetrii. Wiadomo że wszystko zależy od perspektywy, ale ja nic nie dostrzegam.

Fasola pamiętam że moja córka też pelzala najpierw do tylu, a dopiero później do przodu.

Lucy Twoja Zosia świetnie się rozwija! Z tego co pamiętam to mały hajnidek z niej? Dlatego też tak szybko goni do przodu z umiejętnościami!

Moj mały jeszcze nie opanował wysokiego podporu. Pupki też jeszcze nie podnosi do czworakowania. Na razie się turla przez jeden bok i pivotuje tzn kręci w kółko na brzuchu. Próbuję pelzac ale jakieś milimetry się przesuwa.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie robi wysokiego podporu. Jak się bawi, to głównie na łokciach oparta leży. Czasami się podnosi, tak do połowy wysokiego podporu.

Z nowych umiejętności, to się nauczyła ostatnio przekręcać na brzuch przez prawy boczek (po około miesiącu po lewym), wkłada stopy do buzi (przeważnie lewą), robi dżdżownicę, ale się nie przemieszcza, pływanie czasem.

A na przewroty z brzucha na plecy to jeszcze za wcześnie dziewczyny...

Welonka, ja bym w ogóle nawet o żadnej asymetrii nie pomyślała. Normalne zdrowe dziecko :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też kupiłam kaszkę hipp zbożową z bananem i jabłkiem (28% owoców), w ogóle nie podeszła. Zmieszałam z wodą tylko i dodałam jeszcze suszone śliwki ze słoiczka. Zostało mi bo do południa nie zjadł całego. Będziemy próbować dalej :) Byłam dziś specjalnie po nią w dwóch rossmanach i okazuje się że mało jest rodzajów w sprzedaży (3-5 rodzajów tylko).

Kropka u mnie też w kupie były śladowe ilości krwi ze śluzem (znaczy nie u mnie, u Michałka) :O nie umiem też powiedzieć z czego bo to było po 3 dniach od kaszy manny, za to dzisiaj po następnych 4 dniach już była normalna :D

Też kp w ciągu doby do 15 karmień :P dalej bez zmian, mimo rozszerzania diety

Dika dużo buziaków dla córeczki z okazji połowy roczku ;D

Lucy wysoki podpór jest ale bardzo leniwy i rzadko. Za to u Ciebie piękne ustawienie do czworaków O.o pewnie zaraz wyprostuje te rączki.
    Też ma taki łysy placek z tyłu głowy.

Super zdjęcia mikołajowych dzieci (żadnej asymetrii nie widzę :)

Nóżki do buzi wkłada teraz obie, najwygodniej to zrobić przy przewijaniu, bez pieluchy, cała pupa goła :D

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatanio szukałam zwykłej zbożowej z hippa i nie dostałam .

Oliwia też wkalda nóżki do buzi,

Tak różnica w policzkach w ustach , główce i oczy .
    Jutro mamy wizytę u logopedy mam najdzie ze obejdzie się bez tajpow .

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Czy kaszke która robi się na mleku mm mogę zrobić na samej wodzie ?
    Na mojej pisze, że można. Są dwa przepisy podania na mm i wodzie :)

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam małego Mikołaja
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eca551db9774.jpg

Tylko mnie nie zlinczujcie za to nosidełko.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d6ae0f96bd.jpg

Kropka89, kokkosanka, Dika, klauuudia, Fasola1234, ka_tarzyna lubią tę wiadomość

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kiepska noc . Mała dwa razy mi bardzo dużo ulala można by to nawet nazwać wymiotami;(słabo jadła i pół nocy nie spała. A rano luźna kupka po pachy śmierdząca zgnitym jajem. Druga zrobiła później taka sama. Wczoraj zjadła tylko marchewki z hipp trochę u bułki też trochę. Mam nadzieję że to nie jakiś wirus ;;(

A no i o 7 kąpiel bo tego co się podzialo w pieluszcze nie dało się opanować .
    Po kąpieli na szczęście mała Po spala 2h !
    Teraz spacerujemy u nas piękna pogoda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:02

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola może to reakcja na gluten? A ma jakąś wysypke?

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Fasola może to reakcja na gluten? A ma jakąś wysypke?

Żadnej wysypki nie ma ;( bułkę jadła już wcześniej i bylo okej .
    Na szczęście nie mamy gorączki . Mała wesoła. Oby przeszło;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoni mi w uszach od krzyku i płaczu synka...drugi siekacz w natarciu...czopki i dentinox nie dają rady...co robić??? tak, mam zimne gryzaki, masuje, tule, chustuje, zabawiam...ale i tak mega cierpi :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:59

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie pomogę bo u na póki co bez zębów ale tulę Was, trzymajcie się :)

Moje Drogie, ja też nie wiedziałam że tu jeszcze tyle dzieci na samym cycusiu i w dodatku aż tyle karmień :O u nas od jakiegoś czasu jest maksymalnie 11-12, z reguły 4-5 są w nocy.

Jutro chrzczę małego :) trzymajcie kciuki żeby się całą mszę nie darł :D zabieram całą masę zabawek ze sobą do wózka :D

aaa i dziś bobo zassał paluchy od stopy :D

Magda33, klauuudia, Kropka89, Czara, welonka lubią tę wiadomość

‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ