CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też na cycku na razie. Dawałam jej do spróbowania kilka warzyw, ale nie wprowadziłam jeszcze na stałe rozszerzania diety.
Ilości karmień nie liczę, ale myślę, że około 15 razy. Teraz jeszcze ma skok rozwojowy i ząbki, to je po troszeczkę, a częściej.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
My dziś po marchewce z hippa i po 3 łyżeczkach strasznie się otrzasla haha za to jak jej daje kawalki że środka bułki to wcina aż miło;o boję się że się zaksztusi a ona bierze i pękła dziąsłami .
U nas kaszel suchy od tygodnia. Ale nie jakiś intensywny . Próbowałam się umówić do lekarza ale 3 min po 8 i już brak numerów . Gorączki nie ma więc na razie witamina C wapno i zobaczymy .
Coraz lepiej zachowuje się w wózku to chyba dlatego że w końcu robi ta kupke. Nadal walczymy z bolacymi pierdami. Ktoś ma ten sam problem ? U nas espumisan średnio działa -
Dika jeśli bijesz dZiecku brawo za to że np. Zrobiło obrót wtedy dziecko nie Skupia się na tym co zrobiło wlasnie tylko na biciu brawo bo to jest silniejszy bodziec , dlatego lepiej po prostu spokojnie powiedzieć brawo pięknie itp. Taka informacje dostałam od neurologa
Podaję raz dziennie stały posiłek i nie zmniejszyło to naszych karmien z mocnymi na pewno jest 15.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:22
-
Nie myślałam, że u tak wielu z Was jest tak duża liczba karmien :o.
U nas się zaczęło "mamo, weź mnie na rączki, powygladajmy przez okno". Tak jak u Fasolo w wózku lepiej jużjak się obudzi to mogę jeszcze trochę pochodzić, nie ma dzikiego wrzasku.
Dziewczyny jak u Waszych maluchów z wysokim podporem? u nas brak, w sumi nawet nie próbuje. Nie martwię się póki co, cierpliwie czekam. Robi tak jak na zdjęciu i się buja (ponad 2 tygodnie tak już potrafi) a przemieszcza się amfibia (tak to się chyba nazywa).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a98df9e0185.jpg
-
Lucy010 wrote:Nie myślałam, że u tak wielu z Was jest tak duża liczba karmien :o.
U nas się zaczęło "mamo, weź mnie na rączki, powygladajmy przez okno". Tak jak u Fasolo w wózku lepiej jużjak się obudzi to mogę jeszcze trochę pochodzić, nie ma dzikiego wrzasku.
Dziewczyny jak u Waszych maluchów z wysokim podporem? u nas brak, w sumi nawet nie próbuje. Nie martwię się póki co, cierpliwie czekam. Robi tak jak na zdjęciu i się buja (ponad 2 tygodnie tak już potrafi) a przemieszcza się amfibia (tak to się chyba nazywa).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a98df9e0185.jpg
U nas wysoki podpor jest od dawna ale np. Mała nie umie robić tak jak twój maluch.każde dziecko w sumie jak widać inaczej się rozwija;) oprócz wysokiego podporu mamy jeszcze obrót o 360stopni, obrót z pleców na brzuch ( niestety w druga stronę nie potrafi ) , nadal robi pływaka, czasami ale rzadko podnosi pupe i próbuje się przesunąć. Raczej jej ruch na brzuchu jest cofajacy zamiast się przyblizyc to się oddała haha niestety przy tym się złości że nie może czegoś chwycić.
-
Dika, dziękuję! Też mam nadzieję że to nie kaszka ... Narazie stopuje z rozszerzaniem na 2 dni, potem wrócę do sprawdzonych brokułów i po kolei powoli dalej. Może też więcej ze słoiczków narazie ...
My też ciągle na piersi! U nas jest od 7 do 11 karmień na dobę przy czym między 20-8:00 jakoś między 2 a 4 razy. Budzi się czasem częściej ale to zwykle szybko po karmieniu i potrzebuje wtedy przytulenia i ululania i śpi dalej. Ale to od tych ząbków tak ma. Tak sobie myślałam że może Waszym dzieciom tez po prostu żeby wychodzą ale narazie działają sobie w obrębie samych dziąseł, tj. nie są jeszcze widoczne. A drażnią, dlatego chca ssać częściej. A może to tylko jeden powód z ? Takie tylko mam luźne obserwacje
Lucy pięknie już maluszek wygląda! Nasz dopiero teraz się podpiera wysoko na rękach ale na brzuchu jest całkiem, nóżek w ogóle nie podwija jeszcze, także ze zdjęcia powiedziałabym że Twój jest bardzo do przodu! -
Lucy długo wytrzymuje w takiej pozycji ? Moja podwinie nóżki tak ale to trwa góra 2-3 sekundy i prostuje się , zaczyna się powoli podpierać wysoko na rekach ale częściej robi pompeczki, moja jescze nie obraca się z brzucha na plecy
A to moja półroczna mikołajkawidać że ma problem z asymetria twarzy ? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/727104c3d10a.jpg
Kropka89, Magda33, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Welonka - dzięki za wyjaśnienie, nie wpadlabym na to, że bicie brawa dociąga uwagę.
Śliczności z tej Waszej Oliwki, nic nie widać!
Lucy- widzę, że tez macie łysinkę z tylu głowy, nasza tez ma taki fryz, ale jeszcze tak ładnie nóżek nie podwija, ba, wcale nie podwijawysoki podpór u nas od ok 2 tyg. Jak kupiliśmy mate na podłogę zamiast kocyka to ruszyła i z podporem i z podnoszeniem nóg do góry i łapaniem stóp.
-
Welonka, długo, co chwilę tak robi i buja się. Chce do przodu, nogami przebiera, ale ręczny zaciagniety jak widać hehe Nawet je w takiej pozycji :o
Dika taki szalaput z niej, ciągle kręci głową i nie mogą kdrosnac te włosy, co się pokazują to wyciera na nowo. Ona się nie rusza tylko jak śpi. Ciągle kopie nogami i cuduje.
Welonka t asymetia to że co? Że policzek jakby większy? Moja ma prawy policzek trochę większy właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:33
-
U nas też dużo karmień. W dzień zazwyczaj co 2h a w nocy częściej. Myślę że 13-15
Welonka śliczna Mikołajka:) ja nie widzę asymetrii. Wiadomo że wszystko zależy od perspektywy, ale ja nic nie dostrzegam.
Fasola pamiętam że moja córka też pelzala najpierw do tylu, a dopiero później do przodu.
Lucy Twoja Zosia świetnie się rozwija! Z tego co pamiętam to mały hajnidek z niej? Dlatego też tak szybko goni do przodu z umiejętnościami!
Moj mały jeszcze nie opanował wysokiego podporu. Pupki też jeszcze nie podnosi do czworakowania. Na razie się turla przez jeden bok i pivotuje tzn kręci w kółko na brzuchu. Próbuję pelzac ale jakieś milimetry się przesuwa.
-
Moja jeszcze nie robi wysokiego podporu. Jak się bawi, to głównie na łokciach oparta leży. Czasami się podnosi, tak do połowy wysokiego podporu.
Z nowych umiejętności, to się nauczyła ostatnio przekręcać na brzuch przez prawy boczek (po około miesiącu po lewym), wkłada stopy do buzi (przeważnie lewą), robi dżdżownicę, ale się nie przemieszcza, pływanie czasem.
A na przewroty z brzucha na plecy to jeszcze za wcześnie dziewczyny...
Welonka, ja bym w ogóle nawet o żadnej asymetrii nie pomyślała. Normalne zdrowe dziecko
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dzisiaj też kupiłam kaszkę hipp zbożową z bananem i jabłkiem (28% owoców), w ogóle nie podeszła. Zmieszałam z wodą tylko i dodałam jeszcze suszone śliwki ze słoiczka. Zostało mi bo do południa nie zjadł całego. Będziemy próbować dalej
Byłam dziś specjalnie po nią w dwóch rossmanach i okazuje się że mało jest rodzajów w sprzedaży (3-5 rodzajów tylko).
Kropka u mnie też w kupie były śladowe ilości krwi ze śluzem (znaczy nie u mnie, u Michałka)nie umiem też powiedzieć z czego bo to było po 3 dniach od kaszy manny, za to dzisiaj po następnych 4 dniach już była normalna
Też kp w ciągu doby do 15 karmieńdalej bez zmian, mimo rozszerzania diety
Dika dużo buziaków dla córeczki z okazji połowy roczku
Lucy wysoki podpór jest ale bardzo leniwy i rzadko. Za to u Ciebie piękne ustawienie do czworakówpewnie zaraz wyprostuje te rączki.
Też ma taki łysy placek z tyłu głowy.
Super zdjęcia mikołajowych dzieci (żadnej asymetrii nie widzę
Nóżki do buzi wkłada teraz obie, najwygodniej to zrobić przy przewijaniu, bez pieluchy, cała pupa gołaKropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
welonka wrote:Czy kaszke która robi się na mleku mm mogę zrobić na samej wodzie ?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Też mam małego Mikołaja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eca551db9774.jpg
Tylko mnie nie zlinczujcie za to nosidełko.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d6ae0f96bd.jpgKropka89, kokkosanka, Dika, klauuudia, Fasola1234, ka_tarzyna lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
U nas dziś kiepska noc . Mała dwa razy mi bardzo dużo ulala można by to nawet nazwać wymiotami;(słabo jadła i pół nocy nie spała. A rano luźna kupka po pachy śmierdząca zgnitym jajem. Druga zrobiła później taka sama. Wczoraj zjadła tylko marchewki z hipp trochę u bułki też trochę. Mam nadzieję że to nie jakiś wirus ;;(
A no i o 7 kąpiel bo tego co się podzialo w pieluszcze nie dało się opanować .
Po kąpieli na szczęście mała Po spala 2h !
Teraz spacerujemy u nas piękna pogoda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:02
-
Dzwoni mi w uszach od krzyku i płaczu synka...drugi siekacz w natarciu...czopki i dentinox nie dają rady...co robić??? tak, mam zimne gryzaki, masuje, tule, chustuje, zabawiam...ale i tak mega cierpi
((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:59
-
nick nieaktualnyKropka nie pomogę bo u na póki co bez zębów ale tulę Was, trzymajcie się
Moje Drogie, ja też nie wiedziałam że tu jeszcze tyle dzieci na samym cycusiu i w dodatku aż tyle karmieńu nas od jakiegoś czasu jest maksymalnie 11-12, z reguły 4-5 są w nocy.
Jutro chrzczę małegotrzymajcie kciuki żeby się całą mszę nie darł
zabieram całą masę zabawek ze sobą do wózka
aaa i dziś bobo zassał paluchy od stopy
Magda33, klauuudia, Kropka89, Czara, welonka lubią tę wiadomość