CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale śliczne maluchy! I jakie zdolne
U nas byli sąsiedzi i siostra z chłopakiem. Poszli wszyscy po 2. A mały nagle przespał wczoraj od 19 do 2:30 bez jedzenia i pobudki. Myślałam, że mi cycki rozerwie.odciagnelam trochę. I dziś znowu to samo, spać nie mogę bo cyce jak donice. A już odciagnelam trochę i z okładem zimnym siedziałam. I już znowu twarde takie.. matko w nawale nie miałam takich problemów jak terazAgnella, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucy gratuluję postępów
Fasola doczytałam!!! Gratulacje!! Przede wszystkim to ogromny cud, tak piękny i wspaniały jak te nasze wszystkie forumowe bąbleGłowa do góry
ja przekonałam się wielokrotnie w życiu że "coś" się dzieje z jakiegoś powodu, czasem martwimy się tym, nie zgadzamy z tym, a dopiero po czasie okazuje się że tak miało być, że teraz wiemy że to "coś" było po coś
!! pokrętnie napisałam, ale na bank wiesz o co mi chodzi
my też chcemy kolejne, kiedyś nawet myślałam żeby jedno po drugimtyle że kiedyś nie słyszałam o High Need Baby
a teraz mam i wiem że muszę poczekać bo strzeliłabym sobie w kolano czy nawet łeb
Wiktor jest wymagający! myślę że muszę zobaczyć że moje dziecko jest w stanie zająć się jakąś zabawą dłużej (0,5 h - 1h) żebym mogła zdecydować sie na koleje dziecko. Tęsknie za stanem ciązy i już nawet bym chciał ale.... Również jesteśmy tylko z mężem we dwójkę i nie mamy nikogo do pomocy. Jak wspomnę pierwsze 3 miesiące z Wiktorem to brrr... zatem starszak musi być już w miarę "ogarnięty" żebyśmy normalnie funkcjonowali jako rodzina
bo inaczej zwariuje z dwójką płaczących dzieci
a mąż zwieje do pracy
z drugiej strony zazdroszczę tym co mają rok po roku i szybko koniec z "pieluchami"
u nas 26,12 zaczęło się rozszerzanie diety. ciężko mi określić jak idzie, ale chyba coraz lepiej26,12 dostał 3 mini łyżeczki marchewki, 27.12 już nie chciał marchewki wcale ale troszkę udało się mu wmusić
tak jak pisałam tu chyba chodzi o tą konsystencję! 28,12 zrobiłam puree ziemniaczane rozpaciane z mlekiem moim - też nie bardzo, wiec się utwierdziłam ze nie o smak chodzi bo to było słodziutkie. 29,12 i 30,12 odpuściłam i nie dawałam nic. 31,12 znów puree ziemniaczane jak wczesniej, znów słabo, odwracanie głowy i wkładanie do buzi na siłę.
a wczoraj zrobiłam mix marchewka, ziemniak, moje mleko i patrząc na bajkę albo tatę nawet czasem sam otworzył buziezjada tego baaardzo małe ilości a wczoraj np 3 kupy i w tej ostatniej już widziałam marchewkę
jak rozszerzamy to kupa co dzień lub nawet 2 dziennie a zjada minimalne ilości. Zatem będę co dzień coś podawać bo wydaje mi się że on po prostu musi się tej nowej konsystencji nauczyć i tyle. pamiętam, że jak mu kiedyś podawałam witaminę D to nie chciał i wypluwał a jak weszło to w nawyk to teraz otwiera buzię dwa razy na dwa wciśnięcia
-
nick nieaktualnyTròjka wrote:Myślałam, że mi cycki rozerwie.odciagnelam trochę. I dziś znowu to samo, spać nie mogę bo cyce jak donice. A już odciagnelam trochę i z okładem zimnym siedziałam. I już znowu twarde takie.. matko w nawale nie miałam takich problemów jak teraz
Właśnie jak sobie z tym radzić??niby fajnie że dzidzia sie nie budzi i przesypia nagle dłużej niż 2 godziny albo w dzień nie wrzeszczy o cycka, ale jak to sie ma do naszego samopoczucia?
-
nick nieaktualny
-
Fasola ogromne gratulacje!! Zazdroszczę tego ze bedziecie mieli tak mała różnice wieku. Do tego na prawdę wyprawka przy 2 dziecku to mini koszt bo teraz macie nawet kosmetyki dla dzieci te same
pamietam jak starszy miał 1,5 roku to myślałam sobie ze już jest tak ogarnięty ze mogliśmy wcześniej pomyśleć o 2 dziecku, a tak zanim zaszłam w ciąże i ja przeszłam synek miał już ponad 2,5 roku. Mój starszy jest bardzo absorbujący i mam wrażenie ze młodszy potrafi od jakiegoś czasu sam się zabawić a jak jest przy nim Filip to już w ogóle
ciagle się do niego cieszy, pełza, chce się bawić tymi samymi zabawkami i głowę wtyka starszemu pod łokieć zeby tylko zobaczyć co ten robi
Z reszta dziwlewczyny napisały już wszystko, głowa do góry będzie dobrze!
Leira mój ma od 2 do 3 drzemek dziennie. Śpi różnie, od 2-4 godzin w dzień. Starszy ma ponad 3 lata i właśnie sam się położył na drzemkęwszystko zależy od dziecka. U nas na szczęście obaj synchronizują się i 1 drzemkę odbywają wspólnie.
-
nick nieaktualnyDziś na bank nie będzie trzeciej drzemki bo aktualnie zasnął na drugą. Chyba znów zęby wkroczyły do akcji bo ssie wargę na potęgę a przy cycku wkładał do buzi też palec razem z cyckiem. Zasnął chwilę po tym jak posmarowałam dziąsła dentinoxem. No może w końcu ujrzę tą białą perłę
Lucy wklejam podgląd z grudnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a28659db3aa.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aba59c43aaa9.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 15:02
-
Magda dzięki :*
Moja też dalej często robi samolot ,ale dzisiaj parę razy udało się jej podciągnąć do przodu . Nam fizjo powiedział że już ćwiczy do siadu bo podnosi pupę do góry i próbuję położyć ją na bok.
U nas drzemki zazwyczaj 2-3czaswo to różnie np. Dzisiaj ma drugą drzemkę i śpi już ponad godzinę.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Joaszo, ale pięknie śpi
u nas tak. 2 nocki na końcu nieuzupelnione bo pobudki tak częste, że nie wyrobiłam się z zapisywaniem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77722a97b8bc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:14
Joaszo lubi tę wiadomość
-
Leira, u nas ze spaniem nie ma szału ani w dzień ani w nocy, w dzień są 3 drzemki po 30 minut. Próbowaliśmy przechodzić na 2 z nadzieją, że może się wydłuży czas ich trwania, ale mała jeszcze nie jest gotowa na tak długą aktywność.
-
nick nieaktualnyLucy no wiem, nie mogę już narzekać
pierwsza drzemka jest po porannej Vojcie, potem druga na spacerze i trzecia po południowej Vojcieczasem są takie dni jak dziś że coś się pozmienia, ale chciałabym żeby ten rytm nam jeszcze trochę został
odkąd mamy tą trzecią drzemkę to możemy go kłaść spać na noc po 20 cz nawet 21, bo jak tej drzemki nie było to była w domu walka o przetrwanie wieczoremcoś czuję że dziś tez będziemy kombinować, bo trzeciej nie będzie a do tego te dziąsła
no ale mały nadal śpi
1,5 godziny już
-
Hej dziewczyny . Byłam u lekarza iii.. mimo że 5tc+3dni to nie było nic w macicy . Ale endometrium grube bardzo więc zrobiłam bete i 143. Więc to będzie jakiś 4 tydzień dopiero . Lekarz myślał że może pozamaciczna ale wszystko wskazuje na to że jest to Ciąża młodsza .
Nadal jakoś tak jestem przerażona . Dodajecie mi otuchy :* chciałam mieć dziecko rok po roku no i wychodzi na to że będę mieć . Póki co pójdę do pracy czuje się w miarę okej chodź ciągle śpię i jestem zmęczona ale będę musiała sobie poradzić .
Blizna po cc jest ładnie zagojonowa więc z tym problemu nie powinno być .
kokkosanka, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Leira mam tak samo z zostawianiem małej. Do tej pory 3 razy ją zostawiłam z mamą jak szłam do dentysty i raz do koleżanek mama mnie wręcz wygoniła, ale jak mała już spała i nawet nie wiedziała, ze mnie nie ma a i tak wyrzuty sumienia miałam. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Wszyscy w koło twierdzą, że przesadzam i powinnam korzystać jak mam okazję i odpocząć, ale jakoś tak ciężko mi zostawić ją.
Co do drzemek u nas 2-3 a czasowo od pół h do 1,5h.
Fasola jak po wizycie?
Edit: dopiero przeczytałampewnie jest tak jak mówisz że mlodsza ciąża
o ile dobrze pamiętam w ostatniej też miałaś młodszą niż z terminu miesiączki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:17
-
zielonooka7 wrote:Leira mam tak samo z zostawianiem małej. Do tej pory 3 razy ją zostawiłam z mamą jak szłam do dentysty i raz do koleżanek mama mnie wręcz wygoniła, ale jak mała już spała i nawet nie wiedziała, ze mnie nie ma a i tak wyrzuty sumienia miałam. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Wszyscy w koło twierdzą, że przesadzam i powinnam korzystać jak mam okazję i odpocząć, ale jakoś tak ciężko mi zostawić ją.
Co do drzemek u nas 2-3 a czasowo od pół h do 1,5h.
Fasola jak po wizycie?
Edit: dopiero przeczytałampewnie jest tak jak mówisz że mlodsza ciąża
o ile dobrze pamiętam w ostatniej też miałaś młodszą niż z terminu miesiączki?
Tak ostatnio miałam bardzo nieregularne miesiączki więc owu ciężko było określić. Ale teraz miałam regularne miesiączki co 28-29 dni . Ale musiało mi się owu przesunąć bo przytulnie było 17 grudnia a ostatnia miesiączka 26 listopada . Lekarz karze mi przyjść za tydzień ale ja chyba pójdę 15 stycznia dopiero .. chodzę prywatnie a wizyta 150 zł... A za tydzień to pewnie może będzie zarodek dopiero to zaraz znowu wizyta czy jest serduszko . To bym musiała co tydzień do niego chodzić . -
nick nieaktualny
-
INHALATOR z NEBULIZATOREM - dziewczyny, dopadła nas infekcja (wszystkich). Muszę wybrać jakiś nebulizator. Co macie, co polecacie, co sprawdziło się w Was, a co nie?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Leira wrote:Dziewczyny ile drzemek w ciągu dnia i po ile min/godz mają Wasze maluchy teraz?
Mój od kilku dni robi dwie drzemki w ciągu dnia po min. 1 h, gdzie wcześniej miał jedną, albo nie spał w ogóle cały dzień, dziwne.
Leira ciesz się że dziecko tak śpi. U mnie sen małej cały czas wynosi 3x15 minczasami oszaleć można bo nic nie jestem w stanie zrobić.