X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira moja też śpi na boczkach. W ogóle to dwa razy przeczytałam, bo nie mamy poduszki :D Włosy jej się wytarly od wariactw na macie. Macha głową jak surykatka tylko na leżąco.

Leira lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne maluchy! I jakie zdolne ;)

U nas byli sąsiedzi i siostra z chłopakiem. Poszli wszyscy po 2. A mały nagle przespał wczoraj od 19 do 2:30 bez jedzenia i pobudki. Myślałam, że mi cycki rozerwie.odciagnelam trochę. I dziś znowu to samo, spać nie mogę bo cyce jak donice. A już odciagnelam trochę i z okładem zimnym siedziałam. I już znowu twarde takie.. matko w nawale nie miałam takich problemów jak teraz :P

Agnella, Kropka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratuluję postępów :)

Fasola doczytałam!!! Gratulacje!! Przede wszystkim to ogromny cud, tak piękny i wspaniały jak te nasze wszystkie forumowe bąble :) Głowa do góry :) ja przekonałam się wielokrotnie w życiu że "coś" się dzieje z jakiegoś powodu, czasem martwimy się tym, nie zgadzamy z tym, a dopiero po czasie okazuje się że tak miało być, że teraz wiemy że to "coś" było po coś ;) !! pokrętnie napisałam, ale na bank wiesz o co mi chodzi ;)

my też chcemy kolejne, kiedyś nawet myślałam żeby jedno po drugim :D tyle że kiedyś nie słyszałam o High Need Baby :D a teraz mam i wiem że muszę poczekać bo strzeliłabym sobie w kolano czy nawet łeb :D Wiktor jest wymagający! myślę że muszę zobaczyć że moje dziecko jest w stanie zająć się jakąś zabawą dłużej (0,5 h - 1h) żebym mogła zdecydować sie na koleje dziecko. Tęsknie za stanem ciązy i już nawet bym chciał ale.... Również jesteśmy tylko z mężem we dwójkę i nie mamy nikogo do pomocy. Jak wspomnę pierwsze 3 miesiące z Wiktorem to brrr... zatem starszak musi być już w miarę "ogarnięty" żebyśmy normalnie funkcjonowali jako rodzina :D bo inaczej zwariuje z dwójką płaczących dzieci :D a mąż zwieje do pracy :D :D
    z drugiej strony zazdroszczę tym co mają rok po roku i szybko koniec z "pieluchami" ;)

u nas 26,12 zaczęło się rozszerzanie diety. ciężko mi określić jak idzie, ale chyba coraz lepiej :) 26,12 dostał 3 mini łyżeczki marchewki, 27.12 już nie chciał marchewki wcale ale troszkę udało się mu wmusić :P tak jak pisałam tu chyba chodzi o tą konsystencję! 28,12 zrobiłam puree ziemniaczane rozpaciane z mlekiem moim - też nie bardzo, wiec się utwierdziłam ze nie o smak chodzi bo to było słodziutkie. 29,12 i 30,12 odpuściłam i nie dawałam nic. 31,12 znów puree ziemniaczane jak wczesniej, znów słabo, odwracanie głowy i wkładanie do buzi na siłę.
    a wczoraj zrobiłam mix marchewka, ziemniak, moje mleko i patrząc na bajkę albo tatę nawet czasem sam otworzył buzie :D zjada tego baaardzo małe ilości a wczoraj np 3 kupy i w tej ostatniej już widziałam marchewkę :O jak rozszerzamy to kupa co dzień lub nawet 2 dziennie a zjada minimalne ilości. Zatem będę co dzień coś podawać bo wydaje mi się że on po prostu musi się tej nowej konsystencji nauczyć i tyle. pamiętam, że jak mu kiedyś podawałam witaminę D to nie chciał i wypluwał a jak weszło to w nawyk to teraz otwiera buzię dwa razy na dwa wciśnięcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Myślałam, że mi cycki rozerwie.odciagnelam trochę. I dziś znowu to samo, spać nie mogę bo cyce jak donice. A już odciagnelam trochę i z okładem zimnym siedziałam. I już znowu twarde takie.. matko w nawale nie miałam takich problemów jak teraz :P

Właśnie jak sobie z tym radzić?? :D niby fajnie że dzidzia sie nie budzi i przesypia nagle dłużej niż 2 godziny albo w dzień nie wrzeszczy o cycka, ale jak to sie ma do naszego samopoczucia? :D

• Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile drzemek w ciągu dnia i po ile min/godz mają Wasze maluchy teraz?

Mój od kilku dni robi dwie drzemki w ciągu dnia po min. 1 h, gdzie wcześniej miał jedną, albo nie spał w ogóle cały dzień, dziwne.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira nasz ma nadal 3 <3 są od 40-50 min do niekiedy 2 h :) łacznie w ciągu doby śpi około 12 - 14 h w zależności jak długie drzemki w dzień :) śpi lepiej niż w okresie noworodkowym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 12:12

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira u nas są 2 drzemki. Różnie czasowo. Czasem śpi pół godziny, czasem godzinę a ostatnio zrobiła dwie po 1,5 godziny. Ale raczej te ktorkie robi. U nas wychodzi snu na dobę od 9 do 12 godzin.
    Joaszo jak u Was nicki?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli to normalne :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ogromne gratulacje!! Zazdroszczę tego ze bedziecie mieli tak mała różnice wieku. Do tego na prawdę wyprawka przy 2 dziecku to mini koszt bo teraz macie nawet kosmetyki dla dzieci te same :-) pamietam jak starszy miał 1,5 roku to myślałam sobie ze już jest tak ogarnięty ze mogliśmy wcześniej pomyśleć o 2 dziecku, a tak zanim zaszłam w ciąże i ja przeszłam synek miał już ponad 2,5 roku. Mój starszy jest bardzo absorbujący i mam wrażenie ze młodszy potrafi od jakiegoś czasu sam się zabawić a jak jest przy nim Filip to już w ogóle :-) ciagle się do niego cieszy, pełza, chce się bawić tymi samymi zabawkami i głowę wtyka starszemu pod łokieć zeby tylko zobaczyć co ten robi :-)
    Z reszta dziwlewczyny napisały już wszystko, głowa do góry będzie dobrze!

Leira mój ma od 2 do 3 drzemek dziennie. Śpi różnie, od 2-4 godzin w dzień. Starszy ma ponad 3 lata i właśnie sam się położył na drzemkę :-) wszystko zależy od dziecka. U nas na szczęście obaj synchronizują się i 1 drzemkę odbywają wspólnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na bank nie będzie trzeciej drzemki bo aktualnie zasnął na drugą. Chyba znów zęby wkroczyły do akcji bo ssie wargę na potęgę a przy cycku wkładał do buzi też palec razem z cyckiem. Zasnął chwilę po tym jak posmarowałam dziąsła dentinoxem. No może w końcu ujrzę tą białą perłę :-D

Lucy wklejam podgląd z grudnia ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a28659db3aa.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aba59c43aaa9.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 15:02

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki :*

Moja też dalej często robi samolot ,ale dzisiaj parę razy udało się jej podciągnąć do przodu . Nam fizjo powiedział że już ćwiczy do siadu bo podnosi pupę do góry i próbuję położyć ją na bok.

U nas drzemki zazwyczaj 2-3czaswo to różnie np. Dzisiaj ma drugą drzemkę i śpi już ponad godzinę.

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, ale pięknie śpi <3 u nas tak. 2 nocki na końcu nieuzupelnione bo pobudki tak częste, że nie wyrobiłam się z zapisywaniem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77722a97b8bc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:14

Joaszo lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, u nas ze spaniem nie ma szału ani w dzień ani w nocy, w dzień są 3 drzemki po 30 minut. Próbowaliśmy przechodzić na 2 z nadzieją, że może się wydłuży czas ich trwania, ale mała jeszcze nie jest gotowa na tak długą aktywność.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy no wiem, nie mogę już narzekać ;)
    pierwsza drzemka jest po porannej Vojcie, potem druga na spacerze i trzecia po południowej Vojcie ;) czasem są takie dni jak dziś że coś się pozmienia, ale chciałabym żeby ten rytm nam jeszcze trochę został :D
    odkąd mamy tą trzecią drzemkę to możemy go kłaść spać na noc po 20 cz nawet 21, bo jak tej drzemki nie było to była w domu walka o przetrwanie wieczorem :D coś czuję że dziś tez będziemy kombinować, bo trzeciej nie będzie a do tego te dziąsła :) no ale mały nadal śpi :) 1,5 godziny już :P

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Byłam u lekarza iii.. mimo że 5tc+3dni to nie było nic w macicy . Ale endometrium grube bardzo więc zrobiłam bete i 143. Więc to będzie jakiś 4 tydzień dopiero . Lekarz myślał że może pozamaciczna ale wszystko wskazuje na to że jest to Ciąża młodsza .
    Nadal jakoś tak jestem przerażona . Dodajecie mi otuchy :* chciałam mieć dziecko rok po roku no i wychodzi na to że będę mieć . Póki co pójdę do pracy czuje się w miarę okej chodź ciągle śpię i jestem zmęczona ale będę musiała sobie poradzić .
    Blizna po cc jest ładnie zagojonowa więc z tym problemu nie powinno być .

kokkosanka, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira mam tak samo z zostawianiem małej. Do tej pory 3 razy ją zostawiłam z mamą jak szłam do dentysty i raz do koleżanek mama mnie wręcz wygoniła, ale jak mała już spała i nawet nie wiedziała, ze mnie nie ma a i tak wyrzuty sumienia miałam. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Wszyscy w koło twierdzą, że przesadzam i powinnam korzystać jak mam okazję i odpocząć, ale jakoś tak ciężko mi zostawić ją.

Co do drzemek u nas 2-3 a czasowo od pół h do 1,5h.

Fasola jak po wizycie?

Edit: dopiero przeczytałam :) pewnie jest tak jak mówisz że mlodsza ciąża :) o ile dobrze pamiętam w ostatniej też miałaś młodszą niż z terminu miesiączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:17

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Leira mam tak samo z zostawianiem małej. Do tej pory 3 razy ją zostawiłam z mamą jak szłam do dentysty i raz do koleżanek mama mnie wręcz wygoniła, ale jak mała już spała i nawet nie wiedziała, ze mnie nie ma a i tak wyrzuty sumienia miałam. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Wszyscy w koło twierdzą, że przesadzam i powinnam korzystać jak mam okazję i odpocząć, ale jakoś tak ciężko mi zostawić ją.

Co do drzemek u nas 2-3 a czasowo od pół h do 1,5h.

Fasola jak po wizycie?

Edit: dopiero przeczytałam :) pewnie jest tak jak mówisz że mlodsza ciąża :) o ile dobrze pamiętam w ostatniej też miałaś młodszą niż z terminu miesiączki?

Tak ostatnio miałam bardzo nieregularne miesiączki więc owu ciężko było określić. Ale teraz miałam regularne miesiączki co 28-29 dni . Ale musiało mi się owu przesunąć bo przytulnie było 17 grudnia a ostatnia miesiączka 26 listopada . Lekarz karze mi przyjść za tydzień ale ja chyba pójdę 15 stycznia dopiero .. chodzę prywatnie a wizyta 150 zł... A za tydzień to pewnie może będzie zarodek dopiero to zaraz znowu wizyta czy jest serduszko . To bym musiała co tydzień do niego chodzić .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    chciałam mieć dziecko rok po roku no i wychodzi na to że będę mieć.
    Widzisz :-D mówiłam coś dzieje się po coś ;-) sama byś się teraz nie decydowała :-D

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INHALATOR z NEBULIZATOREM - dziewczyny, dopadła nas infekcja (wszystkich). Muszę wybrać jakiś nebulizator. Co macie, co polecacie, co sprawdziło się w Was, a co nie?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • biedrona84 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Dziewczyny ile drzemek w ciągu dnia i po ile min/godz mają Wasze maluchy teraz?

Mój od kilku dni robi dwie drzemki w ciągu dnia po min. 1 h, gdzie wcześniej miał jedną, albo nie spał w ogóle cały dzień, dziwne.

Leira ciesz się że dziecko tak śpi. U mnie sen małej cały czas wynosi 3x15 min :( czasami oszaleć można bo nic nie jestem w stanie zrobić.

‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ