CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym stawiała, że to od czegoś co je. Takie suche placki moga być od nabiału czy jakiegos miesa. W zasadzie od wszystkiego..
Magda Poobserwuj co je i potestuj co moze to powodować
U nas właśnie trzydniowka na tapecie. Od wtorku goraczka, a od wczoraj wysypka. Lucy czy u was wysypka byla mocna? U nas tak delikatnie, choć dzis trochę wiecej sie pojawiło. Pamietasz po jakim czasie zeszła?
Kropka! Gratulacje :* oczywiście czekamy na wieści po wizycie:)Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Lucy010 wrote:Ja prędzej bym porównała rozyczke do wysypki po 3 dniówce niż do tego co Magda napisała.
Możliwe, że i trzydniówka, z tą różczyczką to taka luźna myśl, bo skojarzyło mi się z tym nasileniem wysypki po kąpieli. Jedno czy drugie - nie ma znaczenia, obie są łagodne przechodzone i nie trzeba tego leczyćNo, ale jeśli to alergia to lipa
BTW. A przy trzydniówce zawsze jest gorączka? Ile schodzi wysypka po trzydniówce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:11
-
Lekarka nic nie mówiła że to różyczka. Do tej pory wszystko ja jem i wcześniej małemu nic nie było. Teraz sama nie wiem czy to jego alergia czy moje jedzenie. Już prawie wszystko zniknęło i nowe się wczoraj pojawiły. Łokieć też od wewnętrznej strony był taki suchy ale na zdjęciach mało widać. Mam takie zdjęcia to zerknijcie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/656c226c9d54.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8a04117d99.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:19
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy dzięki za odp. Mam nadzieję, że jutro zejdzie i w końcu wyjdziemy na dwór! Juz mam dość patrzenia na tą piękną pogodę tylko przez okno..
Magda moja córcia tez takie miala. Mozesz spróbować mediderm, kosztuje grosze, a jak nie, to dermaveel, to maść bez sterydow i super działa na takie zmiany:)Magda33 lubi tę wiadomość
-
Magda u nas tak wyglądają zmiany atopowe. Spróbuj jak pisze kokkosanka, coś bez sterydów. Mógł zareagować na wszystko. Teraz trzeba to zlikwidować i sprawdzać czy nowe będą.
Kokkosanka ja z wysypka już wyszłam, z gorączka nie, ale z wysypka już ruszyłam na mały spacer.
Leira no ta trzydniowke zazwyczaj się zauważa bo jest gorączka a okazuje się, że to to, bo wysypka, więc jak już się skończy. Nic innego może nie być oprócz gorączki. -
Magda33 wrote:Lekarka nic nie mówiła że to różyczka. Do tej pory wszystko ja jem i wcześniej małemu nic nie było. Teraz sama nie wiem czy to jego alergia czy moje jedzenie. Już prawie wszystko zniknęło i nowe się wczoraj pojawiły. Łokieć też od wewnętrznej strony był taki suchy ale na zdjęciach mało widać. Mam takie zdjęcia to zerknijcie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8a04117d99.jpg
Magda mamy dokładnie identyczne zmiany w identycznych miejscach i nam lekarka powiedziała za to atopowe. Smaruje tym Bepanthenem a jak znajdziesz coś super co działa u Was to daj znać!
Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcieU nas taka sytuacja że mąż jest dość starszy ode mnie i nie ukrywa że później nie będzie już mieć siły
a chciałby żeby dzieci się nim pocieszyły jeszcze póki ma dużo energii
No i w sumie w pakiecie może nam lepiej pójdzie też z moim powrotem do pracy bo później znów mieć przerwę jak już się na coś napale mogłoby być ciężko. A tak pieluchy na tapecie, wszystko na świeżo
Bardzo się cieszymy ale też ja mam stresa przed wtorkiem bo to nie mój lekarz tylko akurat wyjątkowo muszę iść raz do innego żeby było przed tym 10 tygodniem a potem już będę chodzić na spokojnie. Dziękuję za kciuki! No i dam znać we wtorek
Narazie mi się dłuży ale może dlatego że nasz maluszek jest chory i ciągle myślę tylko o zdrowiu i jak to będzie ..
Ale głowa do góry i idę jeść parówki haha taka zachcianka dziś
Pamiętacie jeszcze te dziwne zachcianki? Ja już zapomniałam!
-
Leira wrote:Byliśmy u laryngologa. Zajrzał do buzi, noska, uszu, stwierdził, że jest OK, natomiast w związku z tym językiem i spaniem z otwartą buzią, zalecałby zrobienie badania fiberoskopia - wprowadzenie mini kamerki przez nos i obejrzenie wnętrza, a dokładniej trzeciego migdała. Badanie podobno trwa kilkanaście sekund, ale wymaga wprowadzenia kamerki do nosa, nie znieczula się dziecka, nie usypia, podobno jest to bezbolesne, ale niekomfortowe. Mój maluch nienawidzi nawet jak mu wyciągam wystającego już gila z nosa, a co dopiero taka kamerka, boję się, że będzie to dla niego ogromny stres. Jestem przerażona i nie wiem czy powinnam się decydować na to badanie
Podobno jak trzeci migdał jest przerośnięty to dziecko często ma katar, choroby dróg oddechowych i uszu, a u nas nic takiego nie miał póki co, z drugiej strony może coś mu tam przeszkadza, że śpi w nocy z otwartą buzią
Do tego cena badania to też kolejne kilka stówek. No nie wiem co mam robić
Jesteśmy pod stała opieka laryngologa, ostatnia wizyta- wczoraji zawsze wszystkie badania są wykonywane na wizycie prywatnej (150 zł).
W czwartek młody wyszedł z przedszkola z bolącym uchem, wiec od razu jechałam z nim do laryngologa. Obyło się bez antybiotyku, broni się sam. Zawsze załatwia się w ten sam sposób- zaciąga gila do środka, zalewa trąbkę słuchowa i stad zapalenie ucha środkowego.
-
Ja się witam po przerwie
Wróciłam do pracy i jest ogieńmłody zaakceptował nianie l, bawią się znakomicie. Jak wracam do domu pędzi w jej strone, macha łapka i robi papa jak niania wychodzi
Uczymy małego zasypiania w łóżeczku i mam nadzieje w końcu zaczniemy przesypiać noce(naiwna
)
Kropka89, Magda33, zielonooka7, kokkosanka lubią tę wiadomość
-
Kropko czytam Twojego ostatniego posta! Jesteś w ciazy?? Gratuluje kochana, co jak co Ty tu jesteś ostoja spokoju i optymizmu wiec poradzisz sobie wyśmienicie! Pamietam, jak starszy synek miał 1,5 roku żałowałam ze nie zdecydowaliśmy się wcześniej na kolejne dziecko. Był już tak ogarnięty ze spokojnie poradziłabym sobie z dwójka
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
A napiszcie jeszcze proszę, czy z tymi zmianami skórnymi byłyście u dermatologa? Bo dostałam skierowanie od pediatry w razie W ale jeszcze się nie zapisałam.
Swoją drogą dobrze (znaczy wcale nie dobrze!), że u Was takie same zmiany.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualny
-
Magda33 wrote:Lekarka nic nie mówiła że to różyczka. Do tej pory wszystko ja jem i wcześniej małemu nic nie było. Teraz sama nie wiem czy to jego alergia czy moje jedzenie. Już prawie wszystko zniknęło i nowe się wczoraj pojawiły. Łokieć też od wewnętrznej strony był taki suchy ale na zdjęciach mało widać. Mam takie zdjęcia to zerknijcie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8a04117d99.jpg -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b8a04117d99.jpg
Jak tak, żołte na czerwonym to równiw dobrze może być łzs. Można pudrem płynnym hasko posmarowac, aż zblednie, potem nawilżać, czymś co dziewczyny pisały lub poldermin.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:A czy to nie takie żółtawe łuski przypadkiem? Trochę słabo widac.
Jak tak, żołte na czerwonym to równiw dobrze może być łzs. Można pudrem płynnym hasko posmarowac, aż zblednie, potem nawilżać, czymś co dziewczyny pisały lub poldermin.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda zerknęłam na zdjęcia i dla mnie to typowa egzema. Ja dość często zmagałam się z takimi plamami. Na egzema dobre są maści sterydowe i emolienty. Nie wiem jak to wyglada u takich maluchów. U mojego synka wystarczyło zmienić płyn do prania, smarowanie medidermem i przeszło.
summer86 lubi tę wiadomość