CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasola1234 wrote:Hej dziewczyny u nas ostatnio jakoś chorobowo się zrobiło:(
Wczoraj polowlowe i będzie druga dziewczyna ! Zdrowa kruszynka:) chyba będzie Anastazja:) mąż się uparł mi się podoba ale ja lubię krótkie imiona .
Anna gratulacje . Ja tu się martwilam że tak szybko zaszlam w ciążę a tu wysyp widzę
Kropka orientujesz się czy w każdej przychodni z takim zaświadczeniem szczepienie jest za darmo ?
Hmm nie wiem, my chodzimy na NFZ a w żłobku prosiły inne mamy i od nich się po prostu dowiedziałam.
-
Trójka współczuję, mnie tak we wtorek przeczyscilo do tego okropne bóle brzucha ale przeszło tego same dnia.
Na majówkę jedziemy odwiedzić chrzesnice mamy kawałek drogi.
Mala po świętach ma jakąś dietę jedynie co wchodzi to słuchy chleb, tak wszystkim pluje albo zje parę łyżek i tyle.
Kropka u nas tak samo mała miał slable mięśnie my sadzalismy mała na kolanach i musieliśmy zachęcac do tego żeby odwracala się raz w prawo raz lewo.
Gratulacje dziewczyny :*
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, maluch ma 2.45cm, serducho bije 174, nawet trochę się poruszał na badaniu
Synek i mąż też widzieli, mega fajno
Karta ciąży założona, większość badań zrobione. Jakoś tak mega spokojnie ta druga ciąża. W tamtej o tej porze codziennie płakałam z bolu i zmęczenia, miałam mega leki i ledwo co w ogóle funkcjonowałam. Na wizytach byłam prawie co tydzień. A teraz tak spokojnie...oby tak dalej! Nudna ciaza to jest to!
Annaya, Tròjka, Magda33, anna23, Lucy010, Fasola1234, Leira, summer86 lubią tę wiadomość
-
Święta, święta i po świętach. My tylko w trójkę, ale były bardzo udane, pogoda przepiękna, trochę pozwiedzaliśmy okolice. Mały buszuje po podwórku, na szczęście już tak nie pcha każdego liścia i trawy do buzi, bo za pierwszym razem to była porażka. Teraz żre tylko kamienie
Za to na weekend majowy (na całe 3 dni) lecimy do Polski na I Komunię chrześnicy
także dla kontrastu będzie tona ludzi, dzieciaków, ruchu i zamieszania. A jeszcze taka podróż.
Planuję jeszcze w tym czasie zrobić małemu pakiet badań krwi i trochę obawiam się co to wyjdzie. Wcześniej słabo z tarczycą i wątrobą(lekarka zrzuciła t na karb alergii, ale kazała powtórzyć). Spodziewam się też niestety anemii.
Dzisiaj widziałam na własne oczy (wcześniej musiałam wierzyć mężowi na słowo) jak moje małe Stworzonko stoi samo przez kilka sekund, bez podparcia 😍 Może dla większości to nic takiego, ale ja się wzruszyłam tym widokiem. Taki mały dojrzały chłopiec.
Dziewczyny współczuję chorób.
Kropkacoś pięknego. Niech ta ciąża będzie do samego końca pełna takiego spokoju
Magda33, Kropka89, zielonooka7 lubią tę wiadomość
-
Annaya hehehe u nas to samo na ogródku. Czarek pierwsze co robi to leci do ziemi i kopie jak pies
skubie i je trawę, zbiera kamienie. Noo ogólnie nie ma lekko
Powodzenia na komunii!! Oby podróż minęła spokojnie
Dziewczyny cieszę się bardzo z waszych wizyt u ginowsuper się to czyta
Kropka89, Annaya lubią tę wiadomość
-
Annaya a co u Was nie tak z wątrobą i tarczycą? Jakieś badania robiłaś? I jaką macie alergię, jak się objawia?
Bo u nas jest już podejrzenie alergii - na początku było podejrzenie niedoborów wit. A, a teraz mieliśmy dwa razy zapalenie spojówek z rzędu i ta sucha skóra mogą wskazywać na alergię. Mały ma naprawdę szorstką skórę na łydkach i przedramionach, trochę też jest sucha na policzkach. Nie mamy niby żadnego zaczerwienienia, mały się nie drapie, ale ewidentnie coś jest nie tak. I te oczka chorePrzed nami znów kilka wizyt u specjalistów, psychicznie czuję się mega rozwalona.
-
Leira współczuje tych wszystkich problemów. Oby to wszystko szybko minęło, żebyś mogła złapać oddech. Oby tylko podejrzenie i nic więcej.
U mnie teraz było BAM.
Przewijałam małego i ta pełna pielucha z dwójeczką wylądowała na wykładzinie jak ta kromka chleba, zawsze masłem w dółmały tak mi pomagał że się stało. eh
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Welonka mamy tylko dolne 1, idą górne 1 i dolne 2. Tez wyciągam, choć ledwo tak zaciska. Podaję za chwilę ale po 6 czy 7 ugryzieniu rezygnuje. Pół biedy jak chwilę ssie ale jak pisałam post to ciapnela 7 razy a nie zaciagnela wcale.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 21:32
-
Lucy, bardzo Ci współczuję. My mamy 12 zębów i małemu jak zdarzy się ugryźć to ja odlatuje, chociaż się pilnuje bo on strasznie zaczyna plakac. A ja tylko drgnę, no może pisne, a on już wpada w mega histerię że mamę przestraszyl.
Nie wiem wtedy co gorsze, czy że mnie tak zabolało czy że mam do uspokajania malucha (który po takiej akcji nie daje się uspokoić tak łatwo!).... w nocy ostatnio też się zdarzyło...ech maluchy chyba same odkrywają swoje zęby i albo próbują albo się dziwią albo przestraszą nie wiadomo jak to ugryźć. Ja Ci mogę tylko szczerze współczuć . Chyba bym trzymala palec ciągle w buzi małego jakby mnie tak gryzl. Albo przynajmniej przy piersi, żeby szybko wsadzić. Spróbuj może jej nasmarować dziąsła przed karmieniem Dentinoxem, może nie będą ja tak boleć i swędzieć.
-
Lucy010 wrote:Trzymam palec w gotowości hehe
Dentinoxem smaruje tylko raz, na noc i to też tylko czasem. Zrobiłam błąd i przeczytałam ulotkę.
Dobrze znać ulotkę, ja też staram się smarować tylko mega okazyjnie. Podpowiedzialam tak tylko że moooze to są dziąsła. Albo może po prostu jej pomalować palcem samym przed karmieniem? Ja zakładam rękawiczkę nitrylowa i czasem po prostu masuje małemu a przy okazji sprawdzam stan uzębienia
-
Leira u nas były problemy od samego początku - głównie jelitowe, refluks, długa historia. Skórne pojawiły się dopiero 5-6miesiąc, ale ostatnio z nimi spokój. Tarczyca i wątroba z krwi wyszła, ale to był wtedy ten najgorszy czas +leki, więc bardzo liczę, że jednak nie wyjdzie nic poważnego. Jak wyjdzie to trudno. Poradzimy sobie. Te ciężkie miesiące nauczyły mnie, żeby nie brać wszystkiego do siebie, nie przeżywać, inaczej człowiek się wykończy. I to właśnie sam siebie a nie dlatego, że jest trudno. Także ściskam mocno i życzę dużo siły i spokoju😘 bo to jest najtrudniejsze. Dobrze, że te szkraby uczą nas, co jest najważniejsze i że można się cieszyć z małych rzeczy
Kropka, o matko, już 12 zębów?! Jak to super, że już tyle macie za sobą, zwłaszcza teraz.
Młody ma całe 2, aż strach pomyśleć ile jeszcze przed nami 😂Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Mała usnęła w wózku to mam chwilę na forum
od wczoraj straszna maruda, widzę że ją męczą dziąsła a zębów jak nie było tak nie ma. Może to jednak będzie tym razem :p
Fasola a jednak druga córkaAnastazja bardzo ładne imię, też braliśmy je pod uwagę
ale właśnie dla mnie za długie i nie pasowałoby mi do pierworodnej. W sumie teraz ciężko nam idzie z wybraniem imienia
Annaya brawo dla synka!I rozumiem wzruszenie, mam tak samo za każdym razem kiedy córka zrobi coś nowego.
Annaya lubi tę wiadomość
-
Lucy fajnie, że zaczyna chodzić. Będzie teraz chciała coraz wiecej sama. Mam nadzieje, że przejdzie to gryzienie szybko.
Ja dzisiaj widzę, pajączek idzie sobie po podłodze. Myślę, a niech idzie dalej, Michał jest w drugim pokoju. Nie trwało 30sek. słyszę mlaskanie. On złapał tego pajączka i wsadził do buzi. Zdążyłam go wyjąć, ale juz sie nie ruszał. Matko co on jeszcze włoży do tej buzi, Fuj....Annaya lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda o matko! Fuuuuj. Hehehe moja zre piach hehehe a jak nim pluje
ja nie mogę pomyśleć o pajakach nawet bo zaraz mam jazdę. Najgorzej przed snem. Ostatnio obudziłam M w nocy i zapytałam czy pająki nie przyjdą do nas z piwnicy hehe
Oo nockę mieliśmy wrzeszcaca. W końcu zasnela na mnie więc spałam na siedząco bo inaczej kiszka ale po jakimś czasie udało mi się ją zsunac na kanape i tak sobie salonowalysmy.
Co za galgan mały, najlepiej by jadła suchy makaron, bułkę i ewentualnie suszona sliwke. Dzis dodałam do zupy trochę pomidora to wzgardzila..., kuleczki z Kus Kus? Owszem, ale nie dla niej. Daje nasze żeby spróbowała... A gdzie tam!Magda33 lubi tę wiadomość