X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest ze z usg ciaza ma 5 tyg i 6 dni a z terminu okresu o 3 dni mniej ? To oznacza że dziecko szybko się rozwija ?

Ps proszę obok mnie na liscie wpisać dumne serduszko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 10:00

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam mocz morfologie toxo kiła tsh ft3 glukoza jak nie masz to grupę krwi

Arga lubi tę wiadomość

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• eunice. Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:17

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny a jak to jest ze z usg ciaza ma 5 tyg i 6 dni a z terminu okresu o 3 dni mniej ? To oznacza że dziecko szybko się rozwija ?

Ps proszę obok mnie na liscie wpisać dumne serduszko:)
    Myślę, że powody mogą być dwa. Wiek ciąży określa się za pomocą pomiaru z ogromnym przybliżeniem. Każdy ułamek milimetra w ruchu ręki lekarza ma pewnie znaczenie.
    A drugi powód owulacja / zapłodnienie mogą nastąpić +/- 2-5 dni. Lekarz wyliczając wziął cykl 28 dniowy i zawsze miałaś 28 dniowy? Mi np. wychodziło z USG zgodnie z wyliczeniami lekarza (liczył na podstawie cyklu 28 dniowego), a ja wiedziałam że to niemożliwe. Że musiało to nastąpić 4 dni później i że cykle mam 32 dniowe;) i cóż urodziłam niby 4 dni po wyznaczonym terminie, a ja twierdzę że idealnie w terminie. Zakładam więc, że może działać to też w drugą stronę - wstecz. Takie moje przypuszczenia.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Co do balonika to jak dla mnie było warto- tylko ja kupiłam go na olx od laski, która kupiła, ale ze względu na zagrożoną ciążę nie mogła używać. Wyparzyłam i używałam.
    Działa to tak, że balonik bez powietrza wkładasz sobie do środka. Można minimalnie napompować żeby łatwiej było wsadzić. Później pompujesz na tyle, aby nie czuć bólu- jak poczujesz znaczy, że dalej nie pompować. Niektóre instrukcje mówią, żeby po prostu utrzymywać go w sobie, wypuścić powietrze i wyciągnąć. Inne polecają ćwiczenie parcia poprzez wypychanie balonika za pomocą mięśni. Ja ćwiczyłam i pomogło mi to, bo wiedziałam później jak przeć. Ćwiczy się raz dziennie, raczej krótko 15-30 min. Po wypchaniu balonika można zmierzyć jego obwód. Z każdym dniem udaje się zrobić większy. Czytałam na forach, że finalnie dziewczyny przepychały balonik wielkości główki noworodka. Mnie się nie udało, bo bałam się że urodzę wcześniej i nie zdążę się rozciągnąć, więc na siłę chciałam to zrobić szybko- pompowałam za mocno i otarłam się, więc dałam sobie spokój, żeby nie pogorszyć sytuacji. Ale jak pisałam- parcie 10 min, 3 małe nacięcia. Na pewno czułam, że ćwiczenie pomaga mi się rozciągnąć, bo po czasie ćwiczenia mogłam bez problemu wypchać balonik o dużo większym obwodzie niż jak zaczynałam.

Fakt, cena to ogromny minus. Ja mam już kupiony, więc na pewno jeśli nie będzie przeszkód to użyję:).
    Hmm no właśnie to parcie mnie dziwi. W szkole rodzenia kategorycznie podczas ćwiczeń zabraniali przeć. Bałam się, że nie będę wiedziała jak to później robić, ale jakoś samo poszło. Muszę jeszcze poczytać czy takie napompowywanie samo coś da. Znacie jeszcze inne sposoby aby się przygotować?

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jest tak, ze ciaza jest zgodna z OM ale dziecko nie rosnie rownomiernie, w sensie ze wolniej lub szybciej rosnie w pierwszych tygodniach, a w kolejnych wyrownuje. Zwlaszcza we wczesnej ciazy roznice sa duze.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:17

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Czasem jest tak, ze ciaza jest zgodna z OM ale dziecko nie rosnie rownomiernie, w sensie ze wolniej lub szybciej rosnie w pierwszych tygodniach, a w kolejnych wyrownuje. Zwlaszcza we wczesnej ciazy roznice sa duze.
    W zupełności się z tym zgadzam :)

• Arga Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    O.o nie wierzę w to, co czytam ..na jakiej podstawie to stwierdziła?
    Na podstawie wcześniejszego poronienia i badania genetycznego mthfr a1298c i v2. Która nie jest w moim przypadku aż tak straszne tylko raczej do kontrolowania.

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja 2 tygodnie temu miałam biegunkę przez 3 dni. Teraz tez zdarzają mi się takie pojedyncze dni. Moja siostra też jest w ciąży i ona na znowu problem z zatwierdzeniem, a z częstym rozwolnieniem - takie to chyba są już uroki ciąży ;)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Hefe ??? Jesteś w domu ??
    Od wczoraj jestem w szpitalu... zrobili mi tylko egzamin w środku wszystko podobno wygląda ok.. "zamkniete"... Ale to mnie nie pociesza bo ostatnio było tak samo.
    Czekam na skan, niby za godzinę... Mam mieszane uczucia czy wszystko jena st w porządku mimo, że krwawienia już nie ma takiego jak wczoraj...
    Odezwę się do Was jeśli będę coś wiedzieć.. Ale strasznie się martwię :(

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice ja mam wręcz odwrotnie :-( ale szwagierka wiem, że miewała biegunkę w pierwszym trymestrze.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Od wczoraj jestem w szpitalu... zrobili mi tylko egzamin w środku wszystko podobno wygląda ok.. "zamkniete"... Ale to mnie nie pociesza bo ostatnio było tak samo.
    Czekam na skan, niby za godzinę... Mam mieszane uczucia czy wszystko jena st w porządku mimo, że krwawienia już nie ma takiego jak wczoraj...

Jak nie bylo skurczy i mega boli, tylko krwawienie to nie poronienie tylko krwiaczysko. Swieze krawienie oznaczaloby, ze on sie dopiero tworzy i na USG go dzis nie zobacza - dopiero za kilka dni sie pojawi.

Wiec jak powiedza Ci po USG, ze wszystko OK, nie wiadomo skad krwawienie to zapisz sie na prywatna wizyte za kilka dni.

Glowa do gory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 10:59

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Dalej mocno trzymana za Was kciuki!!

• Ruth Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hefe trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli! <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Jak nie bylo skurczy i mega boli, tylko krwawienie to nie poronienie tylko krwiaczysko. Swieze krawienie oznaczaloby, ze on sie dopiero tworzy i na USG go dzis nie zobacza - dopiero za kilka dni sie pojawi.

Wiec jak powiedza Ci po USG, ze wszystko OK, nie wiadomo skad krwawienie to zapisz sie na prywatna wizyte za kilka dni.

Glowa do gory :)
    Właśnie nie mam gdzie się zapisać prywatnie. Wczoraj obdzwonilam wszystkich ginekologow w okolicy i nie ma szans :( najwcześniej mam umówiona wizytę na 18 listopada.

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się prywatnie na piątek na usg, bo ocipieję do sg genetycznego 20 listopada :/

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe, dobrze, że w środku ok. Będzie dobrze. A martwić się, my mamusie, chyba będzie już przez całą ciążę.
    No własnie, w pierwszej ciąży też miewałam często rozwolnienia (to nie było poronienie, a wada serduszka, w 20tc - maluch usnął). W ciąży z córcią zaparcia, okropne. A teraz od początku ciąży problemy, wieczorem lekkie zaparcia, ranem biegunka lekka. Mdłości mam straszne. Jem na siłę.
    Eunice, a nie masz pana H, no, hemoroida i z niego coś poszło?
    U mnie już w tej ciązy miałam z niego krew, parę razy. Badałam wacikiem od razu środek bułki i nic, okazywało się, że to z dwójki.
    Ogólnie zauważyłam, że moja doba na nogach jest od 6 do 22, nie mam kiedy usiąść, odpocząć i czasami wieczorami ciągnie mnie w brzuchu. Chyba odpuszczę wszystkie te codzienne sprzątania, mycia podłóg i już.
    Oby tylko teściów nie było w następnym tygodniu, mają hopla na punkcie porządków i ogródka. A to ich dom...
    I niestety, w styczniu przeprowadzają się do mojego miasta, 5-8 min pieszo od naszego domu, no cieszę się, bardzoooo ;-)
    Tak żyliśmy sobie 60 km od siebie i nie było tragicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 11:32

• Ha Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe jestem z Tobą myślami! Będzie dobrze! Trzymaj się kochana ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ