X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 dziękuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobiazg ;)

• Arga Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często z młodą miałam ketony w moczu. Wtedy zdarzało mi się dłużej spać rano więc byłam głodna. Jak jadłam kolację i wcześniej szłam na analizy to były w normie.

age.png
  • lenka_1999 Nowa

Wysłany: 27 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czerwcowe mamusie...
    U mnie aktualnie w 5tyg 3 dzień.
    Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:05

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy !
    Któraś z Was pisała kiedyś o tabletkach na mdłości czy one sa tez przeciwwymiotne i czy rzeczywiście pomagają ? I jak nazywają sie ? nie chciałam nic brac ale juz nie daje rady.

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:
    Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałek :(
    Strasznie mi Was szkoda dziewczyny. Niestety Wasze wyniki nic mi nie mówią. Ja miałam tak książkową ciąże, że nie umiem nic doradzić. Wiem natomiast że koleżanka miała zakrzpicę, dostawała zastrzyki w trakcie ciąży i kilka tygodni po. Wszystko się udało, więc Tobie też musi się udać. Może weekend poświęć na jakieś zakupy, albo swoje hobby ;)

lenka_1999 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. własnie poczytałam o tym baloniku i zobaczyłam ceny. Możesz napisać coś więcej - warto? I jak go się wypycha? Bo przeiceż nie tak jak w trakcie porodu dziecko?

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe powodzenia trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:
    Wspolczuje :( wiem jaki straszny czas teraz przezywasz i wszystkie wiemy co oznacza noeprawidlowy przyrost bety ale kochana znam jedna dziewczyny której beta spadła a potem odbiła i jest w zdrowej ciazy musisz wierzyć ze u ciebie tez wyszybuje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:
    będzie dobrze, trzymam kciuki

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny pomocy !
    Któraś z Was pisała kiedyś o tabletkach na mdłości czy one sa tez przeciwwymiotne i czy rzeczywiście pomagają ? I jak nazywają sie ? nie chciałam nic brac ale juz nie daje rady.
    Ja biorę, te tabletki to Prevomit i przepisał mi je mój lekarz. Skład naturalny ( sproszkowany imbir, wit c i witaminy z grupy b). Podchodziłam do tego sceptycznie ale czułam się na tyle złe ze w końcu wzięłam. Przez 1 dzień nie czułam różnicy , następnego było lepiej a 2 dni później byłam w stanie zjeść lekki obiad. Myślałam ze to efekt placebo wiec odstawiłam w poniedziałek...No i wtedy się zaczęło. Mdlosci na całego. Spowrotem zaczęłam brać ale obecnie jest tak ze jednego dnia jest mi lepiej innego gorzej. Dzisiaj znowu byłam w stanie zjeść obiad. Tylko ja weszłam w 9 tc (8+2) i w tym tyg mdlosci są chyba największe (tak miałam z synem)

Acha i są bez recepty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:31

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja biorę, te tabletki to Prevomit i przepisał mi je mój lekarz. Skład naturalny ( sproszkowany imbir, wit c i witaminy z grupy b). Podchodziłam do tego sceptycznie ale czułam się na tyle złe ze w końcu wzięłam. Przez 1 dzień nie czułam różnicy , następnego było lepiej a 2 dni później byłam w stanie zjeść lekki obiad. Myślałam ze to efekt placebo wiec odstawiłam w poniedziałek...No i wtedy się zaczęło. Mdlosci na całego. Spowrotem zaczęłam brać ale obecnie jest tak ze jednego dnia jest mi lepiej innego gorzej. Dzisiaj znowu byłam w stanie zjeść obiad. Tylko ja weszłam w 9 tc (8+2) i w tym tyg mdlosci są chyba największe (tak miałam z synem)

Acha i są bez recepty.

Dzieki,u mnie tez wymioty zaczęły sie jak skończyłam 8 tydzień

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wspolczuje :( wiem jaki straszny czas teraz przezywasz i wszystkie wiemy co oznacza noeprawidlowy przyrost bety ale kochana znam jedna dziewczyny której beta spadła a potem odbiła i jest w zdrowej ciazy musisz wierzyć ze u ciebie tez wyszybuje!!
    No nie wszystkie wiedzą. Ja np. mam tylko jakąś wątłe pojęcie z internetu i to od 5 minut.

lenka_1999 Może są jakieś czynniki które mogą zakłócić wyniki? Nie musi odrazu oznaczać problemów. Przyrosło o 55% a nie o 65% może taka różnica w jakiś wypadkach jest akceptowalna? Nie można się denerwować tylko spróbuj jeszcze raz zrobić wynik jak najszybciej co by nie zwariować.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Bylam na usg. Ciąża 5 tydz i 6 a z okresu 5 tydz i 3 dzień więc jakby starsza aniżeli to z okresu wynika. Zarodek 2,8 mm. Serce bije 150 /min miarowo. Ciąża zdrowa.miałam tyle smutku teraz i stresu i bałam się że zaszkodzilam ale jest dobrze

lenka_1999, joann, Komcia, Mała_Mii, tomania2806, BettyCatriona, Wonderland, witaminkab, welonka, pełnanadziei:}, Arga, Maza, Meginka, Marya lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:

NIE PANIKUJ !!!

CIAZA TO NIE MATEMATYKA !!!

Wszystko jest OK, a stresem i morzem lez mozesz zanic swoje dziecko, bo to wszystko na niego przechodzi !!!!

U mnie tez nie bylo 66% przyrostu i szczerze nie znam nikogo u kogo byloby dokladnie tyle.

Opamietaj sie, masz przyrost, wkrotce USG, zobaczysz zarodek i bedzie OK, a jak bedziesz dramatyzowac to mozesz tylko tej ciazy zaszkodzic.

Relax, pozytywne myslenie, wizualizacja bobasa i do przodu! :)

Ps. Te 66% to usredniony przyrost z ilus tam przypadkow ciazy wsrod kobiet. To TYLKO statystyka, pomysl, ze wychodzac z psem na spacer oboje macie srednio 3 nogi - tyle to jest warte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:53

lenka_1999, Komcia lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    No nie wszystkie wiedzą. Ja np. mam tylko jakąś wątłe pojęcie z internetu i to od 5 minut.

lenka_1999 Może są jakieś czynniki które mogą zakłócić wyniki? Nie musi odrazu oznaczać problemów. Przyrosło o 55% a nie o 65% może taka różnica w jakiś wypadkach jest akceptowalna? Nie można się denerwować tylko spróbuj jeszcze raz zrobić wynik jak najszybciej co by nie zwariować.
    To narazie daruje opis co by koleżanka nie czytała i sie nie stresowała dodatkowo ;)

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny. Bylam na usg. Ciąża 5 tydz i 6 a z okresu 5 tydz i 3 dzień więc jakby starsza aniżeli to z okresu wynika. Zarodek 2,8 mm. Serce bije 150 /min miarowo. Ciąża zdrowa.miałam tyle smutku teraz i stresu i bałam się że zaszkodzilam ale jest dobrze

o jak super że już coś sensownego się pojawiło na usg! :)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    To narazie daruje opis co by koleżanka nie czytała i sie nie stresowała dodatkowo ;)
    Trzymajmy się tego co napisała Leira ciąza to nie matematyka ;) inaczej wysztstkie rodziłybyśmy dokładnie w wyznaczonym dniu, dzieci o masie 3,5kg i co druga miała by dziewczynka a druga połowa chłopców.
    Swoją drogą czekam na moment kiedy będziemy pisały czy już wiadomo czy bedzie dziewczynka czy chłopiec. Mam nadzieję, że bedzie mi dane w tym uczestniczyć, bo tak naprawdę poza testem ciążowym i brakiem @ nic o swojej ciąży nie wiem.

Czytam natomiast o wszych wizytach i cieszę się sukcesami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 22:09

BettyCatriona lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Trzymajmy się tego co napisała Leira ciąza to nie matematyka ;) inaczej wysztstkie rodziłybyśmy dokładnie w wyznaczonym dniu, dzieci o masie 3,5kg i co druga miała by dziewczynka a druga połowa chłopców.
    Swoją drogą czekam na moment kiedy będziemy pisały czy już wiadomo czy bedzie dziewczynka czy chłopiec. Mam nadzieję, że bedzie mi dane w tym uczestniczyć, bo tak naprawdę pożar bedzie testem ciążowym i brakiem @ nic o swojej ciąży nie wiem.

Czytam natomiast o wszych wizytach i cieszę się sukcesami!
    Moja ciaza to czysty cud i nam nadzieje, ze bedzie trwał wiec i u Ciebie bedzie :)!!! Trzymam za Was mocno kciuki :)

joann, Flowwer, malka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa jak dobrze Cię tu widziec <3 Piękny suwaczek!

Agniechaaaa, Flowwer, Barbarka1984, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ