X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 dziękuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobiazg ;)

• Arga Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często z młodą miałam ketony w moczu. Wtedy zdarzało mi się dłużej spać rano więc byłam głodna. Jak jadłam kolację i wcześniej szłam na analizy to były w normie.

age.png
  • lenka_1999 Nowa

Wysłany: 27 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czerwcowe mamusie...
    U mnie aktualnie w 5tyg 3 dzień.
    Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:05

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy !
    Któraś z Was pisała kiedyś o tabletkach na mdłości czy one sa tez przeciwwymiotne i czy rzeczywiście pomagają ? I jak nazywają sie ? nie chciałam nic brac ale juz nie daje rady.

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:
    Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałek :(
    Strasznie mi Was szkoda dziewczyny. Niestety Wasze wyniki nic mi nie mówią. Ja miałam tak książkową ciąże, że nie umiem nic doradzić. Wiem natomiast że koleżanka miała zakrzpicę, dostawała zastrzyki w trakcie ciąży i kilka tygodni po. Wszystko się udało, więc Tobie też musi się udać. Może weekend poświęć na jakieś zakupy, albo swoje hobby ;)

lenka_1999 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. własnie poczytałam o tym baloniku i zobaczyłam ceny. Możesz napisać coś więcej - warto? I jak go się wypycha? Bo przeiceż nie tak jak w trakcie porodu dziecko?

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe powodzenia trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:
    Wspolczuje :( wiem jaki straszny czas teraz przezywasz i wszystkie wiemy co oznacza noeprawidlowy przyrost bety ale kochana znam jedna dziewczyny której beta spadła a potem odbiła i jest w zdrowej ciazy musisz wierzyć ze u ciebie tez wyszybuje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:
    będzie dobrze, trzymam kciuki

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny pomocy !
    Któraś z Was pisała kiedyś o tabletkach na mdłości czy one sa tez przeciwwymiotne i czy rzeczywiście pomagają ? I jak nazywają sie ? nie chciałam nic brac ale juz nie daje rady.
    Ja biorę, te tabletki to Prevomit i przepisał mi je mój lekarz. Skład naturalny ( sproszkowany imbir, wit c i witaminy z grupy b). Podchodziłam do tego sceptycznie ale czułam się na tyle złe ze w końcu wzięłam. Przez 1 dzień nie czułam różnicy , następnego było lepiej a 2 dni później byłam w stanie zjeść lekki obiad. Myślałam ze to efekt placebo wiec odstawiłam w poniedziałek...No i wtedy się zaczęło. Mdlosci na całego. Spowrotem zaczęłam brać ale obecnie jest tak ze jednego dnia jest mi lepiej innego gorzej. Dzisiaj znowu byłam w stanie zjeść obiad. Tylko ja weszłam w 9 tc (8+2) i w tym tyg mdlosci są chyba największe (tak miałam z synem)

Acha i są bez recepty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:31

• welonka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja biorę, te tabletki to Prevomit i przepisał mi je mój lekarz. Skład naturalny ( sproszkowany imbir, wit c i witaminy z grupy b). Podchodziłam do tego sceptycznie ale czułam się na tyle złe ze w końcu wzięłam. Przez 1 dzień nie czułam różnicy , następnego było lepiej a 2 dni później byłam w stanie zjeść lekki obiad. Myślałam ze to efekt placebo wiec odstawiłam w poniedziałek...No i wtedy się zaczęło. Mdlosci na całego. Spowrotem zaczęłam brać ale obecnie jest tak ze jednego dnia jest mi lepiej innego gorzej. Dzisiaj znowu byłam w stanie zjeść obiad. Tylko ja weszłam w 9 tc (8+2) i w tym tyg mdlosci są chyba największe (tak miałam z synem)

Acha i są bez recepty.

Dzieki,u mnie tez wymioty zaczęły sie jak skończyłam 8 tydzień

age.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wspolczuje :( wiem jaki straszny czas teraz przezywasz i wszystkie wiemy co oznacza noeprawidlowy przyrost bety ale kochana znam jedna dziewczyny której beta spadła a potem odbiła i jest w zdrowej ciazy musisz wierzyć ze u ciebie tez wyszybuje!!
    No nie wszystkie wiedzą. Ja np. mam tylko jakąś wątłe pojęcie z internetu i to od 5 minut.

lenka_1999 Może są jakieś czynniki które mogą zakłócić wyniki? Nie musi odrazu oznaczać problemów. Przyrosło o 55% a nie o 65% może taka różnica w jakiś wypadkach jest akceptowalna? Nie można się denerwować tylko spróbuj jeszcze raz zrobić wynik jak najszybciej co by nie zwariować.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Bylam na usg. Ciąża 5 tydz i 6 a z okresu 5 tydz i 3 dzień więc jakby starsza aniżeli to z okresu wynika. Zarodek 2,8 mm. Serce bije 150 /min miarowo. Ciąża zdrowa.miałam tyle smutku teraz i stresu i bałam się że zaszkodzilam ale jest dobrze

lenka_1999, joann, Komcia, Mała_Mii, tomania2806, BettyCatriona, Wonderland, witaminkab, welonka, pełnanadziei:}, Arga, Maza, Meginka, Marya lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka_1999 wrote:

NIE PANIKUJ !!!

CIAZA TO NIE MATEMATYKA !!!

Wszystko jest OK, a stresem i morzem lez mozesz zanic swoje dziecko, bo to wszystko na niego przechodzi !!!!

U mnie tez nie bylo 66% przyrostu i szczerze nie znam nikogo u kogo byloby dokladnie tyle.

Opamietaj sie, masz przyrost, wkrotce USG, zobaczysz zarodek i bedzie OK, a jak bedziesz dramatyzowac to mozesz tylko tej ciazy zaszkodzic.

Relax, pozytywne myslenie, wizualizacja bobasa i do przodu! :)

Ps. Te 66% to usredniony przyrost z ilus tam przypadkow ciazy wsrod kobiet. To TYLKO statystyka, pomysl, ze wychodzac z psem na spacer oboje macie srednio 3 nogi - tyle to jest warte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:53

lenka_1999, Komcia lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    No nie wszystkie wiedzą. Ja np. mam tylko jakąś wątłe pojęcie z internetu i to od 5 minut.

lenka_1999 Może są jakieś czynniki które mogą zakłócić wyniki? Nie musi odrazu oznaczać problemów. Przyrosło o 55% a nie o 65% może taka różnica w jakiś wypadkach jest akceptowalna? Nie można się denerwować tylko spróbuj jeszcze raz zrobić wynik jak najszybciej co by nie zwariować.
    To narazie daruje opis co by koleżanka nie czytała i sie nie stresowała dodatkowo ;)

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny. Bylam na usg. Ciąża 5 tydz i 6 a z okresu 5 tydz i 3 dzień więc jakby starsza aniżeli to z okresu wynika. Zarodek 2,8 mm. Serce bije 150 /min miarowo. Ciąża zdrowa.miałam tyle smutku teraz i stresu i bałam się że zaszkodzilam ale jest dobrze

o jak super że już coś sensownego się pojawiło na usg! :)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    To narazie daruje opis co by koleżanka nie czytała i sie nie stresowała dodatkowo ;)
    Trzymajmy się tego co napisała Leira ciąza to nie matematyka ;) inaczej wysztstkie rodziłybyśmy dokładnie w wyznaczonym dniu, dzieci o masie 3,5kg i co druga miała by dziewczynka a druga połowa chłopców.
    Swoją drogą czekam na moment kiedy będziemy pisały czy już wiadomo czy bedzie dziewczynka czy chłopiec. Mam nadzieję, że bedzie mi dane w tym uczestniczyć, bo tak naprawdę poza testem ciążowym i brakiem @ nic o swojej ciąży nie wiem.

Czytam natomiast o wszych wizytach i cieszę się sukcesami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 22:09

BettyCatriona lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Trzymajmy się tego co napisała Leira ciąza to nie matematyka ;) inaczej wysztstkie rodziłybyśmy dokładnie w wyznaczonym dniu, dzieci o masie 3,5kg i co druga miała by dziewczynka a druga połowa chłopców.
    Swoją drogą czekam na moment kiedy będziemy pisały czy już wiadomo czy bedzie dziewczynka czy chłopiec. Mam nadzieję, że bedzie mi dane w tym uczestniczyć, bo tak naprawdę pożar bedzie testem ciążowym i brakiem @ nic o swojej ciąży nie wiem.

Czytam natomiast o wszych wizytach i cieszę się sukcesami!
    Moja ciaza to czysty cud i nam nadzieje, ze bedzie trwał wiec i u Ciebie bedzie :)!!! Trzymam za Was mocno kciuki :)

joann, Flowwer, malka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa jak dobrze Cię tu widziec <3 Piękny suwaczek!

Agniechaaaa, Flowwer, Barbarka1984, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ