CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane czerwcowe mamusie...
U mnie aktualnie w 5tyg 3 dzień.
Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:05
-
lenka_1999 wrote:Kochane czerwcowe mamusie...
Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałeklenka_1999 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylenka_1999 wrote:Kochane czerwcowe mamusie...
Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałekwiem jaki straszny czas teraz przezywasz i wszystkie wiemy co oznacza noeprawidlowy przyrost bety ale kochana znam jedna dziewczyny której beta spadła a potem odbiła i jest w zdrowej ciazy musisz wierzyć ze u ciebie tez wyszybuje!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:24
lenka_1999 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylenka_1999 wrote:Kochane czerwcowe mamusie...
Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałeklenka_1999 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Dziewczyny pomocy !
Któraś z Was pisała kiedyś o tabletkach na mdłości czy one sa tez przeciwwymiotne i czy rzeczywiście pomagają ? I jak nazywają sie ? nie chciałam nic brac ale juz nie daje rady.
Acha i są bez recepty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:31
-
Anitka201 wrote:Ja biorę, te tabletki to Prevomit i przepisał mi je mój lekarz. Skład naturalny ( sproszkowany imbir, wit c i witaminy z grupy b). Podchodziłam do tego sceptycznie ale czułam się na tyle złe ze w końcu wzięłam. Przez 1 dzień nie czułam różnicy , następnego było lepiej a 2 dni później byłam w stanie zjeść lekki obiad. Myślałam ze to efekt placebo wiec odstawiłam w poniedziałek...No i wtedy się zaczęło. Mdlosci na całego. Spowrotem zaczęłam brać ale obecnie jest tak ze jednego dnia jest mi lepiej innego gorzej. Dzisiaj znowu byłam w stanie zjeść obiad. Tylko ja weszłam w 9 tc (8+2) i w tym tyg mdlosci są chyba największe (tak miałam z synem)
Acha i są bez recepty.
Dzieki,u mnie tez wymioty zaczęły sie jak skończyłam 8 tydzień -
Agniechaaaa wrote:Wspolczuje
wiem jaki straszny czas teraz przezywasz i wszystkie wiemy co oznacza noeprawidlowy przyrost bety ale kochana znam jedna dziewczyny której beta spadła a potem odbiła i jest w zdrowej ciazy musisz wierzyć ze u ciebie tez wyszybuje!!
lenka_1999 Może są jakieś czynniki które mogą zakłócić wyniki? Nie musi odrazu oznaczać problemów. Przyrosło o 55% a nie o 65% może taka różnica w jakiś wypadkach jest akceptowalna? Nie można się denerwować tylko spróbuj jeszcze raz zrobić wynik jak najszybciej co by nie zwariować.
lenka_1999 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny. Bylam na usg. Ciąża 5 tydz i 6 a z okresu 5 tydz i 3 dzień więc jakby starsza aniżeli to z okresu wynika. Zarodek 2,8 mm. Serce bije 150 /min miarowo. Ciąża zdrowa.miałam tyle smutku teraz i stresu i bałam się że zaszkodzilam ale jest dobrze
lenka_1999, joann, Komcia, Mała_Mii, tomania2806, BettyCatriona, Wonderland, witaminkab, welonka, pełnanadziei:}, Arga, Maza, Meginka, Marya lubią tę wiadomość
-
lenka_1999 wrote:Kochane czerwcowe mamusie...
Byłam w środę na badaniu beta HCG - wykazało 1236, dziś po 48h wzrosła tylko 55% (1923), zamiast 66%. Aktualnie wylewam morze łez, bo bardzo się boję że nic z tego nie będzie przy mojej zakrzepicy. Dodatkowo dodam, że mam wysokie CRP bo aż 26... strasznie się boję, a przede mną weekend i następną betę mogę skontrolować dopiero w poniedziałek
NIE PANIKUJ !!!
CIAZA TO NIE MATEMATYKA !!!
Wszystko jest OK, a stresem i morzem lez mozesz zanic swoje dziecko, bo to wszystko na niego przechodzi !!!!
U mnie tez nie bylo 66% przyrostu i szczerze nie znam nikogo u kogo byloby dokladnie tyle.
Opamietaj sie, masz przyrost, wkrotce USG, zobaczysz zarodek i bedzie OK, a jak bedziesz dramatyzowac to mozesz tylko tej ciazy zaszkodzic.
Relax, pozytywne myslenie, wizualizacja bobasa i do przodu!
Ps. Te 66% to usredniony przyrost z ilus tam przypadkow ciazy wsrod kobiet. To TYLKO statystyka, pomysl, ze wychodzac z psem na spacer oboje macie srednio 3 nogi - tyle to jest warteWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:53
lenka_1999, Komcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomcia wrote:No nie wszystkie wiedzą. Ja np. mam tylko jakąś wątłe pojęcie z internetu i to od 5 minut.
lenka_1999 Może są jakieś czynniki które mogą zakłócić wyniki? Nie musi odrazu oznaczać problemów. Przyrosło o 55% a nie o 65% może taka różnica w jakiś wypadkach jest akceptowalna? Nie można się denerwować tylko spróbuj jeszcze raz zrobić wynik jak najszybciej co by nie zwariować. -
Sarrrra wrote:Dziewczyny. Bylam na usg. Ciąża 5 tydz i 6 a z okresu 5 tydz i 3 dzień więc jakby starsza aniżeli to z okresu wynika. Zarodek 2,8 mm. Serce bije 150 /min miarowo. Ciąża zdrowa.miałam tyle smutku teraz i stresu i bałam się że zaszkodzilam ale jest dobrze
o jak super że już coś sensownego się pojawiło na usg!BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:To narazie daruje opis co by koleżanka nie czytała i sie nie stresowała dodatkowo
inaczej wysztstkie rodziłybyśmy dokładnie w wyznaczonym dniu, dzieci o masie 3,5kg i co druga miała by dziewczynka a druga połowa chłopców.
Swoją drogą czekam na moment kiedy będziemy pisały czy już wiadomo czy bedzie dziewczynka czy chłopiec. Mam nadzieję, że bedzie mi dane w tym uczestniczyć, bo tak naprawdę poza testem ciążowym i brakiem @ nic o swojej ciąży nie wiem.
Czytam natomiast o wszych wizytach i cieszę się sukcesami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 22:09
BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomcia wrote:Trzymajmy się tego co napisała Leira ciąza to nie matematyka
inaczej wysztstkie rodziłybyśmy dokładnie w wyznaczonym dniu, dzieci o masie 3,5kg i co druga miała by dziewczynka a druga połowa chłopców.
Swoją drogą czekam na moment kiedy będziemy pisały czy już wiadomo czy bedzie dziewczynka czy chłopiec. Mam nadzieję, że bedzie mi dane w tym uczestniczyć, bo tak naprawdę pożar bedzie testem ciążowym i brakiem @ nic o swojej ciąży nie wiem.
Czytam natomiast o wszych wizytach i cieszę się sukcesami!!!! Trzymam za Was mocno kciuki
joann, Flowwer, malka lubią tę wiadomość
-
Agniechaaa jak dobrze Cię tu widziec
Piękny suwaczek!
Agniechaaaa, Flowwer, Barbarka1984, malka lubią tę wiadomość