X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wróciłam z kościoła...słabo mi się coś zrobiło...

• paulen Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciagle echem e głowie odbijają się słowa ginekologa o ciąży pozamacicznej :( do 10 października osiwieje,,, nie umiem o tym przestać myśleć i że pusta macica... :(

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Anna Stesia przypomnij mi skad jestes :)

Jestem z Krakowa? Ty z Katowic?

U mnie się chyba do tego wszystkiego dołączyła infekcja grzybicza. Razem z pozytywnym testem wyszło mi, że mam mnóstwo paciorkowca i zero swoich dobrych bakterii. Lekarz kazał mi brać Lactovaginal i Trivagin, wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie Lactovaginalu i już od wczoraj czuję swędzenie i pieczenie. Dziś kupiłam Pliva Fem B, trochę złagodziło świąd, ale chyba przyspieszę moją wizytę u ginekolog. Czy któraś z Was boryka się z jakąś infekcją na początku ciąży?

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Jestem z Krakowa? Ty z Katowic?

U mnie się chyba do tego wszystkiego dołączyła infekcja grzybicza. Razem z pozytywnym testem wyszło mi, że mam mnóstwo paciorkowca i zero swoich dobrych bakterii. Lekarz kazał mi brać Lactovaginal i Trivagin, wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie Lactovaginalu i już od wczoraj czuję swędzenie i pieczenie. Dziś kupiłam Pliva Fem B, trochę złagodziło świąd, ale chyba przyspieszę moją wizytę u ginekolog. Czy któraś z Was boryka się z jakąś infekcją na początku ciąży?
    Ja jestem z Rudy Slaskiej, mozna powiedziec ze z okolic Katowic.
    Kup sobie Zel Hexatiab, mi bardzo pomogl. A trivagin bralam do czasu az nie rozwiazalam problemow z zoladkiem. Tez nie mialam flory bakteryjnej dobrej wcale i lapalam wiecznie jakies candidy itp.

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    a ja właśnie wróciłam z kościoła...słabo mi się coś zrobiło...
    My idziemy na 17, bo po mszy ma byc koncert Choru ExAnimo z orkiestra. A ze oboje z mezem spiewamy w chorze to chetnie posluchamy lepszych od nas ;P
    No i podziekujemy za ten cud, ktory nosze pod sercem :)

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen nie martw się napewno będzie dobrze a kiedy byłaś u gina?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Ja jestem z Rudy Slaskiej, mozna powiedziec ze z okolic Katowic.
    Kup sobie Zel Hexatiab, mi bardzo pomogl. A trivagin bralam do czasu az nie rozwiazalam problemow z zoladkiem. Tez nie mialam flory bakteryjnej dobrej wcale i lapalam wiecznie jakies candidy itp.

Dzięki! A mogę zapytać, co to były za problemy z żołądkiem? Mam nadkwasotę i jelito drażliwe, więc może to wszystko jest systemem naczyń połączonych?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia ja mam ogólny problem z nawracajacymi infekcjami :/ w pierwszej ciąży też leczylam infekcje ale nie pamiętam co mi babka zapisała no i w sumie mieszkam w Niemczech a to inne leki...
    W każdym bądź razie zaraz po leczeniu infekcja nie wróciła tak jak to zazwyczaj zaczęłam spać bez bielizny i płyn do higieny intymnej ż paleczkami kwasu mlekowego. To pomogło ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Anna Stesia ja mam ogólny problem z nawracajacymi infekcjami :/ w pierwszej ciąży też leczylam infekcje ale nie pamiętam co mi babka zapisała no i w sumie mieszkam w Niemczech a to inne leki...
    W każdym bądź razie zaraz po leczeniu infekcja nie wróciła tak jak to zazwyczaj zaczęłam spać bez bielizny i płyn do higieny intymnej ż paleczkami kwasu mlekowego. To pomogło ;)

To nie jest zły pomysł z tym spaniem bez bielizny. Wprawdzie używam tylko bawełnianej, którą dokładnie prasuję przed założeniem, ale może lepiej dac po prostu pupie pooddychać.

klauuudia lubi tę wiadomość

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzięki! A mogę zapytać, co to były za problemy z żołądkiem? Mam nadkwasotę i jelito drażliwe, więc może to wszystko jest systemem naczyń połączonych?
    Mnie sie wydawalo ze mam nadkwasote, a w rzeczywistosci mialam niedokwaszony zoladek. Przez co zle trawilam, mialam zgage i problemy z jelitami.

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

• Ha Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Mi ciagle echem e głowie odbijają się słowa ginekologa o ciąży pozamacicznej :( do 10 października osiwieje,,, nie umiem o tym przestać myśleć i że pusta macica... :(

paulen na pewno wszystko jest dobrze. Ja byłam w gina w 4tc i też nic nie widział. Powiedział ze na tym etapie to jest jak najbardziej normalne. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Nie stresuje się tym faktem bo w poprzednich ciążach było dokładnie tak samo. W 4 tc nie było zupełnie nic na usg a w 6tc słyszałam już serduszka :) Nie denerwuj się, na pewno u Ciebie również wszystko jest dobrze :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

Polecam invag - u mnie okazał się najskuteczniejszy, a niestety też mam problem z nawracajacymi infekcjami.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Paulen nie martw się napewno będzie dobrze a kiedy byłaś u gina?

Byłam 25 września. Kochaliśmy się 9/10/11 września i według testów owulacyjnych 11 wrzesnia była owulacja. Cykle mam średnio co 31 dni. W dniu 25 wrzesnia było zatem 14dpo i beta 116.45. Miałam zwykła wizyte i zrobił usg. Pytał się czy plamilam albo miałam operowane jajowody. Powiedziałam, że nie. Mówił, że macica pusta, ale grube endometrium. Mówił, że jak beta będzie wzrastać a dalej będzie pusto w macicy to będą szukac ciąży pozamacicznej. Po 48h ponowiłam bete i wyszła 246,05, czyli przyrost 112%. I nie wiem czy mam się martwić czy nie. Lekarz wtedy powiedział, że widzi po becie że to 4 tydzień. Według BBF byl to 4t3d.

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Polecam invag - u mnie okazał się najskuteczniejszy, a niestety też mam problem z nawracajacymi infekcjami.

Dzięki, a miałaś infekcje w ciąży?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen ja zadzwonilam w czwartek do gina i powiedziałam w sekretariacie że robilam test a ona mi odrazu to proszę przyjechać dzisiaj. Tlumaczylam jej że to bez sensu bo nic nie będzie widać że chce zrobić termin za dwa tyg. Ale ona się uparla??? No i pojechałam wyszło na moje USG nic nie wykazalo. Ale moja gin nawet nic nie wspomniała o takiej mozliwosci. Wiadomo że zawsze może się tak zdarzyć ale nie powinno się w ten sposób denerwowac niepotrzebnie pacjentki bo po prostu nic wtedy nie widać i tyle. Gdybyś poszła w 6 czy coś to moglby coś powiedzieć ale tak wcześnie...
    Nie martw się ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez razem pozytywnym testem przywitałam infekcje grzybicza ale moj gin nie przepisał mi nic tylko zrobil cytologie.

Mi gin powiedzial żebym jeszcze podchodziła spokojnie bo to bardzo wczesny etap ciąży.

age.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) Moge sie przylaczyc? Termin porodu wedlug ovu 10.06 i to juz moja druga ciaza :-)

Madzik84, Marya lubią tę wiadomość

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Środek nocy a ja spać nie mogę. Obudziłam się bo przyśnił mi się poród. Uzmyslowilam sobie właśnie jak bardzo się go boje :-( :-( :-( wiem, że jeszcze sporo czasu przed nami ale mam takiego stracha, że zaczynam się zastanawiać czy na pewno dobrze zrobiliśmy starając się o kolejnego bobaska :-( :-( :-( to okropne co piszę, wiem i płakać mi się chce jak o tym myślę ale ten strach mnie paraliżuje :-( :-( :-(
    Pierwszym razem się nie bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka, drugi raz był po 6 latach więc już zapomniałam jak to było. Teraz minął dopiero rok od poprzedniego porodu i pamiętam wszystko doskonale :-( i w moim przypadku nie jest tak, że jak dostane maluszka na ręce to odrazu zapomniałam o całym bólu. Jak dostałam jednego czy drugiego synka to wiedziałam że było warto ale zapominanie zajmuje mi kilka lat :-(

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Byłam 25 września. Kochaliśmy się 9/10/11 września i według testów owulacyjnych 11 wrzesnia była owulacja. Cykle mam średnio co 31 dni. W dniu 25 wrzesnia było zatem 14dpo i beta 116.45. Miałam zwykła wizyte i zrobił usg. Pytał się czy plamilam albo miałam operowane jajowody. Powiedziałam, że nie. Mówił, że macica pusta, ale grube endometrium. Mówił, że jak beta będzie wzrastać a dalej będzie pusto w macicy to będą szukac ciąży pozamacicznej. Po 48h ponowiłam bete i wyszła 246,05, czyli przyrost 112%. I nie wiem czy mam się martwić czy nie. Lekarz wtedy powiedział, że widzi po becie że to 4 tydzień. Według BBF byl to 4t3d.
    Kochana, wszystko jest ok.pecherzyk widac dopiero przy becie pomad 1000. Nie ma powodu do zmartwien. Glowa do gory i toczymy sie dalej ;)

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Hej dziewczyny

Środek nocy a ja spać nie mogę. Obudziłam się bo przyśnił mi się poród. Uzmyslowilam sobie właśnie jak bardzo się go boje :-( :-( :-( wiem, że jeszcze sporo czasu przed nami ale mam takiego stracha, że zaczynam się zastanawiać czy na pewno dobrze zrobiliśmy starając się o kolejnego bobaska :-( :-( :-( to okropne co piszę, wiem i płakać mi się chce jak o tym myślę ale ten strach mnie paraliżuje :-( :-( :-(
    Pierwszym razem się nie bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka, drugi raz był po 6 latach więc już zapomniałam jak to było. Teraz minął dopiero rok od poprzedniego porodu i pamiętam wszystko doskonale :-( i w moim przypadku nie jest tak, że jak dostane maluszka na ręce to odrazu zapomniałam o całym bólu. Jak dostałam jednego czy drugiego synka to wiedziałam że było warto ale zapominanie zajmuje mi kilka lat :-(
    A ja chce sprobowac porodu do wody. Podobno az tak sie nie odczuwa boli partych. No nic, zobaczymy. Narazie o tym nie mysle, bo sie boje :P

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ